Şimdi Ara

Kitapların çok pahalı olma sorunsalı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
4.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    forumu siyaset arenasına çevirdiniz usandırmayın insanları.
  • sakinharman S kullanıcısına yanıt
    Yahu yazmayayım diyorum bir yere kadar.

Devlet dedim, soyut kurumdan bahsettim a,b,c partisi demedimki. Neden üzerinize alınıyor sunuz?

Ülkedeki Kütüphane sayısının azlığından yakınmak, işadamının yatına aldığı motorinin KDV oranıyla gariban öğrencinin zar zor biriktirdiği harçlığıyla aldığı kitabın KDV oranını sorgulamanın neresinde siyaset var.

Aksine kapitalist sistemi eleştirme, haykırış var.

Görünen o ki, kişi ne kadar okursa okusun, eğer kendi görüşünden olmayanlara saygı duymuyorsa, BOŞ okumuştur. Just like you!

Unutmayın Gökkubbenin altında sadece siz ve sizin gibi düşünenler değil, tüm mahlukat yaşamakta.

Peygamber efendimiz bile Müslümanlığı tebliğ ederken, diğer din mensuplarına saygılı davranmıştır.

Edit. Mobilden yazmanın aziziliği nedeniyle İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuventhh -- 11 Ağustos 2017; 19:10:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tuventhh T kullanıcısına yanıt
    Hocam birde şöyle bir gerçek var. Fazla para verecek bir şey gibi görmüyoruz. Biz bile kitapları para vermeye değer birer araç olarak görmüyorsak, köydeki adam herhalde kitap almaz. Onun dünyası köyüdür zaten, diğer yaşananlar çok umurunda olmaz. Evet kitaplar inanılmaz derecede pahalı, doğru fakat herkes arşivci olmak zorunda değil. Sevdiğin serileri parayla alırsın, kalanları mevcut kütüphanelerden veya e kitap olarak temin edersin. Bu konuda devlet eleştirilebilir fakat insanlar bilinçli olsalar, okumanın yolunu her türlü bulurlar. Sonuçta bizim milletimiz pazarcı da olsa her şeyinden kısıp iphone almayı biliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunceyhan -- 11 Ağustos 2017; 20:18:11 >
  • tuventhh T kullanıcısına yanıt
    Üzerime alınmak ne demek? forum burası herkes yazabilir. Kendi fikrinden farklı bir fikirle karşılaşınca Yahu ile başlayan cümleler başka fikirlere saygınızı göstermekte esasen bana olan saygınız pek de önemli değil.

Okuyan insan istemiyor devlet diyorsunuz bu yanlış. Vergilendirme sistemi sadece kitaplarda mı yanlış?

Özellikle kitaba vergi koysa diğer ihtiyaçlara koymasa o zaman diyebiliriz ki devlet okuyan insan istemiyor. Örnekleme yaptığınız bir bakan var ki konuyu siyasete getiriyor. Bugünün argümanı da hükumeti destekleyen kısım cahil bizi destekleyenler okumuş. İşte burası siyaset yaptığınızı açık eden 2. nokta.

Genelde yapılan bir tespit okuyan insandan zarar gelmez diyorsunuz bu da yanlış. Kültür ile insanlık farklı şeylerdir. Zalim olmak için cahil olmanın ya da okumamanın gereği yoktur. Burada pembe bahçenizde biz okuyoruz, çok iyi insanlarız masalı ile kendinizi avutmak sizin tercihiniz.

İlk post'umda yazdıklarım konusunda fikrim değişmiş değil. Kapitalizm ,sömürgecilik ve zulüm medeniyiz diyen okuma oranı yüksek insan hakları zırvası ile insanları kandıran avrupa ve amerika'nın işi ki bunu herkes bilir.

Farklı fikirlere saygısız olan sizsiniz, tek bir noktadan çıkarak devletin , toplumun eğitimi ve gelişimi için gerekli gördüğü fikri eserlere ve hürriyetlere erişme yollarını dolaylı yollardan kapattığını ifade ediyorsunuz. Bu devletin gerici ve yobaz bir icraat içinde olduğunu ifade etmenin farklı bir yoludur. Aklı selim insanın sözü olamaz.
    Devlet fazla vergi alıyor demek ile devlet okuyan aydın insan istemiyor bilakis cahil insanlar istiyor demek farklıdır.

• Günaydın hocam.

Akşam yemeğinde spagetti mi yoksa kıvrık makarna mı yediniz? Yanında okunmuş borlu organik hoşaf var mıydı?

