Şimdi Ara

Klavye Mikroİşlemci ile Switch Nasıl Bağlanır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta demek istediğim şeyi pek anlatamadım.
    Sorunum şu;
    Ben bilgisayara bir switch bağlayacağım yazılımı için klavyenin mikroişlemcisini söktüm. Doğru adı mikroişlemci mi? bilmiyorum.
    (Mikroişlemci)

Bu işlemci normalde klavyede hangi tuşa bastığınızı anlayıp, bilgisayara iletiyor gibi bir şey.
    Bende bunu yapmak istiyorum ama bir tane switch aracılığı ile
    Switch'in bilgisayara komut göndermesi gerekiyor. bunu da "mikroişlemci" ile yapmak gibi bir yol buldum araştırmalarım sonrası.
    peki ama ben bu switchi nasıl bu mikro işlemciye bağlayacağım.
    Alttaki çubuklara bağlamam gerekiyor ama hangilerine? Diğer baktığım klavyedekiyle benim klavyemin "mikroişlemcisi" farklı
    Yardımcı olursanız çok sevinirim.

(Switch)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Necmi035 -- 16 Ekim 2018; 20:29:8 >

• Devredeki pinlerin arasından ölçerek doğru pinlerin bulmanız ve düzgünce lehimlemeniz gerekiyor.

Bence bununla uğraşmak yerine Arduino Leonardo, pro micro gibi HID destekli mikroişlemci kartları alsanız daha kolay halledersiniz.

Klavye yerine joystick olur derseniz.Bu ürün işinizi görür.
    aliexpress.com
    US $6.99 |DIY Zero Delay Arcade Replacement Parts Mayitr USB Arcade Encoder PC to Joystick And 4.8mm Wire Cables-in Joysticks from Consumer Electronics on Aliexpress.com | Alibaba Group
    https://s.click.aliexpress.com/e/bKOclDqu

Galiba sim. için vites yapmaya çalışıyorsunuz doğru mu tahmin ettim?

• El freni yapmaya çalışıyorum.
    Önerilerini değerlendireceğim. Vakit ayırdığınız için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Necmi035 -- 17 Ekim 2018; 15:9:39 >
  • Necmi035 N kullanıcısına yanıt
    Çok dert değil yapılabilir. Arduino kullansanız sizin için daha anlaşılabilir ve geliştirilebilir olurdu diye tahmin ediyorum ama bu iş için klavye boardı kullanmak da gayet güzel fikir.
    Elinizdeki kartın çalışma presinsibini net olarak bilmesem de o pinlerden bazıları 2li veya 3lü şekilde birbirlerine değdirildiğinde mikrodenetleyici bunu bir harf, rakam veya sembole dönüştürüyor. Daha doğrusu bilgisayarın bu şekilde anlamasını sağlıyor. Deneme yaparak anlayabilirsiniz. Not defterini açın ve rasgele iki pini bir birine değdirip hangi karakteri yazdığına bakın. Elinizdeki butonu ona göre lehimler ve oyun içinde el freni tuşunu o tuşa atayarak kullanırsınız.
  • Denedim ama yapamadım. Yaptığım sistemin resmini atıyorum buradaki yanlış olan nedir aceba
    Usb yi pc ye taktığımda microişlemcinin ışıkları yanıyor.
    [simage]https://img.donanimhaber.com/upfiles/2290495/28e6f045-a0e4-4e14Klavye Mikroİşlemci ile Switch Nasıl Bağlanır?-b11e-531c40d75cb1.JPG[/simage]Klavye Mikroİşlemci ile Switch Nasıl Bağlanır?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.