Şimdi Ara

klasi gitar--->bas gitar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar klasik gitar çalıyorum ve bas gitara geçmeyi planlıyorum.Aradaki farklar nelerdir?Kurs,özel ders fln mutlaka gerekli mi?Yardımcı olursanız sevinirim.

• Bas gitarla elektro gitarı karıştırmamak gerekir.

Bas gitarda solo atılmaz,genelde bateriye eşlik etmek için kulanılır yani şarkıcı ile bateri arasında bir köprü görevi görür. Sahneye çıkıp böyle bir niyetin yoksa almamanı tavsiye ederim. Onun yerine elektro gitar al.

Ayrıca bas gitarın sapı daha kalın.Basması zor oluyor.Birde bas gitarda 6 değil 4 tel var
  • quote:

Orjinalden alıntı: Guitarist

Bas gitarla elektro gitarı karıştırmamak gerekir.

Bas gitarda solo atılmaz,genelde bateriye eşlik etmek için kulanılır yani şarkıcı ile bateri arasında bir köprü görevi görür. Sahneye çıkıp böyle bir niyetin yoksa almamanı tavsiye ederim. Onun yerine elektro gitar al.

Ayrıca bas gitarın sapı daha kalın.Basması zor oluyor.Birde bas gitarda 6 değil 4 tel var

bas gitarda yerine göre gayet solo atılır ve bateriye eşlik etme dışında şarkının ana melodi kaynağıdır ve elektro gitar bu melodi çerçevesinde hareket eder.Bateriyle senkronizedir piyasada 4telden 6tele kadar bulmak mümkündür ancak 4telliler çoğu kişi ilçin yeterlidir ve en yaygını da zaten budur.Telleri kalın evet ama inan alışkanlık yapıyo bas gitar ben kurs alıyorum ama düzenli bi kurs takvimim yok ayda 1 ayda 2 falan gidiyorum ve kendimi geliştirebiliyorum sana kalmış ama bence danışabilcein bi kurs öğretmeninin olması güzel bi avantaj

• evet cliff burton ı unutmayın bass gitarda nasıl solo atardı ayrıca bass gitarsız hiç bir şarkı güzel olmazdı bunu da unutmayın ritim kaçardı şarkı bişiyi benzemezdi davul ile bass temeli oluşturur gitar üzerine süsleme yapar klasikten bass a geçerkende zorlanmazsın 1 aylık bi kurs yeterde artar bile hatta bunu bass çılar buraya başlığına yazsaydın daha güzel cevaplar
  • bence geçersin. tuşeye iyice alışman 1 seneni bulabilir normaldir. ayrıca bas gitar 13 tele kadar olabiliyo. tavsiyem 5 telli bir bas. 4 tele göre çalması daha kolaydır. (oktav ve pozisyon olarak) 5 telli bas almak istersen tel aralığı daha az olan modeller vardır belki klasikten geçişte onları daha rahat çalabilirsin.satın alarken dikkat ediceğin hususlar sapta anormal eğrilik olmaması, fretlerin yenmemiş olması, jak la veya volum ve ton düğmeleriyle oynayınca cızırtı vs vs yapmaması . daha sonra iyi bir ustaya götürüp entonasyon ve truss rod ayarına baktırırsın. ilk etapta fazla para vermek gerekmez bence.
  • eğer klasik gitarı gerçekten çalıyorsan.. çok rahat geçersin.. pek fazla bir kursa da ihtiyacın olmaz.. sonucta bass elektro akustik hepsi klasik gitarın alt kümesi...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    klasik gitar yardım
    4 hafta önce açıldı
    Akustik gitar tavsiye
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.