Kıyak Geçsin Kimseye görünmeyecek derdi o Derdi tek başına kalabilmek Hayır işlerinde gizlisi hoşuna gidiyor Günahında gizlisi hoşuna gidiyor Benim özelim sevabım günahım Allah'la aramda ,özelim diyor. Akol içen bir arkadaş bahsettiğimiz Saklanmış dergah merdivenin boşluğuna Telaş yapmış kimseler görmesin, derdi Allah'la Oda haklı telaş yapmakta aceleci olmakta Dergah merdiveni bahsettiğim, tekke merdiveni Başka saklanacak yer bulamadın mı demeyeyim Başka içeçecek yer bulamadın mı demeyeyim Yoksa geliyor koskoca Evliya basıyor fırçayı Kıssadan hissedir; Mesneviden bir haldir Adam sarhoş içiyor dayanıyor Mevlana dergahı kapısına İçerde sohbet var diyor dervişan kardeşim bu ne hal Almıyorlar içeri, Mevlana beliriyor kapıda '' O hata etmiş ama doğru yere gelmiş'' Doğru yerdir dergahlar vakıflar Yanlışa hataya günaha bakılmaz pek dergahlarda Her insan hatâ yapabilir. Buyuruyor Peygambermiz sav. Dİyidir dergahtakiler iyiler mekanıdır Dergaha saklanıp Cami avlusuna saklanıp içeriz ya hani Fazladan günaha mı giriyorum diye düşünme Tam aksine Allah günahını gizleyenin günahını Gizliyor saklıyor herkeslerden Ha girdiğinde cami avlusuna karşılasırsan Şeyh Abdurrezzak ile, rahmetlik Şeyh'dir Benim adımı ver, görsün seni kıyak geçsin Seyyid Mehdi El Haleli'nin kapısındayım Mardin Kızıltepe'dir mekanım Adımı versen yeter. Hayırla kal. Barış Sağlam |
Bildirim