Şimdi Ara

KLİMA ARIZA YARDIM !!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
204
Cevap
6
Favori
28.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: taner__1903

Merhaba arkadaşlar uzun süredir süren bir sorunumu sizlerin katkısıyla çözmek için konu açmayı düşündüm evde lig tv de maç izlerken klimayı açmaya kalktığımda hemen lig tv de takılma donma gibi sorunlarla karşılaşıyorum başka kanallarda olmuyor sadece lig tvde oluyor bu sorunun sebebi nedir yardımlarınızı bekliyorum

tek akla gelen voltaj sorunu

büyük ihtimal klima yüksek akım çektiğinde diğer cihazları etkiliyor ,sigorta panelinden klimaya ayrı bir hat çekilirse büyük ihtimal düzelecektir ,tabi bulunduğunuz yerde genel bir voltaj problemi yoksa (ayrıca eski kablo hattı olan evlerde de sorun olabiliyor)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

quote:

Merhaba arkadaşlar uzun süredir süren bir sorunumu sizlerin katkısıyla çözmek için konu açmayı düşündüm evde lig tv de maç izlerken klimayı açmaya kalktığımda hemen lig tv de takılma donma gibi sorunlarla karşılaşıyorum başka kanallarda olmuyor sadece lig tvde oluyor bu sorunun sebebi nedir yardımlarınızı bekliyorum

büyük ihtimal klima yüksek akım çektiğinde diğer cihazları etkiliyor ,sigorta panelinden klimaya ayrı bir hat çekilirse büyük ihtimal düzelecektir ,tabi bulunduğunuz yerde genel bir voltaj problemi yoksa (ayrıca eski kablo hattı olan evlerde de sorun olabiliyor)

doğrudur ama sadece lig tv de olması benim kafamı karıştıran

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

quote:

doğrudur ama sadece lig tv de olması benim kafamı karıştıran

bazı cihazlarda çok belli olur ,bazılarında çok az

misal akkor flamanlı lambadan iyi anlaşıldığı halde enerji tasarruflu lambadan pek anlaşılmaz

tasarruflu lamba da voltaj çok aşırı düşerse ancak o zaman anlaşılır ,akkor flamanlı olan çok düşük voltlara kadar çalıştığından gücü azalınca anlaşılır

yine aynı şekilde buzdolabından anlaşılmaz ama bilgisayardan anlaşılabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: kmete

quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

Orijinalden alıntı: tcklima

atma sebepi / kalkış esnesında monofaz cihazlar demeraj amperi cok yüksektir . cok akım cekmesidir. uygun kablo kesiti kullanılmamıstır . panodan besleme yapılmmaısdır . sonuc . star kondastörü arızası veya comp . arızalanmısdır . tek tek bakarakda bulunabilir dıs kondanser fanıda arıza yapmıs olabilir yada soket terminal baglantıları kavrulma ,yanma yapmıs olabilir . hepsinin tek sebepi uygun kablo kesiti yapılmamasıdır . malzemeden calmada en öndeyiz .

Arkadaşım selamlar ,öncelikle foruma hoş geldiniz.Sanırım klima servis işi ile uğraşıyorsunuz.Foruma katkıda bulunacağınızı düşünüyorum.

Yukarıda ki yazınızı yorumlamak isterim yanlış anlamazsanız.

Öncelikle arkadaşın kliması 18 lik ve ortalama 8 amper akım çeker.C20 sigorta ise bu makine için çok idealdir.Yani sigorta da arıza vs. yoksa sigorta doğru değerde.Besleme kablo ves. konusuna gelince,eğerki evin tesisatı çok eski değilse 30 sene üzeri,kaçak bir yapıda değilse ,priz hattı 3x25 mm kesitli kablodur.Buda bu cihaz için gayet yeterlidir.Ayrı bir hat iyimidir,evet iyidir ama görsel olarak ta çok hoş olmuyor.Bence evin tesisatını sağlamlamak daha önemli.

Şimdi azıcık teknik konuya gireyim.Öncelikle klimalarda bulunan kondansatör (kapasitor) s tart kondansatör değil ,daimi kondansatördür.Start buzdolabı vs. motorların sadece ilk kalkışında devreye girip çıkar,daimi ise hep devrededir.Yanlış anlamayın bunu ileiye yönelik birisi okuyup,gerekli olduğunda parça ararken yanlış dillendirmesin diye açıkladım.

İkinci olarak ta bu kondansatörün gitme sebebi daha çok gerilim düşük olmasındandır.Voltaj düşüklüğü kompresör sargılarına aşırı yük binmesini tekikler ve yük aynı zamanda kondansatörede biner ve belirli süre sonra ısınmaktan kaynaklı olarak şişer patlar vs. Yani tesisat ne kadar iyide olsa şebekeden gelen gerilim (voltaj)düşükse yine gider kondansatör..

Birde en önemli nokta klima takan aslında enerji hattından sorumlu olmamalı,yani klimacı elektrik tesisatına karışmamalı.Bu kesin olarak uygulanabilse,herkes kendi işini yapar ve sorumluluğu oraya kadar olur.

Hayırlı forumlar ,selamlar

Öncelikle tüm Arkadaşlara değerli yorumları için çok teşekkür ederim.

Klimanın bulunduğu yer itibari ile iç ünite elektrik panosunun hemen yanında ve 3x2.5 kablo ile direk panodan besleniyor. Bina yapı yaşı olarak yaklaşık 5 senelik bir bina ve kullanılan kablo kesitleri düzgün. ben öncelikle dış ünitenin üst kapağını açıp klemensleri ve kablo soketlerini kontrol ettim. herhangi bir anormallik görünmüyordu. Metal kapasitördede herhangi gözle görülür bir şişme çatlama yok ama malum içini göremiyoruz :) bu sebepten öncelikle bir kapasitör sipariş ettim. ilçede olduğumuz için malzeme bulmak biraz sıkıntılı oluyor. bugun kapasitör geldiği taktirde yenisiyle değiştirip tekrar deneyeceğim. eğer başarısız olursa klemenslerin üzerinden soğutma için kullanılan fan motoruna enerji verip onunda ayrıca sağlamlık testini yapacağım. oda sağlam çıkarsa bu sefer heralde kompresör arızalı diyebileceğimizi düşünüyorum. Saygılar selamlar

Sn.mbirol'un yazdıklarına bende birkaç şey eklemek istiyorum.

Elinizde yeterli ekipman yoksa sigortanın neden attığını şu şekilde anlamanız mümkündür;

Bir otomatik sigorta iki tip açma yapar:

1) Manyetik açma
    2) Termik açma

Manyetik açma kısa devre gibi yüksek aşırı akımlarda devreyi açar.(Örneğin 10 Amperlik B tipi bir sigortada en az 30-40 Amper akımda)

Termik açtırma ise sigorta üzerinde yazan akım değerinin üzerinde akım geçerken bir süre sonra sigortanın atması şeklinde gözlemlenir.(10 Amperlik B tipi sigortadan 12-13 Amper akım geçerken yaklaşık 1 dakika içinde)

Eğer sigortayı kaldırdığınızda sigorta hemen atıyorsa veya cihazı çalıştırdığınız anda hemen atıyorsa manyetik açtırma yapıyorsunuz demektir. Bu da ya kısa devreye yada kompresör sargılarında oluşmuş kavrulmaya(yanmaya) işarettir.

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 31 Ağustos 2013; 18:36:43 >

• INVERTER KLIMA DURURMU HOCAM BI SOYLEYIN YA KILIKMA ODA YI SOGUTUP DURDU DHA ONCE DURMAZDI BOZULDUMU SERVIS CAGIRYAIMMI
  • quote:

Orijinalden alıntı: musty123

INVERTER KLIMA DURURMU HOCAM BI SOYLEYIN YA KILIKMA ODA YI SOGUTUP DURDU DHA ONCE DURMAZDI BOZULDUMU SERVIS CAGIRYAIMMI

böyle bir soruya kimse cevap veremez veya vermek istemez

çünkü klimanın bozulup bozulmadığına sizin karar vermeniz gerekiyor

misal 26 derece de durdu ise 23-24 dereceye alıp bakacaksınız ,tekrar çalışmaya başlarsa sorun yok demektir (bir müddet beklemek gerekir)

bazı inverter klimaların iç ünite fanı hiç durmazken bazılarının durduğunu biliyoruz (benimki hiç durmuyor yavaşlıyor)

bozulduğuna karar verirseniz tabiki servis çağırmaktan başka çare yok ,neresinin arızalandığını buradan bilmek mümkün değil
  • Arkadaşlar 24000 lik klimamız var, komprosörü bozulmuş servis 500 tl dedi, biz bu komp. nerden alabiliriz, birde 18000 lik komprosör kurtarır mı yada bir sakıncası olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: akeles198657

Arkadaşlar 24000 lik klimamız var, komprosörü bozulmuş servis 500 tl dedi, biz bu komp. nerden alabiliriz, birde 18000 lik komprosör kurtarır mı yada bir sakıncası olur mu?

24 luk klimaya 18 lik kompresor olmaz..Kompresörü satın alssnız ne olacak kim takacak.kompresörü 250TL ye alsanız iş bitevekmi..Bence 500 TL iyi fiyat
  • quote:

Orijinalden alıntı: musty123

INVERTER KLIMA DURURMU HOCAM BI SOYLEYIN YA KILIKMA ODA YI SOGUTUP DURDU DHA ONCE DURMAZDI BOZULDUMU SERVIS CAGIRYAIMMI

Gerekirse durur ..
  • quote:

quote:

Arkadaşlar 24000 lik klimamız var, komprosörü bozulmuş servis 500 tl dedi, biz bu komp. nerden alabiliriz, birde 18000 lik komprosör kurtarır mı yada bir sakıncası olur mu?

24 luk klimaya 18 lik kompresor olmaz..Kompresörü satın alssnız ne olacak kim takacak.kompresörü 250TL ye alsanız iş bitevekmi..Bence 500 TL iyi fiyat

Hocam ilgi için sağol ama dışardan sorduk 350 tl yaparız dediler bende acaba daha iyi fiyata alabilir miyiz diye düşündüm, yeni klima bizimkinin seviyesinde 800-900 tl ben ne diye 500 tl vereyim diye düşünmüyor değilim, yaptıracam belki 1 yıl sonra yine olacak ama en azından sıfır klimanın 3-5 yıl garantisi olur, daha yapıcı yorumlar bekliyorum.

• quote:

quote:

quote:

Hocam ilgi için sağol ama dışardan sorduk 350 tl yaparız dediler bende acaba daha iyi fiyata alabilir miyiz diye düşündüm, yeni klima bizimkinin seviyesinde 800-900 tl ben ne diye 500 tl vereyim diye düşünmüyor değilim, yaptıracam belki 1 yıl sonra yine olacak ama en azından sıfır klimanın 3-5 yıl garantisi olur, daha yapıcı yorumlar bekliyorum.

24 klima 900 TL ye yok ki.350TL ye de komprrsör takacak olan çıkma vs yapar o iş dikkat edin üç kağıda gelmeyin

Banada sorarsanız komp.tamiri yerine yeni makine derim.

• Ustalara sormak istediğim bir konu var. Bizim klimanın iç ünitesi tamire gidip geldi ayrıca cihaza gaz takviyesi de yapıldı, taktılar ama iç ünite bağlatı yerinden klima çalışınca 10 saniye kadar ıslık sesi geliyor. Bunu sonradan fark ettik. Bir sorun teşkil eder mi, tekrardan baktırakmak gerekir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: egenin_efesi

Ustalara sormak istediğim bir konu var. Bizim klimanın iç ünitesi tamire gidip geldi ayrıca cihaza gaz takviyesi de yapıldı, taktılar ama iç ünite bağlatı yerinden klima çalışınca 10 saniye kadar ıslık sesi geliyor. Bunu sonradan fark ettik. Bir sorun teşkil eder mi, tekrardan baktırakmak gerekir mi?

klima marka,model ve kaç yıllık.R410,R22 hangi gazla çalışıyor..???
  • quote:

quote:

Ustalara sormak istediğim bir konu var. Bizim klimanın iç ünitesi tamire gidip geldi ayrıca cihaza gaz takviyesi de yapıldı, taktılar ama iç ünite bağlatı yerinden klima çalışınca 10 saniye kadar ıslık sesi geliyor. Bunu sonradan fark ettik. Bir sorun teşkil eder mi, tekrardan baktırakmak gerekir mi?

Klima Arçelik 6210ys, 25400btu, cihazı alalı7 yıl oldu. R22 gazla çalışıyor. Tamiratı özel servis yaptı. Soğutmada veya üfleme herhangibir sorun yok ama ıslık sesi ilk 10 saniye hep var.
  • quote:

quote:

quote:

Klima Arçelik 6210ys, 25400btu, cihazı alalı7 yıl oldu. R22 gazla çalışıyor. Tamiratı özel servis yaptı. Soğutmada veya üfleme herhangibir sorun yok ama ıslık sesi ilk 10 saniye hep var.

O ses sanırım gaz akış sesi,bence daha önceden de varmıştır,siz farketmemiş olabilirsiniz. Sorun yok. Soğutma normal hiç ellemeyin. Bazen özel servis yetkili servisten den daha iyidir.Zaten yetkili servise gitseniz iç ünite serpantinini değiştirirdi direk olarak..

• quote:

quote:

quote:

quote:

O ses sanırım gaz akış sesi,bence daha önceden de varmıştır,siz farketmemiş olabilirsiniz. Sorun yok. Soğutma normal hiç ellemeyin. Bazen özel servis yetkili servisten den daha iyidir.Zaten yetkili servise gitseniz iç ünite serpantinini değiştirirdi direk olarak..

YAnıt için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi daha önceden de varmıştır ama bu ses bana biraz fazla gibi gelmişti, biraz kafaya takmıştım. Sorun yok diyorsanız doğrudur. Bu servis daha tecrübeli olduğundan onları çağırdık gayet iyi iş yaptılar. kendi servisi montajda vakum bile yapmadılar halbuki makine yanlarındaydı.

• Merhaba daha 1 ay önce almış olduğum samsung klimam şu an soğutmuyor. Soğuk ayarda çalıştırmamıza rağmen klimanın tahliye kısmındaki hortumdan su gelmiyor (içerdeki nemi suya dönüştürüp dışarıya attığı boru). Dış kompresör bağlantısında da aşağıda yüklemiş olduğum fotoğraftaki kısımdav karlanma bulunmakta bunun nedeni nedir? Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: eray_p800

Merhaba daha 1 ay önce almış olduğum samsung klimam şu an soğutmuyor. Soğuk ayarda çalıştırmamıza rağmen klimanın tahliye kısmındaki hortumdan su gelmiyor (içerdeki nemi suya dönüştürüp dışarıya attığı boru). Dış kompresör bağlantısında da aşağıda yüklemiş olduğum fotoğraftaki kısımdav karlanma bulunmakta bunun nedeni nedir? Teşekkürler.

Gaz kaçağı var.Servise müraacat edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Merhaba daha 1 ay önce almış olduğum samsung klimam şu an soğutmuyor. Soğuk ayarda çalıştırmamıza rağmen klimanın tahliye kısmındaki hortumdan su gelmiyor (içerdeki nemi suya dönüştürüp dışarıya attığı boru). Dış kompresör bağlantısında da aşağıda yüklemiş olduğum fotoğraftaki kısımdav karlanma bulunmakta bunun nedeni nedir? Teşekkürler.

nbirol usta söylemiş evet gaz kaçağı var. ama şu ayrıntıyıda ben hatırlatayım. birol usta bu işleri rutin yaptığından unutmuş yazmayı. firmadan geldiklerinde gazı tamamlıyacağız derlerse sakın kabul etmeyin. R410 a gaz ilave edilmez.

önce kaçağın neden olduğunu bulsunlar. acaba açtıkları havşamı kırıldı (genelede öyle olur) iç ve dış ünite boru girşlerini kontrol etsinler.

kaçak bulunduktan sonra..

içinde kalan gaz boşaltılıcak 30 dk vakum yapılıcak. sonra makinenin üstünde yazan gramajda elektronik terazi ile gaz yüklenecek. yüklediğiniz resimde gramaz yazar okuyunuz resim ufak olduğundan gözükmüyor.

klima vakumu hakkında konu a dan z ye herşey isimli konuyu okuyunuz. güzel tarifler var.

• quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

quote:

nbirol usta söylemiş evet gaz kaçağı var. ama şu ayrıntıyıda ben hatırlatayım. birol usta bu işleri rutin yaptığından unutmuş yazmayı. firmadan geldiklerinde gazı tamamlıyacağız derlerse sakın kabul etmeyin. R410 a gaz ilave edilmez.

önce kaçağın neden olduğunu bulsunlar. acaba açtıkları havşamı kırıldı (genelede öyle olur) iç ve dış ünite boru girşlerini kontrol etsinler.

kaçak bulunduktan sonra..

içinde kalan gaz boşaltılıcak 30 dk vakum yapılıcak. sonra makinenin üstünde yazan gramajda elektronik terazi ile gaz yüklenecek. yüklediğiniz resimde gramaz yazar okuyunuz resim ufak olduğundan gözükmüyor.

klima vakumu hakkında konu a dan z ye herşey isimli konuyu okuyunuz. güzel tarifler var.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.