Şimdi Ara

Klima açınca ilk 15sn kötü koku

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
18.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Klimayı açınca 15sn kadar kötü koku geliyor, bunun sebebi ve çözümünü bilen var mı ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Klima İlk Açıldığında Kötü Koku

Klima açıldığında ilk 15 saniye içinde kötü bir koku gelmesi yaygın bir sorundur. Bu koku tipik olarak birkaç nedenden kaynaklanır:

• Küf ve Bakteri Birikintisi: Klima üniteleri genellikle nemli ortamlarda bulunur ve bunlar küf ve bakteri oluşumuna yol açabilir. Bu mikroorganizmalar açıldığında hava ile birlikte dışarı atılarak kötü bir kokuya neden olabilir.
    • Toz ve Kir: Klima filtreleri toz ve kir biriktirebilir. Bu birikintiler klima açıldığında havaya karışarak kötü bir koku yayabilir.
    • Egzoz Gazları: Özellikle araç klimalarında, egzoz gazları klima sistemine sızabilir ve kötü bir kokuya neden olabilir.

Klimadan Kötü Koku Gelmesini Önleme Yolları:

• Klima Filtrelerini Düzenli Olarak Değiştir: Klima filtrelerini üreticinin önerilerine göre düzenli olarak değiştirmek toz ve kir birikimini önlemeye yardımcı olur.
    • Klima Ünitesini Temizle: Klima ünitesini periyodik olarak temizlemek küf ve bakteri oluşumunu önlemeye yardımcı olabilir.
    • Klima Kullanılmadığında Pencereleri Kapat: Klima kullanılmadığında pencereleri kapatmak egzoz gazlarının klima sistemine girmesini önlemeye yardımcı olabilir.
    • Klima Açılmadan Önce Pencereleri Aç: Klima açmadan önce pencereleri açmak biriken havayı dışarı atmaya ve kötü kokuyu azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Klima Servisi Yaptır: Klima servisleri, klima ünitelerini derinlemesine temizleyebilir ve kötü kokuya neden olan herhangi bir sorunu tespit edebilir.

Bu önlemleri alarak klima açıldığında ilk 15 saniye içinde gelen kötü kokuyu azaltabilir veya tamamen ortadan kaldırabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bunun sebebi klima evapı üzerinde biriken nemdir, zamanla bakteri ürer ve koku oluşur. Çözümü evap içine sıkılan antibakteriyel klima temizlik kimyasalları olabilir ancak bunu en başında engellemenin yolu yaz günü klimayı kapattıktan sonra fanı 1-2 dakika kadar çalıştırıp evapta oluşan nemin kurumasını sağlamaktır.
  • evap dediğiniz evaporator sanırım. Bu focus 2 lerde nerede acaba neyere sıkmamız gerekiyor koku gidericiyi?
  • Ben belli aralıklarla ozon ile klima temizliği yaptırıyorum, işe yarıyacaktır
  • hava kanallarına sırayla bir miktar sıkın
  • Aynı koku benim aracımda da vardı. Yaz başında aşağıdakiyle spreyledim, polen filtresini de değiştirdim. Sorun çözüldü.
    (evdeki klimaları da yaptım, 1 kutu rahat yetiyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okaliptika -- 12 Temmuz 2013; 13:39:56 >

• Polen filtrelerini değiştirin , temiz ve güzel sürüşler
  • quote:

Orijinalden alıntı: kellesh

Polen filtrelerini değiştirin , temiz ve güzel sürüşler

• Aynı sorun benim araçta
    vardı.önce polen filtresini değiştirdim,koku hala gelmeye devam ediyordu.klima temizleyici antibakteriyel spreyler var onlardan aldım uyguladım gayet memnunum koku falan kalmadı.serin limonumsu bir koku veriyor okadar.uygulanışı üzerinde yazıyor.kullanma talimatını iyi okursanız anlarsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarals40

Aynı sorun benim araçta
    vardı.önce polen filtresini değiştirdim,koku hala gelmeye devam ediyordu.klima temizleyici antibakteriyel spreyler var onlardan aldım uyguladım gayet memnunum koku falan kalmadı.serin limonumsu bir koku veriyor okadar.uygulanışı üzerinde yazıyor.kullanma talimatını iyi okursanız anlarsınız.

bu spreyi ne zaman sıktınız? ben eski aracımda denedim ondan soruyorum 1 hafta 10 gün sonra yine aynı koku gelmeye devam eder. tavsiyem klima servislerinde bulunan antibakteriyel solüsyonlardan bulup sıkmanız. paranızı boşu boşuna bu spreylere vermeyin
  • Polen filtresinin yeri hemen her araçta basit yerde.Önce bulup çıkarıp temizleyin ve düzgünce kurutun.Takmadan önce anti bakteriyel sprey uygulayarak yerine takın yeterli olacaktır.
  • aracınızın havalandırma deliklerine parfüm sıkın..... :))) komik gelebilir ama çok etkili kesin sonuç alırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akula06

quote:

Orijinalden alıntı: tarals40

Aynı sorun benim araçta

bu spreyi ne zaman sıktınız? ben eski aracımda denedim ondan soruyorum 1 hafta 10 gün sonra yine aynı koku gelmeye devam eder. tavsiyem klima servislerinde bulunan antibakteriyel solüsyonlardan bulup sıkmanız. paranızı boşu boşuna bu spreylere vermeyin

Üç hafta önce sıktım,orta konsoldaki havalandırmalara kesinlikle uygulamayın bilginiz olsun kablo bağlantılarının en çok olduğu bölge nedeniyle bütün tüpteki spreyi cam kenarlarındaki havalandırmalardan uyguladım klima soğuk konumda en son ayarda 20 dk.boyunca bütün havalandırmalar kapalı konumda çalıştırdım aracın içine üflemeyecek .daha sonra havalandırmaları ve aracın bütün kapılarını açıp 10dk.aracın içini havalandırdım.şu ana kadar koku yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.