Şimdi Ara

Kışlık Giyim Hakkında Bilgiler - Kışın üşümeyin - GÜNCEL (2024) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.314
Cevap
243
Favori
120.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Karpuzcu.

@eyoruk

Timberland, Colombia, The North Face, Millet, Harley, OXS, AKU, Adidas, Merrel, Solomon bot markalarını kullandım.

Kesinlikle ve kesinlikle en rahat ayakkabı Solomon. 196 boy 115kg bir adam olarak söylüyorum bunu. Spor ayakkabı gibi. Bir çok arkadaşım da hemfikir.

Bence bi Solomon'a bakın.

TNF Barkley de rahattır ama çok sağnak yağmur ve kar da savunması düşüktür.

Jack Wolfskin hakkında;

Son zamanlarda ciddi düşüşte bir firma. En büyük fabrikasını kapattı. En son batmaya yakındı. Daha sonra borçlarının bir kısmını ödedi. El değiştirme durumu oldu. Birde 2022 de tekrar finansal durumu için uzatma almıştı. Şirket sahipleri şu anda durumun iyi gittiğini söylüyorlar. Ama tekrar yeni 25milyon Euro borç almışlar.

Kendime adıma özel bir ürünü görmedim. Genelde tasarım olarak bile kopya ürünler görüyorum. Eğer mont alacaksanız bilinen markalar içinde tercihiniz. Millet yada The North Face olmalı. Tabi bütçenize göre de değişir.

Barkley gercekten korumasız mı ?
    Solomon ıcın hıc bakmadım doğrusu 1-2 modelıne bakmıstım vıbram tabandı.

Mont ıcın Mıller pahalı gelıyor bana nedense pahalı ve kaba
    TNF ıse bazı modellerı pek iyi değilmiş soğuğa yağmura karşı . 3n1 modellerı mesela .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• msconfig34 kullanıcısına yanıt
    Usta bu fiyatları neresi veriyor? Kendi sitesinde Castleton component 285$ tr de 990 gördüm ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @eyoruk

Berkeley giyen tüm arkadaşlarım yağmur geçirdiğini söyledi. Şeklini ben de çok beğeniyorum. Genel yorumlardan dolayı almadım. Bizim ekipte çok meşhurdu herkes almıştı bir ara 1 kişi bile memnun kalmadı.

Millet hangi modellerine baktınız acaba, çünkü bildiğiniz slimfit kesim montları varPahalı olabilir. Genel olarak kışlık ürünler çok pahalı bizde.

TNF nin 3in1 modelleri hem soğuğa hem yağmura en dayanıklı montlardır. Kullanım alanına göre doğru olanı almak gerekir. Çok üşüyen birinin içi polarlı olan yerine kaztüyü olanı tercih etmesi gerekiyor.

Bunu diyen kim? 1 kişi mi, arkadaş mı? Satıcı mı? Yanlış kullanan biri mi.

Çünkü şöyle bir şeyle karşılaştım. 3in1 montun içine rüzgarlık giyen adam. Yani en dış katmanı içine giymiş bütün ısısını emdiğini fark etmiyor. Adam sobayı evin dışında yakıp evin içi ısınmıyor demesi gibi bir şey bu. Yada içine giydiği içlik hareket içliği olduğu için bütün ısıyı dışarı atıyor da olabilir. Yanlış giyimden dolayı üşüyen çok gördüm.

Sizde üşümekten korkuyorsanız dolum oranı en az 550fill olan hatta çok üşüyorsanız 900fill dolumlu bir kaz tüyü mont alabilirsiniz.

Geçen kış üzerimde TNF: McMurdo Parka vardı. Tüm kışı altımda sadece tek tshirt ile geçirdim. Dışı Hyvent içi kaz tüyü.

• Selamlar. Botumu sipariş ettim. Sırada üst giyim kaldı. TNF Evolution II Triclimate Jacket yerine TNF Polar + altta linkini vereceğim 2 ceketten birini alsam 3in1 olarak satılanlar kadar soğuktan ve yağmurdan koruma sağlar mı acaba ?

www.dogaspor.net
    The North Face M Quest İnsulated Su Geçirmez Ceket T0C302JK3 999,00 TL
    https://www.dogaspor.net/The-North-Face-M-Quest-Insulated-Su-Gecirmez-Ceket-T0C302JK3,PR-112026.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anomalii -- 28 Eylül 2017; 19:24:44 >

• TNF Storm Strike modeli de var bot olarak..

Ulen 2 yıldır şöyle sağlam mont alamadık bulamadık.Geçen yılda sağlam tamam diyeceğim bot bulamadık..Bu yıl böyle geçmesin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

@eyoruk

Berkeley giyen tüm arkadaşlarım yağmur geçirdiğini söyledi. Şeklini ben de çok beğeniyorum. Genel yorumlardan dolayı almadım. Bizim ekipte çok meşhurdu herkes almıştı bir ara 1 kişi bile memnun kalmadı.

