Şimdi Ara

Kitap okurken cümlelerin altını çizmek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
1.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben kitaplarına kıyamayan, sayfalarda kırışmalara, kapakların bükülmelerine tahammül edemeyen bir insanım
    Kitap okurken yanımda post-it bulundurur, dikkatimi çeken cümleleri de bilgisayara ya da ajandama kaydederim. Çok sevdiğim ve benim kadar özen gösterecek insanlara kitaplarımı ödünç veririm, eğer altını çizmeye uygun gördüklerimi bir başkası okursa kendimi çıplak kalmış gibi hissederim diye düşünüyorum.

Sizin bu konu hakkında görüşleriniz nelerdir?
    -Kimsenin davranışını eleştirmek amaçlı bir konu değildir, sadece kitap kurtlarının ne yaptıklarını merak ediyorum -
  • Yapay Zekanın Yanıtı

Kitapta Alt Çizme: Önemli Bilgileri Vurgulamanın Etkili Bir Yolu

Kitap okurken, önemli noktaları vurgulamak için altını çizmek yaygın bir uygulamadır. Bu teknik, hatırlamayı geliştirmeye ve kitabın içeriğini daha iyi anlamanıza yardımcı olabilir.

Alt Çizmek için Fosforlu Kalem Kullanımı

Kitabı fosforlu kalemle çizmek, altını çizmek için en sık kullanılan araçtır. Fosforlu kalemlerin parlak renkleri, önemli metni sayfada öne çıkarır ve sonraki referanslar için kolayca bulunmasını sağlar.

Alt Çizilecek Bilgileri Seçme

Altını çizilecek bilgileri dikkatlice seçmek önemlidir. Anahtar kavramlar, tanımlamalar, alıntılar ve sorgulanması gereken noktalar gibi önemli bölümleri vurgulayın. Çok fazla alt çizmekten kaçının, aksi takdirde önemli noktalar arasında ayrım yapmak zorlaşabilir.

Alt Çizmenin Faydaları

Kitabın altını çizmek birçok fayda sağlayabilir:

• Hatırlamayı geliştirir: Altını çizdiğiniz bilgiler tekrar gözden geçirilmesi ve hatırlanması daha olasıdır.
    • Anlamayı artırır: Altını çizme işlemi, okuduklarınızı aktif olarak düşünmenize ve metnin temel noktalarını belirlemenize yardımcı olur.
    • Bir özet görevi görür: Kitabı bitirdikten sonra, altını çizdiğiniz bölümler, okuduklarınızın özlü bir özetini sağlar.

Sonuç

Kitabın altını çizmek, kitap okurken önemli bilgileri vurgulamanın ve hatırlamayı geliştirmenin etkili bir yoludur. Fosforlu kalemlerle altını çizme, önemli metni öne çıkarmak ve kolay referans almak için uygun bir yöntem sunar. Kitabın altını dikkatlice çizerek, okuduğunuzu daha iyi anlayabilir ve daha uzun süre saklayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • aynen, hele ki kitabımı ödünç aldığı halde sayfanın kenarını kıvıranlara sinir olurum. :)
  • Altını çizmem ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Roland Deschain-

Altını çizmem ben.
    kitap fetişi olmayın kitabın asıl meselesi bir şeyler katmaktıri onu yaptıktan sonra görevi bitmiştir, saklanır mı saklanır eyvallah, ama abartmayın lütfen cık cık cık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nanİHlal

kitap fetişi olmayın kitabın asıl meselesi bir şeyler katmaktıri onu yaptıktan sonra görevi bitmiştir, saklanır mı saklanır eyvallah, ama abartmayın lütfen cık cık cık.

Alıntıları Göster
    Önemli satırları not defterime yazarım.Zira bu hareket hafızada kalıcılığı sağlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6055013EF

Önemli satırları not defterime yazarım.Zira bu hareket hafızada kalıcılığı sağlar.

Alıntıları Göster
    Benim kafamda çok güzel bir fikir var bununla ilgili, ama söylemeyip ticarete dökeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Her Şeye Muhalefet

Benim kafamda çok güzel bir fikir var bununla ilgili, ama söylemeyip ticarete dökeceğim.

fikrinizi bizle de paylaşabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir Şiir..:)
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Durduramıyorum kendimi bir çizik olsa baya moralimi bozar yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeşimizdeBiriVar

quote:

bir gün benim evdeki kitapları göstersem düşer bayılırsın sen kesin
  • quote:

quote:

quote:

Olabilir cidden. Tahammülüm sıfır bu konuda
  • quote:

quote:

quote:

quote:

feyza öztürk, adını yazdım bir kenara bir gün olur da karşılaşırsak kitabını yırtacağım ona göre
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

feyza öztürk, adını yazdım bir kenara bir gün olur da karşılaşırsak kitabını yırtacağım ona göre

Bu konuda başka boyutta hassasım demiş miydim ?
  • Sadece bana ait ders kitaplarının altını çizerim. Onun dışında gereksiz buluyorum.
  • romanlarımdan beğendiğim cümlelerden hiçbirinin altını çizmedim gereksiz bence

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beğendiyim yerlerin üstünü çizerim ama her kitapta değil. Bu alışkanlığı Faust kitabıyla kazandım

• quote:

Orijinalden alıntı: NJP

Beğendiyim yerlerin üstünü çizerim ama her kitapta değil. Bu alışkanlığı Faust kitabıyla kazandım
    Abim fosforlu kalemle bile çizer , ben çizmiyorum sadece okurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pamphilos

Abim fosforlu kalemle bile çizer , ben çizmiyorum sadece okurum.

Alıntıları Göster
    Bilgisayara not alıyorum. Bende çizmem.
  • Sevdiğim cümleleri ajandama not alırım.Ders kitapları hariç okuma kitaplarımı kesinlikle karalamam.

Lisede bi arkadaş vardı.Kızlardan aldığı telefon numaralarını kitabın boş yerlerine yazardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: the right hand of evil

Sevdiğim cümleleri ajandama not alırım.Ders kitapları hariç okuma kitaplarımı kesinlikle karalamam.

Lisede bi arkadaş vardı.Kızlardan aldığı telefon numaralarını kitabın boş yerlerine yazardı.
    Kitabıma asla kıyamam, sayfanın altını üçgen gibi kıvırmak, cümlelerin altını çizmek hiç bana göre değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArchiStudent

Kitabıma asla kıyamam, sayfanın altını üçgen gibi kıvırmak, cümlelerin altını çizmek hiç bana göre değil

Alıntıları Göster
    Kağıda veya telefona yazarım. Genelde kelimeleri yazıyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.