Şimdi Ara

KLİMA ARIZA YARDIM !!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
6
Favori
28.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emre_saganak34

quote:

Orijinalden alıntı: karakascan

quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Arc,vest,dd gibi markalaracok uzagiy,hic uyrasmadim. Vest. In isletim tabani Samsung dur aslinda,bunlarin hafizasi karistimi servislerde ozel bir kumanda oluyor onunla kodluyorlar bildigim kadari ile. Cok ilginc ama sadece bunlar boyle. Hicbir uzakdogulu makine boyle kodlama vs. Yok.

Belki bu konuyu bilen vardir tam olarakta yardimci olur.

Yinede tşk, servis çağırayım artık bakalım neymiş sıkıntısı

Servis cagirmadan ben bir tavsiyede bulunayim. Dis uniteden ic unite sinyallerini degistirin indoor A yada Unit 1 vs. Gibi birsey yazar L N ve A yazmali iki klimanin sinyallerini degistirin muhtemelen sorun duzelecektir.

Deneyip bilgi veririm tşk

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• mbirol kullanıcısına yanıt
    atma sebepi / kalkış esnesında monofaz cihazlar demeraj amperi cok yüksektir . cok akım cekmesidir. uygun kablo kesiti kullanılmamıstır . panodan besleme yapılmmaısdır . sonuc . star kondastörü arızası veya comp . arızalanmısdır . tek tek bakarakda bulunabilir dıs kondanser fanıda arıza yapmıs olabilir yada soket terminal baglantıları kavrulma ,yanma yapmıs olabilir . hepsinin tek sebepi uygun kablo kesiti yapılmamasıdır . malzemeden calmada en öndeyiz .
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcklima

atma sebepi / kalkış esnesında monofaz cihazlar demeraj amperi cok yüksektir . cok akım cekmesidir. uygun kablo kesiti kullanılmamıstır . panodan besleme yapılmmaısdır . sonuc . star kondastörü arızası veya comp . arızalanmısdır . tek tek bakarakda bulunabilir dıs kondanser fanıda arıza yapmıs olabilir yada soket terminal baglantıları kavrulma ,yanma yapmıs olabilir . hepsinin tek sebepi uygun kablo kesiti yapılmamasıdır . malzemeden calmada en öndeyiz .

Arkadaşım selamlar ,öncelikle foruma hoş geldiniz.Sanırım klima servis işi ile uğraşıyorsunuz.Foruma katkıda bulunacağınızı düşünüyorum.

Yukarıda ki yazınızı yorumlamak isterim yanlış anlamazsanız.

Öncelikle arkadaşın kliması 18 lik ve ortalama 8 amper akım çeker.C20 sigorta ise bu makine için çok idealdir.Yani sigorta da arıza vs. yoksa sigorta doğru değerde.Besleme kablo ves. konusuna gelince,eğerki evin tesisatı çok eski değilse 30 sene üzeri,kaçak bir yapıda değilse ,priz hattı 3x25 mm kesitli kablodur.Buda bu cihaz için gayet yeterlidir.Ayrı bir hat iyimidir,evet iyidir ama görsel olarak ta çok hoş olmuyor.Bence evin tesisatını sağlamlamak daha önemli.

Şimdi azıcık teknik konuya gireyim.Öncelikle klimalarda bulunan kondansatör (kapasitor) s tart kondansatör değil ,daimi kondansatördür.Start buzdolabı vs. motorların sadece ilk kalkışında devreye girip çıkar,daimi ise hep devrededir.Yanlış anlamayın bunu ileiye yönelik birisi okuyup,gerekli olduğunda parça ararken yanlış dillendirmesin diye açıkladım.

İkinci olarak ta bu kondansatörün gitme sebebi daha çok gerilim düşük olmasındandır.Voltaj düşüklüğü kompresör sargılarına aşırı yük binmesini tekikler ve yük aynı zamanda kondansatörede biner ve belirli süre sonra ısınmaktan kaynaklı olarak şişer patlar vs. Yani tesisat ne kadar iyide olsa şebekeden gelen gerilim (voltaj)düşükse yine gider kondansatör..

Birde en önemli nokta klima takan aslında enerji hattından sorumlu olmamalı,yani klimacı elektrik tesisatına karışmamalı.Bu kesin olarak uygulanabilse,herkes kendi işini yapar ve sorumluluğu oraya kadar olur.

