Şimdi Ara

KKTC ASKERİ MÜHİMMAT PATLAMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
2.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

KKTC Girnede askeri mühimmat patlaması oldu.Şu anda patlamalar devam ediyor.Allah askerlerimizin yardımcısı olsun.İnşallah kötü bir haber gelmez.Güncel bir bilgi geçerse bu başlık altında paylaşalım lütfen.

İyi Forumlar,

• Ben de Kıbrıslıyım.Burada çoğu yaşlı Türk askerine minnet duyar ama evlerine,köylerine geri dönmek isterler ama barışın olmayacağını da bilirler.Şuan barış isteyen kesim hayatında hiç Yunan milliyetçisi görmemiş insanlardır.Rumların arasında gerçekten iyi kalpli insanlar da vardır.Bu iki kesimden de insanlar tanımaktayım.Buradaki asıl sorun, çoğu kişinin "Rumlar'ın çoğunluğunun" barış istediğini sanmasıdır.

Türkiye'den gelenlerin sevilmemesinin sebebi ise suç işleyen çoğunluğun Türkiye'den gelen insanlar olmasıdır.Duyduğuma göre de 20-30 yıl önce en ufak suç işleyen kişiler adadan sınır dışı ediliyordu.Bu arada 1975 yılından sonra ailen Kıbrıs'a taşınmış olsaydı,size bedavaya ev,tarla verilecekti.Halbuki Güney'de bıraktığımız malların eşdeğeri bize verilmeden,bizim elimizdeki tarlayı alıp, sahtekarın tekine vermişlerdi.Sırf Türk nüfusunu arttırmak için gelen geçene bedava ev,tarla veriyorlardı.Nice adamlar duyuyorum 74 yılında gelmişler,yıl olmuş 2019 adamlar tarlalarını sata sata bitiremiyor.Altlarında bmw,mercedes eksik değil evlerinde jakuzi'den tut malikane gibi evleri var.Bir de kendi çabalarıyla kazanmışlar gibi övünüyorlar.İnsan ister istemez sinirleniyor bu tarz insanlara.

Bu arada yanlış anlaşılmadan belirteyim ben Kıbrıslı,Türkiyeli ayrımı yapmıyorum ama bu yaşıma kadar bana zararı dokunan insanların çoğu Türkiye'den gelenlerdi.
  • KKTC ASKERİ MÜHİMMAT PATLAMASI
  • quote:

Orijinalden alıntı: omurcandursun

KKTC ASKERİ MÜHİMMAT PATLAMASI

• İnşallah can kaybı yoktur patlamanın videosunu izledim gerçekten inanılmaz büyük bir patlama
  • Detay pek yok.Fakat büyük ihtimalle sabotaj olabilir.Malum KKTC'de Rumlarla birleşmeyi isteyen,Türklüğünü unutmuş birçok işbirlikçi var.Onların işi olabilir.Son zamanlarda Türkiye'nin Doğu Akdenizde kendisini Deniz kuvvetleriyle göstermesi,Rumları sıkıştırması bizi bölgede istemeyenleri rahatsız ediyordu.Daha dünde yanılmıyorsam Suudi Arabistan Dışişleri bakanı Rumların yanında olduğunu açıklamıştı.Bu açıklamanın hemen sonrasın böylesine büyük bir mühimmat patlaması pek kaza gibi durmuyor.

Umarım can kaybı yoktur...
  • Video en yakinindan dehset verici. Pratikte insanlari saglam terorize etmistir :( .

https://www.instagram.com/p/B2Sk3w4Js_e//embed" style=" color:#000; font-family:Arial,sans-serif; font-size:14px; font-style:normal; font-weight:normal; line-height:17px; text-decoration:none; word-wrap:break-word;" target="_top">.

(
    )

https://www.instagram.com/p/B2Sk3w4Js_e/

• Yer yer siddetli patlamalar ile etrafa sarapnel parcalari da yayilmakta. Umarim herhang bir canliya isabet etmemistir :( .
    https://tr.sputniknews.com/dogu_akdeniz/201909121040149398-kuzey-kibrista-muhimmat-deposunda-patlama-1-otel-bosaltildi-patlamalar-suruyor/

Yerli BASIN sessiz kalmasi da dusundurucu! Birseyler ters gidiyor! ...

KIBRIS taki "Derin D*****" e ayar mi cekiliyor ?
  • Yukarda arkadaş atıp tutmuş Rum sevici işbirlikçiler var onlar yapmış olabilir demiş.O arkadaş lütfen saçmalamasın,Kıbrıs'ta pkk sevicileri dışında bir terörist grup yok.Hatta senin söylediğinin konuyla alakası bile yok.Bir kaç gün önce Yunanistan'ın mühimmat deposundaki bütün mühimmatlar kaybolmuştu ya onun cevabı diye düşünüyorum.

