Şimdi Ara

Klavye Mod + Bakım Full Döküman (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: asgielavner

Klavye Mod + Bakım Full Döküman

Herkese selamlar…

Bir gecemi harcadığım ve şu an okuduğunuz doküman klavyenizin bakımı ve daha da ileri
    gitmek isterseniz klavyenizin boyanması (Klavye Modifiye) ile ilgili… En başta işte sık sorulan sorular ve cevapları…:

Bu adam oturur neden klavye modla ilgili doküman yazar?
    Nette gezerken baktım bir yabancı sitede klavye mod felan falan…(Ki adam berbat yapmış =))
    İşte özendim başladım…Sizinde beğeneceğinizi umuyorum…

Ne kadar zaman lazım?
    Size göre değişir ama bilgisayarınızı modifiye sürecinde kullanamayacaksınız (Keyboard error
    verir PC hatırlatayım) 7-15 saatte işlem biter…

Malzemeler ne? Kaça patlar?
    Malzemeler baya az aslında. Sprey boya almalısınız…3-7 lira arası değişir. İşte bide makasıydı,
    bantıydı vs. vs. basit şeyler…Zımpara…

Artık başlayalım…

Benim klavyem A4 Tech KeyWorks Office…
    Dandik değil fakat profesyonel de değil…
    İlk olarak klavyemizi ters çevirip vidalarını çıkartıyoruz. Ve kasasını+tuş takımını elektriksel
    kısmından ayırıyoruz. İşte ayrılmış hali…

Vidaları ve beynini sağlam bir yere koyduktan sonra kasayı alıyoruz…

Tek tek tüm tuşlarını tornavida ile kanırtarak yerinden çıkartıyoruz.
    (Not: Çıkartmadan önce yerlerini çizin tuşları yada çıkarttığınız gibi sıraya koyun)

Zahmetli tuş çıkarma işleminden sonra kasamız tek parça halinde elimizde oluyor.
    Eğer tek parça değilse daha sökülecek yerleri varsa sökün =) Benimkinde yoktu =)
    Kasa tek parça halindeyken yıkamanız (Tuş takımı yıkamasındaki aynı metodu kullanabilirsiniz – ileride)
    kesinlikle tarafımdan önerilir…Olmadı bir silin bir şey yapın. Çünkü boyanın tutmadığı 2 yer vardır: 1)
    Pürüzlü 2) Kirli yüzeyler…Benden uyarması…. Neyse kasayla beyni ayırdık..

Klavyenin beyni ve elektriksel ekipmanı tuşlarıyla poz verirken:

Daha sonra, boyamak istemediğimiz yerleri bantla kapatıyoruz. Kapama işlemi sırasında bandı kapamak
    istediğiniz yere komple yapıştırın ve bir makas veya makas yardımıyla kenarlarını kesin…Bu yerler
    klavyenin markası olabilir mesela…

Klavye boyanmayı beklerken:

Sırada en heyecanlı bölüm olan klavyeyi boyama var…
    3-7 liraya aldığımız sprey boyayı elimize alıyoruz…
    Not: Üzerindeki talimatta da yazdığı gibi sprey boyalar kullanımdan öne 2dk çalkalanmalıdır.
    Boyama sırasında da her 30sn de bir 1-2 kere çalkalanmalıdır (hava vermesin diye)…
    Bunu asla unutmayın…Unutursanız ne olacağını ileride göreceksiniz =)

Boyamadan önce son bir şey daha…
    Bu işlemim dışarıda yapılması tarafımdan önerilmektedir…Yada balkonda…
    Eğer ev içinde yaparsanız gözle görünmeyen sprey damlacıklara tüm eve yayılacaktır…
    Gözle bir şey fark edemeyecek ama 1-2 saat sonra çoraplarınız altı komple boyanın renginden olacaktır =)

O yüzden ev içindeyseniz cam açın:

Boyama işlemi:
    Şimdi nasıl boya yapacağınızı anlatacağım. 2dk çalkalama bittikten sonra boyayı klavyeye doğrultun.
    Eliniz 25-30 cm uzaklıkta olmalıdır bunu asla unutmayın. Eğer elinizi fazla yakınlaştırırsanız ne
    olacağını birazdan öğreneceksiniz ! =) 25-30 cm ye getirdikten sonra sol üstten başlayın sıkmaya.
    Fazla abanmayın boyaya nazik davranın ve sağa doğru ilerleyin. Daha sonra yine sola, sol sağ sol
    sağ tüm klavyeyi dolaşın…

İşte ilk katın sonucu:

Daha sonra klavyenizi tamamen kurutacaksınız…Bunun için açık havada 5 saat bekletebilir yada
    işlemi hızlandırmak için UZAK MESAFEDEN saç kurutma makinesiyle kurutabilirsiniz…

Ve şimdi kurudu klavyemiz…Ama ilk defa klavye boyuyoruz ve üstelik sprey boyayla
    Şahsen ben sprey boya konusunda ustayımdır ama çoğunuz ilk defa elinize alacaksınız eminim….
    Muhtemelen birçok hata yaptınız ve buna bağlı olarak birçok damlacıklar ve kabarcıkla oluştu…
    Evet…Mesela:

