Şimdi Ara

Kızların bilgisi az olmasına rağmen iş bulması (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
4
Favori
16.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
185 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Açıkçası konuyu açan arkadaşla çoğu yerde aynı fikirde değilim, kadınlara sırf kadın oldukları için iş falan verildiğini düşünmüyorum. Fakat bu mesele özelinde bir yerde haklı. Bazı aklı evvel erkek yöneticiler veya hocalar, erkek öğrenciye ya da stajyere iş buyurup emirler yağdırırken kadın stajyer veya öğrenciye çok daha kibar, usturuplu davranıyor. Duyduğum ve bildiğim şeyler bunlar. Yaparken niyeti nedir ne değildir bilmem fakat böyle tipler var. Belki aklı sıra kadınları yetersiz gördüğünden onlara iyi davranmaya çalışan bir cinsiyetçidir belki de erkekleri sevmiyordur. Sonuç olarak böyle bir şey var.

• Yani ben mesela genelde karşımdaki insana göre davranırım, eğer sakin bir tipse çok kibar konuşurum ama kaba biriyse ben de gergin oluyorum ve ona göre davranıyorum. Belki öyle bir durum vardır diye düşündüm.
  • Bogazicili_zekiye kullanıcısına yanıt

Bu durum tam öyle değil. Kibar, düzgün davranışlar sergileyen, edepli, saygısızlık yapmayan insanlardan bahsediyorum. Buna sebep olan da yine erkek yöneticiler. Eski kafalılıktan kadınları kayırmak mı istiyor yoksa gördüğü genç erkekleri ezmek hoşuna mı gidiyor bilmiyorum ama böyle bir durum oluyor bazen.

Kadınlardan da kadın yöneticilerin kadınlara bazen benzer davrandığını duydum. Erkeklere iyi davranırken kadınlara kabus yaşatıyorlarmış. Ona da itirazım yok, doğrudur. Fakat arkadaşın konuştuğu mühendislik sektöründe erkek ağırlıklı yöneticiler var, stajda öyle bir şey yaşaması muhtemel.

Üzücü şeyler tabi. Hala cinsiyet tartışmak komik.

• realexile R kullanıcısına yanıt
    O tarz topluluklara hiçbir zaman katılmadım genellikle sosyal tipler katılıyor o tarz topluluklara. Bana göre çok saçma konuyu direkt bunun üzerine açsaydın sana hak verebilirdim. Tabii kendi açımdan.

Ama şöyle bir durum var mesela ben çok sosyal olmadığım için saçma buluyorum ama ABDde üniversiteye alırken bile bu tarz şeyler diğer öğrencilerin önüne geçmeni sağlıyor.

Dediğim gibi bana göre saçma ve genelde de o tarz topluluklara bir şey popüler diye yapan kişiler katılıyor Türkiyede.
  • Ben güzel kız görünce utanıp uzaklaşıyorum, milletteki öz güvene bak. Kız için markete gitmeler alışveriş yapmalar filan. Ben kız satıcı görünce rahatsız oluyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bogazicili_zekiye

Ne yapsın mesela nasıl davransın? Acaba sen diğer insanlara karşı fazla kaba davranıyor olabilir misin? Belki sorun bendedir diye düşündün mü hiç? Özeleştiri yapmadığın sürece işsiz kalmaya devam ediceksin, söyleyeyim.
    Ama sen sorularıma cevap vermeyip. Agresif tavır takınmaya sadece işine gelen sorulara cevap vermeye devam ediyorsun. Ben alacağım cevabı aldım teşekkürler. Ben eksiklerimi farkındayım hergün gelişmeye uğraşıyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef öyle. Bizim fabrikada da üretim Mühendisi adında kızlar var ama mühendis erkekler ırgat gibi çalışıyor. Hemde vardiyadalar. Kızlar ofiste tek yaptıkları günlük rapor yayınlamak.

• Tartışmasız bu boyledir.Bunun aksini iddia eden de gerçeklerden birhaberdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bradley Cooper

Maalesef öyle. Bizim fabrikada da üretim Mühendisi adında kızlar var ama mühendis erkekler ırgat gibi çalışıyor. Hemde vardiyadalar. Kızlar ofiste tek yaptıkları günlük rapor yayınlamak.