Edit:Yazdıklarım kesin bilgi değil.
    İnşallah birlikteki askerlere bir şey olmamıştır diyeceğim ama benim duyduğuma göre 4 askerimiz şehit olmuş olabilir.

Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında can kaybının olmadığı açıklanmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cola Contains Caffeine -- 12 Eylül 2019; 13:1:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cola Contains Caffeine

Yukarda arkadaş atıp tutmuş Rum sevici işbirlikçiler var onlar yapmış olabilir demiş.O arkadaş lütfen saçmalamasın,Kıbrıs'ta pkk sevicileri dışında bir terörist grup yok.Hatta senin söylediğinin konuyla alakası bile yok.Bir kaç gün önce Yunanistan'ın mühimmat deposundaki bütün mühimmatlar kaybolmuştu ya onun cevabı diye düşünüyorum.

Edit:Yazdıklarım kesin bilgi değil.
    İnşallah birlikteki askerlere bir şey olmamıştır diyeceğim ama benim duyduğuma göre 4 askerimiz şehit olmuş olabilir.

Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında can kaybının olmadığı açıklanmış.
    Rezaleti yani olumleri kim resmilestirir ki ?. Kim inanir ? Kadir iNANIR ...

KIBRISLILAR cikari geregi Turkiye yi sever gercek baskadir ! ... Yoksa onlar bosuna mi Rum Pasaportu da ellerinde var ?!

KBRISLILAR ozellikle Turk Askerine karsi cok ta iyimser degillerdir :/ ...

O bahsettigin kisi RUM sevici degil de Turk sevici olmayan Kibris Turkleri olmasin ? ...

Benzer bir patlama da Turkiye'de olmustu! Yillar once ! ... Bu tur patlamalar tesaduf kazara filan inanilacak turden detaydan vs degildir ...

Elbette resmi aciklama neyse ona fit olmak zorundasin ...

Resmi gerceklik ile gerceklik herzaman bir olmaz! ...

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Ben de Kıbrıslıyım.Burada çoğu yaşlı Türk askerine minnet duyar ama evlerine,köylerine geri dönmek isterler ama barışın olmayacağını da bilirler.Şuan barış isteyen kesim hayatında hiç Yunan milliyetçisi görmemiş insanlardır.Rumların arasında gerçekten iyi kalpli insanlar da vardır.Bu iki kesimden de insanlar tanımaktayım.Buradaki asıl sorun, çoğu kişinin "Rumlar'ın çoğunluğunun" barış istediğini sanmasıdır.

Türkiye'den gelenlerin sevilmemesinin sebebi ise suç işleyen çoğunluğun Türkiye'den gelen insanlar olmasıdır.Duyduğuma göre de 20-30 yıl önce en ufak suç işleyen kişiler adadan sınır dışı ediliyordu.Bu arada 1975 yılından sonra ailen Kıbrıs'a taşınmış olsaydı,size bedavaya ev,tarla verilecekti.Halbuki Güney'de bıraktığımız malların eşdeğeri bize verilmeden,bizim elimizdeki tarlayı alıp, sahtekarın tekine vermişlerdi.Sırf Türk nüfusunu arttırmak için gelen geçene bedava ev,tarla veriyorlardı.Nice adamlar duyuyorum 74 yılında gelmişler,yıl olmuş 2019 adamlar tarlalarını sata sata bitiremiyor.Altlarında bmw,mercedes eksik değil evlerinde jakuzi'den tut malikane gibi evleri var.Bir de kendi çabalarıyla kazanmışlar gibi övünüyorlar.İnsan ister istemez sinirleniyor bu tarz insanlara.

Bu arada yanlış anlaşılmadan belirteyim ben Kıbrıslı,Türkiyeli ayrımı yapmıyorum ama bu yaşıma kadar bana zararı dokunan insanların çoğu Türkiye'den gelenlerdi.

• Cephaneliğin olduğu üs tatil köyünün dibinde. Sabotaj kesin gibi.
  • Cola Contains Caffeine kullanıcısına yanıt
    Elbette istisnalar olacaktir lakin istisnalar kaideleri bozmaz ...

Ada ulkesi olmak TIPKI Britanyalilar gibi goreceli bir hafif te olsa kibir vs gorme durumu vardir. Kibrislilardaki Ingiliz ve Ingilitere hayranligini da iyi bilirim .

