Şimdi Ara

Klasör kopyalama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Notebook'umda klasör kopyalamada sorun yaşıyorum. Diyelim ki içinde dosyalarımın olduğu bir klasör var. Bu klasörü bir yerden başka bir yere kopyaladığım zaman sadece klasör kopyalanıyor, içindeki dosyalar kopyalanmıyor.
    Sorunun önce windows ayarlarında ya da windowstaki başka bir hatadan kaynaklandığını düşündüm ve format attım. Buna rağmen sorun çözülmedi.
    Sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Nasıl çözerim?

• Kimsenin bir fikri yok mu?
  • çok ilginç gerçekten.ilk defa böyle bişeyle karşılaştım
  • gerçekten son derece ilginç bir sorun.biraz daha ayrıntılıca yazarmısın yani kopyaladıgın dosyanın içinde gizli dosyalar falan mı war sağ tıklayıp özelliklere bastıgında acaba kopyaladıgın dosyanın boyutu 0 mı bu tür bilgiller werirsen daha çok yardımcı olabiliriz..
  • nasıl oluyor yav ilk defa duydum acaba kısayollarımı kopyalıyorsun
  • Foruma mesajı attıktan sonra farkettim ki harddiskin c bölümünde (sistemin yüklü olduğu ve formatı attığım bölümde) böyle bir sorun yok. Fakat örneğin d bölümünde sorun var. Şöyle ki;

Örnek olarak d bölümünde yeni bir klasör oluşturdum. İçine bir word bir de excel belgesi koydum. Bu klasörü yine d bölümünün herhangi bir yerine kopyalayıp (ya da kesip) yapıştırdığım zaman içindeki belgeler kayboluyor.

Yine aynı dolu klasörü bu sefer c bölümünde herhangi bir yere attığım zaman yine boş olarak kopyalanıyor. Boş olan klasörü silmeye çalıştığımda "bu bir sistem dosyası, bu dosyayı kaldırırsanız bilgisayarınızdan veya programlarınızdan biri doğru çalışmayabilir......" diye bir uyarı da veriyor.

Birkaç ayrıntı daha vereyim:

D bölümünde klasör ne kadar dolu olursa olsun, sağ tıklayıp özelliklere girdiğimde klasörün boyutu 37kb (yani boş bir klasörün boyutu) görünüyor.
    C bölümünde "yeni klasör" isimli dolu bir klasörü" D bölümündeki "yeni klasör" isimli başka bir klasörün yanına kopyalamaya çalışınca doğal olarak hata veriyor ve "burada zaten aynı isimli bir klasör var, yine de devam etmek istiyor musun?" gibilerinden bir uyarı veriyor. Evet dediğim zaman çok garip bir şekilde, "yeni klasör" içinde hem eski hem de kopyalamaya çalıştığım yeni dosyalar görünüyor, yani bir anlamda klasörleri "merge" ediyor. Fakat klasör yine 37kb.

Çok garip olduğunun ben de farkındayım. Ama bir fikir verebileceğinizi düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi martineden07 -- 14 Ağustos 2007; 0:43:01 >

• Şöyle özetleyebilirim:
    Bir klasör C'den C'ye normal
    C'den D'ye normal kopyalanırken,
    D'den C'ye ve
    D'den D'ye içi boş olarak kopyalanıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    flash disk biçimlendirme sorunu
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aklıma virüs taramasından başka hiçbir çözüm yolu gelmedi güncel bir kaspersky yada nod32yle taratmalısın..Virüs bulmazsa birde chkdsk yap ama sürücülerini..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0D2F39F32 -- 14 Ağustos 2007; 0:58:06 >
  • Dediğiniz gibi NOD32 kullanarak bilgisayarı derin bir virüs taramasından geçirdim. C bölümünde birkaç virüs buldu. Tarama sırasında durum çubuğunda hangi klasörü taradığını gösteren pencere sayesinde farkettim ki bazı klasörlerim ekranda görünmüyor fakat adres çubuğuna klasörün adresini yazdığımda açılıyor.
    NOD32, temp klasörü içinde service.exe dosyasına virüs bulaştığını gösterdi, ben de sil dedim. Şimdi bazı klasörleri açmak için çift tıklayınca ya da başka bir yere taşıyınca 'NewHeur pe virüsü' uyarısı geliyor ve klasör ne açılıyor ne de kopyalanıyor. Arka planda taramayı kaldırdığım zaman yine kopyalama sorunu yaşıyorum yani kopya klasörün içi boşalıyor.
    Sorunun ne olduğu konusunda şimdi bir fikriniz olabilir mi? Ya da en azından c ve d'yi formatlamam halinde sorun çözülür mü?Çünkü daha önce de dediğim gibi c'yi formatlamıştım fakat hala d'den c'ye klasör atamıyorum.

