Şimdi Ara

Kitap okurken dikkatim dağılıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
13.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

HIZLI OKUDUĞUNUZDA BEYNİNİZ BAŞKA ŞEYE GİTMEZ. ÇÜNKÜ OKUMA HIZINIZI ANLAMA HIZIYLA AYNI SEVİYEYE GETİRMEYE ÇALIŞIR.
    KONSANTRE OLURSUNUZ.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakeden yaşar

HIZLI OKUYUN.

HIZLI OKUDUĞUNUZDA BEYNİNİZ BAŞKA ŞEYE GİTMEZ. ÇÜNKÜ OKUMA HIZINIZI ANLAMA HIZIYLA AYNI SEVİYEYE GETİRMEYE ÇALIŞIR.
    KONSANTRE OLURSUNUZ.

O zamanda sanki olayları kendi hayal dünyamda şekillendiremiyormuşum gibi oluyor. Çünkü kitap okurken hayalimde bir mekan ve karakter tasviri var ve her okuduğum cümle o hayalimdeki karaktere can veriyor. Onu hareket ettiriyor onu konuşturuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tembelizm

quote:

HIZLI OKUYUN.

KONSANTRE OLURSUNUZ.

O zamanda sanki olayları kendi hayal dünyamda şekillendiremiyormuşum gibi oluyor. Çünkü kitap okurken hayalimde bir mekan ve karakter tasviri var ve her okuduğum cümle o hayalimdeki karaktere can veriyor. Onu hareket ettiriyor onu konuşturuyor.

ZATEN HAYAL KURMAK SİZİ KİTAPTAN UZAKLAŞTIRIYOR.
    YANİ BÜYÜK İHTİMAL HAYAL KURARKEN ORADAN ORAYA ATLAYIP BAŞKA ŞEYLER DÜŞÜNÜYORSUNUZ.

YA KİTABI DEĞİŞTİRİN YA DA HAYAL KURMAYIN

• aynen saat tıkırtıları bile dikkatimi dağıtmaya yetiyor
  • Kitabı isteyerek okuduğunuza emin misiniz peki? Mesela PS3'de oyun oynarken dikkatim dağılmaz, film izlerken dağılmaz, roman okurken dikkatim hiç dağılmaz ama sınavlara çalışırken dikkatim sürekli dağılır, hayaller kurarım, şu neydi ya gibisinden bir sürü şey aklıma gelir. Kitabı yeterince zevkle okumadığınızı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tembelizm

quote:

HIZLI OKUYUN.

KONSANTRE OLURSUNUZ.

Ben de böyle okurum ve akılda kalıcı olması için böyle okunur.
  • Hızlı okuyabiliyorum dakikada 800 kelime okurum ama bunu romanlarda tercih etmiyorum. Ders kitaplarını makaleleri falan hızlı okuyorum.

Bir insan neden roman okur ? Hayatın stresinden uzaklasmak, baska dünyaları kesfetmek için. Ben kitap okumayı görev degil zevk olarak görüyorum. Bu yüzden de okurken karakter agır agır konusurken ben de agır agır okurum o kısmı. Aksiyon oldugunde dakikada 700-800 kelimeye kadar bile çıkabilirim. Eger sonu sasırtıcıysa kitabı kapatır ve kocaman bir ''h..r'' çekerim olayları zihnimde tartar tekrar okumaya dönerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doktara git Televizyonun sesi açık olsada rahatça kitaba canlandırdığım ortama dalabiliyorum..
  • Benimde benzer sorumlarım var kitap okumaya başlıyorum bir süre sonra dikkatim dağılıyo başka şeyler düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uyarılmayın. Artık bilgisayar çağındayız, telefonlar, tv ya da internetten çok kolay dikkatimiz dağılabiliyor. Bunları kapatsak bile Whatsapptan mesaj gelmiş mi instagram barbiesi nude foto atmış mı diye merak ederken buluyoruz kendimizi, bunun için çözüm bu tarz şeylerden soyutlanmaktır.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.