Şimdi Ara

Kitap Okuma Grubu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
0
Favori
4.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar şartlar artmaya başladıgı gördügüm kadarıyla.
    bir kişinin değil grubun tercihi önemli bu nedenle grup olduk zaten. Farklı insanların farklı bakıs acılarını yakalamak için, farklı zevklerde okuyabilmek için.

Sunu okursanız gelirim diyen bir kişiye eyvallah biz böyle iyiyiz demek lazım gelir değil mi?

bende bir yandan aclık oyunlarını okuyorum, ama süre yeter gibime geliyor.
  • Güzel bir düşünce gerçekten. Puslu Kıtalar Atlasını nedense hiç sevemedim, ilk sefer atlatılsın diğer gruba katılırım bende.
    Bu arada her periyot için yeni bir başlık açılırsa daha iyi olabilir.
  • bende suan beklemedeyim milletin bu kadar bayıldıgı bir kitaba karsı neden böyle bir his beslemediğimi merak ediyorum, biraz daha okuyum bakalım belki esprisi ilerleyen bölümlerdedir
  • Bu kitap enteresan biraz, seven çok seviyor sevmeyen hiç sevmiyor ben ortasına rastlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: nasozby

Bu kitap enteresan biraz, seven çok seviyor sevmeyen hiç sevmiyor ben ortasına rastlamadım

Kitabın kendini sevdirmeside önemli.
  • Kitap müthiş ben çok sevdim.

Osmanlı devrinde geçmesi daha çok ilgimi çekti :)

Dİğer kitabı bence klasiklerden seçelim , mesela Suç ve Ceza , Savaş ve Barış , Don Quijote , Üç Silahşosler , Monte Cristo Kontu gibi . Hem okumayanlar okumuş olur.
  • Klasik, yerli yabancı diye kısıtlama olmasına karşıyım. Ortak bir karar alınılabilir bence herkes rahatça fikrini sunsa yeter.

Aslında yeterli çoğunluk sağlansa birkaç grupta oluşturulabilir, Klasik , Yerli Edebiyat, Tarihî Kitaplar, Romanlar vs... diye
  • kimseden ses soluk cıkmıyor...
  • An itibarı ile bitap bitmiş bulunmakta , bitiren arkadaşlara aklıma takılan birkaç soruyu sormak istiyorum , ya da daha önceden okumuş arkadaşlara da olabilir
    Şimdi
    İlk Soru = Öncelikle kitabın arkasında yazan yazıya ben mi rastlayamadım , yoksa öyle bir bölüm yok mu? '' Yeniçeriler kapıyı zorlarken , düşler üzerine dalan uzun İhsan Efendi'' diye bir bölüm
    2. Bünyamin'in yaşadığı onca macera , daha önceden Puslu kıtalar atlasına yazılmış'mıydı babası tarafından ?

Başucu kitaplarımdan oldu bu kitap artık

• ewet arkadaşlar kimseden ses çıkmıyor kitaplarmız bitmedi mi
  • Selam arkadaşlar,
    Kitabı ilk 50 sayfasında pek tutmadım, algılayamadım oradan oraya atlamalar falan. Fakat sonuna kadar gidince anlasılıyorki tarih ve felsefe karısımı dönem havası super işlenmiş. Yazar Türk dilini cok güzel kullanmış. Tabirler enfes. Hayal gücüde bu devirde böylesi tebrikler. Felsefeden nefret ederim ama burada sevdim. Kitabın bu kadar övgü alması boşuna değil. Herkese öneriyorum, muhakkak okunmalı kütüphanede bulunmalı.
    Bu kitapla bu döneme takıldım ben takılı kaldım.

"....
    düşünüyor olması, uzun ihsan efendi'nin değil onun düşüncelerinden ibaret olan bu dünyanın varlığının delili sayılmalıydı. işte bu nedenle bilgece,
    - düşündüğüm için ben var değilim, sizler varsınız. sizler benim zihnimdeki düsüncelerden ibaretsiniz.
    ....
    "
  • Kitabın kapağındaki her bir kahraman kitap içinde geçiyor. Bu çok güzel ve bir o kadar da ilginç bir ayrıntı. Kitabı okudukça dönüp kapağa bakarsanız anlatılan bir karakteri mutlaka orada bulacaksınız.

Yazara Türkiyenin Tokein'i diyorlarmış. Kendisi yeni ırklar, yeni diller yaratmasa da, var olandan yeni bir anlatım tarzı ve yeni bir hayal gücü düzeni oluşturmuş.

''gülleri ve bülbülleri göremeyip gün boyu evinde oturan adam dünyanın kendisini hiç görebilir mi?''

"Anahtar varsa, kapının arkasında ya da önünde olmanın ne önemi var!"
  • öldünüzmü arkadaşlar
  • Şükür birsi yaşıyor Puslu kıtalar atlasında sonra 1 kitap daha bitirdim , şimdi yeni kitaba geçicem ama milletten ses seda yok . Konuyu açan arkadaşta unuttu sanırım .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Efrâsiyab

Şükür birsi yaşıyor Puslu kıtalar atlasında sonra 1 kitap daha bitirdim , şimdi yeni kitaba geçicem ama milletten ses seda yok . Konuyu açan arkadaşta unuttu sanırım .

ben onu okuduktan sonra hiç okuyamadımYönetici uyuyor galiba
  • arkadaşlar
    bir kaç gün cevap bekledim sonra iptale bagladım
    katılım cok sonuc az oldu. bu işe giriştimi sözünün arkasında durmak lazım gelirdi
  • Siz en son Ihsan Oktay Anar'ın Puslu Kıtalar Atlası'nı okuyordunuz. Ben o kitabı okuduğum için tekrardan okuma gereği duymadım. Buradada dedim. Siz kitabı tartışırken bende konuya dahil olacaktım. O yüzden sesimi çıkarmadım.
  • Güzel kitaptı ama
  • Arkadaşlar yeni kitap belirleyecek misiniz? Eğer belirleyecekseniz ben Tess Gerritsen - Ruh Koleksiyoncusu olsun derim ama başka kitap seçilirsede okurum.
  • Ben Marco Manzatti-Şah Mat diyorum.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.