Şimdi Ara

Kitap okumanın faydası ney (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
5.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Okudukça ne kadar az şey bilip, ne kadar az şey düşünebildiğini görürsün. Ukalalığın ve Saygısızlığın azalabilir.

Edit: Konu epey eskiymiş adam ölmüş zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi velevki -- 29 Kasım 2012; 18:31:33 >
  • vurun daha ölmedi.
    adamı öldürüp diriltmişler tekrar öldürmüşler resmen
  • Düşünce hızın artar beynin en çok çalıştığı zamanlardan biridir kitap okumak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Roman okumak beyin faaliyetini arttırır, duygusal gelişim sağlar. Kitap okumakta amaç bilgilenmek değildir sadece.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kitabı sadece birşeyler kazanmak için okumak da doğru değil. Yani evet faydaları var fakat kitap okumak bir zevktir. Keyif almak için okumak daha hoş. Tıpkı film izlemek gibi..
  • Roman, polisiye kitapları okuduğunda genelde yazar yaşadığı çevreyi anlatır sende o çevrenin nasıl bir yer olduğunu hayal edip anlayabilirsin,
    Sonra hızlı okuyabilme kabiliyetin gelişir (üniversite de çok işe yarıyor )
    Hayal gücün gelişebilir, ve kişiliğin sen istemesende okuduğun kitaba göre şekillenir hocam, bundan emin olun. Örneğin okuduğun kitapta ahlaki değeri yüksek olan bir karakteri beğenirsin ve onun gibi olma düşüncesi seni ele geçirebilir

• bir şeyler öğrenmek için, bu dünyadan başka dünyalara geçmek için okuyorum şahsen.

mutluyum okurken bu da yeter

• Roman okumanın roman yada hikaye yazmaya faydası olurmu? Anlatım diline?
  • Arkadaşlar faydalarını sıralamışlar. Belkide sadece sevdiğim için okuyorum. İllede bir fayda gözetmemiz mi gerek? Senin mantıkla; film izlemenin faydası ne? Play Station oynamanın faydası ne? Müzik dinlemenin faydası ne?...... gibi uzayıp giden yüzlerce saçma sapan soru sorulabilir. Son olarak ruhumu doyuruyorum. Oldu mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dabb Escobar

Telaffuz - diksiyon bunlar daha iyi olur karşındakıne daha iyi hitap edersin anlaman daha iyi olur ne kadar çok kitap okursan kültürün artar hangisi olursa olsun konular hakkında daha iyi yorum yaparsın

Ben de kitap okuyorum bol miktarda fakat bunlar hep bilim kurgu - fantastik- polisiye kitapları . Stephen King, Grange ,Dan Brown vb.
    Sizce bunlar da kültür artır mı? Insana bir faydası var mıdır ?

• Yok.
  • onlarca çeşit kitap var. ben kendi açımdan konuşacak olursam roman okumayı severim ve her okuduğum kitapta ayrı bir karakteri tanımış farklı bir yaşamdan bir kesit yaşamış gibi oluyorum. kitap okumanın meyvesini yavaşça alıyorsun farketmiyorsun bile . eğer gereğinden az kitap okuyorsan mesela ayda bir falan kitabın sana faydası yokmuş gibi geliyor. o kitabın sana kattığı şeyleri farkedemiyorsun.
  • Valla daha cok bilgin oluyor mesela yunan mitolojisinden okuyorsun arkadas ortamindan yunan mitolojisinden konu acildimisen herseye cevap verebiliyosun havan oluyo falan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okuduğun kitaba gore değişir bence.

• Çok kitap okursan yalnızlaşırsın. Tecrübeyle sabittir. Hayatında eline hiç kitap almamış adamın karı/kız muhabbeti, futbol bilgisi ve bunun gibi her konuda bilgili olduğunu sanıp dilediği gibi konuşurken sen susmayı tercih edersin. Bu tür adamlar, ne yazık ki ülkemizde bolca mevcut,yani goygoy muhabbetin dibine vuran tek amacı eğlence olan bu vizyonsuz insanlar, senden daha mutlu olurlar. Çünkü düşünmeden konuşmak onların karekteristlik özelliğidir. Sen kitap okuyorsun diye senle dalga bile geçerler.Bir diğer konu; kelime dağarcığını arttırıyor mu? Kesinlikle evet diyemem ama kitap okurken bilmediğin kelimelerin altını çizip sonrasında o kelimeleri araştırırsan, konu ne olursa olsun günde en az 10 dakika yazma alışkanlığın varsa ve tv'de güzel konuşanları dikkatlice dinleyip özümseyebiliyorsan son derece kelime bilginin artığını, üstelik akıcı konuştuğunun farkına varacaksın.
  • Nasıl okuduğun ve ne okuduğun önemli. "Kahve, kedi, yağmur, Sabahattin Ali!" tarzı bir ....(sıfatı siz koyunuz) isen pek bir şey katacağını düşünmüyorum. En basitinden, kitap okuyan bir insanın dil hassasiyeti olmalıdır. Düzgün yazmalı ve düzgün konuşmalıdır. Bu en büyük faydalarından biridir okumanın. Lakin bahsettiğim bir tiple karşılaştım, da/de’nin yazımını bilmiyordu. Güzelce anlattım, TDK'den de gösterdim fakat boşuna. İnanmadı, kabul etmedi, kendisinin doğru olduğunu düşünmeye devam etti. Üstelik bir de Türkçe Öğretmenliği okuyan biriydi. O kadar şaşırdım ki.

Tabii yukarıda yazanlar da olmuş, en başta; bir insan bir eylemde bulunuyorsa o eylemden keyif almalıdır. Kişisel tatmin ve hoş zaman geçirme olmazsa olmazdır.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.