Şimdi Ara

KIZILAY KANIMIZI PARAYLA SATIYOR ! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    7.65 kullanıcısına yanıt
    En az 2 milyon Suriye'liyi ülkeye alıp barındırıp, bakan, onlara sağlık hizmeti veren , kendine katrilyonluk saray yapmak için istediğinde hazineden tak diye kaynak bulan ve her sene en son model lüks makam araçlarına tak diye hazineden kaynak bulan siyasetçilerin olduğu bir ülkede Kızılay zarar mı etsin demek ayıptır, günahtır.

Akaryakıta 2 kuruş zam gelse o Kızılay'ın 5 yıllık gideri tak diye çıkar.

Ulan Almanya'yı görseniz gerçek bir devlet nasıl olur görürdünüz...

Bu ülkenin idarecileri herkesi parası kadar insan yerine koymaya alıştırdıkça bütün bu yaşananlar normal karşılanacak.

Adam alman vatandaşı türkiye'de rahatsızlanıyor, Türkiye'de acil müdahale ediliyor ancak tedavisini Almanya'da devam ettirmek istiyor ailesi, adama Alman hükümeti helikopter ayarlıyor, uçak giderlerini
    ayarlıyor ve ülkesine konforlu ve sorunsuz bir şekilde getirtiyor.

nerede Türkiye'de böyle bir şey ? Paran yoksa nereden bulursan bul öyle gel yoksa kaderin bu kadarmış derler...

Büyük ülke nasıl olunur görmek mi istiyorsunuz ?

İngiltere başbakanı iken Tony Blair hazinesinden yeni son model bir jet uçağı için para ister, bu uçağın fiyatı 80 milyon pound'dur.

Ancak bunun gereksiz bir masraf olduğunu ve mevcut uçağını kullanmaya devam etmesini söyler o dönemin maliye bakanı ve hazine bakanı.

Şu işe bakın ki gariban ingiltere devleti, başbakanına 80 milyon poundçuk para hazineden tak diye çıkarıp veremiyor.

Halbuki akaryakıta, suya, elektriğe %0.1 zam yapsalar o uçaktan belki 5 tane alacak para çıkardı.

Ama işte büyük ülke öyle olunmuyor, büyük ülke vatandaşlarından topladığı vergilerin hesabını kitabını dibine kadar tutup, vatandaşlarının vergilerini savurmayan ülkedir.

Eğer T.Blair buna ısrar edip zorla bir şekilde aldırtsaydı ertesi gün gazetelerde boy boy haberler çıkar, halk bunu hoş karşılamaz ve sokağa iner protestolarla inletirdi ortalığı.

Ama nerede İngiltere nerede biz ? İşte biz bu yüzden büyük ülke filan olamayacağız.

Çünkü bizde devlet vatandaşı için değil, vatandaş devlet için vardır.

Link :

Eski İngiltere Başbakanı T.Blair Başbakan iken binemediği uçağa emekliliğinde binebildi.

@Black4blue

@7.65

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 14 Ocak 2015; 17:50:07 >

• Hocam senden bi maliye bakanı yapsınlar da kurtulalım ya.

Senin zihniyete hayran kaldım yalnız. Yolsuzluk oluyo madem ülkeyi satıp gidelim?

Ben maden suyunu bile kızılay alıyorum, 4 aylık bi periyotta bağış yapıyorum. Kızılay bırak zarar etmeyi kar etsin de daha da dallanıp budaklansın,

her ilçede şubesi olsun. Kızılay bu yahu!

almanya-ingiltere örneklerini vermişin, vermişin de biz seni bu konularda haksız mı gördük?

İnsan hakları dersinde hoca anlatıyor(2. ağızdan):

"sınıf arkadaşlarımdan biri abd'de bir üniversitede öğretim görevlisi, üzerinde çalıştığı tezle alakalı olarak

devlet bürokrasilerinin şeffaflığını araştırıyordu. o aralar da ingiltere kraliçesi abd'yi ziyaret etmiş.

kraliçe hediye getirmiş birkaç parça. Bizim arkadaş, ingiltere elçiliğine hediyeler nedir diye dilekçe yazmış.

Cevap olarak ayrıntılı bir listede değerleri ile birlikte bilgilendirilme yapılmış. Aynı olayla bağlantılı olarak

ilgili amerikan makamına yaptığı dilekçeye karşılık olarak yine ayrıntılı bilgilendirilme yapılmış.

