Şimdi Ara

Klasörler Kısayol Oldu (Taşınabilir HDD, Flash Disk) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
4
Favori
101.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • en temızı winrar ile açıp flaşı içindekı dosyaları tek tek kurtarıp flaşı formatlamak.
  • jubeii kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım çok teşekkür ederim. Aynı sorun bende de vardı bu kesin çözüm.
  • Aynı sorun bende de oldu. Komut satırına yukarıda anlatıldığı gibi G:>Attrib -a -s -r -h /S /D yazınca tek seferlik geçici çözüm oluyordu. Bu sırada olması gereken dosyaların yanına " txczgxvlwt " isminde bir klasörde beliriyordu. usbfix programıyla sorunu hallettim. Sayfada kimse virüsün adını yazmamış, belki sadece " txczgxvlwt " yazarak çözüm arayan olur diye eklemek istedim.
  • hocam virüs flashdaki dosyayı gizler, ve türünüde değiştirir. siz dosyayı görmezsiniz sizin gördüğünüz virüslü kısayoldur. her dosyanızı açtığınızda tekrar çalıştırırsınız.
    benim temizleme yöntemim; klasör seçeneklerinden gizli dosyaları gösteri ve korunan işletim sistemi öğelerini gösteri işaretliyorum. flashtaki veya harici diskteki dosyanın orjinalini görebilirsiniz. onu yedekleyin. diske format atın.
    yedeğinizi geri yükleyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ascend

hocam virüs flashdaki dosyayı gizler, ve türünüde değiştirir. siz dosyayı görmezsiniz sizin gördüğünüz virüslü kısayoldur. her dosyanızı açtığınızda tekrar çalıştırırsınız.
    benim temizleme yöntemim; klasör seçeneklerinden gizli dosyaları gösteri ve korunan işletim sistemi öğelerini gösteri işaretliyorum. flashtaki veya harici diskteki dosyanın orjinalini görebilirsiniz. onu yedekleyin. diske format atın.
    yedeğinizi geri yükleyin

ama flashı pc ye taktığında yine bulaşacak virüs. önemli olan pc den kaldırmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Banzai!

quote:

hocam virüs flashdaki dosyayı gizler, ve türünüde değiştirir. siz dosyayı görmezsiniz sizin gördüğünüz virüslü kısayoldur. her dosyanızı açtığınızda tekrar çalıştırırsınız.
    yedeğinizi geri yükleyin

Bilgisayarı antivirüs tarayın hocam. Esed deneme sürümünün deneyebilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

yedeğinizi geri yükleyin

combofix hep çözerdi bu tarz sorunları ama o da çözemedi. en çok ona şaşırdım.

antivirüs kullanmıyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

yedeğinizi geri yükleyin

combofix hep çözerdi bu tarz sorunları ama o da çözemedi. en çok ona şaşırdım.

antivirüs kullanmıyorum.

Nod 32 deneme sürümü indirip güncelleyin ve tarama yapın. Tarama yaptıktan sonra kaldırabilirsiniz. Esed kullanım kısıtlaması değil tam sürüm o yüzden iş görür

• arkadaşlar lacie 500gb taşınabilir diski yeni aldığım macbook a taktığımda tüm dosyalar "dosyaadı.Inf" şeklinde gözüküyor. Mac için de çözüm yolunu paylaşacak birileri olursa çok müteşekkir olurum.
  • evet mac aldık yolda kaldık :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shandor

Alternatif olarak Winrar ile kısayolları arşive ekle derseniz bu şekildede verilerinizi kurtarmanız mümkün.

bunu yapıp basın formatı
  • Bu dosyaları kısayol yapan virus mac sistemlerde de aktıf oluyor mu ?
    Yanı wındows da vırus yemıs bır harıcıyı macbook taktıgımda sıkıntı cıkar mı ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Bu dosyaları kısayol yapan virus mac sistemlerde de aktıf oluyor mu ?
    Yanı wındows da vırus yemıs bır harıcıyı macbook taktıgımda sıkıntı cıkar mı ?

başka windowsta bile bulaşmıyor diye biliyorum. mac e hiç bulaşmaz.
  • Valla benim bildiğim kadarı ile başka windows daha doğrusu başka usb yuvasına taktığımzda bile bulaşabilir bu virüs.Başıma da gelmişti zaten geçmişte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Valla benim bildiğim kadarı ile başka windows daha doğrusu başka usb yuvasına taktığımzda bile bulaşabilir bu virüs.Başıma da gelmişti zaten geçmişte.