Hayırlı forumlar ,selamlar

• Arkadaşlar şu klimanın önüne sigorta takma olayına bir el atalım da,neyin ne olduğunu bir anlayalım istedim.
    Yoruma açıktır yazdıklarımız.

Sigorta nedir ne işe yarar önce bunu bilmek lazım.Zaten evin içerisinde nereden elektrik kullanırsanız kullanın sigortadan geçip geliyor.

Bunu defalarca yazdım yine yazayım.Sigorta klima,buzdolap ,televizyon vs. elektrikli ürünleri yüksek veya alçak voltaja karşı korumaz.Sigortanın amacı elektrikli aletlerde veya tesisatta meydana gelebilecek hasarlar sonunda evin geride kalan tesisatlarının yanmamasını sağlamak,yangın çıkmasını önlemek içindir.Yüksek voltaj önüne ne gelirse patlatır geçer,sigortada onu seyreder.Ha atar mı ,atar ama ne zaman alet yandıktan sonra.Sigorta seçiminin doğru olması tesisatın kalanının kül olmamasını sağlar sadece.Bunun içinde klimanın yanına sigorta yerine evinizin sigorta panosunu düzenlemeniz daha doğru olur.Bu işlemler klima vs. korumak için değil,kendinizi ve ailenizi korumak için olduğunu unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 28 Ağustos 2013; 11:21:38 >

• quote:

quote:

Arkadaşım selamlar ,öncelikle foruma hoş geldiniz.Sanırım klima servis işi ile uğraşıyorsunuz.Foruma katkıda bulunacağınızı düşünüyorum.

Öncelikle arkadaşın kliması 18 lik ve ortalama 8 amper akım çeker.C20 sigorta ise bu makine için çok idealdir.Yani sigorta da arıza vs. yoksa sigorta doğru değerde.Besleme kablo ves. konusuna gelince,eğerki evin tesisatı çok eski değilse 30 sene üzeri,kaçak bir yapıda değilse ,priz hattı 3x25 mm kesitli kablodur.Buda bu cihaz için gayet yeterlidir.Ayrı bir hat iyimidir,evet iyidir ama görsel olarak ta çok hoş olmuyor.Bence evin tesisatını sağlamlamak daha önemli.

Şimdi azıcık teknik konuya gireyim.Öncelikle klimalarda bulunan kondansatör (kapasitor) s tart kondansatör değil ,daimi kondansatördür.Start buzdolabı vs. motorların sadece ilk kalkışında devreye girip çıkar,daimi ise hep devrededir.Yanlış anlamayın bunu ileiye yönelik birisi okuyup,gerekli olduğunda parça ararken yanlış dillendirmesin diye açıkladım.

İkinci olarak ta bu kondansatörün gitme sebebi daha çok gerilim düşük olmasındandır.Voltaj düşüklüğü kompresör sargılarına aşırı yük binmesini tekikler ve yük aynı zamanda kondansatörede biner ve belirli süre sonra ısınmaktan kaynaklı olarak şişer patlar vs. Yani tesisat ne kadar iyide olsa şebekeden gelen gerilim (voltaj)düşükse yine gider kondansatör..

Birde en önemli nokta klima takan aslında enerji hattından sorumlu olmamalı,yani klimacı elektrik tesisatına karışmamalı.Bu kesin olarak uygulanabilse,herkes kendi işini yapar ve sorumluluğu oraya kadar olur.

Öncelikle tüm Arkadaşlara değerli yorumları için çok teşekkür ederim.

Klimanın bulunduğu yer itibari ile iç ünite elektrik panosunun hemen yanında ve 3x2.5 kablo ile direk panodan besleniyor. Bina yapı yaşı olarak yaklaşık 5 senelik bir bina ve kullanılan kablo kesitleri düzgün. ben öncelikle dış ünitenin üst kapağını açıp klemensleri ve kablo soketlerini kontrol ettim. herhangi bir anormallik görünmüyordu. Metal kapasitördede herhangi gözle görülür bir şişme çatlama yok ama malum içini göremiyoruz :) bu sebepten öncelikle bir kapasitör sipariş ettim. ilçede olduğumuz için malzeme bulmak biraz sıkıntılı oluyor. bugun kapasitör geldiği taktirde yenisiyle değiştirip tekrar deneyeceğim. eğer başarısız olursa klemenslerin üzerinden soğutma için kullanılan fan motoruna enerji verip onunda ayrıca sağlamlık testini yapacağım. oda sağlam çıkarsa bu sefer heralde kompresör arızalı diyebileceğimizi düşünüyorum. Saygılar selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: kmete

quote:

quote:

Öncelikle tüm Arkadaşlara değerli yorumları için çok teşekkür ederim.

