Şimdi Ara

Kışlık Giyim Hakkında Bilgiler - Kışın üşümeyin - GÜNCEL (2024) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.308
Cevap
243
Favori
119.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Karpuzcu.

quote:

Orijinalden alıntı: Bigmagician

scooter.com.tr
    Scooter Ayakkabı Bot Resmi Satış Sitesi
    https://scooter.com.tr/Erkek/Erkek-Bot-Cizme/m1461cko-crazy-koyu-kahve-bot

Bot bu hocam watertight diye bir özelliği var

Bu arada monta baktım sadece decotlon da var ve beden yok maalesef hemde hocam çok fazla değil mi o ya avcılık için falan diyor :D

Botu inceledim, su geçirmez diye garanti bile vermişler. Büyük ihtimalle kaplama ve derisi iyi olsa gerek. Ama nefes alması zor olacaktır.

Mont için kendi sitesinden yada yurtdışı sitelerinden bakmayı dene. Erzurum diyorsun, ucuz diyorsun, alabileceğin en iyi mont bu f/p olarak. Ayrıca avcılık için demesi önemli değil. Önemli olan kullandığı materyal.

f/p olarak ''Wedze'' markasına da bakabilirsin.

eyvallah hocam , tam da dediğin gibi terleme yapıyor bazen üşütüyor. Çorap olayına bir el atmak lazım . Mont arayışları da bakalım ne alıcaz Üniversite okumaya gidiyorum . Ankaranın ayazı vardı erzurumda hiç yoktan o yoktur

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Karpuzcu.

quote:

scooter.com.tr
    Scooter Ayakkabı Bot Resmi Satış Sitesi
    https://scooter.com.tr/Erkek/Erkek-Bot-Cizme/m1461cko-crazy-koyu-kahve-bot

Bot bu hocam watertight diye bir özelliği var

Bu arada monta baktım sadece decotlon da var ve beden yok maalesef hemde hocam çok fazla değil mi o ya avcılık için falan diyor :D

Botu inceledim, su geçirmez diye garanti bile vermişler. Büyük ihtimalle kaplama ve derisi iyi olsa gerek. Ama nefes alması zor olacaktır.

Mont için kendi sitesinden yada yurtdışı sitelerinden bakmayı dene. Erzurum diyorsun, ucuz diyorsun, alabileceğin en iyi mont bu f/p olarak. Ayrıca avcılık için demesi önemli değil. Önemli olan kullandığı materyal.

f/p olarak ''Wedze'' markasına da bakabilirsin.

eyvallah hocam , tam da dediğin gibi terleme yapıyor bazen üşütüyor. Çorap olayına bir el atmak lazım . Mont arayışları da bakalım ne alıcaz Üniversite okumaya gidiyorum . Ankaranın ayazı vardı erzurumda hiç yoktan o yoktur

Al sana en kralından çorap

YDS Shop - Avrupa'nın En Büyük Üreticisi
    http://www.ydsshop.com/catinfo.asp?cid=324

• Sentetik çorap kullanın. Nemi iten kış çoraplarına bakın. Özellikle Lafuma'nın çorapları çok iyidir.

@Bigmagician

YDS resmen delirmiş. Kaz tüyü olmayan bir monta 1.800 TL fiyat biçmiş. Sadece Gore-Tex olduğu için. Bir Türk malının kendi ülkesini bu kadar kazıklaması gerçekten inanılmaz. Devlette bir çok yere ürün verdiği için mi bu fiyatlar merak etmiyor değilim. O paralar mükemmel kaliteli ürünler alınır.

@KayhanKaan
  • 3 sene önce ayakkabıcıya girip karda giyebileceğim, su geçirmez bot baktığımı belirtip cat ve harley markalara yönelmiştim. satıcı bu markaların su geçirmez garantisi olmadığını söyleyip önerdiği Yeşil Kundura marka botlardan aldım. Botları 2 kış Sakarya'nın yer yer dize kadar kar olan bölgelerinde, 1 kış da Polonya'nın karlı havalarında giydim. Botlarla geçirdiğim 3. kışın sonuna kadar bir damla su geçirmedi, son zamanlarda da sanırım gore-tex özelliği kaybolduğundan su almaya başladı ve içi parçalanınca atmak zorunda kaldım. şimdi önümüzdeki kış için 300lira bütçeyle bir bot bakıyorum, CAT botlar hoşuma gitse de sanırım sadece yağ geçirmez garantisi var. Bu bütçeye günlük giyebileceğim tipi cat tarzı klasik bot şeklinde olan ne önerebilirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 24 Ağustos 2017; 15:54:15 >
  • Selamlar arkadaşlar. Önümüzdeki 2-3 yıl Erzurum'un şehir merkezinde ve kırsal alanlarında sık sık bulunacağım. Hava -5,-7 dereceyi gösterdiğinde kriz merkezi kurulan Bursa'dan, kış ortalaması -10 larda seyreden Erzurum'a geldiğim için kışlık giyim hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var. Mont-İç giyim ve bot konularında hangi markaların hangi özellikteki ürünlerini kullanmam gerekiyor ? Yeni sezon ürünler çıktı mı veya ne zaman çıkar ? Yeni sezon ürünleri beklememe gerek var mıdır ? Burada kış ne zaman başlar ? Anlattıkları kadar soğuk geçiyor mu ? Bu sorularıma da cevap verebilirseniz çok sevinirim.
    Bot için 500 , Mont için 600 , İç giyim için 150 lira bütçem var, duruma göre genişletme imkanım da mevcut.
  • Yazın motosiklet aldım. Kışında kullanıcam. Soğuk ve yağmurdan koruyacak birşey bakıyorum. Aşağıdaki ürün hakkında ne düşünüyorsunuz?
    http://www.ydsshop.com/?urun-113-yds-diablo-7-2-gtx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hydralisk -- 24 Ağustos 2017; 17:5:27 >

