Şimdi Ara

klavye bazı tuşları çift yazıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
17.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • klavyemde f tuşuna veya g tuşuna basıldığı zaman fg yazıyor. ve scroll lock devreye giriyor. scroll lock tuşuna bastığım zaman fg yazıyor. , u tuşuna veya i tuşuna basıldığında ui yazıyor. j veya ö ye bastığım zaman jö yazıyor. 1 e bastığım zaman beklemeye alıyor. print secreen a bastığımda pc kapanıyor. ctrl+alt yaptığımda başlat menüsü çıkıyor. pc tarattım 27 tane virüs buldu. hdd ye komple format attım yine sonuç değişmedi. yardım ederseniz sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Klavye Çift Basma Sorunu: Nedenleri ve Çözümleri

Bilgisayarınızın veya dizüstü bilgisayarınızın klavyesi tuşlara her tıkladığınızda çift basıyorsa, bu, can sıkıcı ve verimliliği düşüren bir sorun olabilir. Bu sorun, çeşitli nedenlere bağlı olabilir ve bu kılavuz, klavye çift basma sorununu çözmenize yardımcı olacaktır.

Nedenleri:

• Kir ve Toz: Klavye tuşlarının altına zamanla kir ve toz birikebilir ve bu da tuşların düzgün çalışmamasına neden olabilir.
    • Sıvı Hasarı: Klavye üzerine sıvı dökülmesi, tuşların kısa devre yapmasına ve çift basmasına neden olabilir.
    • Donanım Sorunları: Klavyedeki hasarlı veya arızalı bağlantılar da çift basma sorununa yol açabilir.
    • Yazılım Sorunları: Nadiren de olsa, işletim sistemi veya klavye sürücülerindeki yazılım sorunları çift basmaya neden olabilir.

Çözümleri:

• Klavye Temizliği: Klavye tuşlarının altına biriken kiri bir basınçlı hava spreyi veya pamuklu çubuk kullanarak nazikçe temizleyin.
    • Sıvı Hasarı Kontrolü: Klavye üzerine sıvı döküldüyse, derhal cihazınızı kapatın ve ters çevirin. Sıvının dışarı akmasına izin verin ve klavyeyi iyice kurutun.
    • Donanım Sorunları: Klavyedeki hasarlı bağlantıları veya bileşenleri kontrol edin. Gerekirse profesyonel bir teknik servisten yardım alın.
    • Yazılım Güncellemeleri: İşletim sisteminizi ve klavye sürücülerinizi en son sürüme güncelleyin. Bu, yazılım hatalarını gidermeye yardımcı olabilir.
    • Klavye Değişimi: Diğer tüm çözümler başarısız olursa, klavyenizi değiştirmeniz gerekebilir.

Diğer İpuçları:

• Klavye tuşlarına aşırı güç uygulamayın.
    • Klavyenizi temiz ve kuru bir ortamda kullanın.
    • Klavye üzerinde yemek yemekten veya içecek dökmekten kaçının.
    • Düzenli olarak yedekleme yapın, böylece çift basma sorunu verilerinizi bozarsa verilerinizi kaybetmeyin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • zamanında aynı sorunu yaşamıştım. virüs ile bi ilgisi yok.
    garantisi varsa servisine götür. ben öyle yapmıştım fakat çözüm olmadı, 2-3 sefer gönderdim, düzelttik diyerek yolladılar yine aynı sorunla karşılaştım. belki servis senin için çözüm olabilir.
    son çare yeni bir klavye alabilirsin.
  • yardımın için teşekkür ederim.
  • kişi kendinin doktorudur. adanada hava çok nemli olduğu için klavyenin içinde hava yoğuşmuş. içini açıp pamukla temizledikten sonra bir sıkıntı kalmadı. çok güzel çalışıyor.
  • klavyenizin içine toz birikmiş ve bu yüzden düzensiz çalışıyor olabilir... isterseniz kendiniz temizleyin veya da bilgisayar tamircisine götürün... eğer garantiniz varsa da yollayın... uğraşmak istemiyorsanız yeni bir klavye alın
  • HAYIR TABİKİ BİRİ İÇİNE SU DÖKMÜŞ SIVI TEMAS ALMIŞ KORKMUŞ SÖLEMEMİŞ TOZDAN NEMDEN KİRDEN PASTAN BİŞİ OLMAZ
  • quote:

Orijinalden alıntı: emilli34

HAYIR TABİKİ BİRİ İÇİNE SU DÖKMÜŞ SIVI TEMAS ALMIŞ KORKMUŞ SÖLEMEMİŞ TOZDAN NEMDEN KİRDEN PASTAN BİŞİ OLMAZ

Nemden birşey olmaz mıı
  • NEMDEN SORUN OLMAZ BÜTÜN KLAVYELERİN İÇİNDE KAUÇUK VARDIR BU NEM İÇİN YAPILMIŞTIR SU DÖKÜLDÜĞÜNE EMİNİM
  • quote:

Orijinalden alıntı: effect01

klavyemde f tuşuna veya g tuşuna basıldığı zaman fg yazıyor. ve scroll lock devreye giriyor. scroll lock tuşuna bastığım zaman fg yazıyor. , u tuşuna veya i tuşuna basıldığında ui yazıyor. j veya ö ye bastığım zaman jö yazıyor. 1 e bastığım zaman beklemeye alıyor. print secreen a bastığımda pc kapanıyor. ctrl+alt yaptığımda başlat menüsü çıkıyor. pc tarattım 27 tane virüs buldu. hdd ye komple format attım yine sonuç değişmedi. yardım ederseniz sevinirim.

Muhtemelen klavye arızası desktop pc ise klavyenizi değiştiriniz notebook pc ise servise gönderiniz,

sıvı teması her zaman tehlikelidir !
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.