Şimdi Ara

Klasörler Kısayol Oldu (Taşınabilir HDD, Flash Disk)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
4
Favori
101.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 hafta önce "WD MyBook Elite 1TB" taşınabilir hdd mi her zamanki gibi çalıştırdım. sorunsuz çalışıyordu ama klasörlerin olduğu pencere açıldığı an sırtımdan aşağı kaynar sular döküldü resmen. bütün klasörler kısayol olmuştu. tamam dedim herşey buraya kadarmış gitti bütün veriler.

neyseki kendi bilgisayarımdan bütün verilere ulaşabiliyorum. kısayola tıkladığımda direk dosya açılmıyor, yeni pencere olarak açılıyor. hemen flash diski taktım pc ye aynı durum onda da geçerliydi.

2 farklı laptobta denedim hdd ve flashı. bu sefer kısayollar hiç açılmıyor, tıkladığımda "sistem belirtilen sürücüyü bulamıyor" hatasını alıyordum.

bu kısayolardan herhangi birini seçip "delete" yaptığımda Konum: cmd (C:\Windows\system32)

nedir şimdi bu virüsmü? klasörleri eskisi gibi nasıl yapabilirim yardım edin......

• Araçlar > Klasör Seçenekleri > Görünüm sekmesi altında "Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle" seçeneğini pasif duruma getirirsen dosyalarını görebilirsin. Muhtemelen flash disk'ler üzerinden bulaşan bir virüs olan "RECYCLER" sorunuyla karşı karşıyasın dostum. Bu konuda arama yaparak daha detaylı bilgilere ulaşabilirsin. Yalnız aynı sorunu yakın zamanda yaşamış biri olarak her türlü tavsiyeyi denememe rağmen bir sonuca ulaşamadığımı da söylemek isterim.
  • "Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle" seçeneğini pasif yaptım ama dosyalar yine gözükmüyor. hala kısayollar var.

şu an kendi bilgisayarımdan tüm verilere ulaşabiliyorum ama başka bilgisayarlarda ulaşamıyorum. yarın bigün format atsam pcye nasıl ulaşıcam ben verilere? 1 TB HDD de 100 gb boş yer var. nasıl kurtarıcam bu kadar veriyi?
    off deliricem

bu arada konudaki yorumlar neden gözükmüyor?
  • sanırım şu an için tek çözüm yeni bir 1 tb lik hdd alıp verileri ona aktarıp harici hdd yi biçimlendirmek.

anlamadığım nokta şu bu kısayollar kendi pc mde açılırken diğer pclerde niye açılmıyor?? (sistem belirtilen sürücüyü bulamıyor)
  • http://www.petges.lu/download/ac.exe Bu programi indirip bi denermisin kisa yolunu masa ustune yada programlara atmiyor klasore sag tikladigin zaman gelir.
  • Bir de "Korunan dosya türleri için uzantıları gizle" seçeneğini pasif duruma getir aynı başlık altında.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Banzai!

2 hafta önce "WD MyBook Elite 1TB" taşınabilir hdd mi her zamanki gibi çalıştırdım. sorunsuz çalışıyordu ama klasörlerin olduğu pencere açıldığı an sırtımdan aşağı kaynar sular döküldü resmen. bütün klasörler kısayol olmuştu. tamam dedim herşey buraya kadarmış gitti bütün veriler.

neyseki kendi bilgisayarımdan bütün verilere ulaşabiliyorum. kısayola tıkladığımda direk dosya açılmıyor, yeni pencere olarak açılıyor. hemen flash diski taktım pc ye aynı durum onda da geçerliydi.

2 farklı laptobta denedim hdd ve flashı. bu sefer kısayollar hiç açılmıyor, tıkladığımda "sistem belirtilen sürücüyü bulamıyor" hatasını alıyordum.

bu kısayolardan herhangi birini seçip "delete" yaptığımda Konum: cmd (C:\Windows\system32)

nedir şimdi bu virüsmü? klasörleri eskisi gibi nasıl yapabilirim yardım edin......

ilacın bu olabilir bnm başıma çok geldi buna tıklayarak açabilirsiniz ayrı pencere açıyorsa ayrıca dracula diye virüs temizleyici vardı onu kullanın olmassa arşivlerimden size atarım geçmezse eger .http://www.dosya.tc/server21/HjMLYF/a__lmayandikslker.rar.html

• 4 gün önce açmışsınız konuyu. Halen sorununuzu çözemediyseniz, aşağıda anlattıklarımı sırasıyla uygulayın.

1- Öncelikler temiz bir bilgisayardan diskinizi virüs taramasından geçirin ve bulduğu tüm virüsleri silmesi için onay verin,
    2- Virüs temizliği bittikten sonra;
    Diskinizin sürücü harfini öğrenin (örneğin F olsun),

Başlat - Çalıştır 'a gein ve cmd yazıp enterlayın,
    CMD (Komut satırı) ekranı geldiğinde diskinizin sürücü harfini ve iki nokta üst üste yapıp entera basın.

Örn: C:\Users\Arescom>F:

bu işlemi yaptığınızda F:> gibi görünecektir. Şimdi ise aşağıdaki komutu yazıp enter tuşuna basıp bilgilerinizin tümüyle gelmesini bekleyin.

F:>Attrib -a -s -r -h /S /D (Bu komutu yazıp enter yapın.)

Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inspiron6000

Bir de "Korunan dosya türleri için uzantıları gizle" seçeneğini pasif duruma getir aynı başlık altında.

yine gözükmedi klasörler.

anti virüs programı yüklü değil bilgisayarda. sizin tavsiye ettiğiniz programlarıda denemeye tırsıyorum açıkçası. şu ana kadar karşılaştığım bütün virüsleri pcm den tamamen yok eden, kötü gün dostum "Combo Fix"i bile denemedim daha, verilere bişey olcak diye.

ama benim aklıma şöyle bişey geldi. şimdi ben bu kısayollara çift tıkladığımda yeni bir pencerede bütün verilere ulaşabiliyorum.
    yeni bi klasör açsam ve bu pencerede açılan verileride yeni açtığım klasörlere atsam, kısayollarıda silsem(shift+delete),nasıl olur sizce?

• Merhaba;
    Aynı şeyi 2 gb lik flash disk' imde de yaşadım ama çözüm bulamadım.
    Konu eski ama bir yardımım bulunsun; kısayol dosyasının üzerine sağ tıklayıp özellikler bölümünden dosya konumu aç'a tıklarsan dosyalarını bulabilirsin..
  • Konu eski ama yazayım dedim belki bu sorunu olanlar buraya ulaşıp görürler.Aynı sorun bende de vardı az önce Combofix ile çözdüm.Combofixi indirip masaüstüne atın,ordan çalıştırın,virüs bulaşmış olan harici diskiniz ya da USB flashınız takılı olsun.Combofix'i çalıştırıp taramasını hallettikten sonra sorun gitmiş olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: devgeneral

Konu eski ama yazayım dedim belki bu sorunu olanlar buraya ulaşıp görürler.Aynı sorun bende de vardı az önce Combofix ile çözdüm.Combofixi indirip masaüstüne atın,ordan çalıştırın,virüs bulaşmış olan harici diskiniz ya da USB flashınız takılı olsun.Combofix'i çalıştırıp taramasını hallettikten sonra sorun gitmiş olacak.

combofixle tarattım ama hdd takılı değildi. sakata gelmeyelim verilere bişey olmaz dimi?
  • kaspersyk pure kur güncelle tarattır bişeyi kalmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Banzai!

quote:

Orijinalden alıntı: devgeneral

Konu eski ama yazayım dedim belki bu sorunu olanlar buraya ulaşıp görürler.Aynı sorun bende de vardı az önce Combofix ile çözdüm.Combofixi indirip masaüstüne atın,ordan çalıştırın,virüs bulaşmış olan harici diskiniz ya da USB flashınız takılı olsun.Combofix'i çalıştırıp taramasını hallettikten sonra sorun gitmiş olacak.

combofixle tarattım ama hdd takılı değildi. sakata gelmeyelim verilere bişey olmaz dimi?

Ben çok kez Combofixle tarama yaptım hiç sakat bi durum olmadı,sorun hdd'de ise onu da takıp tarat,ben öyle yaptım halloldu.
  • Dostum uzantı virüsü o bütün dosyalarını gizliyip kopyalarını bir şekilde gözükür halde sunuyor combofix düzeltiyo olması lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: arescom

4 gün önce açmışsınız konuyu. Halen sorununuzu çözemediyseniz, aşağıda anlattıklarımı sırasıyla uygulayın.

1- Öncelikler temiz bir bilgisayardan diskinizi virüs taramasından geçirin ve bulduğu tüm virüsleri silmesi için onay verin,
    2- Virüs temizliği bittikten sonra;
    Diskinizin sürücü harfini öğrenin (örneğin F olsun),

Başlat - Çalıştır 'a gein ve cmd yazıp enterlayın,
    CMD (Komut satırı) ekranı geldiğinde diskinizin sürücü harfini ve iki nokta üst üste yapıp entera basın.

Örn: C:\Users\Arescom>F:

bu işlemi yaptığınızda F:> gibi görünecektir. Şimdi ise aşağıdaki komutu yazıp enter tuşuna basıp bilgilerinizin tümüyle gelmesini bekleyin.

F:>Attrib -a -s -r -h /S /D (Bu komutu yazıp enter yapın.)

Geçmiş olsun.

Möhteşemsin yaptım ise yaradı. Tum excel bilgilerim gittiydi. Geri geldi. Diline klavyene saglık.
    Benim flash diski taktıydım tara ve duzelt dedim ondan sonra alet uctuydu tabi icindeki bilgilerde.
    Bilmem ne fat 32 hatası veriyodu hallettim arkadasın yardı mıyla evvel allah.

• Bu problemin aynısı 1 aydır çevremdeki insanlarda mevcut kimseden flash bellek alamıyorum nod 32 ile çözüldüğünü yazan insanlar var internette isterseniz bir kez deneyin virüs var bilgisayarınızda bence tam emin değilim ancak, bu tarz problemlerle daha öncede karşılaşmış olan çözen mutlak vardır. biz combofix ile çözümü bulamadık o farklı virüsleri sildi, kasper farklı sildi, drakulayı yazan arkadaşı tanıyorum, kendisi ile görüşme imkanım olmadı ancak ben onu da denemiştim o yazılımda da bulamadık biz çözümü, buna birkez nod32 deneyin derim. eğer sorun çözüldüyse lütfen bizi de bilgilendirin... nasıl çözdünüz...
  • evet combofix bende de işe yaramamıştı. ama pc yi taratmıştım ben hariciyi değil.
    nod32 ücretli değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Banzai! -- 9 Mart 2013; 13:16:03 >
  • Evet Ücretli versiyonu ile taratıyoruz, bugün hatta yeniden denedik bir arkadaşın makinasında tarattık onda hiç bişey bulamadık, hocamızın makinasını deniyoruz bugün gündüz yedekleyip format olayına geçicektik yarım kaldı...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.