Şimdi Ara

Kıyma makinesi F/P ürün paylaşımı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
7
Favori
15.245
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Alias57

Bana normal gelmedi garanti bakmaz mı ?
    Yapabilceğim bişi varmı daha hiç kullanmadık bile.
    Pütürlü bir yüzeye dönüşmüş elimi sürünce leke çıkarıyor.

Kıyma makinesi F/P ürün paylaşımı

Aynısı benim başıma geldi. Biz elde yıkamıştık ama eşim makineye de atmış olabilir. Satıcı (Stilea TR Servisi) makinede yıkamayacaktın sorumluluk sizin dedi. Para ile size satarız bunu garantiye sokamayız deyince kitapçığı inceledim ve hiç bir yerde makineyle yıkanmaz yazısı göremedim. Tabi ipin ucunu tutmuş olunca gerisi geldi. Firmaya neden değiştirmiyorsunuz diye kanunları sıralayarak faks çekip cevap istedim. Tabi firma bu adam işin peşini bırakmayacak diye düşündüğünden yenileri ile değiştirdi. Gelen parçalarda büyükçe bir kağıt da yazmıştı. Bu parçalar makinede yıkanmaz yıkanırsa garanti kapsamı dışında kalır diye.

Yani sizin kutuda, kitapçıkta falan makinede yıkamayın diye yazmıyor ise bir şansınız vardır. Yazıyor ise benim olay onlara demekki ders olmuş.
    Dilekçe örneğim elimde mevcut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fktanik -- 7 Ekim 2014; 17:59:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fktanik

quote:

Orijinalden alıntı: Alias57

Bana normal gelmedi garanti bakmaz mı ?
    Yapabilceğim bişi varmı daha hiç kullanmadık bile.
    Pütürlü bir yüzeye dönüşmüş elimi sürünce leke çıkarıyor.

Aynısı benim başıma geldi. Biz elde yıkamıştık ama eşim makineye de atmış olabilir. Satıcı (Stilea TR Servisi) makinede yıkamayacaktın sorumluluk sizin dedi. Para ile size satarız bunu garantiye sokamayız deyince kitapçığı inceledim ve hiç bir yerde makineyle yıkanmaz yazısı göremedim. Tabi ipin ucunu tutmuş olunca gerisi geldi. Firmaya neden değiştirmiyorsunuz diye kanunları sıralayarak faks çekip cevap istedim. Tabi firma bu adam işin peşini bırakmayacak diye düşündüğünden yenileri ile değiştirdi. Gelen parçalarda büyükçe bir kağıt da yazmıştı. Bu parçalar makinede yıkanmaz yıkanırsa garanti kapsamı dışında kalır diye.

Yani sizin kutuda, kitapçıkta falan makinede yıkamayın diye yazmıyor ise bir şansınız vardır. Yazıyor ise benim olay onlara demekki ders olmuş.
    Dilekçe örneğim elimde mevcut

Alıntıları Göster
    Bendede sinbo marka var. Çok işlevi yok. Yaptığı sadece 3 incelikte kıyma çekmek. Çok güçlü bir motoruda yok. Hızlı olayım, 2 dk da çeksin diyemezsiniz. Birkere dedim, motor bozuldu Garantiye gönderdim, sinbo 1 ay içerisinde yenisini gönderdi. Bedava yolladım, bedava teslim aldım. Garantiden memnun kaldım. Arkadaşlar kurban kesen, memleketten veya çevreden et alan herkesin muhakkak bir kıyma makinesinin olması gerek. Etin kuşbaşı olmayan bazı yerlerini kıyma yapıyoruz ve inanılmaz işimize yarıyor. Şahsen ben sinbo markayı beğendim. Senede 1-2 kere lazım olacak bir makineye çok para vermek manasız olacaktır. Tam bana göre. Sizede bu yazdıklarımı göze alarak tavsiye ederim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: B.AYAR

quote:

Ben de önerecektim ama sizin link dikkatimi çekti. Bende Stilea Mg1800 var. Harika bir alet. Ancak sizin Blue House birebir aynı. Bendeki İtalyan malı(sanırım). Nasıl iş anlamadım.

