Şimdi Ara

Kıstas; Fiyat/Performans! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
3.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hm anlıyorum boylesı de uygundur baslangıc ıcın hadı hayırlısı bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MustangGT39
    Önceki mesajımda, 5250sd ve önceki modellerin EQ sunu karşılaştırdım, 5250sd nin iyi olmadığını belirtmek için bu konuda.

Koyu yaptığım olumsuzluk ifadesini henüz farkedebildim sevgili dostum!
    Bu durumda önceki modellerin bu konuda üstünlükleri varsa,
    Cd çalar tercihimi değiştirebilirim, tavsiyen hangi model olur bu durumda?

Bir diğer konu da, aracımın panzilotundaki sony ovallerin modeline hiç dikkat etmemiştim şimdiye kadar!
    İncelediğimde XS-F6933 olduklarını gördüm ki fiyatları 180-200 TL arasında değişiyor nette!
    Tam heveslenmiştim ki sesi ve bası arttırdığımda bir tanesinin problemli olduğunu farkettim,
    Ancak patlak mı bilemiyorum. Bunu nasıl kesinleştirebilirim acaba?

Yine JBL GT5-A604 hakkında ne düşünüyorsun? Eğer ampli konusunda olumlu düşüncelerin varsa;
    İkamet ettiğim ilde sadece bir tane bu cihazları satan yer bulabildim,
    Bu ampli ve JBL'in birkaç tane kabinli woofer'ı var. Ayrıca 5250sd ve TS-6973 mevcut.
    ASS kablo kullanıyorlarmış ve kablolama+işçilik 130 TL standart..
    Benim aklımda; 5250sd+JBL GT5-A604 ve bir çift TS-6973 var,
    Hepsini bahsettiğim yerden peşin alıp, netteki fiyatlar referans olmak üzere pazarlık yapayım diyorum...
    Tabii eğer mevcut Sony ovallerim sorunlu değilse, onların ortasına panzilota bir woofer koyabiliriz aynı konfigirasyonda, ne dersin?

• Amfiyi JBL gto 1004 yaparsanız bu iş olur.
    Çünkü bu amfi ovallere ve woofera anca yeter.
    Diğer amfi de çaldırır ama tam performans olmaz.
    Woofer da 308F olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MustangGT39
    Amfiyi JBL gto 1004 yaparsanız bu iş olur.
    Çünkü bu amfi ovallere ve woofera anca yeter.
    Diğer amfi de çaldırır ama tam performans olmaz.
    Woofer da 308F olabilir.

Arabamın hoparlörlerinden sonra teybini de biraz inceledim nette;
    Harward HR OU101; 150 TL civarı bir cihaz, subwoofer çıkışı görünüyor nette,
    Fena cihaz değil gibi görünüyor,yani "at çöpe" yi haketmiyor gibi sanki...

Hemfikirsek bu konuda, ana üniteye harcayacağım parayı ampli için kullanayım diyorum,
    Yani uzan yıllar sistemimimin bir parçası olarak kalacak ileriye dönük ve güçlü bir cihaz kastım...
    Tabii amplinin kalitesi ve gücü hoparlör, comp. ve woofer seçimini de kolaylaştıraracaktır diye düşünüyorum...

Bu durumda orta-üst seviye ampli tavsiyen nedir sevgili dostum?
    Yine bir önceki mesajımda belirttiğim hususlarda da fikirlerini yazarsan sevinirim,
    Selamlar...

Düzeltme: Yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kursad_75 -- 3 Ağustos 2010; 23:37:52 >

• Değerli arkadaşlar,

Madem ki böyle bir fiyat/performans başlığı var, sorumu burda sormam makul olur heralde.
    Ayrı ayrı sub + amfi almak yerine aktif sub almak ne kadar mantıklı olur. Deneyimi olan arkadaşlar nerdesiniz.
    http://www.vibecaraudio.com/products/blackaircbr12/ bu sayfada CBR 12 EVO Act sub var. 550 watt RMS gücünde.
    Tahtakalede 295 $ fiyat aldım. 450 tl gibi bir fiyata kabiniyle beraber amfi derdide yok. hem orjinal hemde yer derdi yok.
    Bunu 2 takım vibe black air 6 comp. ve kicker zx 650.4 ile beraber ana ünite pioneer 7150 ile beraber kullanıcam.
    Diğer bir alternatif kicker cvx12 ve 750.1 ile yada amfiye alternatif sound magus 1500.1 ile düşündüm ama... Vibe'ın aktif sub'ı daha bir hesaplı geldi sanki.
    Sizler ne düşünürsünüz?

