Şimdi Ara

Kitaptaki bilgiler nasıl kalıcı olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
7
Cevap
3
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bunu bilgi kitaplarını göz önünde bulundurarak soruyorum.
    Örneğin bilim, tarih vb. kitabı okuyorum ama orada okuduğum bilgileri uçup gidiyor gibi hissediyorum. Çok az kısmı aklımda kalıyor sadece.

Bu tür kitapları okurken nasıl bir yol izlemeliyiz? Nasıl daha iyi akılda kalır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu konuya bakabilirsiniz hocam, ben not tutmayı tavsiye ederim kalıcılık için
    https://forum.donanimhaber.com/okudugunuz-kitaplardan-notlar-aliyor-musunuz--123344895

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kamkat -- 8 Şubat 2017; 22:54:31 >
  • Bende çizgisiz defter var,bazılarında önemli gördüğüm yerleri yazıyorum bazıları baştan sona bilgi doluysa da haftada bir okumaya çalışıyorum akılda kalsın diye.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kalıcı olması açısından not almaya başladım, henüz ilk kitabım güzel akılda kalıyor lakin 15 sayfayı 3 saatte zor okuyorum biraz ders çalışır gibi oluyor da boş okuduğumu hissetmekten iyidir, deneyebilirsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 kere okumak, üzerinden bir süre geçtikten sonra tabi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesele ilgi, bazı satırlar hala aklımda yıllar geçmesine rağmen.
  • Bilim ve tarih türlerinde etkin bir şekilde notlar almalısınız.Onlar dışındaki türlerde farkına varmadan bilinçaltına yerleşme olayı vardır.Tabi bilim ve tarih farklı olduğu için aynı şeyi söyleyemeyiz.

"Unutma, öğrenmenin tersi olan bir bellekişlevidir" kaynak:Megep Mesleki Gelişim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.