LİNK :http://mutfakciyiz.com/stilea_mg1800_kiyma_makinasi.html

Aynı cihazdan bendede var. 3.kurbanda çöpe attım.

Ben neredeyse iki yıldır kullanıyorum ama ben sadece sucuk yaptım. Kullananlar çok iyi diyor diye almıştım. Bütün aksamı demirden yapılmış. Yani Bosch vs. gibi kolay kırılan plastik aksam olmadığından tercih etmiştim.

Gücü de iyi gibi görünüyor. Siz neden attınız çöpe?

Bütün aksam alüminyum, birtek öndeki bıçak demir ama oda çabuk köreldi. Ayrıca içerideki dişlilerde alüminyum, hafif bi zorlanmada bütün dişlileri sıyırdı. Bu arada sakın parçaları makineye atmayın, dışındaki parlak kısım sulu boya gibi çıkıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben de önerecektim ama sizin link dikkatimi çekti. Bende Stilea Mg1800 var. Harika bir alet. Ancak sizin Blue House birebir aynı. Bendeki İtalyan malı(sanırım). Nasıl iş anlamadım.

LİNK :http://mutfakciyiz.com/stilea_mg1800_kiyma_makinasi.html

Aynı cihazdan bendede var. 3.kurbanda çöpe attım.

Ben neredeyse iki yıldır kullanıyorum ama ben sadece sucuk yaptım. Kullananlar çok iyi diyor diye almıştım. Bütün aksamı demirden yapılmış. Yani Bosch vs. gibi kolay kırılan plastik aksam olmadığından tercih etmiştim.

Gücü de iyi gibi görünüyor. Siz neden attınız çöpe?

Bütün aksam alüminyum, birtek öndeki bıçak demir ama oda çabuk köreldi. Ayrıca içerideki dişlilerde alüminyum, hafif bi zorlanmada bütün dişlileri sıyırdı. Bu arada sakın parçaları makineye atmayın, dışındaki parlak kısım sulu boya gibi çıkıyor.

Alıntıları Göster
    Bizim burdaki Onur marketde kilosunu 1 TL den çektirdim,büyükbaş kurbandan eve ayırdığımız 6 kg falan çıkan kıymaya 6 TL verdim.Bu aleti alıp kaç sene kıyma çektirirsek bu durumda amorti etmiş oluruz.Bana göre evde bulunması gereksiz çöp bir ürün,ayrıca ablam almış geçen sene 1 kere denedik sonra kaldırdık kutusunda duruyor diyor,alınırsa olacağı %90 o..

• Kesinlikle Fakir almayin hatta yanina bile yaklasmayin,urun kalitesi cok kotu servis berbat yaklasmayin bile servis 6 ay ugrastirdi parca gelmedi yablnlis parca geldi sorun cozulmedi

• B.AYAR kullanıcısına yanıt
    Anladım dostum. Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: hubey

Kesinlikle Fakir almayin hatta yanina bile yaklasmayin,urun kalitesi cok kotu servis berbat yaklasmayin bile servis 6 ay ugrastirdi parca gelmedi yablnlis parca geldi sorun cozulmedi
    Bir kıyma makinesi ile yılda kaç kg kıyma çekeceksiniz? Kıymanın kilosunu 1 liraya çekenler var 2 liraya çekenler var. 2 liradan her yıl 10 kilo, 10 yılda 200 lira. 10 yılda verdiniz para çıkacak. Tabi bozulmazsa. Birde temizliği var. Karar kılın.
    Kipada 100-300 TL arası 5-6 model gördüm. Sanıyorum bir Arnica Türkiye'de üretilmişti. Diğerleri Çin malı ve şekilleri farklıda olsa hepsi aynı elden çıkma gibi. Bunu helezona bakarak anlayabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: interwap