Ayrica her GIBRIZ lehcesi vs de farkindayim :) . GIBRIZLILAR ulu orta Turkiyelilerle de veya dobra dobra konusmazlar . Bu olagan seylerdendir sahsen yadirgamamda ...

GIBRIS icin fikirlerim DH hep net bellidir ve degisime acik olsam da degismemistir iste : Bence Turkiye'den tamamen bagimsiz Yavru Vatan vs algisi vs Turkiye den yana birakilarak KKTC kendi bagimsizligini ilan etmeli bu Guney Kesim ile olacaktir ve nasil bir duzen siz kendi aranizda vermelisiniz. Malum devlet olmak onemli deigl ekonomik olarak ayakta kalabilmek te onemlidir. Adada sanayi SIFIR! Bankacilik eglence turizm ve Universiteleri ve bu duzenin carklari ile ayakta tutulsa da Kibris Turkleri de dahil bir butun olarak degisime muhtac!

Cumhurbaskaninizi sahsen desteklerim Basbakaniniz Turkiye ye daha cok asiri bagimli ...

Turkiye her zaman oncelikle kendi cikarlari ve siyasi emelleri icin KIBRIS Turk Kesimi ve onun haklarini savunmaktadir. Usulen her ne kadar KIBRISLI Turklerin hakkini canini koruyoruz dese de pratikte pek te oyle degil! ...

Adada Yunanistan ve Turkiye cekilmelidir!

Tasinmaz mallar vs hepsi eminim akil vicdan yolu ile orta yolu bulacaksinizdir ama basinizda Turkiye ve Yunanistan garantorleri ozellikle oldukca kendi iradenizle kendi kaderinizi tayin edemezsiniz! Rumlar keser atarmis! Bunlar bence korutulma kozlaridir elbette tedbirli olunacaktir varsin kendi polisleriniz kolluk kuvetleriniz olsun! . Kibris ve bolgesi denizi ozellikle malum epey populer degerlendi! Ek olarak Ortadogu sekilleniyor yeni baharat yollari vs ... Turkiye den bagimsiz de B plani misali olmalidir!

Bagimsiz bir Kibris bence Turkiye ile arasi daha da iyi olacaktir eminim Azerbaycan dan bile daha iyi olacaktir ...

Isim ve detaylar vermek istemem ama babasi Kibrisli Milletvekili olan biri ile yaptigim derin sohbetlerde kendim goruslerimi daha da derinmelesine bircok alanda ifade etmemle beni cok farkli ve olumlu karsilamisti biraz da sasirdi ve anladigim kadariyla da hak vermisti de ( egomu pohpohlama amacli degildir surada yazdiklarim ! ) .

Yine rahmetli olan Universiteden sahsen tanidigim yakin sayilabilecek Iskender Hikmet Hocamiz da her acidan cok iyi bir insandi . Kibrislilari elestirmek iyi veya kotu once onlari sizleri bir butun olarak esit mesafede ele almak mumkunse empati yapmak gerekir ...

KIBRIS son zamanlarda yasadigi bircok olumsuzluklar da temeli sistematik malesef Turkiye'den kaynaklidir. Size bireysel vs gibi gorunen suclar huzursuzluklar temeli ASLINDA Turkiye yonetimin isguzarligidir! ... Turkiye'de Kibris Turkleri icin cok kusursuz degildir! Evet canlarini vermislerdir vs ama bunlar derin detayli seylerdir . Malzeme edilmemesi gerekir. Sonradan yapilan hayirlari habire Kibrisli Turklerin yuzune direk veya dolayli ifade edilmesi de hos degildir. Elbette sehit olanlara vs saygili olunacaktir ama bu gercekler ile kimse kimseyi de bir sekilde kole demeyelim de itaat etme imasi vs beklenmemelidir ki burada hedef gosterdigim Turkiye Siyaseti KKTC uzerine dir...

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    Söylediklerine kısmen katılmamla birlikte Kıbrıs'ın tanınmamasına etken olan trajikomik bir olaydan birini açıklamak istiyorum.

Babamın anlattığına göre KKTC kurulduktan bir süre sonra Birleşik Arap Emirlikleri,KKTC hükümetine yol yapılması için yüklü miktarda avans vermiş.Yapılacak bu yollara Arap Emirliği ile Türkiye bayrakları asılmış.Gel zaman git zaman Hükümet yolu yapmamış ancak kalan parayı almak için Hollanda'da ki yollardan fotoğraf çekip Arap Emirliklerine posta ile göndermişler.Tabi Arap Emirlikleri'nin müfettişleri buraya geldiğinde tek 1 metre bile asfalt dökülmediğini görmüşler.Tabi bu olaydan sonra ise Türkiye'den gelen heyet Lefkoşa-Girne yolunun yapılmasını karar vermiştir.