Akabinde Türk yetkililerin ziyareti olmuş, arkadaş aynı prosedürü tekrarlamış. Amerikan yetkililer aynı şekilde

ayrıntılı bilgilendirme yaparken Türk makamından cevap "Mahremdir, bilgi verilmesi etik olmaz" cevabını alıyor."

• Beni bilen bilir ben hükumeti desteklemem aksine eleştiririm, bunu bu platformda söylemek de istemiyorum ama o şekilde anlaşılmış.

Yazdığımı iyi okumamışsınız, "Herkes ister bedava olmasını ama hiçbir şey bedava değil." diye bir cümle yazmışım. Gönlümden geçen sağlık sisteminin de tamamen bedava olması, ama değil, tümden sistemi değiştirmek lazım.
    Ama konu o değil, konu Kızılay'ın neden para aldığı. E devlet Kızılay'ın giderini karşılasa zaten her şey hallolur, ama devlet karşılamıyorsa Kızılay ne yapsın, kanun mu çıkarsın kendi başına?
    Malum sarayların, makam araçlarının, helikopterlerin vs masraflarının neleri karşılayacağının farkındayım. Onları geçtim bazı bakanlıkların bütçesinin çeyreği bile verilseydi yeterdi Kızılay'a. Ama verildi mi, verilmedi. Kızılay ne yapsın?
  • Direk hastaya kan veririm kızılay ile işim olmaz güvenmiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kızılay sadece kan işiylemi uğraşıyor sanıyorsunuz. Eğer bir iyilik yapmak isterseniz dilenciye para verirseniz gerisini düşünmezsiniz sahtekarmı değilmi diye. Ancak o zaman iyilik olur tamamen verdiğin için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr Xzibit

kızılay sadece kan işiylemi uğraşıyor sanıyorsunuz. Eğer bir iyilik yapmak isterseniz dilenciye para verirseniz gerisini düşünmezsiniz sahtekarmı değilmi diye. Ancak o zaman iyilik olur tamamen verdiğin için.

Sorun şu,

Artık iyiliğimizin dahi sömürülebilir olması.

Ben kötü durumda birisi için bağış yapıyorum ama menfaat ön planda oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkeytv

Ünite başına 100 tl alıyor kızılay peki sebebi ne bu ücretin alınmasının?

Aldığın ünite kadar yerine koyman gerekiyor bir ameliyatta falan lazım olunca.
    Daha önce devlet kanı ilaç olarak kabul etmiyor ve ödemesini yapmıyordu ama iki yıldır yapıyor o parayı devlet ödüyor sonuçta bir şekilde işlerin devam etmesi lazım süreklilik için. Kan bağışı için askeriyenin er eğitim birliklerine gelen görevli anlatmıştı. Bende burda insanlar yorgunluktan ayakta duramıyor siz sığır çiftliğiymiş gibi sağmaya geliyorsunuz ayrıca ihtiyacı olandan kan olarak bile olsa beden alıyorsunuz diye tartışmıştım. (Not: o kadın yüzünden hala bağış yapmadım,aynı tipte bi kadın yine askeri bi kursta karşıma çıktı. Ama aklımda bağış yapmak lazım ne olursa olsun) kan grubum B(-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kan bağışı önemli ancak bağış yapılacak tek kurum Kızılay değildir. Bünyesinde kan bankası olan hastanelere bağış yapılabilir. Güncel durumu bilmemekle beraber birkaç yıl önce hastanede yatan hasta için takılan kanlardan ücret alınmıyordu. Şu andaki prosedür ne bilmiyorum. Bir sonraki bağışımda hastaneye sormayı düşünüyorum.

Birkaç yıl önce hastanede yatan annem için kan lazım olduğunda hastanenin kan bankasından ücretsiz olarak karşılanmıştı. Taburcu olduğunda yine kan lazım oldu. Kızılaydan parasıyla rica minnet zor alabildim. O dönem kan almak istediğimde bana söylenen Kızılay'ın kan tedariği için anlaşmalı olduğu kurumların olduğu ve önceliğin onlara sağlandığıydı. Yani kişisel olarak yapılan kan isteklerinde almak her zaman mümkün olmuyordu. Zaten bu olaydan sonra Kızılay'a hiç kan bağışı yapmadım.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.