Bir kıyma makinesi ile yılda kaç kg kıyma çekeceksiniz? Kıymanın kilosunu 1 liraya çekenler var 2 liraya çekenler var. 2 liradan her yıl 10 kilo, 10 yılda 200 lira. 10 yılda verdiniz para çıkacak. Tabi bozulmazsa. Birde temizliği var. Karar kılın.
    Kipada 100-300 TL arası 5-6 model gördüm. Sanıyorum bir Arnica Türkiye'de üretilmişti. Diğerleri Çin malı ve şekilleri farklıda olsa hepsi aynı elden çıkma gibi. Bunu helezona bakarak anlayabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Ben sadece sucuk yaptım şimdiye kadar ve parası çıkmıştır.
    Nerdeyse yarı yarıya ve bildiğim gördüğüm et ile yapıyorum.

• Telefunken tlf 450 aldik. Domatesten salca yapilir ama et icin cok zor...

• quote:

Orijinalden alıntı: madbeatz

bunların bazısında sucuk aparatı bazısında salça aparatı yok hepsi bir olan var mıdır? veya servisinde bunlar ayrı olarak blue house un ürünü için bulunabilir mi mesela?

Alıntıları Göster
    Almayın aldırmayın, para tuzağı bunlar.. kilosunu 1 liradan çekiyorlar bizim burada 10 kg çektirdim bu sene 10lira.. çok çektiren varsa olsun 15 kg 2 liradan desen 30 lira.. Çoğumuz bunu senede bir kere kullanıp bir köşeye atıcaz, zaten ucuzlar garantisi biter bitmez bozulur iyisini almak da gereksiz arada bir hayvan kesiyorsanız olabilir ama kurban hariç eti zaten kasaptan marketten alıyoruz çoğumuz..

• quote:

Orijinalden alıntı: Canakkaledenselamlar

Almayın aldırmayın, para tuzağı bunlar.. kilosunu 1 liradan çekiyorlar bizim burada 10 kg çektirdim bu sene 10lira.. çok çektiren varsa olsun 15 kg 2 liradan desen 30 lira.. Çoğumuz bunu senede bir kere kullanıp bir köşeye atıcaz, zaten ucuzlar garantisi biter bitmez bozulur iyisini almak da gereksiz arada bir hayvan kesiyorsanız olabilir ama kurban hariç eti zaten kasaptan marketten alıyoruz çoğumuz..

Alıntıları Göster
    Bu yıl ben, eşim , babam 3 pay kestik
    180 TL'ye Bluehouse 565 aldık en az 50 kg kıyma çektik.
    Tüm parçaları elde yıkadık. Solma sararma yok. En küçük uç tam kasap kıyması yapıyor.
    Köftelik etleri 2 defa çektik. Bizim evde önce karşı olan annem, eşim, babam herkes memnun kaldı. Para tuzağı diyenler almasın. Ben 3. yılda kurbanla amorti ediyorum. Sorunsuz makina tavsiye ederim. O etleri kasaba götürüp getirmekten daha kolay bu makina ile çekmek.

• quote:

Orijinalden alıntı: ardem80

Tüm parçaları elde yıkadık. Solma sararma yok. En küçük uç tam kasap kıyması yapıyor.
    Köftelik etleri 2 defa çektik. Bizim evde önce karşı olan annem, eşim, babam herkes memnun kaldı. Para tuzağı diyenler almasın. Ben 3. yılda kurbanla amorti ediyorum. Sorunsuz makina tavsiye ederim. O etleri kasaba götürüp getirmekten daha kolay bu makina ile çekmek.

Alıntıları Göster
    Bizde Panasonic mkg1800 var ama sucuk aparatı yok. Onu nasıl halledebiliriz? Aparatçılarda hep kollu veya sanayi makineleri için aparat mevcut. Kıymayı güzel çekiyor. Ama bana sucuk da yapabilen bir makine lazım.