Öyle hocam .Ben yalnız sanıyordum kendimi açıkçası bu konudaki cevapları görünce daha iyi anladım her şeyi. Konudaki 3-5 daha üni okuyan küçük feminist kız kardeşimiz biraz sinirlenmiş gelip benim öğretmenim kadın diyor. Ters örnekler veriyor kadın cinayeti vs. Kötüyü kötüyle örtemessin 2 cinsiyetinde yaşadığı zorluklar var . Ben bu konuda erkeklerinkinden bahsetmek istedim.
    Bugün yaşadığım bir olay daha . Proje yapmamı isteyen şirketin istediği projeyi yaptım. Şimdi dediler askerliğine az kalmış alamayız. (1.5 yıl var ) :D

• Türkiye’de olduğum dönemde, hepinizin kesin bildiği, tamamen yabancı sermayeli ve kurumsal bir şirkette 7 kişilik bir departmanın müdürüydüm. Firma mühendislik firması olmasa da benim departmanım mühendislik diye geçtiği için genelimiz mühendistik. Ancak yöneticilik ve müdürlük dönemimde departmana aldığım 5 çalışma arkadaşının dördü kadın, biri sadece erkekti. Kadınlar inşaat ve jeoloji mühendisliği mezunuydu. Devlet kurumu olmadığından torpil dönmezdi ve seçtiğimiz çalışma arkadaşlarını sadece cv lerine ve öğrenciyken yapmış oldukları mesleki yada gönüllü çalışmalara bakarak seçerdik. Hiç de pişman olmadık. Sonuçta uzay üssü değildik, hangi üniversitenin mühendislik mezunu olursa olsun, erkek yada kadın farketmez, öğreteceğimiz işleri yapabilir. Zaten yetiştirmeye yönelik eleman aldık hep. Kadın adayların öğrencilikleri boyunca değişik sosyal sorumluluk projelerine katılmaları onları hep önlere çıkardı. Benim naçizane tavsiyem, artık her yerde mühendis var, artık herkes ingilizce biliyor, sen artı olarak ne avantaj katabilirim diye sorgulamalısın. Yoksa ortalama bir mühendislik mezunu (kadın yada erkek farketmez) için düzgün bir şirkette iş bulma şansı yok denecek kadar az.

• quote:

Orijinalden alıntı: coppermine

Türkiye’de olduğum dönemde, hepinizin kesin bildiği, tamamen yabancı sermayeli ve kurumsal bir şirkette 7 kişilik bir departmanın müdürüydüm. Firma mühendislik firması olmasa da benim departmanım mühendislik diye geçtiği için genelimiz mühendistik. Ancak yöneticilik ve müdürlük dönemimde departmana aldığım 5 çalışma arkadaşının dördü kadın, biri sadece erkekti. Kadınlar inşaat ve jeoloji mühendisliği mezunuydu. Devlet kurumu olmadığından torpil dönmezdi ve seçtiğimiz çalışma arkadaşlarını sadece cv lerine ve öğrenciyken yapmış oldukları mesleki yada gönüllü çalışmalara bakarak seçerdik. Hiç de pişman olmadık. Sonuçta uzay üssü değildik, hangi üniversitenin mühendislik mezunu olursa olsun, erkek yada kadın farketmez, öğreteceğimiz işleri yapabilir. Zaten yetiştirmeye yönelik eleman aldık hep. Kadın adayların öğrencilikleri boyunca değişik sosyal sorumluluk projelerine katılmaları onları hep önlere çıkardı. Benim naçizane tavsiyem, artık her yerde mühendis var, artık herkes ingilizce biliyor, sen artı olarak ne avantaj katabilirim diye sorgulamalısın. Yoksa ortalama bir mühendislik mezunu (kadın yada erkek farketmez) için düzgün bir şirkette iş bulma şansı yok denecek kadar az.

Tabi alacağınız kişinin insanı özellikleri önemli robot gibi olmamalı. Fakat siz mühendis arıyorsunuz gidip sosyal sorumuluk projelerine bakıyorsunuz .Şirketinize başka açılardan bir şey katacak birilerini arıyorsunuz mühendis almanızdaki mantık nedir acaba ?

Mühendis adam kafasını derslerden kaldırıpta sosyal sorumluluk projelerine çok vakti vardır ya ondan işte.

Top üniversitelerde okumadım ama üniversitede ne kadar boş adam varsa bu işlerle uğraşırdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.R.W. -- 6 Nisan 2021; 18:30:44 >
  • çünkü departman mühendislik departmanıydı. Çalışanların mühendislik projelerine bakıp yorumlaması gerekiyordu. Mühendis olmaları bir zorunluluk olmasa da olursa iyi olur durumuydu yani. Ben işe başladığımda müdürüm ODTÜ inşaat, yöneticim de İTÜ makine mezunuydu. Bende YTÜ Makineyi bitirmiştim. Ayrılırken departmanda 1 İTÜ inşaat, 1 YTÜ inşaat, 1 Sakarya inşaat bir de İTÜ Jeoloji mühendisliği mezunu vardı. Hepsi, aynı benim gibi sıfır bilgi ile işe başladılar ve işi orada öğrendiler. Çalıştıkları sürece de o sosyal sorumluluk işlerini devam ettirdiler, birisi köy okullarına giderek kitaplar, okuma araç ve gereçleri bağışlayan bir dernekte gönüllü çalışıyordu mesela.

