< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdemfb12 -- 24 Temmuz 2017; 21:57:19 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdemfb12 -- 24 Temmuz 2017; 21:57:19 > |
Fikir sanat eserleri Türkiye'de her zaman hep pahalı olmuştur. Bu gerek bir müzik plak,kaset,cdsi olsun; gerekse bir kitap olsun her dönem orta gelirli vatandaşlar için lüks olmuştur. Oyunlar dahi ilk başta fahiş miktarda pahalıydı.
Ancak işin bir de şu yönü var, şu dönemde orta halli bir kitabı, sayfa sayısı ve yayınevi kalitesi olarak, 10-13 lira arasında alabilirsiniz. Özellikle indirime denk gelirse güzel bir fiyat da yakalabilir. Bu biraz da sizin neye göre pahalı bulduğunuza bağlı olarak değişir aslında, kitabı neyle mukayese ederek pahalı buluyorsunuz? |
Katiyen katılmıyorum. Alım gücünü düşünerek dahi yurtdışı ile kıyas yaptığımızda gayet uygun fiyatlar. Sadece bir iki yayınevinde bestseller/fantastik serisini pahalı buluyorum ki yayınevleri orada da genelde ticari amaçla yaklaşıyor. Onlar da zaten yoğun talep altında.
Yılın 365 günü Can/YKY/İş Bankası yayınlarında %30 bulunuyor. Everest/Metis/İletişim ise %20-27 bandında. İthaki de 25-35 bandında. Bunlar popüler yayınevleri. Cem/Jaguar/Aylak Adam/Dedalus/Yordam vb aklıma şimdi gelmeyen, gözde olmayan ama kaliteli kitaplar basan yayınevleri yılın büyük kesiminde %40 bandında. Sahaf olayı ise apayrı dünya. Çok kaliteli yayınların kaliteli kitapları 3-15tl arasında değişmekte. Sözgelimi ben, Amerika'da adına ödül düzenlenen bir adamın polisiye kitabını, 1999 Can Yayınları baskısı versiyonunu 1 TL ye aldım. :) Türkiye'de kitaplar gerçekten uygun. 15-16 liraya çevirisi özenli kaliteli bir yayınevinden Karamazov Kardeşler'i alabiliyorsunuz, 4.5$ eder hemen hemen. Benzeri şartlarda (iyi yayınevi iyi çeviri) yurtdışı fiyatlarına bakın farkı anlayacaksınız. Yahut daha iki gün önce Gülün Adı'nı aldım, %50 indirimle. 22TL gibi bir fiyat ki Can Yayınları ve iyi çeviri ve telif ücreti ödenmiş. 6€ etse diyelim, bu kitabı bu fiyata İtalya'da almak mümkün değildir. Baktım şimdi 10.50€ ediyormuş :) |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|