Millet hangi modellerine baktınız acaba, çünkü bildiğiniz slimfit kesim montları varPahalı olabilir. Genel olarak kışlık ürünler çok pahalı bizde.

TNF nin 3in1 modelleri hem soğuğa hem yağmura en dayanıklı montlardır. Kullanım alanına göre doğru olanı almak gerekir. Çok üşüyen birinin içi polarlı olan yerine kaztüyü olanı tercih etmesi gerekiyor.

Bunu diyen kim? 1 kişi mi, arkadaş mı? Satıcı mı? Yanlış kullanan biri mi.

Çünkü şöyle bir şeyle karşılaştım. 3in1 montun içine rüzgarlık giyen adam. Yani en dış katmanı içine giymiş bütün ısısını emdiğini fark etmiyor. Adam sobayı evin dışında yakıp evin içi ısınmıyor demesi gibi bir şey bu. Yada içine giydiği içlik hareket içliği olduğu için bütün ısıyı dışarı atıyor da olabilir. Yanlış giyimden dolayı üşüyen çok gördüm.

Sizde üşümekten korkuyorsanız dolum oranı en az 550fill olan hatta çok üşüyorsanız 900fill dolumlu bir kaz tüyü mont alabilirsiniz.

Geçen kış üzerimde TNF: McMurdo Parka vardı. Tüm kışı altımda sadece tek tshirt ile geçirdim. Dışı Hyvent içi kaz tüyü.

İnternet üzerinde kullanan çoğu kişi yağmurda bile dayanıksız olduğu söyledi.Ama mesela TNF resolve yağmurluk var.Geçen sene hemen hemen bütün kış giydim içime polar ile.Çok memnun kaldım.Eğer fiyatı artmaz ise tekrar alırım 2.olarak farklı renk.

Ama 3n1 modellerine güvenemiyorum.İçi kaz tuyu sıcak tutan montlar var ona da bir yere takılır berbat olur diye güvenemiyorum.Parka falan da çok gelir ya. Aslında ben pek üşümem.Ayaklarım üşümediği sürece sıkıntı olmaz bana.Geçen sene Columbia ve Timberland botlar yüzünden ayaklarım üşüdü hep.Defacto polar ve resolve yağmurluk ile kışı geçirdim yani.

• THE NORTH FACE EVOLVE II TRICLIMATE MONT

mesela bunu gördüm ?

THE NORTH FACE SOLARIS TRICLIMATE 3 IN 1 SU GEÇİRMEZ MONT

Başka modeli de böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 28 Eylül 2017; 20:31:19 >

• @eyoruk

Ben 3in1 TNF nin su geçirdiğini duymadım. Hatta şöyle diyeyim tam 7 senelik TNF 3in1 polarlı montum var. Yağmurluk kısmını 3 kere makinede 2 kere kuru temizlemede yıkattım. Hala su geçirmiyor namussuz. Öyle su dediğimde 4-5 sağnak yağmurdan bahsediyorum.

Ben yine de sizde üşümüyorsunuz TNF tavsiye ederim.
  • quote:

@eyoruk

Ben 3in1 TNF nin su geçirdiğini duymadım. Hatta şöyle diyeyim tam 7 senelik TNF 3in1 polarlı montum var. Yağmurluk kısmını 3 kere makinede 2 kere kuru temizlemede yıkattım. Hala su geçirmiyor namussuz. Öyle su dediğimde 4-5 sağnak yağmurdan bahsediyorum.

Ben yine de sizde üşümüyorsunuz TNF tavsiye ederim.

Outdoor Haber
    The North Face Mens Evolution Triclimate Ceket İnceleme
    https://www.outdoorhaber.com/malzeme-inceleme/north-face-mens-evolution-triclimate-ceket-inceleme

mesela şöyle bir şey var.

• Real Slim Shady kullanıcısına yanıt
    Camp Travel
    Castleton Component Erkek Su Geçirmez Ceket
    http://www.campandtravel.com/castleton-component-erkek-su-gecirmez-ceket
    bu sitede görmüştüm

• @eyoruk

İlginç. Şimdi bu adam bunu diyor bende 7 yıllık aynısı var. HyVent 12 saatlik sağnak da bile yağmur geçirmedi ki bu ciddi bir rakamdır. Çevremde de TNF giyip bunu yaşayan duymadım. Bu rakam 5-6 kişi değil belki bi 200 kişiden bahsediyorum. Son aldığım TNF den 1 kış geçirdim yine sağnak altında kaldım, sorun yaşamadım.

Bence en güzeli kredi çekip Canada Goose almak ve bütün bu sorunlardan kurtulmak

Yine de TNF tavsiye ederim. Sonuçta playstation aldığımızda bile 100 kişiden 1 kişi de makina bozuk çıkabiliyor.

