Şimdi Ara

kit olan ram'lerden 2 tane almak sorun çıkarır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba, bu başlıkta olduğu gibi bir sorum olacaktı, bende daha önceden kingston 2x(2x2gb 1600mhz) hyperx blu ram (toplam 8gb), vardı, yanlız bu ramlari yüksek ram isteyen oyunlarda, windows üzerinde film veya youtube izlerken veya prime95 gibi programları test etttiğim zaman, düzensiz zamanlarla makina restart atıyordu. Yaptığım kontrollerde 2 ve 4. slottaki ramleri çıkardığımda sorun ortadan kalktı, bende bu ramlari garantiye götürdüm, neyse ki iadesini yaptılar, aynı ürün olmadığı için kingston 2x2gb 1600mhz genesis ram aldım, yani sonuçta aynı marka ve hızlarda çalışan 2 ayrı model toplam 8gb belleğim oldu, sistemi test ettiğimde sonuç yine hüsran, hepsinden vazgeçip corsair vengeance 2x4gb low profile 1600mhz ürününü almak istediğim, ancak ürünü değiştireceğim yerde bu ramlerin 2x2gb kitlik versiyonunun olduğunu ve tekrardan aynı üründen çift olarak almamı istediler, bendede haliyle tekrar tedirginlik oldu, bu kit olarak satılan ramlerden çift olarak almanın bildiğiniz bir sıkıntısı varmı, yoksa benim yaşadıklarım sadece sorunlu ürüne denk gelmemmidir? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

bu arada anakartım : msi p67a-gd55 (b3)

• quote:

Orijinalden alıntı: queenTR

arkadaşlar merhaba, bu başlıkta olduğu gibi bir sorum olacaktı, bende daha önceden kingston 2x(2x2gb 1600mhz) hyperx blu ram (toplam 8gb), vardı, yanlız bu ramlari yüksek ram isteyen oyunlarda, windows üzerinde film veya youtube izlerken veya prime95 gibi programları test etttiğim zaman, düzensiz zamanlarla makina restart atıyordu. Yaptığım kontrollerde 2 ve 4. slottaki ramleri çıkardığımda sorun ortadan kalktı, bende bu ramlari garantiye götürdüm, neyse ki iadesini yaptılar, aynı ürün olmadığı için kingston 2x2gb 1600mhz genesis ram aldım, yani sonuçta aynı marka ve hızlarda çalışan 2 ayrı model toplam 8gb belleğim oldu, sistemi test ettiğimde sonuç yine hüsran, hepsinden vazgeçip corsair vengeance 2x4gb low profile 1600mhz ürününü almak istediğim, ancak ürünü değiştireceğim yerde bu ramlerin 2x2gb kitlik versiyonunun olduğunu ve tekrardan aynı üründen çift olarak almamı istediler, bendede haliyle tekrar tedirginlik oldu, bu kit olarak satılan ramlerden çift olarak almanın bildiğiniz bir sıkıntısı varmı, yoksa benim yaşadıklarım sadece sorunlu ürüne denk gelmemmidir? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

bu arada anakartım : msi p67a-gd55 (b3)

belki anakartın ram slotlarında bir sorun vardır. bence ramleri tek tek takıp kontrol et derim.

• sorunun çözümü belki dediğiniz gibi olabilir, fakat soruma cevap alamadım. Bu kit denilen ram'ler sadece tek başlarına mı uyumlu çalışıyor?
  • yarın gidip 2x(2x2gb) ram alacağım konu ile ilgili bilgisi olan varmı ? Yoksa deneme - yanılma taktiğine gitmekten başka çare gözükmüyor.
  • Ram ayri marka yerine ayni markayi kullanman uyum sorunu yasatmaz.ama 2*2 yerine 2*4 alman daha iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zetronom
    Ram ayri marka yerine ayni markayi kullanman uyum sorunu yasatmaz.

kurduğunuz cümle ile, benim yazdığımla ilgili hiçbir bağlantı kuramadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.