• Çok güzel konu olmuş hocam teşekkürler. Bot için şu bot hep pahalı ve kullanışsız gözüküyor bana ama güzel duruyor. Düşüncen nedir ?

Kışlık Giyim Hakkında Bilgiler - Kışın üşümeyin - GÜNCEL (2024)
  • Teşekkürler,verdiğiniz değerli bilgiler için.
  • 24 yaş için şöyle güzel bot önerecek var mı tek renk olsun, iğrenç sarı grayder botları olmasın.
  • @EnderGelişenOsasunaAtağı

Gore-tex konuda da anlattığım gibi belli sene kullanım sonunda özelliğini kaybeder. Cat tarzı bot bakacaksanız. Asolo ve Aku markalarına bakabilirsiniz. Emin olun sizi çok rahat 5 sene götürür. 300 liraya yurtdışı sitelerinden alabilirsiniz. TR de 500-400 arası sanırım.

@Anomalii

Konuyu okumadınız sanırım. Sorularınızın cevapları konu başlığında mevcut. Mont olarak kaz tüyü montlara, bot olarak da dışı gerçek deri kaplama içi gore-tex astar olan botlara bakabilirsiniz. Ayrıca montta çift katmanlı montlara bakınız. İçi kaz tüyü, dışı rüzgar ve yağmur geçirmeyen iki katmanlı montlar işinizi görecektir. İçlik olarak da Lafuma markasının ürünleri PP değeri %70 olanları kullanabilirsiniz.

@Hydralisk

Bunu kullanan motorcu arkadaşlarım gayet memnun. Sığır derisi ve Gore-Tex kaplama mevcut. Hem soğuktan, hem yağmurdan korur. Kışın içine doğru sentetik nemi atan kış çoraplarından giyerseniz sorun yaşamazsınız. F/P olarak gayet iyi bir bottur.

@ilker07

Bu botlar fiyat performans olarak çok kullanışlı değiller. Çok fazla yağmur, çamur, karla muhatap olmayacaksanız alınabilir. Bunun dışında kilonuz fazla yada uzun süre ayakta duruyorsanız kesinlikle rahatsızlık verecektir.

@MichealCorleone

Ben teşekkür ederim ilginiz için.

• Yılda 1 ay giymek için Harley bot aldım memnunum sorun yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bot için amazon.de'den yine bir alman markası olan jack wolfskin'ler alınabilir. ben geçen sene kargo dahil 50 euro'ya en üst modelin bir altı olan modeli almıştım. en üst model deri kaplı (suni sanırım), benim aldığım model özellikle tüm kış kar-yağmur demeden inanılmaz performans gösterdi.

ancak ofise geçtiğiniz anda çıkarmazsanız mutlaka terleme oluyor (gore-tex olmasına rağmen). o yüzden ofiste mutlaka bir çift normal ayakkabınızın bulunması şart. yoksa çok pişman eder.