• Bu arada scndsk da bir işe yaramadı.

Bir fikri olan yok mu acaba?
  • nod32 güncel mi güvenli kipte taratırmısın bilgisayarı..
  • Söylediğiniz her şeyi yaptım, sonuç alamadım. Ne önerirsiniz?
  • Sonunda sorunu ankadım ve bir bölümünü çözdüm:

Tüm sorunun bir trojandan kaynaklandığını buldum (ismi win32 ile başlıyordu ama tam olarak hatırlayamadım). Sonra yabancı bir forumda trojanla ilgili bir çözüm buldum. Bu çözümü aşağıya yazıyorum.

Avast, Hijackthis, Ad-AwareSE, Mwav, SysClean (sysclean.com file), CCleaner programlarını ve CCleaner için gerekli olan veritabanı dosyasını indirip kurdum ve güncellemelerini yaptım.
    Sistem güncelleştirmelerini kapattım.
    Bilgisayarı güvenli kipte açtım.
    Gizli dosyaları göster seçeneğini etkinleştirdim.
    Hijackthis'i çalışltırdım.
    O16 - DPF: {04E214E5-63AF-4236-83C6-A7ADCBF9BD02} (HouseCall Control) -http://housecall60.trendmicro.com/housecall/xscan60.cab seçeneğini onaylayıp "Fix checked" tuşuna bastım.
    Sırasıyla Ad-Aware, Mwav, SysClean ve Avast'ı çalıştırıp bilgisayarı tarattım.
    CCleaner'ı çalıştırdım. (analyze---run cleaner)
    Yeniden başlattım.

Özellikle son program bilgisayarımdaki tüm virüsleri temizledi. Benim virüsümün özelliği diskteki klasörlerin adında bir exe dosyası yaratmak olduğu için bu exe dosyalarını silince benim dosyalarımın bilgisayardaki görüntüsü de silinmiş oldu. Yani ben şu anda klasörleri görmüyorum ama onların diskte var olduğunu biliyorum. Hatırladığım klasör isimlerinin adreslerini adres çubuğuna yazınca klasörlere girebiliyorum ve oradaki dosyaları yedekleyebiliyorum.

Kısacası şu anda benim ihtiyacım olan şey, diskimde var olup da görünmeyen klasörlerimin içindeki dosyaların bir kopyasını almak. Bunu yapabilirsem Yedeklerini alırım ve diskimi formatlarım. Fakat 20 gb'lık verinin hepsinin adresini hatırlayabilmem imkansız.

Var olup da görünmeyen klasörlerimi kurtarmamı sağlayacak bir program ya da yöntem biliyorsanız lütfen söyleyin.

• Bu virusle ben çok uğraştım bayağı uğraştırıyor. Bir ara antivir virus proğramı ile bootlu cd den temizlemiştim. Yedeklerdeki hangi klasörü açsam boyutu 37 kb oluyor. Bir sene sonra yine karşıma çıktı bu sefer temizleyemedim.
  • çok ilginç bir sorunla ilk defe karşılaşıyorum .kurulum aşamasından bir hata olabilir diyecieğim .başmaçözüm yolu virüs taramasından geçir eset not 32
  • arkadaşım aynı sorun benim iki pcm de de var. bir imasa üstü diğeri laptop ve ikisi de windows 7. bende de ccleaner var. combo fiz ile taradım düzelmedi. bir de benim ayrieten flash belekten yüklerken de aynı sorun oluyor ve belleğin içinden taşırken/kopyalarken veriler siliniyor ve bellleğin içindeki boş dosyayı silince siliniyor, tekrar taktığımda silinmemiş olarak duruo. lütgen bana da yardım edin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.