Şimdi Ara

Klamoks BID 1000 mg.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
23.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dişimde oluşan durum yüzünden verildi. Bittiğinde dişim çekilecek. Günde 2 defa alıyorum. Bu akşam bir yemeğimiz var ve alkollü. Bu ilaçla biraz alkol alsam sorun olur mu? Acil cevap

• Yapay Zekanın Yanıtı

Klamoks BID 1000 mg: Alkol ile Kullanımı

Klamoks BID 1000 mg, amoksisilin içeren yaygın olarak kullanılan bir antibiyotiktir. Amoksisilin, penisilin antibiyotik grubuna aittir ve çeşitli bakteri kaynaklı enfeksiyonları tedavi etmek için kullanılır.

Klamoks ile Alkol Alınır mı?

Klamoks kullanırken alkol almanız önerilmez. Alkol, Klamoks'un etkisini azaltabilir ve yan etki riskini artırabilir.

Alkolün Klamoks Üzerindeki Etkileri

Alkol, Klamoks'un mideden emilimini azaltarak etkisini düşürebilir. Ayrıca, alkol karaciğerde Klamoks'un metabolizmasını hızlandırabilir ve bu da ilacı vücudunuzdan daha hızlı uzaklaştırabilir. Sonuç olarak, Klamoks ve alkolü birlikte almak tedaviyi daha az etkili hale getirebilir.

Yan Etkiler

Klamoks ve alkolü birlikte almak, yan etki riskini artırabilir. Özellikle mide bulantısı, kusma ve ishal gibi gastrointestinal yan etkiler görülebilir. Ayrıca, baş ağrısı, baş dönmesi ve uyuşukluk gibi merkezi sinir sistemi yan etkileri de meydana gelebilir.

Öneriler

Eğer Klamoks kullanıyorsanız, tedavi süresi boyunca alkolden kaçınmanız önerilir. Klamoks tedaviniz bittikten sonra bile en az 48 saat daha alkol almaktan kaçınmalısınız. Alkol alma konusunda herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa, doktorunuza veya eczacınıza danışmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Acil demişsin gerçi ama alkol ile etkileşime girmez bu ilaç ,zararı olmaz içebilirsin
  • İlaçlarla alkolü hiç tavsiye etmem. İlaçların çoğu karaciğer üzerinden atılır alkolde öyle.
  • quote:

Orjinalden alıntı: drgladius

Acil demişsin gerçi ama alkol ile etkileşime girmez bu ilaç ,zararı olmaz içebilirsin

Zaten cevap yetişmedi. Ben götürdüm alkolü Teşekkürler.
  • Sabah Akşam 12 Saatte Bir Tok Karnına İçebilirsin.Tavsiyem Bir Bardakdan Fazla İçmemen.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.