• quote:

bunların bazısında sucuk aparatı bazısında salça aparatı yok hepsi bir olan var mıdır? veya servisinde bunlar ayrı olarak blue house un ürünü için bulunabilir mi mesela?

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar kasapların kullandıkları makinalar 1500-2000 civarındadır fiyatları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxMESA

Arkadaşlar kasapların kullandıkları makinalar 1500-2000 civarındadır fiyatları.

Alıntıları Göster
    Kıyma makinesini sadece kurbanda kullanacaksanız almayın zaten.

Ama köfte yapacağım zaman yağsız et alıp kuyruk yağını da kendim alıp çekerim. Hangi kasama sorduysam kuyruk yağı ile eti çekmiyor makineyi kirletemem diyorlar.

Ya da tavuk göğüs eti alırım bir güzel çekerim köfte yapar panelerim çıtır paneli tavuk olur.

Son baharda domates yapar evdekiler. 30 kilo dometesi çatır çatır çekeriz kaynatır domates sosu yaparız kış boyunca kullanırız.Kasaba mı götüreceksiniz domatesleri yoksa japon pazarlarındaki kıytırık kollu plastiklere 30 60 lira mı vereceksiniz. Ayrıca biber kırmızı biber de güzel oluyor.

Sucuk yapmadım ama sucuk aparatınız var ise sucukta doldurursunuz.

Uzun lafın kısası tanıdık kasap olsa bile güvenmiyorum ben artık. Saçma sapan et veriyorlar. Bu sene de çektik kurban etlerimizi mis gibi kimseye minnet etmedik, koyun yağlı olduğu için dana eti de aldık onu da çektik koyunla karıştırdık.

Daha fonkisyonel makineler alırsanız normal zamanlar da kullanma şansınız da artar. Parçaları çok olan cihazları tercih edin. Kimilerinin buğday öğütme aparatları bile var. Evde un bile yaparsınız

Seneler önce bosch almıştık amorti etmiştir şimdiye kendini.

• quote:

50kg eti çekmek ne kadar zamanınızı aldı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: m_alone

quote:

50kg eti çekmek ne kadar zamanınızı aldı ?

Alıntıları Göster
    http://www.n11.com/bosch-mfw67440-kiyma-makinesi-P22131812#

Dedem için aldık, bizde kullandık ama Ürün için ilk başlarda korkmuştuk kıyabilirmi diye ama hızlı ve çatur çutur etleri kıydı. Yanında Değişi aparatlarla geliyor istediğiniz yapabilirsiniz. Yaklaşık 60Kg et çektik banamısın demedi.
    Ürün 2 gün içinde elime ulaştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zabazingo0 -- 8 Ekim 2014; 14:21:55 >

• m_alone kullanıcısına yanıt
    1- 1,5 saat
    eti hazırlamak zaman alıyor. Makinaya eti biz yetiştiremiyoruz yoksa kapasite 2,5 kg/ dk. Makinaya uygun hale getirmek için yaklaşık 3 cm kalınlık 5 cm genişlik ve 15-20 cm uzunlukta parçalara bölmek gerekiyor.
  • quote:

Alıntıları Göster
    merhaba arkaşdaşlar PHILIPS HR 2726 VİVA COLLECTİON ET KIYMA MAKİNESİ aldım vatan bilgisayardan motor gücü herşeyi çok iyi güzel kıymada sucukta yaptık ama yağın çıkması için sıcak su ve prille yıkadım karardı metal aksamlar,sonuç olarak kalitesi çok düşük bu aksamların.
    servise verdim ama büyük ihtimal hiçbişey olmayacak.alacak olanlar metal aksamlarının kalitesini araştırsın alsın.

• zabazingo0 kullanıcısına yanıt
    Sucuk da yapılabiliyor mu bu mıdelle?

• bosveein kiymayi sucuk yapin daha guzel

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.