@Ch4ylak

Bir de AKU botlara bakmanızı tavsiye ederim. Su da kesinlikle kaymıyor. Kar da diğer botlardan çok daha iyi tutunuyor.

Islak zeminde Solomon contragrip kadar tutunan görmedim. Dik yokuşta yağmurda herkes kayarken ben koş koşa gidiyordum

Mont için Mormont a bakabilirsiniz.

• Güzel konu
  • Solomon Contragrip de normal bir ayakkabı görüntüsünde ya.Hani bot değil kışlık ayakkabı bot dediğin heybetli boğazlı falan olur
  • Alalım madem 3n1 modellerinden ne yapalım yapacak başka şey yok.

Bir de çoğu bot klasik giyimden uzak kalıyor.AKU botları mesela ? Renkli bağcıklar çizgili tasarımlar.Her ortamda giyilmeyen modeller.Outdoor dışında giymek için bot tavsiyesi bulamıyoruz diyebilirim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anomalii

Selamlar. Botumu sipariş ettim. Sırada üst giyim kaldı. TNF Evolution II Triclimate Jacket yerine TNF Polar + altta linkini vereceğim 2 ceketten birini alsam 3in1 olarak satılanlar kadar soğuktan ve yağmurdan koruma sağlar mı acaba ?

www.dogaspor.net
    The North Face M Quest İnsulated Su Geçirmez Ceket T0C302JK3 999,00 TL
    https://www.dogaspor.net/The-North-Face-M-Quest-Insulated-Su-Gecirmez-Ceket-T0C302JK3,PR-112026.html

Son olarak bugün gördüğüm iki ürünü daha ekledim listeye.

Patikaoutdoor.com
    Page not found - Patikaoutdoor.com
    http://www.patikaoutdoor.com/hhznv~u~marmot-reactor-polar-ceket

Patikaoutdoor.com
    Page not found - Patikaoutdoor.com
    http://www.patikaoutdoor.com/hpen~u~marmot-precip-siyah-ceket

Bu ikili 3 in 1 TNF kadar iyi koruma sağlar mı kışın ?

• @eyoruk

Salomon un var öyle boğazlı heybetli botları. Allah allah geliyor ben diyenlerinden.

AKU de evet turuncu bağcılıklı modeller de var ama dediğiniz gibi klasik kahverengi, tek renk siyah olanları da var.

Mesela AKU için.

Aku
    Conero NBK GTX Brown-Dark brown: Hiking Boots - AKU Shoes - AKU
    https://www.aku.it/en/product/catalogo_en/backpacking/conero-nbk-gtx_en.html

Bu iki model gayet sade ve güçlü. Hatta kahverengi olan alınabilecek en iyi bot diyebilirim.

Solomon için de en kullanışlı olan.

www.salomon.com
    X ULTRA TREK GTX - Hiking - Shoes - Men
    https://www.salomon.com/int/product/x-ultra-trek-gtx.html?article=378387

Bu sene bi Solomon günlük kullanım için ağır şartlar için de bir tane AKU alacağım yeni. Solomon un rahatlığından vazgeçemiyorum.

@Anomalii

Polar - Polartec olması harika bir artı. Dış katmanın membranı yazmıyor. Ne kadar rüzgar geçirmez ne kadar su geçirmez bilemiyorum. Ama Marmot da dandik mal olmaz. Üst katman rüzgar direnci yüksekse ikisi beraber sizi kışın rahatça korur. Fiyatlar biraz pahalı geldi. Birde kendi sitesinden bakın diyeceğim ama gerçi dolar oldu 3,5.

• Arkadaşlar yaşlı insanlar için kışın sıcak tutacak gündüz ve gece giysileri tavsiyesi istiyorum

Kemik erimesi olduğu için ağır veya dar olmamalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • www.trekkinn.com
    Lafuma Shift Goretex Black buy and offers on Trekkinn
    https://www.trekkinn.com/outdoor-mountain/lafuma-shift-goretex/135951626/p

www.trekkinn.com
    Online outdoor shop, buy online outdoor clothing & trekking equipment
    https://www.trekkinn.com/outdoor-mountain/millet-grays-peak-goretex/136352854/p

Bunun altına da bi orta katman aldık mı (100 küsür tl) kendi 3in1'imi yapmış olur muyum hocam? Yoksa 2'sine vereceğim fiyata daha uygun 3in1 tavsiyesi verebilir misin?

• Türkiye'de soğuk yaşanmıyor Erzurum gibi yerlerde olmadığın sürece. İstanbul'da en soğuk hava bile gerçekten aslında soğuk değil. Almanya'da falan daha önce bulunduysanız bilirsiniz zaten asıl soğuk nasıl oluyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @trplayer

En iyi 1.sınıf yün içlik harika olacaktır. Hem sıcak tutar hem hafif ve esnektir.

@Real Slim Shady

Bunun içine güzel bir polar şahane olur.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.