• vibe aktif sub u bılmem ama dıger bılesenlşer mukemmel olur.alternatıf sıstem de cok guzel olur tahtakaleden nesil elektronıkten mı aldınız fıyatı aktif sub konusunda pek bılgım yok ne derece verım alırsınız ya da amplı ayrı sub ayrı sıstemden farkı ne olur bılemıyorum
  • @kursad_75,

Hocam yazılarınızı okudum. Anladığım karadıyla siz de benim gibi gösterişsiz fakat kaliteli ses sevenlerdensiniz. Umarım arayışlarınıza sunacağım tavsiyelerim için geç kalmamışımdır

Hocam sistemdeki en önemli ekipman ana ünitedir. Zira, direkt olarak onun gönderdiği sinyaller işleniyor, elemine ediliyor. Dolayısıyla bu iş Harward, kamosonic, jameson, bilmemneson' la olacak iş değil. Bütçe müsaitse eğer, size eski seri kasetçalarlardan Pioneer Keh-P 9700 öneririm. Veya eski seriden başka bir kasetçalar + DEQ-9200 ikilisi de olabilir. Ana ünitede DSP muhakkak olmalı.

Dğer ekipmanlara gelince. Amfi olarak fiyat / performans yüzdesi piyasada en iyi gördüğüm cihaz Sierra Ultra 100.4' dür. Evdeki standımda dinliyorum, kesinlikle fiyatının çok üzerinde bir cihaz. Tavsiye ederim.

Hoparlör olarak ise tercihinizi kesinlikle eski model oval hoparlörlerden yana kullanınız. Piyasada bulunabilen eski logo 6985, 6976, 6966 vs olabilir. Mümkünse 6985 tercih ediniz. Mid takımı denilen şeyin en üst serisinin bile tarafına bakmazsınız, emin olun. Eğer seçiminizi bu şekilde kullanır iseniz, pandizota 4 adet oval ile bu iş nihayet bulur. Eğer gerekli görülüyor ise ön kapılara 13 veya 16 cm ebadında eski logo Pioneer hoparlör konulabilir. Şahsen 1385 tavsiye ederim. Münkünse bir takım TS-S20 tweeter.

Eğer seçiminizi bu sistemden yana kullanır iseniz hem görsel olarak hem de işitsel olarak memnun kalacağınıza sizi temin ederim.

Güzel günler dilerim...

• quote:

Orijinalden alıntı: akerimoglu

@kursad_75,

Hocam yazılarınızı okudum. Anladığım karadıyla siz de benim gibi gösterişsiz fakat kaliteli ses sevenlerdensiniz. Umarım arayışlarınıza sunacağım tavsiyelerim için geç kalmamışımdır

Hocam sistemdeki en önemli ekipman ana ünitedir.
    ...

Merhaba sevgili Kerim,
    Öncelikle cevap gecikdi, kusura bakma lütfen...

Aslında biraz hevesim kırıldı sistem konusunda,
    Çünkü kaynak ve kullanıcı yorumu az nette,
    Biraz kısır bir döngü mevcut sanki...

Kaynak, ses ve görüntüde, kaliteyi etkileyen en önemli unsurdur bilirim,
    Ancak araç cd-player'larının bu konuda kaliteleri konusunda bir inceleme ya da bilgi bulamadım..
    Yine ampliler konusunda da kararsız kaldım, sadece Pioneer 6400 biraz aklıma yattı gibi...

Subwoofer, çok kanallı kayıt edilmiş sistemlerde en önemli unsurdur,
    Bu sebeple araç için de önemli olduğunu düşünmüştüm, pandizota iki ovalin ortasına şeklinde...
    Kablolama da muamma yine işçilik kalitesi de soru işareti benim için...

Tavsiye ettiğin ana üniteyi biraz inceledim, anladığım kadarıyla external DAC olarak çalıan
    Ve cd çalarla birlikte kullanılan bir cihaz... Ancak çalışma prensibini ve ses kalitesine etkisini açıklarsan sevinirim, tabii nasıl ve nereden temin edeceğimi de...
    Selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kursad_75 -- 12 Ağustos 2010; 20:23:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kursad_75

quote:

Orijinalden alıntı: akerimoglu

@kursad_75,

Hocam sistemdeki en önemli ekipman ana ünitedir.
    ...

Merhaba sevgili Kerim,
    Öncelikle cevap gecikdi, kusura bakma lütfen...