• quote:

Orijinalden alıntı: tuventhh

Günaydın hocam.

Akşam yemeğinde spagetti mi yoksa kıvrık makarna mı yediniz? Yanında okunmuş borlu organik hoşaf var mıydı?

Kitapların çok pahalı olma sorunsalı

Akapeli
    Sarışın Akapeli
    Esmer Akapeli vs vs vs

Senin yaptığın Kadiropulos Mısırakis'le aynı halt. Adam meramını gayet iyi anlatmış ve hakkı var ama sana göre senden olmayan senin gibi düşünmeyen herkes Akapeli herkes Çomar. Çok güzel. Böyle devam et.

• Ülkede en azından klasikler cüzzi ücretlerle alınabilmeli.

• Geçen gün D&R mağasında gezinirken ''Murakami ve Livaneli'nin'' kitaplarına göz attım direk yerine koydum. Tek kitap alacaksam mağazayı tercih ediyorum ama birkaç kitap alacaksam D&R'ın internet mağazasını kullanıyorum çok daha uyguna geliyor.

Kitap fiyatlarıyla ilgili kesinlikle bir düzenleme yapılması gerekiyor daha doğrusu birçok ürünle ilgili fiyat düzenlemesi gerekiyor ama böyle birşey olacağını hiç sanmıyorum.
  • keşke italyadaki gibi 18 yasina giren genclere 2 bin lira kultur parasi verseler. ben 18 yasima girdigimde sgk borcudur cartudur curtudur ile ugrasiyordum. cok ozeniyorum, içime batiyor şunu gorunce.

• yunus626emre kullanıcısına yanıt
    Bence klasiklerin fiyatı fena değil. Özellikle İş Bankası çok uygun. 1000 küsür sayfalık Karamazov Kardeşler internette 18-19 lira. Diğer tuğla gibi klasikler de indirimle 10-20 lira arasında.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark is the Sunlight

Bence klasiklerin fiyatı fena değil. Özellikle İş Bankası çok uygun. 1000 küsür sayfalık Karamazov Kardeşler internette 18-19 lira. Diğer tuğla gibi klasikler de indirimle 10-20 lira arasında.

Yarı yarıya katılıyorum hocam, iş bankasının klasikler dizisi piyasadaki diğer tüm kitaplara göre çok daha makul.

Ama yine de asgari ücretin 1404TL olduğu bi ülkede 19TL herkesin mutlaka okuması gereken kitaplar için yüksek bi rakam bence. Zaten insanımızın okuma alışkanlığı yok, bi de kitaba o kadar para mı vereyim modunda olanlar var

• 5 yıl önceye göre kitaplara %30-35 civarı zam yapılmış. Nedenini anlayamadın ama. Yani nasıl bir masraf artışı oldu ki. Dolar ve ham madde kaynaklı denecektir ama başka şeylerde var.
  • Bence fazla vergi alınıyordur.
  • Yeni çıkmış kitap 20 liraya satılır anlarım da ölmüş adamın kitabına 20 lira vermek koyuyor . Kitap fiyatı 10-15 lira arası olması lazım

• Memlekette ucuz bir şey mi var ki insan hayatından başka?
  • Cahil kalmamizi istiyorlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu hortlatayım Kitapların çok pahalı olma sorunsalı 

Bazı yayınevlerinin kitap fiyatları makul hatta ucuz bile.

Ama bazıları var aşırı ve anlamsız pahalı; Bilgi, Ayrıntı ve Metis yayınevleri kitapları aşırı ve anlamsız pahalı Kitapların çok pahalı olma sorunsalı 

• özellikle fantastik kitaplarda bu olay daha çok can sıkıyor mübarek en kötü seri 5 6 kitap oluyor en kötü kitap 40 küsür lira bir seriyi tamamlamaya kalksan en az 200 lira çıkıyor cepten şuanlık kyk kredim sayesinde bir şekilde alabiliyorum ama okul bitip kyk ödemesi başladığında benim kitap alıp rafa dizme olayı biter

Bu işin en uç noktasıda (sadece sahaflardan bulunan seriler dışında) zaman çarkıdır bütün seriyi toplamaya kalkman için epey bir zengin olman lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camel paketindeki camel -- 26 Ocak 2021; 20:7:13 >
  • camel paketindeki camel kullanıcısına yanıt

Kesinlikle hocam metis yay. olan Yüzüklerin Efendisi ve Yerdeniz Büyücü serileri aşırı pahalı.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.