Şimdi Ara

“Kiziroğlu” Yetim Kaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Murat Çobanoğlu'nun vefatı üzerinden 2 ay geçmesine rağmen, medyada yer bulamadı. Hergün bilmem hangi popçunun nerde ne yaptığını gösteren "değerli" medyamız, bu halk ozanımızın vefatını duyurmayı bile çok görmüş maalesef...Darende Haber gazetesinden alıntı yaptım:

Geniş halk kitlelerinin “Kiziroğlu” türküsüyle tanıdığı Murat Çobanoğlu uzun süredir tedavi gördüğü Ankara Tıp Fakültesi Hastanesinde 26 Mart 2005 günü vefat etti. Darende'de yapılan âşıklar şölenine de gelen Murat Çobanoğlu'nun vefâtı, sevenlerini yasa boğdu. Gözyaşlarının sel olup aktığı bir törenle Kars'ta toprağa verilen Çobanoğlu ile Darendeli Âşık Beyani'nin birbirlerine karşılıklı yazdığı şiiri onun hatırasını yâd etmek için yayınlıyor, kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Murat Çobanoğlu
    1940 yılında Kars'ta doğdu. İlkokul mezunu olan âşık evli ve dört çocuk babasıdır. Geçimini âşıklık geleneğini sürdürerek temin etmektedir. Saz çalmaya ve şiir söylemeye gördüğü bir rüyada bade içtikten sonra başlamıştır. Ustası, babası Gülistan Çobanoğlu'dur. 1968-1987 yılları arasında çıkardığı yirmiye yakın plak ve kaseti vardır.

ÂŞIK BEYANİ.........................................................................MURAT ÇOBANOĞLU
    Hayli zaman oldu burdan gideli................................................Canım meslektaşım Âşık Beyani
    Çobanoğlu sizi göresim geldi...................................................Seven sevdiğini görmek ne güzel
    Darende'de hoşça sohbet edeli ...............................................Dünya'da en güzel iman kazanmak
    Hasretlik zincirin kırasım geldi.................................................Nefsin zincirini kırmak ne güzel

Sen Cumhuriyetin yılmaz bekçisi..............................................Kötülere uyma getirir bela
    Demokrasimizin sözlü elçisi.....................................................İman dedikleri yüksek bir kale
    Hürriyetimizin çağdaş ölçüsü...................................................Ancak bir kararda duran tek mevlâ
    Deyip bu kararda durasım geldi...............................................Yine de sözünde durmak ne güzel

Beyâni der dostluk dünyayı değer............................................Yanmayan ocağın dumanı tütmez
    Kaynaşmak meyvedir dalını eğer.............................................Emir mevladandır gücümüz yetmez
    Bu hasretlik bitsin gelmezsen eğer...........................................Çobanoğlu asla hasretlik bitmez
    Benim Ankara'ya varasım geldi................................................Seven sevdiğine varsa ne güzel

Sevdiğine kavuşan Murat Çobanoğlu'na Allah'tan rahmet diliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coxackie -- 3 Haziran 2005, 18:35:26 >

• İlk defa öğreniyorum,paylaştığın için teşekkür ederim.

Murat Çobanoğlu çok değerli bir sanatçıydı.

Öldükten sonra bile kıymetini bilemedik..

Yazık......çok yazık
  • Allah rahmet eylesin...

“Kiziroğlu” Yetim Kaldı
  • Allah rahmet eylesin ....

Yaa basın dedinde haber 7 de yer almıŞ...

Halk ozanı Murat Çobanoğlu vefat etti
    Halk ozanı Murat Çobanoğlu, bir süredir tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bugün yaşamını yitirdi.
    26 Mart 2005 19:08

Halk Ozanı Murat Çobanoğlu, vefat etti.

Alınan bilgiye göre, Murat Çobanoğlu, bir süredir tedavi gördüğü
    Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bugün yaşamını yitirdi.

Konya'da 40 yıldan bu yana yapılan Aşıklar Bayramı'nda her yıl
    çeşitli dallarda birincilikleri olan Çobanoğlu, Kiziroğlu Mustafa Bey
    türküsünün derleme ve düzenlemesi ile de tanınıyordu.

Murat Çobanoğlu, pazartesi günü Ankara'da toprağa verilecek.

“Kiziroğlu” Yetim Kaldı

• Allah Rahmet Eylesin...
  • allah rahmet eyles1n
  • Allah'tan rahmet diliyorum, yeni duydum.
    Tabii basın pantolon beli düşük kızlar
    Yeni TCK 'ya göre cezalandırılacak gibisinden
    En müptezel işlerle uğraşırken
    Böyle değerli vatan evlatlarından haberleri yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.