Bu çocuklar hem okuyup hem de bunlara fırsat yaratabilmiş kişilerdi. Aileleri varlıklı değildi. Kısaca, suçlu aramak yerine ortalama kalmayı tercih eden kişiler kendilerine de dönüp bakmalılar bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: E.R.W.

Mühendis adam kafasını derslerden kaldırıpta sosyal sorumluluk projelerine çok vakti vardır ya ondan işte.

Top üniversitelerde okumadım ama üniversitede ne kadar boş adam varsa bu işlerle uğraşırdı.

öyle hocam. Hepsi derslerde kalıyordu zaten. Bu korona muhabbetine online oldu her şey. Millet çat çat dif denklem mat fizik veremediği dersleri kopya ile AA verdi tabi yoksa okulu bitiremeyeceklerdi :D.

• quote:

Orijinalden alıntı: coppermine

çünkü departman mühendislik departmanıydı. Çalışanların mühendislik projelerine bakıp yorumlaması gerekiyordu. Mühendis olmaları bir zorunluluk olmasa da olursa iyi olur durumuydu yani. Ben işe başladığımda müdürüm ODTÜ inşaat, yöneticim de İTÜ makine mezunuydu. Bende YTÜ Makineyi bitirmiştim. Ayrılırken departmanda 1 İTÜ inşaat, 1 YTÜ inşaat, 1 Sakarya inşaat bir de İTÜ Jeoloji mühendisliği mezunu vardı. Hepsi, aynı benim gibi sıfır bilgi ile işe başladılar ve işi orada öğrendiler. Çalıştıkları sürece de o sosyal sorumluluk işlerini devam ettirdiler, birisi köy okullarına giderek kitaplar, okuma araç ve gereçleri bağışlayan bir dernekte gönüllü çalışıyordu mesela.

Bu çocuklar hem okuyup hem de bunlara fırsat yaratabilmiş kişilerdi. Aileleri varlıklı değildi. Kısaca, suçlu aramak yerine ortalama kalmayı tercih eden kişiler kendilerine de dönüp bakmalılar bence.

Ne mutlu size. Ben de köy okullarına yardım etmek isterim . Evsizlere yardım etmek isterim bu dünyada iylik barış mutluluk istiyorum . Ama yeni mezunum bilgim yok acaba bana da iş verir misiniz

• Görsellik önemli. İnstagramda görünümü kısmen iyi olan biraz şekilli bayan avukat, diyetisyen, klinik psikolog vb profillerine bakın az çok durumu tahmin edeceksiniz.

• Yazilim mezunuyum, 9 sene once siniftan bir kizin laptoba format attim guncel programlarida indirdim,sonra bana lazim olabilir bi flasha at kurulum dosyalarini dedim tamam deyip kisayollarini atmisti .Bu kiz yazilim mezunu uny diplomasi var ve bi sirkette sekreter olarak calisiyormus simdi yazacaklarim bu kadar.

Malesef şu an size iş verebilecek bir pozisyonda çalışmıyorum. Umarım, anlatmaya çalıştığım konuda anlaşılabilmişimdir. Suçlu aramak yada suçu birilerine atmak en kolayı, ama kabahati yada eksikliği kendisinde arayıp bu eksikliği gidermeye çalışmak asıl zor fakat makbul olanı. Benim şahsi düşüncem budur kısaca.

• quote:

Orijinalden alıntı: realexile

Ne mutlu size. Ben de köy okullarına yardım etmek isterim . Evsizlere yardım etmek isterim bu dünyada iylik barış mutluluk istiyorum . Ama yeni mezunum bilgim yok acaba bana da iş verir misiniz

Alıntıları Göster
    Siz bu kafayla daha çok iş ararsınız. Freelance olarak çalışmaya devam etmenizi tavsiye ederim.

Mühendisliği sadece kod yazmaktan, plan proje çizmekten ibaret mi sanıyorsunuz? Mühendis nedir diye size öğretmediler mi hiç? Ya da iş hayatında sadece iş mi var sanıyorsunuz? Şirketlerin yaptığı sosyal sorumluluk projelerinin çoğunda sosyal mühendislik kavramı gizlidir. Üstelik bunu minimum maliyet ile yaparsanız şirketinize maddi manevi geri dönüşü bile olur. İnsanlar tarafından aranılan bir şirket olursunuz. Herkes sizde çalışmak ister. Rekabetin olduğu yerde işveren avantajlı olur.

Ama sizden bunu kavramanızı beklemek zor olur gibi

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.