Şimdi Ara

Klasik Laptop Tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

• Nokky N kullanıcısına yanıt
    www.gpnteknoloji.com
    MSI VECTOR GP68HX 13VH-208TR I7-13700HX 16GB DDR5 1TB SSD 12GB RTX4080 16.0 FHD 144Hz W11
    https://www.gpnteknoloji.com/urun/msi-vector-gp68hx-13vh-208tr-i7-13700hx-16gb-ddr5-1tb-ssd-12gb-rtx4080-16-0-fhd-144hz-w11

Buradan alışveriş yapmadım ama piyasada ucuza burası var.

https://www.tebilon.com/msi-vector-gp68hx-16-13vh-208tr-i7-13700hx-rtx4080-gddr6-12gb-16gb-ddr5-1tb-ssd-fhd-144hz-w11-gaming-notebook/?srsltid=AfmBOooC59w0zNPLQfyJqxT7dsausRjxsaKxGPPN3RLhT4TinM4_4xTE

Burdan başka yerde de 90k fiyata var 😀 attığınız yerde teşhir olması yüksek olasılık. Yurt dışında bile benzer özellikleri $1800-2000 arası geçiyor. Satıcıya sorabilirsin ama pek sanmıyorum kapalı kutu yada sorunsuz ürün olduğunu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• TimFoster T kullanıcısına yanıt
    Hocam bu MSI Vector serisinde fan sesinden rahatsız olan çokmuş ancak BIOS güncellemesi ile düzeldiğini söyleyenler de var. Bu konuda bilginiz var mı ? Fan sesi benim için çok mühim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam reddit de olan mesajı gördüm. Windows güç planı ile msi center çakışmış. Yani özellikle sessizlik üzerine üretilmiş (ki bunun için fazlaca performanstan vazgeçmek gerekiyor) almadığınız sürece öyle düşük dB olmaz. Tahminimce sizin kütüphane ortamı için tahminleriniz fazlaya kaçmış. Arkadaşın monter'ı, evet şu uçak kalkan clevo kasalı giriş seviyesi olanı performans modunda bırakmıştı. Malum tarayıcı açınca bile fan döndürmeye başlıyor. Kontrol merkezi uygulamasından güç tasarrufa aldım o bile doğru düzgün boost hızlarını kısıp yan masanın durmayacağı kadar sessiz çalışıyordu. Böyle üst seviye cihazın sorun çıkaracağını düşünmüyorum açıkçası.

Tabii kütüphanede render yada yüksek fps oyun oynama fantezisi yapma durumu yoksa sorun olmaz yani 

Yanlış hatırlamıyorsam sessiz modda watt değerlerini sıkı bir şekilde limitleyip sıcaklığın 90'a çıkmasına izin veriyordu.

Güç tasarruf modunda ise watt limitleyip sıcaklığı daha düşük dereceye limitleyip daha cok performans kısıyor olmalı.

Bu iki durumda FPS ciddi düşüyor hâliyle ama ses sorunu yaşatmamıştı.Hem oyunda hem OCCT ile test etmiştim neler döndüğünü  

Çok sağolun hocam değerli bilgileriniz için. Açıkçası bir an önce almak istiyorum ama acele edip pişman da olmak istemiyorum. Şu Vector gp68hx pek imkan vermesem de 70k dolaylarina düşerse direkt yapışırım. Şuan stok sıkıntısı varmış o yüzden olanlar fahiş fiyattan satıyormuş.
    Edit : Vector alternatifi ne önerirsiniz bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nokky -- 17 Ağustos 2024; 22:18:42 >
  • Bir kaç incelemeye baktım, 2024 serisinin extreme modda en sesli çalışan cihaz olduğu yazılmış. Hem bu gp 68 hem de yeni serisinde oyunu dengeli modda oynayın demişler  

https://www.notebookcheck.net/MSI-Vector-16-HX-laptop-review-Titan-performance-without-the-Titan-price.797217.0.html

Gp66 modellerinin sessiz profil+boşta 26 dB civarı yazılmış. 16HXsessiz profilde bile gürültü denmis ama dB yazmamışlar.

Edit'e cevap vereyim, ben masaüstü kullanıcısıyım. Dizüstü önerdiklerim sadece yüksek performans ve düşük sıcaklık istiyorlar. Yani hiç sessizlik kısmında bilgim yok. Genel olarak msi stealth serisi ve asus rog flow sessiz odaklı diye biliyorum. Bütün bildiğim bu kadar.

Sessizlik dışında marka soruyorsan ben Asus derim. Hala 2012den kalma asus n55sf aktif kullanıyorum   yine dizüstü alacak olsam Asus'lara bakarım. Dizüstü konusunda daha bilgili ve kullanan üyelerin yardımı lazım.

Kahretsin, sessizliği de geçtim isterse eşek gibi anırsın. Şuan bu paraya alabileceğim en mantıklı laptop nedir ?
    Bu arada render işlerinde i9'un i7'ye %30 kadar fark attığını okumustum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nokky -- 17 Ağustos 2024; 23:10:1 >

Hocam o paraya i9 ama 4060lı modeller var. Önceki mesajlarda da yazdım üst seviyede çok fahiş fiyat isteniyor.. 70-80k kesenin ağzını açan 100-110da açar diye o şekilde fiyatlıyorlar.

4070'li ne alayım peki hocam.
    70-80'i veren de 100-110'unu da verir nasıl bir zihniyet be. 30-40k az pars mı

• İkinci el 3080TI olan bi Razer Blade denk getirirsen tadından yenmez.

• Ressam kullanıcısına yanıt
    İkinci ele baba hayatta bulaşmaz hocam.

Ben baktığımda görmedim senin dediğin fiyatta mantıklı bir cihaz, belki sen bulabilirsin. İki katı fiyat vermek yerine 42'ye hp victus'un amd+4070'i olması lazım onu araştırırım. Fiyatına göre f/p duruyor cihaz.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.