ben diğer pc ye taktım, bulaşmadı.
  • arescom kullanıcısına yanıt
    Allah sizden razı olsun:))))) durup dururken böyle bişey geldi başıma ve format attım hala düzelmeyince kafayı yemiştim. dediğinizi yaptım ve sorun çözüldü
  • Arkadaşlar;
    Dün Powerpointten saatlerce çok güzel bir slayt hazırladım ve bir defa izledim. ctrl+s yaparak kaydettim fakat pc kaydetmedi ve dosyayı kurtarma uyarısı verdi ben kurtarmak için 3 farklı şekilde kaydettim ama tıklayıp açmak istediğimde ' Windows, sunum pptx dosyasını arıyor.Yerini kendiniz belirlemek isterseniz Gözat!ı tıklayın diyor ve bir süre sonra bu kısayolun silindiğini ve artık doğru çalışmayacağını söyleyip silmek istiyor musun? şeklinde soruyor. o benim için inanılmaz önemli ne olur bana yardımcı olun ne yapmalıyım?
  • Bakıyorum da virüs diyorsunuz bu kısayollara neyse konuya katkı sağlayacağım.

Öncelikle hiçbir bilgisayar kullanıcı onay verdikçe kısayol oluşturmaz.

Şimdi hdd nizde örneğin GÜNER Diye klasör olsun. İçinde ise 1 dosya, siz hdd yi flaşı her neyse çıkarıp takınca bu klasör GÜNER.lnk oluyorsa bu muhtemelen dosya dizini çalışması olur diskinizi birleştirme yapmanız gerekebilir.

Çıkartıp takma konusunda bir uyarıdır. Usb'yi güvenle kaldırın

Böyle hata ile hiç karşılaşmadım. Sadece sistem hdd sinde karşılaştım özellikle sildiğim zaman yine oluşuyorlardı. Dosya isimleri çok karmaşıktı evet bende virüs taraması yaptım sonuç alamadım. Bu sorunun diskteki fiziksel arızalardan kaynaklandığını sanıyorum fakat disk birleştirme yapıyorum bu sorun düzeliyor. Şimdi sizde cmd programını yönetici olarak açın ve bu komutu yazıp bekleyin sorun düzelebilir " chkdsk /F (sürücü harfi): " kısayolun silinmesi ile içindeki dosyada silinmez o dosya sadece MFT'de kaydı yoktur. Kısayolu sildiğinizde dosya askıda kalır. Kurtarmanın tek yöntemi kurtarma programlarını kullanmak. Yoksa o dosyanın üzerinde başka dosya yazılır ve kurtarılamaz.

Kısayola dönüşen klasör virüs neden olur fakat iş işten geçti çünkü virüs işini halletti o klasör artık virüs değil sadece ksayoldur. Sizlere bazı programları tanıtmak istiyorum. HDD Regenatör, HDD Recovery Pro, HDD Low level format

Bu programlar çoook işinize yarayacak ben hayatımı bu programlara borçluyum.

HDD Regenatör programı hasarlı hdd'nizi flaş usb, sd kartları tarar hasarlı sektörleri onarır ve dosyalarınıza erişim sağlar. Biçimlendirme uyarılarına bir anda maruz kalan mağdurlar için 1 numaralı program eğer biçimlendirme yaparken iptal ederseniz bu sefer bu program işe yaramaz. Bir anda RAW'A dönüşen hdd'ler. Bazı sebeplerden dolayı oluşan bad sektör hataları. (BAD SEKTÖR HDD YÜZEYINDEKI DOSYAYI DEPOLAYAN Bölümlerde oluşan hatalar) gibi sorunlarda HDD Recovery PRO programını kullanın dosya kurtarmaya yarar en iyi programdır. Son olarakta HDD Low level format programı bu program Hdd'nizi tamamen fabrika çıkışı haline getirir.

Bütün sektörleri tarar ve sektör değerlerini karmaşık sayılar ve harflerle yazarak üzerinde bulunan bütün dosyaları siler kurtarma yapılamaz. Neyse dikkatli kullanın bazen yanlışlıkla Hdd'nizi RAW edebilirsiniz.

Yanlız Format this device butonunun üzerinde "perform quick Wipe MBR" tikini işaret ederek formatlarsaniz diskin önyükleme bölümünü MFT ile birlikte silersiniz bu onay kutusunu dikkatli kullanın ben kurbanı oldum çünkü.

Eğer kurbanı olursanız HDD recovery PRO programı ile dosyaları kurtarın ve hdd yi biçimlendirin sonra geri taşıyın.

Klasörlerin ksayola dönüşmesi enteresan olay bunu normal yapmak mümkün değildir. MFT Demişken Hdd'nizin içindeki bütün dosya ve klasörlerin konumunun boyutunun depolandiği ana birim tablosudur.

Burayı silmek bütün dosyaları silmektir belkide burada sorun vardır. Bilemiyorum elimden geldiğimce anlattım emeğe saygı hoşcakalın

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.