Aslında biraz hevesim kırıldı sistem konusunda,
    Çünkü kaynak ve kullanıcı yorumu az nette,
    Biraz kısır bir döngü mevcut sanki...

Kaynak, ses ve görüntüde, kaliteyi etkileyen en önemli unsurdur bilirim,
    Ancak araç cd-player'larının bu konuda kaliteleri konusunda bir inceleme ya da bilgi bulamadım..
    Yine ampliler konusunda da kararsız kaldım, sadece Pioneer 6400 biraz aklıma yattı gibi...

Subwoofer, çok kanallı kayıt edilmiş sistemlerde en önemli unsurdur,
    Bu sebeple araç için de önemli olduğunu düşünmüştüm, pandizota iki ovalin ortasına şeklinde...
    Kablolama da muamma yine işçilik kalitesi de soru işareti benim için...

Tavsiye ettiğin ana üniteyi biraz inceledim, anladığım kadarıyla external DAC olarak çalıan
    Ve cd çalarla birlikte kullanılan bir cihaz... Ancak çalışma prensibini ve ses kalitesine etkisini açıklarsan sevinirim, tabii nasıl ve nereden temin edeceğimi de...
    Selamlar...

Sıra ile gidelim,

Subwoofer bahsettiğiniz gibi önemli bir unsur. Fakat Subwoofer olmadan da kaliteli bas sesi almak mümkün. Zira, subwooferdan gelen alt frekans bas sesleri bir müddet sonra sizi müzik dinlemekten soğutabilir. Şahsen ben şu an bu psikolojideyim. İlk fırsatta imzamdaki sistemde bulunan 2 subwooferi çıkartıp yerine 2 adet oval hoparlör kullanmayı düşünüyorum. Kaliteli bir takım oval hoparlör sizi fevkalade memnun eder. Örnek olarak JBL T595, Pioneer 6975, 6976, 6985 vs...

Kablolama ve işçilik çok ama çok önemli. Bu konuda benim sistemcim şu ana kadar tanıyıp duyduklarım arasında bir numara diyebilirim. Zaten o tarz bir işçilik ve bilgi birikimi olmasaydı, Opel Odak gibi bir yerin oem sistemleri ona verilmezdi. Konu hakkında daha detaylı bilgiyi sonra verebilirim.

Ana ünite konusu bahsettiğimiz üzere çok çok önemlidir. Şahsen ben Pioneer ve Alpine üzerine tanımam. Biraz örümcek kafalı olduğum için de eski logo Japon üretimi Pioneer' lardan vazgeçmem. Sistemimde ya dahili DSP ünitesi olan bir cihaz kullanırım, yada DSP ünitesi olmayan bir cihaz + DEQ-9200 adıyla bilinen 15 band dijital grafik ekolayzırlı efsane modeli... DSP özelliğinden kısaca bahsedecek olursak, sistemi bağladıktan sonra amfilerden yalnızca gain ayarı yapılır, geri kalan herşey DSP ünitesi üzerinden yapılır. Sistemdeki tüm hoparlörlere tek tek müdahale edebilirsiniz. Böylelikle kolonların fabrika verilerine göre frekans göndererek hem kulak zevkinizi tatmin etmiş olursunuz, hem de kolonların sıhhatini korumuş olursunuz. Örneğin DSP ünitesi ile kullanılan bir sistemde doğru ayarlar yapıldıktan sonra tizleri yakabilmek büyük meziyet ister

Dahili DSP' li bir 9700 model Pioneer cihazın özellikleri kısaca aşağıdaki gibidir, nereden temin edebileceğiniz konusunda da size yardımcı olabilirim. Ünite Kasetçalar olmakla birlikte UB-100 aparatı ile 25 GB' a kadar harici USB' den mp3 dinlenebilir hale geliyor. Ayrıca Aux, Changer gibi harici kaynakları kullanmaya da müsait. Şahsen benim aracıma şu an hangi kaynakla gelirseniz gelin, sistem onu çalabilir nitelikte. Cep telefonu, USB, Track CD, Kaset