İşte bunun gibi olaylardan kurtulmak için gerekli olan şey İNCE bir zımpara….Pütürlü yerleri
    zımparalayacağız ve böylece 2. katı çekerken sorun yaratmayacaklar…

Ben kendime küçük bir zımpara yaptım kolaylık sağlaması için. O da şöyle olmakta:
    Büyükçe bir silgi, zımpara kağıdı ve 1-2 Raptiyeyi alıyoruz…

Silgiyi zımpara kağıdının içine yarleştiriyoruz:

Ve ardından raptiyelerle zımpara kağıdını silgiye tutturuyoruz…Mesela şöyle…

Böylece kendi küçük zımparamızı yaptık ve bunla biraz önce gösterdiğim kabarcıkların hepsini
    zımparalıyoruz. Acımak yok! Her yeri nasılsa 2. kat gelecek….

Zımparalama işlemi bittikten sonra 2. katı çekmeye hazırız…İlk seferinde oldugu gibi sol sağ sol
    sağ derken zımparalı yerlere daha çok yoğunlaşarak yine 25-30cm den boyayı sıkıyoruz…
    Biliyorum, kurumasını beklemek fazlasıyla heyecanlı ve sıkıcı…Ama yine beklemek zorundayız fakat
    bu sefer klavyemizde tam temizlik olması açısından küçük bir atraksiyon yaptıracağım:

Ful tuş takımı temizlik…Bunun için ihtiyacımız olan bir leğen, çok az Arap sabunu ve bir yıkama fırçası…

Leğene 1-2 cm ılık su dolduruyoruz ve bir yemek kaşığı kadar Arap sabunu atıyoruz…
    Elle veya başka bir yardımcı araçla suyu köpürtüyoruz…Ardından çıkarttığımız tüm tuşları leğenin
    içine atıp tuşlarla 5dk oynaşıyoruz (Mesela: Fırça sürmek, köpükleri üzerlerine atmak veya bıcıbıcı
    yaptırmak vs.…) Tuşlar temizlendikten sonra arpa sulu sudan çıkartıp başka bir suyla sabunundan arındırıyoruz.
    Arındıklarına emin olduktan sonra çıkartıp bir havlu veya saç kurutma makinesiyle kurutuyoruz
    (yada kurumasını bekleyin çabuk kuruyorlar)…

Tuşlardan sonra az daha bekledikten sonra bir bakmışız klavye kurumuş!!! Oley diyoruz içimizden
    ve klavyemizin yanına gidiyoruz…Boya gelmesin diye banladığımız kısımlardaki bantları çıkarıyoruz…

İşte klavyem ilk defa görücüye çıktı ama daha yapacaklarımız var…Beyaz olan klavye bordo oldu…
    İyi güzel ama daha bitmedi… Madem modifiye yapıyoruz şurada grafitti olmadan olmaz…

Şahsen ben klavyenin üstüne 1-2 bir şey karaladım sizde bunun gibi şeyleri isteğine bağlı olarak
    yapabilirsiniz… (Gereken kalem kırtasiyecilerin bildiği 8-10mm lik kesik uçlu gazlı kalem derseniz
    anlarlar)…

Artık yaklaşmaya başladık bitişe….
    Şimdi çizdiğimiz tuş takımı kağıdı doğrultusunda tuşlarımızı birer birer yerleştiriyoruz…
    Her bir tuş taktığınızda gözünüze daha hoş gözükecek ;)

Tuşları da taktıktan sonra artık klavyemizi kapatabiliriz…Dikkatlice her şeyi yerine
    yerleştirdiğimizden emin olduktan sonra kaybetmemek üzere vidaları koyduğumuz yerden onları
    alıp takıyoruz…

Ve işte bitti…. Klavyenin Son Hali

Böylece modifiyeli ve Dünyada eşi olmayan bir klavyeniz oldu! Renk sizing stil sizin….

Tesekkür Ederim

Lütfen İsim vermeden paylaşmayınız...

Written by Strike

reklama takılıyordu şimdi oldu heralde
    eline sağlık

• herkeze teşekkürler valla böle el emeginin beyenildigini görmek gerçekten güzel bi duygu =)

tekrar saolun...dökümanı verebilirim daha isteyen olursa...
  • bende boyadım ama boya boya deyilde sanki yüzüne geçirilmiş kalın bir poşet yumuşaklığında oldu ama parlakta oldu boya çok yumuşak ne yapabilirim???
  • quote:

Orjinalden alıntı: asgielavner

herkeze teşekkürler valla böle el emeginin beyenildigini görmek gerçekten güzel bi duygu =)

tekrar saolun...dökümanı verebilirim daha isteyen olursa...

durman hata
  • detaylı rehber olmuş eski olmasına rağmen işime yaradı
  • "Klavye takılı olmadığı için bilgisayarı kullanamayacaksınız" demiş ama yanlış demiş. Mouse çalışmaya devam eder dolayısıyla filmdi müzikti downloaddu solitairedi falan takılmaya devam edebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.