Ben de Kıbrıslıyım.Burada çoğu yaşlı Türk askerine minnet duyar ama evlerine,köylerine geri dönmek isterler ama barışın olmayacağını da bilirler.Şuan barış isteyen kesim hayatında hiç Yunan milliyetçisi görmemiş insanlardır.Rumların arasında gerçekten iyi kalpli insanlar da vardır.Bu iki kesimden de insanlar tanımaktayım.Buradaki asıl sorun, çoğu kişinin "Rumlar'ın çoğunluğunun" barış istediğini sanmasıdır.
Türkiye'den gelenlerin sevilmemesinin sebebi ise suç işleyen çoğunluğun Türkiye'den gelen insanlar olmasıdır.Duyduğuma göre de 20-30 yıl önce en ufak suç işleyen kişiler adadan sınır dışı ediliyordu.Bu arada 1975 yılından sonra ailen Kıbrıs'a taşınmış olsaydı,size bedavaya ev,tarla verilecekti.Halbuki Güney'de bıraktığımız malların eşdeğeri bize verilmeden,bizim elimizdeki tarlayı alıp, sahtekarın tekine vermişlerdi.Sırf Türk nüfusunu arttırmak için gelen geçene bedava ev,tarla veriyorlardı.Nice adamlar duyuyorum 74 yılında gelmişler,yıl olmuş 2019 adamlar tarlalarını sata sata bitiremiyor.Altlarında bmw,mercedes eksik değil evlerinde jakuzi'den tut malikane gibi evleri var.Bir de kendi çabalarıyla kazanmışlar gibi övünüyorlar.İnsan ister istemez sinirleniyor bu tarz insanlara.
Bu arada yanlış anlaşılmadan belirteyim ben Kıbrıslı,Türkiyeli ayrımı yapmıyorum ama bu yaşıma kadar bana zararı dokunan insanların çoğu Türkiye'den gelenlerdi.
Türk'ten adalet beklemeyeceksin. Maalesef benim dedeler Osmanlı zamanı köyde fakirken savaştan kaçan kafkasyalılara bu devlet ev toprak vermiş. Anadolu açken Bulgar vb. göçmenlerine de aynı şekil seni çok iyi anlıyorum kardeim bu durum benim de sinirimi bozuyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme