Şimdi Ara

Klasik Gitar İle Nothins Else Matter Çalamamak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. yaklaşık olarak 9 aydır klasik gitar çalıyorum. Adam gibi bir parça çalmaya başlayayım dedim ve kararımı Nothins Else Matters yanında kullandım. Şöyle ki şarkının bazı kısımları cidden iğrenç oluyor. Tab kısmı şu:

e----------------3----------0----------------------------]
    B------------0-----------------0-------------------------]
    G---------0-----------0-----------0----------------------]
    D------------------------------------------------------]
    A------------------------------------------------------]
    E-----0------------------------------------------------]

Bunu klasik gitarım ile yapınca cidden ne olduğu belli olmayan sesler alıyorum. Hızlı yapmaya çalıştım bir şeye benzemiyor, orta hızda yaptım olmuyor, yavaş yaptım gene olmuyor! Bu şarkının adam gibi tabı var mı ya? Çıkan sesi isterseniz ses kaydı yapıp gönderirim. Bu arada ses yüklemek için site lazım o zaman onu da söylersiniz Neyse sol zaten çok kalın ve boğuk çıkan bir ses. Arkadaşlarım gitarında da aynı benimkinde de. Tellerin eşiğe yakın kısımlarına vurmaya çalıştım gene olmuyor. Tabın devamını da yaptım belki bir şey çıkar diye gene olmuyor. Bu arada gitarım Hamamönü' nde ki bir çok mağazada bulabileceğiniz Campbel marka yaklaşık 110 TL olan bir gitar. Ne yapacağım ben yav?

• omer su O kullanıcısına yanıt
    Dostum guitar pro indir bir yerden en sağlıklı oradan bulabilirsin, yada ultimate guitar'a bakabilirsin tablar için..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5BBEC5079

Dostum guitar pro indir bir yerden en sağlıklı oradan bulabilirsin, yada ultimate guitar'a bakabilirsin tablar için..
    Zaten baktığım yer orası. İndirmek için nereyi önerirsin? Hatırladığım kadarıyla bu şarkı üst tellerden çalınıyordu şimdi tüm kaynaklar böyle.
    https://tabs.ultimate-guitar.com/m/metallica/nothing_else_matters_tab.htm şu linkteki doğru gibi duruyor, sadece yarım ses pesleştirilmiş telleri...
  • O kısmı doğru olabilir ama devamı biraz saçma gibi. Aynı ansa bir dünya perdeye basmak... O kısmı hızlı mı çalmak lazım anlamadım hani klasik gitar ile çalan biri gördüm o da bir şeye benzemiyor. Acaba klasik ile olmuyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: omer su

O kısmı doğru olabilir ama devamı biraz saçma gibi. Aynı ansa bir dünya perdeye basmak... O kısmı hızlı mı çalmak lazım anlamadım hani klasik gitar ile çalan biri gördüm o da bir şeye benzemiyor. Acaba klasik ile olmuyor mu?
    Youtube a how to play nothing else matters yaz , çıkan videolara bak derim ben, bir dünya perdeye basmıyor o telleri aynı anda çektiriyor, o parça Carcassi stilinde yani parmakla çalınan bir parça penayla değil, o yüzden kafan karışıyor senin anladığım kadarıyla, aynı hizada olan telleri aynı anda çektireceksin.
  • Evet sorun kafamın karışması. Anlam çıkmıyor gibi derdim o. Yarım ton aşağıya çektim gene olmadı. Evet videolara bakmıştı. En iyisi bir daha bakayım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Kolay gibi görünse de zor bir parça Nothing else matters, bir sürü pull off hammer on, artı parmakla çalınması ayrı bir olay zaten. Ama yapamayacağın bir şey değil, parçayı yüzlerce kez dinle... kafana geçişler otursun. daha sonra tekrar çalmayı dene ve parça parça bölümler halinde çalış sonra birleştir. başarılar
  • Teşekkürler. Anlamadığım olay kolay denmesi. Anlaşılan Asturias ile karşılaştırılmış Neyse teşekkürler. Oturtmaya başladım şarkıyı. O dediğim kısmı da kulaktan çıkararak biraz daha düzelttim. Daha iyi oldu
  • quote:

Teşekkürler. Anlamadığım olay kolay denmesi. Anlaşılan Asturias ile karşılaştırılmış Neyse teşekkürler. Oturtmaya başladım şarkıyı. O dediğim kısmı da kulaktan çıkararak biraz daha düzelttim. Daha iyi oldu
    Bu arada Ultimate Guitar diye bir site var ya onun bedava hali için bile kart istiyor bana düzgün bir link verir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MikaelAkerfeldt

Link verebilir misiniz?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MikaelAkerfeldt

Link verebilir misiniz?

Alıntıları Göster
    @NamelessNick
    Hocam bir bakabilir misiniz

• Hocam çalmak zorunda değilsin ben 3 yıldır çalıyorum nothing else çalamam ama solo at dersen

ha gerçekten çalmak istiyorsan bir gün mutlaka çalarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: adamın feryadı

Hocam çalmak zorunda değilsin ben 3 yıldır çalıyorum nothing else çalamam ama solo at dersen

ha gerçekten çalmak istiyorsan bir gün mutlaka çalarsın
    Tabii çalmak istiyorum hoş şarkı hani. Guitar Pro nun deneme sürümünde bile kredi kartı istiyor bana düzgün bir link versene. Anladın sen
  • Başlığı okuyunca istemsiz güldüm Ben de çalamıyorum. Bir de kolay diyorlardı. Bunun tek çözümü Youtube'dan bol bol çalan insanları izlemek sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: julia dream

Başlığı okuyunca istemsiz güldüm Ben de çalamıyorum. Bir de kolay diyorlardı. Bunun tek çözümü Youtube'dan bol bol çalan insanları izlemek sanırım.

Çalamamak utanç değil Başta çok zorlandım zannedersem 3 hafta ve ya daha fazla süredir uğraşıyorum. Bu şarkıyı seçme sebebim aslında babam. Adamlar bir çalıyor 4 dakika sürüyor seninki 30 saniye... Bir şarkının tamamını çal. Bundan çalmaya uğraşıyorum. Smoke On The Water' ın tamamını çalıyorum. Hatta bağlama ile de çalabiliyorum Tamamını değil sadece introsunu o ayrı ama Smoke On The Water da klasik gitarla olmuyor ki. Klasik gitara olmuyorsa neden bağlamayla çaldın diye sorarsanız orası ayrı konu

Neyse Guitar Pro lazım bana ne yapacağım ben? Biri link falan verebilir mi?

• Nedir bu gitara başlayan herkesteki Noting Else Matters çılgınlığı üstadım daha dişinize göre parçalara yeltenseniz iyi olmaz mı yani şöyle ki;
    Bir ortama girdiniz..
    +Aaa gitar mı çalıyorsun???
    -Tabi ki
    +Neler çalıyorsun??
    -Sadece Noting Else Matters

Bu tarz ezbere gitar öğrenmek doğru değil daha çok teori öğrenmeye özen gösterin pratikten ziyade zaten teori oturduktan sonra bir şekilde gerisi gelecektir.

Bu arada tab doğru gitarından doğru sesi aldığından emin olmaya çalış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARU -- 7 Ağustos 2016; 14:04:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARU

Nedir bu gitara başlayan herkesteki Noting Else Matters çılgınlığı üstadım daha dişinize göre parçalara yeltenseniz iyi olmaz mı yani şöyle ki;
    Bir ortama girdiniz..
    -Tabi ki
    +Neler çalıyorsun??

Bu tarz ezbere gitar öğrenmek doğru değil daha çok teori öğrenmeye özen gösterin pratikten ziyade zaten teori oturduktan sonra bir şekilde gerisi gelecektir.

NEM yeni başlayanlar için ideal bir şarkı. Hem arpej var hem bareler var hem de slide, hammer on, pull off gibi teknikler var. Saydığım teknikleri ilk öğrendiğim şarkı budur

• quote:

Orijinalden alıntı: Peace Sells..

quote:

Nedir bu gitara başlayan herkesteki Noting Else Matters çılgınlığı üstadım daha dişinize göre parçalara yeltenseniz iyi olmaz mı yani şöyle ki;
    Bir ortama girdiniz..
    -Tabi ki
    +Neler çalıyorsun??

NEM yeni başlayanlar için ideal bir şarkı. Hem arpej var hem bareler var hem de slide, hammer on, pull off gibi teknikler var. Saydığım teknikleri ilk öğrendiğim şarkı budur

Alıntıları Göster
    2 hafta dedemlerde kaldım ondan dolayı cevap yazamadım kusura bakmayın Neyse, şarkıyı çalmaya başladım. Gayet te güzel oldu hani.

• quote:

Bir ortama girdiniz..
    -Tabi ki
    +Neler çalıyorsun??

Haklısınız ama zaten 10 tane falan solo atıyordum ama bunlar şarkının tamamı değil sadece bir kısmı şeklinde. Bir şarkının da tamamını çalayım bari diyerek atıldım bu şarkıya. Diğerlerinde sadece bir solo atıyorsun 1 dakika bile sürmüyor. Nothing Else Matter ın zor bir parça olduğunu ben biliyordum. Ama bir kaç arkadaşın tavsiyesi ile çaldım. Şimdi daha kolay bir şarkıya yöneleceğim. Keşke ritim çalsak bir buçuk seneye bulunduğun yerde virtöz olup çıkıyorsun

Bu arada teori derken gam vs. den mi bahsediyorsunuz? Müzik kulağım olmadığı için o işlere girişmedim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.