Pioneer KEH P9750
    General
    Product Type: Radio / Cassette player

Destination: Vehicle
    Form Factor: Full-DIN - in-dash unit
    Width: 17.8 cm
    Depth: 15.5 cm
    Height: 5 cm
    Weight: 1.8 kg
    Faceplate Type: Detachable
    Audio System
    System Control Bus: IP-Bus
    Sound Output Mode: Stereo
    Equaliser: Yes
    Spectrum Analyser: Yes
    Display Controls: Volume, treble, bass, fader, balance, loudness, midrange
    Max Output Power / Channel Qty: 40 Watts x 4
    Continuous Power / Channel Qty: 25 Watts x 4
    Crossover: Active crossover
    Built-in DSP: Fluorescent
    Multicolour Display: Yes
    CD Changer Control: Yes
    Clock: Yes (digital)
    Features: Telephone mute, CD/MD changer control, flip-down console, CD Text capable, DAB tuner control
    Equaliser
    Equaliser Type: Digital graphic
    Equalizer: 13-band
    Equaliser Frequencies: 50 Hz, 80 Hz, 125 Hz, 200 Hz, 315 Hz, 500 Hz, 800 Hz, 1250 Hz, 3150 Hz, 5000 Hz, 8000 Hz, 12500 Hz
    Equaliser Adjustment Range: ± 12 dB
    Equaliser Factory Presets: Rock, Pop, Vocal, Flat
    Equaliser Factory Preset Qty: 4
    Equaliser User Preset Qty: 2
    Type: Radio tuner - AM/FM
    Tuner Frequency Range: FM: 87.5 - 108 MHz, LW: 153 - 281 kHz, MW: 531 - 1602 kHz
    Tuning Display: Fluorescent display
    Preset Station Qty: 36 preset stations
    AM Preset Station Qty: 12 preset stations
    FM Preset Station Qty: 24
    Response Bandwidth: 30 - 15000 Hz
    Signal-To-Noise Ratio: 70 dB
    Supported RDS Functions: EON, TP, AF, PTY, PS, TA
    Additional Features: Best stations memory, DX/LO switch
    Cassette System
    Type: Cassette player
    Control Type: Full-logic
    Supported BIAS Types: Normal, Metal
    Cassette BIAS Selector: Automatic
    Noise Reduction: Dolby B Noise Reduction
    Response Bandwidth: 30 - 22000 Hz
    gnal-To-Noise Ratio: 67 dB
    Features: Blank skip, repeat, TPS, tuner call, tape counter, auto reverse
    Connections
    Connector Type:

3 x audio line-out ( RCA phono x 2 )
    1 x system components control bus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akerimoglu -- 13 Ağustos 2010; 4:20:25 >

• Cevapda yine gecikme oldu sevgili dostum,
    Bu aralar nete vakit ayıramıyorum, özür tekrar...

Anlattıkların doğrultusunda DSP îhtiva eden bir ana ünite kesinleşir,
    Bahsettiğin 9700 için yaklaşık fiyat ve temin yeri konusunda bilgi bekliyorum,
    Yine aynı yeteneğe sahip farklı model tavsiyelerini de dinlerim...
    Ben orjinal cd dinlediğim için; DSP ihtiva eden, fiyatını hakeden cd çalalabilen bir marka/model olursa sevinirim...

Woofer konusunda da tecrübene ve kararına güvenirim,
    Ancak pandizota 4 oval alamam, bu sebeple de bir çift oval için marka model önerini bekliyorum,
    Önerdiğin JBL ovallerini araştırmadım ancak bahsettiğin pio ovalleri eski model olduğu için,
    Bulmak zor diye kalmış aklımda...

İşçilik ise benim için en büyük handikap!
    Çünkü Diyarbakır'da görev yapıyorum ve burada bu işi yapan sadece bir dükkan bulabildim,
    Orası da işçilik kalitesi konusunda ne kadar yeterli olur hiç bilemiyorum!
    Selamlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: kursad_75

Cevapda yine gecikme oldu sevgili dostum,
    Bu aralar nete vakit ayıramıyorum, özür tekrar...

Anlattıkların doğrultusunda DSP îhtiva eden bir ana ünite kesinleşir,
    ...

?
  • hocam istersen son sistem tesist kur istersen en dandiğini kur kulak alışınca hepsi aynı oluyor.benim arabamda vardı eşşek gibi kolonlar midler anfiler ama sesi en fazla açağın limit çeyrek oluyor. şimdiki aklım olsaydı yaptırmazdım o kadar. anladığım kadarıyla fazla yükses ses değilde kaliteli ses istiyorsun .sana tavsiyerim şunlar. teyp olarak markalar belli 2 amfi çıkışı olsun yeter bas olarakta bi tane 25 yada 30 cm lik pioneer hoparlör olarakta orta halli 2 tane. ön tarafafada mid takımı tamamdır.anfi olarkta 4+1 çıkışlı yeter hepsine . hepsi aynı marka olursa daha stabil olur.için rahat olur.bu sistem bile arabanın camlarını zıplatır .
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.