mont olarak da the north face'in 800 dolgu kaz tüyü montlarını kullanıyorum ancak istanbul havası için çok fazla bu montlar. hava ne kadar soğuk olursa olsun (kar havası olsa bile), uzun mesafe yürüdüğünüz zaman terliyorsunuz ve rüzgarı içine aldığı için kötü oluyor. o yüzden "ne kadar fazla dolgu, o kadar iyi" diye düşünmemek lazım. zira çok terlerseniz sıklıkla yıkamak gerekir ve o da ömrünü kısaltır montun. bu nedenle aslında elyaf dolgulu olanlar istanbul gibi şehirler için daha avantajlı bence. hem çok fazla sıcak değil hem de yıkaması sorun değil. terletmez çok fazla. bir de bu montlara yağmur çiselese bile mutlaka incecik bir gömleğe dönüp tüm etkisini kaybediyor. yağmur başlayınca üzerinizden çıkarsanız daha avantajlı. zira yağmur dinince geri giyebilirsiniz. diğer türlü sırılsıklam olursunuz. çünkü üzerine düşen ufacık yağmur damlasının gideceği varsa bile kaz tüyü onu çekiyor. bu da kazların yaratılışından kaynaklanıyor. kazlar, tüylerini yağlamasa ağzı ile suya girdikleri zaman çok uzun mesafeler boyunca yavrularına yetecek kadar suyu depolayabiliyor. tıpkı bir sünger gibi. kaz tüyünün dezavantajı bu. bir de mutlaka responsible kaz tüyü kullanan ürünleri almak gerekir. aksi halde denetimsiz çiftliklerden alınan tüyler ile yapılan kaz tüyü montlar vicdanen sıkıntılı. youtube'da videosu var. bilinmedik markalardan bu nedenle kaz tüyü almamak gerekir. hayvanlara işkence yapılıyor. "responsible" etiketini takip etmenizi öneririm.

ben iki sene önce 800 dolgu bir kaz tüyü ve dış katman olarak da kaz tüyünden daha pahalı bir snowboard montu almıştım. çok memnunum ama aslında 3in1 olan modeller de yetermiş.

polar konusuna gelince yine botta olduğu gibi amazon.de'de jack wolfskin'in polarları var. 200 gramlık modeller tek başına mont gibi. dışarıda kar havası hariç her hava koşulunda yeterince sıcak tutuyor. ancak içine rüzgar geçirdiği için içinize kalın bir sweat shirt falan giymeniz şart ya da poların üstüne dış kabuk niteliğinde rüzgar geçirmeyen bir ürün giymeniz lazım. 20 euro'ya da 100 gramlık colombia polar almıştım 2 yıl önce. su geçirmez montların içine giymesi çok rahat inceliğinden dolayı ve sıcak tutma özelliğini belki 2-3 katına çıkarıyor.

dış kabuk için de yine north face'in quest modelleri harika. kesinlikle çok kaliteli ve uygun fiyatlı. kampanya dönemlerinde amazon.de'den insulated (yalıtımlı) modellerini 200 tl'ye, yalıtımsız sadece yağmur ve rüzgar koruması sağlayan modellerini 100 tl'ye alabilirsiniz. ben insulated modelini kargo dahil 13 euro'ya almıştım amazon.de'den.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_gunner -- 24 Ağustos 2017; 18:24:8 >

• KayhanKaan kullanıcısına yanıt
    hayırlı işler

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker07

Çok güzel konu olmuş hocam teşekkürler. Bot için şu bot hep pahalı ve kullanışsız gözüküyor bana ama güzel duruyor. Düşüncen nedir ?

Kışlık Giyim Hakkında Bilgiler - Kışın üşümeyin - GÜNCEL (2024)

Linki atar mısın botun?

• RadioactiveRc R kullanıcısına yanıt
    Google dan aldım görseli e ticaret sitesinden değil. Klasik Harley Davidson modeli bir ara çok popülerdi bunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker07 -- 24 Ağustos 2017; 18:32:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker07

Google dan aldım görseli e ticaret sitesinden değil. Klasik Harley Davidson modeli bir ara çok popülerdi bunlar

Bende harley var fakat uzun modelinden bu biraz daha kısa geldi hoşuma gitti, hazır bot erimişken alayım dedim ondan sordum.

• Kadın modeliymiş zaten o hocam ben de hiç dikkat etmemiştim .

http://www.caterpillar-turkiye.com/magaza/harley-davidson-bot-siyah-tokali-erkek/

Belki şöyle olabilir.

Karpuzcu teşekkürler , ben de fiyat performans açısından çok merak etmiştim. Çok fazla karla ve yağmurla işim yok o yüzden bu botun yapacağı işi daha uygun fiyatlı botlar da yapabiliyordur herhalde.
  • Daha uygun botlar alabilirsiniz. Dediğiniz gibi karla, yağmurlar çok işiniz yoksa. Gerçek deri bir bot sizi çok rahat ettirebilir. Hatta rahatlık açısından uygun fiyata bulursanız ''Solomon'' botları tavsiye ederim. Gerçekten spor ayakkabı gibi hafif ve rahattırlar.

@ilker07

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karpuzcu. -- 24 Ağustos 2017; 19:25:21 >
  • Karpuzcu. kullanıcısına yanıt
    Trekking,camp,tırmanış benim de ilgimi çekiyor fakat nasıl yapabilirim bilmiyorum Bursa'da oturuyorum çevremde ilgilenen biri yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EF8F31CE3 -- 24 Ağustos 2017; 23:17:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 06eray25

Hocam Erzurum gibi bi yerde tnf hedgehog gtx modeli kullanılabilir mi acaba :)

Hocam galiba gormediniz :)

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.