Klimanın bulunduğu yer itibari ile iç ünite elektrik panosunun hemen yanında ve 3x2.5 kablo ile direk panodan besleniyor. Bina yapı yaşı olarak yaklaşık 5 senelik bir bina ve kullanılan kablo kesitleri düzgün. ben öncelikle dış ünitenin üst kapağını açıp klemensleri ve kablo soketlerini kontrol ettim. herhangi bir anormallik görünmüyordu. Metal kapasitördede herhangi gözle görülür bir şişme çatlama yok ama malum içini göremiyoruz :) bu sebepten öncelikle bir kapasitör sipariş ettim. ilçede olduğumuz için malzeme bulmak biraz sıkıntılı oluyor. bugun kapasitör geldiği taktirde yenisiyle değiştirip tekrar deneyeceğim. eğer başarısız olursa klemenslerin üzerinden soğutma için kullanılan fan motoruna enerji verip onunda ayrıca sağlamlık testini yapacağım. oda sağlam çıkarsa bu sefer heralde kompresör arızalı diyebileceğimizi düşünüyorum. Saygılar selamlar

Doğru yolda ilerliyorsunuz.Kapasitörü değiştirdikten sonra hala devam ederse sigorta atma işi,kompresörü test etmenin daha kolay yolu var.Klaemensten kompresör ana ucuna giden kabloyu çıkarıp çalıştırın klimayı,fan devam eder,kompresör devreye girmez.Eger durum bu ise komp. gitti demektir.Son yapacak bir şey kalıyor,kompresör üzerindeki kablo bağlantı kapağını söküp orayı kontrol etmek.Oraya kadar gelin onuda yazarız.

• benim olayım daha farklı klimanın soğutmasına bakayım derken havalandırma deliğine elimi fazla soktum ve elime birşey arptı içerden küçük bir plastik kırıldı.Ekte resmi koyuyorum.ne yapmam laım?
     KLİMA ARIZA YARDIM !!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: blackeyes

benim olayım daha farklı klimanın soğutmasına bakayım derken havalandırma deliğine elimi fazla soktum ve elime birşey arptı içerden küçük bir plastik kırıldı.Ekte resmi koyuyorum.ne yapmam laım?
     KLİMA ARIZA YARDIM !!!!

Kopan parca fan pervanesinden bir parca. Eger klima calisirken balans yapip titremiyorsa problem olmaz. Yok sallaniyorsa fan blover degisecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam titreşim sesi geliyor.Bana ne kadar mal olur.Klima yeni ve garantii

• quote:

hocam titreşim sesi geliyor.Bana ne kadar mal olur.Klima yeni ve garantii

Bu olay garantiye girmez zaten,kirilma vs.klimanin markasi ne 50_150TL arasinda degisir markaya gore,iscilik haric

• quote:

quote:

Bu olay garantiye girmez zaten,kirilma vs.klimanin markasi ne 50_150TL arasinda degisir markaya gore,iscilik haric

klima markası gree hocam 12.000 lik

• quote:

quote:

quote:

klima markası gree hocam 12.000 lik

Muracat airfel servisi,cok yuksek degildir fiyat. Garanti devami icin servirten vazgecmeyin. Onceden fiyat alin. Sarsinti varsa uzun sure kullanmayin fan mtoru ve yataklari zarar gorebilir.

• Çok sağol hocam yarın servisi arıycam ilk iş umarım kısa sürede uygun fiyata çözerler.

• quote:

Arkadaşlar şu klimanın önüne sigorta takma olayına bir el atalım da,neyin ne olduğunu bir anlayalım istedim.

Sigorta nedir ne işe yarar önce bunu bilmek lazım.Zaten evin içerisinde nereden elektrik kullanırsanız kullanın sigortadan geçip geliyor.

Bunu defalarca yazdım yine yazayım.Sigorta klima,buzdolap ,televizyon vs. elektrikli ürünleri yüksek veya alçak voltaja karşı korumaz.Sigortanın amacı elektrikli aletlerde veya tesisatta meydana gelebilecek hasarlar sonunda evin geride kalan tesisatlarının yanmamasını sağlamak,yangın çıkmasını önlemek içindir.Yüksek voltaj önüne ne gelirse patlatır geçer,sigortada onu seyreder.Ha atar mı ,atar ama ne zaman alet yandıktan sonra.Sigorta seçiminin doğru olması tesisatın kalanının kül olmamasını sağlar sadece.Bunun içinde klimanın yanına sigorta yerine evinizin sigorta panosunu düzenlemeniz daha doğru olur.Bu işlemler klima vs. korumak için değil,kendinizi ve ailenizi korumak için olduğunu unutmayın.

hocam yalnız klima yanına takılan sigortanın başka bir faydası oluyor ,bakım onarım gibi durumlarda evin elektriğini kesmek yerine sadece o sigortayı kapatıp işimizi görebiliyoruz ,birde misal çalışırken diyelim ki elektrik kesildi ve sizinde evden ayrılmanız gerekiyor işte bu durumda sigortayı kapatıp çıkarsak gözümüz arkada kalmaz ,yoksa elektrik geldiğinde klima kendi kendine çalışmaya başlayacaktır (benim klima böyle)

• İyi günler. Benimde klimam ile ilgili bir sorunum ve sorum var yanıtlarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim. Benim 19.000 Btu Lg-Beko klimam var. Sorunun en başından itibaren anlatmaya çalışırsam konuyu daha iyi ifade edebilirim. Evi müteahhite verdikten sonra kiraya çıkarken klimayı babam kendisi sökmüş. Ve gittiğimiz evde klimayı taktırmadık. İç üniteyi sağlamca poşetleyip havada kalacak şekilde astık, dış üniteyi ise yine dışarda üstünü kapatarak 1 yıl kadar bu şekilde beklettik. Şimdi geliyorum sorunun başladığı yere. Evimize taşınacağımız zaman Beko servisini aradık ve geldiler. Bize 650 tl gibi bir rakam çıkarttılar. Gazın kendimizin sökmesiyle tamamen boşaldığını kablolar borular eskidiğini söyleyerek vs. Biz pazarlık ile 450 gibi bi rakama çektik. Velhasılkelam, makinayı yeni eve taktılar. Ancak şimdi açıyorum klimayı 18 dereceye bile alsam yok soğutmuyor, normal dışardan bir rüzgar esintisinin sıcaklığını vuruyor içeri. Çok az bi soğukluk veriyor. Eskiden bir açıyordum bütün odalar soğuyordu. :) 1 saat çalışsın hiç bir fayda etmiyor şuanda. Servisi arıyorum tekrar, bizde sadece ilk montaj gözüküyor diyor. Diğeri gözükmüyor diyor biz gelirsek parçalarınızın garantisini tanımayız ve ücret çıkartırız diyorlar. burnuma pis pis kokular geliyor. Servis kağıdı var elimde, arçelik beko bayi kağıdı ama sistemlerinde gözükmüyor. Klimanın yeni montajı ve bakımı olduktan sonra 1 veya 2 defa çalıştırdım ne yazik ki bu adamlar gaz mı koymadılar, birşeyi eksik mi yaptılar bilmiyorum. yardımcı olursanız ve bir yol gösterirseniz çok sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

quote:

Arkadaşlar şu klimanın önüne sigorta takma olayına bir el atalım da,neyin ne olduğunu bir anlayalım istedim.

hocam yalnız klima yanına takılan sigortanın başka bir faydası oluyor ,bakım onarım gibi durumlarda evin elektriğini kesmek yerine sadece o sigortayı kapatıp işimizi görebiliyoruz ,birde misal çalışırken diyelim ki elektrik kesildi ve sizinde evden ayrılmanız gerekiyor işte bu durumda sigortayı kapatıp çıkarsak gözümüz arkada kalmaz ,yoksa elektrik geldiğinde klima kendi kendine çalışmaya başlayacaktır (benim klima böyle)

Buradaki niyet veya ne işe yarar diye konulduğu önemli aslında.Bu söylediğinize katılırım,anahtar olarak konuyorsa dediğiniz işler için ok.Ama klimayı koruyor denirse hayır.Ama görüntü çok çirkin oluyor arkadaş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Segamaster

İyi günler. Benimde klimam ile ilgili bir sorunum ve sorum var yanıtlarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim. Benim 19.000 Btu Lg-Beko klimam var. Sorunun en başından itibaren anlatmaya çalışırsam konuyu daha iyi ifade edebilirim. Evi müteahhite verdikten sonra kiraya çıkarken klimayı babam kendisi sökmüş. Ve gittiğimiz evde klimayı taktırmadık. İç üniteyi sağlamca poşetleyip havada kalacak şekilde astık, dış üniteyi ise yine dışarda üstünü kapatarak 1 yıl kadar bu şekilde beklettik. Şimdi geliyorum sorunun başladığı yere. Evimize taşınacağımız zaman Beko servisini aradık ve geldiler. Bize 650 tl gibi bir rakam çıkarttılar. Gazın kendimizin sökmesiyle tamamen boşaldığını kablolar borular eskidiğini söyleyerek vs. Biz pazarlık ile 450 gibi bi rakama çektik. Velhasılkelam, makinayı yeni eve taktılar. Ancak şimdi açıyorum klimayı 18 dereceye bile alsam yok soğutmuyor, normal dışardan bir rüzgar esintisinin sıcaklığını vuruyor içeri. Çok az bi soğukluk veriyor. Eskiden bir açıyordum bütün odalar soğuyordu. :) 1 saat çalışsın hiç bir fayda etmiyor şuanda. Servisi arıyorum tekrar, bizde sadece ilk montaj gözüküyor diyor. Diğeri gözükmüyor diyor biz gelirsek parçalarınızın garantisini tanımayız ve ücret çıkartırız diyorlar. burnuma pis pis kokular geliyor. Servis kağıdı var elimde, arçelik beko bayi kağıdı ama sistemlerinde gözükmüyor. Klimanın yeni montajı ve bakımı olduktan sonra 1 veya 2 defa çalıştırdım ne yazik ki bu adamlar gaz mı koymadılar, birşeyi eksik mi yaptılar bilmiyorum. yardımcı olursanız ve bir yol gösterirseniz çok sevinirim.

Büyük ihtimalle gaz kaçağı var.Yada kapasitör.Elinizde servis formu var.Onlar kayıt yapmadılarsa sizin probleminiz değil.Bence forumu scan edip direk Arç.servis merk. mail atın.Ulen adamlara bak yahu işi yaparken ,parayı alırken güzel,iş problem olunca tanımıyor.

Bu arada yapılan iş montaj ve gaz şarjı.Bunun dışında başka arıza çıkacak olursa ücret talep etme hakları var bilesiniz.

• quote:

Büyük ihtimalle gaz kaçağı var.Yada kapasitör.Elinizde servis formu var.Onlar kayıt yapmadılarsa sizin probleminiz değil.Bence forumu scan edip direk Arç.servis merk. mail atın.Ulen adamlara bak yahu işi yaparken ,parayı alırken güzel,iş problem olunca tanımıyor.

Bu arada yapılan iş montaj ve gaz şarjı.Bunun dışında başka arıza çıkacak olursa ücret talep etme hakları var bilesiniz.

Yanıtınız için teşekkürler. Evet bugün servis geldi ve kapasitörün patlamış olduğunu söyledi ve değiştirdi. Ayrıca gazı da saatlerinden kontrol ettiklerinde basınç saatinde 9 değerini gösterdiğini söyledi ve 3-4 arasına çekti. Biz beko servisini aradığımızda bizim cihazın garantisi yok diye özel servise yönlendirmişler. Şimdi gelen adamlarda klimayı servise verdiğimiz adamlar. Yani aranan kişileri bulduk. :) Herhangi bir ücrette almadılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Segamaster -- 30 Ağustos 2013; 15:32:12 >

• Merhaba arkadaşlar uzun süredir süren bir sorunumu sizlerin katkısıyla çözmek için konu açmayı düşündüm evde lig tv de maç izlerken klimayı açmaya kalktığımda hemen lig tv de takılma donma gibi sorunlarla karşılaşıyorum başka kanallarda olmuyor sadece lig tvde oluyor bu sorunun sebebi nedir yardımlarınızı bekliyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

quote:

Buradaki niyet veya ne işe yarar diye konulduğu önemli aslında.Bu söylediğinize katılırım,anahtar olarak konuyorsa dediğiniz işler için ok.Ama klimayı koruyor denirse hayır.Ama görüntü çok çirkin oluyor arkadaş.

evet sigorta görüntüyü çok bozuyor :)

aslında sigortasını yatak odasına taşıyacağım ama şu sıralar üşeniyorum ,kablo kötü görünmesin diye hattı yatak odasından çekmiştim sigortayı da oraya taşırsam daha iyi olacak

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.