Bana göre yolsuzluk üzerine kurulu bir devleti yaşatmak pek mümkün ve kolay değil ama durumumuz ortada.Başa geçen hükümetlerin çoğu Türkiye'den gelen paraya bakıyor.Senin de dediğin gibi bir B planımızın da olması gerektiğini düşünüyorum.

Bu arada bana bu değerli vaktini ayırıp yazdığın için teşekkür eder.İyi geceler dilerim.

• Bence ya israil yada abd füze ile vurdu
  • Bu konu hakkında babam ile de konuştum.Babam bir süre önce oradaki bir elektrik işini yapmaya gitmiş,mühimmat depolarındaki güvenlik önlemleri babamın dediğine göre muntazam idi.

Babamın fikri ise mühimmat deposunun tamamen rant amaçlı patlatılmış olması.Oradaki ana mühimmat depolarından ayrı olarak yeni yapılan yeni mühimmat deposu patlamış.Babamın dediğine göre de ana mühimmat depoları patlasaydı adanın büyük bir bölümü yok olabilirdi.O derece ağır silahlar var.

Anladığım kadarıyla bu olayın altında çok ağır bir derin devlet oyunu var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cola Contains Caffeine -- 14 Eylül 2019; 1:41:21 >
  • Konuya hemen Turkiye'ye laf atan Rum karisimi insanlar dolusmus. Ordaki insanlari cok iyi biliyoruz kokeni Rum olup KKTC'de yasayip Turkiye'yi bolgeden atmak isteyen insanlarla dolu. Oraya gelen Turkler dedigin gibi olabilir ama bu Turkiye sayesinde altinda oldugunuz can korumasini, petrol kaynagi haklarinizi, daha gecen yillarda getirilmis olan suyu ki adada gram su yoktu hepsi gectigimiz yillarda yapilan boru hattiyla Turkiye'den getirilmeye baslandi bunlara saygisizlik etmenizi gerektirmez. İctiginiz su ve marketteki urunlerin hepsi Turkiye'den geliyor. Turkiye'nin ustune gonderdigi yillik hibeleri saymiyoruz bile. KKTC'dekilere kalsa Rum kesimi onlari cok seviyor. Evet koyunuze gelip ailelerinize tecavuz etmeyi cok seviyorlar, sizi asimile etmek hoslarina gidiyor. Turkiye olmasa siz de olmazdiniz kimse size kollarini acip sarilacak sanmayin. Kendi basiniza kaldiginiz ilk gun bolgeye asker gondermeleri evlerinizi basmalari bir olur. Suan KKTC para kazaniyorsa Turkiye'den gelen turistler ve yine Turkiye'nin kurdugu universitelere gelen ogrenciler sayesindedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patatos -- 14 Eylül 2019; 14:11:23 >

babana söyle fazla kurtlar vadisi izlemiş.
  • @bullx
    Babam doğru söylüyordu.Saklanan mühimmatlar bulunlalı daha 1 gün bile olmadı.Onlarca subaya bu konu hakkında soruşturma açıldı.Açığa alındılar

@Patatos
    Annemin dayısı Teşkilatın Larnaka bölgesinin sorumlu komutanı olarak görev yaptı.Dedem askerliğini Türk Mukavemet Teşkilatlığında 2 yıl boyunca mücahit olarak yaptı harekat döneminde esir alındığında az kalsın diri diri gömülüyordu.Babam 1974 yılında ya taksim ya ölüm diye tencere tava vurarak bağırırken biz Rum değildik ya da babamın dedesi İngilizler tarafından vurulurken.Babam 1981 yılında komando görev yaparken Türkiye'den gelen komutan "Türk olmayanlar bu bölüğü terk etsin!" diye emir verdi, senin de bu tarz insanlardan bir farkın yok kendini Türk olarak gören bir kişinin Türklüğünü kimse sorgulayamaz,kimsenin haddine değil.

İlk blokladığım kişi de sensin.Keyfine bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cola Contains Caffeine -- 14 Eylül 2019; 21:56:35 >

devlet kendi mühimmat deposunu rant için patlatmaz kardeşim, babanada selamlar
  • Hocam yanlış anlaşılmasın ama devletin kendi mühimmat deposunu patlattığı gibi bir imada bulunmadım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.