Şimdi Ara

Kitap okurken cümlelerin altını çizmek (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
1.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben çizmem altını,notta almam sadece okurum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çizmem çizeni de sevmem
  • beğendiğim cümlelerin altını çizerim ve sayfa numarasını kitabın arkasına yazarım.
    bazen okuduğum herhangi bir kitabı alıp altını çizdiğim cümleleri okurum.
  • Kağıda yazmayı tercih ederim.
  • Bende kitaplarımı severim ama kitap okurken yanımda hep fosforlu sarı kalem vardır, hoşuma giden şeyleri çizerim
  • Pilot veya kurşun kalemle çizerim beğendiğim yerlerin. Neden çizmeyesin ki?
  • Kendi kitaplarımı çizerim yaşanmışlık katar. Notlar alırım.
    Ama kütüphaneden aldığım kitaplara yapmam ve yapanlarada sinir olurum.

• Kitaplar ilk aldığım gün ki gibi olmalı.Ne çizerim ne de kıvırırım Ama okuma alışkanlığı kazanmadığım zamanlarda ara sıra tek tük kitap alıyordum onları da not defteri niyetine kullanıyorum örneğin Harry Potter serisinin ilk kitabının son sayfası GTA San Andreas şifreleri ile doludur
  • İnsanlar kendilerini buldukları satırların altını çizerlermiş. Dolayısıyla kitap okurken kendini orada bulduğunu hatırlayabileceğin deliller bırakmalısın. Kitap okumanın zevki cümlelerin altını çizmekle çıkıyor kanımca.
  • Hani bazı insanlar vardır "X kitabını kaç sene evvel okumuştumda hiç bir şey hatırlamıyorum" der. Oysa altını çizen bir insan kendini bulduğu yada önemli olduğunu düşündüğü kısımları çizer eh 3-5 sene sonra bakınca pek güzel de hatırlıyorsun tüm kitabı :)
  • kitabıma kıyamam ben de. okumam bile o derece
  • Kitaplara yapacağım son şey sayfalarını kıvırmak , çizmek ( Ayraç bile koymam )
    Not almayı geç akıl ettim ama hala almıyorum , üşeniyorum.

• Bir ara romanlardaki güzel cümleleri not defterine yazmıştım. Bir tane yazdım sonra daha aklıma gelmedi yazayım şunu falan diye. Ama o yazdığım cümle de hala aklımdadır unutmadım. (Çirkinin ağzındaki güzel söz, acizin ağzındaki haklı söz kadar boş ve gereksizdir.) Bir tek Montaigne-Denemeler'de altını çizdiğim cümleler oldu.
  • Her kitap çizilmez.Misal bir polisiye romanı,fantastik romanı çizmek saçma zira bilinmeyen birşeyi not alıp araştırabilirsin.Altı çizilesi kitaplar vardır.Araştırma kitapları,siyasi kitaplar gibi kitapların altı çizilebilir.Misal cemil meriç mağaradakileri öyle normal roman okur gibi okursanız hiçbirşey anlamazsınız.Tane tane okuyup altını çizmek faydalı olabilir.
  • Çizmek şerh düşmekse eğer olabilir.
    Veyahut ileride kullanılabilir olması gerekiyor. Yoksa çiz çiz bitmez.
    Bu vesileyle kitap forumundaki ilk mesajımı bir fıkrayla bitireyim.

Fi tarihinde adamın biri geceleyin mum ışığında fıkıh kitabı okuyor.
    Kitapta "Mum ışığında kitap okumak caiz değildir." yazısını görünce şaşırıyor.
    Ardından hışımla bu yazının yanına çizgi çekip kocaman "caizdir" yazıyor.
    İlerleyen dakikalarda yorulunca biraz öne eğilir gibi oluyor ve mum ateşine değer sakalları yanmaya başlıyor.

Sakallarının bir kısmını kaybeden adam tekrar geri dönüp karaladığı yeri siliyor ve yenisini yazıyor.

"Tecrübeyle sabittir."
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.