Şimdi Ara

KLİMA BAKIMI HAKKINDA HERŞEY!! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
543
Cevap
43
Favori
96.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 9köy

quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Süper bir pompa ve yerli.Konya malı ben şahsen kendime temin edeceğim.

http://www.dailymotion.com/video/xx6g8v_basyncly-pompa-proteo_tech#.UVdpnBiejnE

http://www.dailymotion.com/video/xx091f_ylposan-2-5-litre-basyncly-kopuk-pompasy_tech

KLİMA BAKIMI HAKKINDA HERŞEY!!

benim pompa bundan kaliteli

5 yılı geçkin zamandır hem gülleri,çiçekleri ilaçlıyorum hemde klima temizliğinde kullanıyordum ,ayrıca ağaçları dahi uzun süre ilaçladım ama hem 1,5 litre olması hemde ağaçların büyümesi nedeniyle bir tane de 15 litrelik sırt pompası aldım,şimdi 1,5 lt. olanı sadece klima temizliğinde kullanıyorum

gerçi hala kalıcı sinek ilacı var onu yine bu pompayla atıyorum ,bayağı bir basıncı da var

tek sıkıntısı 1,5 litre olması ama nasıl olsa onu dolduracak elemanlarım var :)

birde ben klimanın alt kısmında buluna 2 tane vidayı söktüğümde tüm klima kabak gibi ortaya çıktığı için böyle eğilip bükülmeme gerek kalmıyor aynı zamanda süper bir temizlik yapabiliyorum

markası neydi 1,5 lt olanın. ya hocam hiç sağlam değil bunlar senin kısmetine düzgünü denk gelmiş ben oldukça kaliteli sınftaki çin malını doğru düzgün kullanmadım bile içine suyu doldurdum arabada duryordu 1-2 kez arabayı yıkadım. sonrasında 6-7 ay içi su dolu arabad durdu su kaçrıma vs yoktu ama peşi sıra rabadn çıkardım içindeki suyu bolaşttım doldurdum contadan hava kaçırıyor. diğer uyduruk olan zaten aldığımda bozk çıkmıştı. bağlatı yeri diş atlamıştı. am anasılsa körtopal o havayı atarken daha iyi olan cortladı contasınıda ayrıca satmazlar zaten onalrın. yanlız epaco olan harika.

sen şu 16lt olanı kaça aldın iş göryormu. birde sebin klima tavandan aşağıdadır biraz benim klimaların hepsi tavana mecburen yakın sökme işlemindende kokuyorum yorulunca toplamak zor oluyor ilacı bolca seyreltip atıyorum. ilaçta sorun yokta durulamasına gıcık kapıyorum

benim pompa GDM diye bir marka üstelik italyan mış hemide iso 9001 sertifikalı

ayrıca 1,5 litre değil 1,8 litreymiş :)

sahi ya ben bununla boya atmayı bile denemiştim hatta bir kısım attım ama basınç yeterli gelmediğinden tam randıman alamadım

zaten uyduruk bir şey olsaydı benim o kadar hoyrat kullanmama dayanamazdı ,gerçi bundan önce uyduruk bir tane almıştım pompayı biraz fazla basmışım galiba elimde bomba gibi patlamıştı

diğeri 16 mı 15 mi bilmiyorum ama yanlış hatırlamıyorsam 35 tl. idi galiba ama o pek kaliteli değil ,gerçi bize yılda en fazla 2 defa lazım oluyor

http://www.dimartino.it/jsp/en/famiglia-dettaglio/eva-biba_-_catalogueid_1_lineid_2_familyid_3.jsp

zaten epaco ile aynı tip

tipini bilmem ama aynen o resimdekinin turuncusu bende olan :)

tabi bazı ufak tefek farkları da var nede olsa ben alalı yıllar oldu

• - Arkadaşlar bahar geldi ve ani geçişle yaza gireceğiz.
    - Bazı arkadaşlarımız bilmiyor ama yazın klima kullanımı daha zor, nedeni durunca koku yapma olayı.
    - Eğer klimanız asgari bir seneyi doldurdu ise servise, garantiyi doldurdu ise iyi bir klima servisine bakımlarını yaptırınız.
    - Özellikle iç ünite fanının çok iyi temizlenmesi gerekiyor.
    - Klima termostat yapınca iç ünite fan durmuyor ve içerdeki havayı bize üflediği için temizlenmeyen klimalarda leş gibi bir koku oluşuyor, bunu önlemenin yolu her yıl bakımdır, heleki asla olmaması gerekeni yapıyorsanız (odada sigara içmek) içerisi fare leşi gibi kokuyor.

Şu an geçiş dönemi ve klimacıların işleri normal seviyede bakımlarını yaptırmanın klimları yaza hazılamanın tam zamanı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mat35

- Arkadaşlar bahar geldi ve ani geçişle yaza gireceğiz.
    - Bazı arkadaşlarımız bilmiyor ama yazın klima kullanımı daha zor, nedeni durunca koku yapma olayı.
    - Eğer klimanız asgari bir seneyi doldurdu ise servise, garantiyi doldurdu ise iyi bir klima servisine bakımlarını yaptırınız.
    - Özellikle iç ünite fanının çok iyi temizlenmesi gerekiyor.
    - Klima termostat yapınca iç ünite fan durmuyor ve içerdeki havayı bize üflediği için temizlenmeyen klimalarda leş gibi bir koku oluşuyor, bunu önlemenin yolu her yıl bakımdır, heleki asla olmaması gerekeni yapıyorsanız (odada sigara içmek) içerisi fare leşi gibi kokuyor.

Şu an geçiş dönemi ve klimacıların işleri normal seviyede bakımlarını yaptırmanın klimları yaza hazılamanın tam zamanı.

bencede en önemlisi iç fan. yazın ıslak olarak döner aşağı yukarı ve tozu kendisne yapıştırır.

aslında singapurdan yazan arkadaş ne güzel demiş mali durumlar yeterli olacak devlet bunu mecbur kılacak gerçektende 3 ayda bir temizlenmesi süper olur. ama maalesef fanı sökmeyi bilmeyen servisler dahi var bu ekonomik ortamda. bu şekilde yasal bir mecburiyet getirlse hem fiyatlar düşer hemde servislere eğitim zorunluluğu getirilir. bir örenek samet07 servis çağırmış bakım yaptırmış adamın tek yaptığı üstten ilaç sıkıp su ile durlamak oldu en arkasına vs elini bile uzatmadı diyor. sonrasında sıvamış kolları baş sayfada dolu resim eklemiş. ban resmen kaynak oldu. ama fanı sökemem tabiki. ustalarda diyor aman fana dokunmayın bu sizin işiniz değil gerçektende öyle. devletimiz göstermelik kanun değil uygulanna kanunla klima temizliğini yasal hale getirse çok iyi olur.

geçen gün tvde prof Erkan Topuz beyefendiyi dinledim. şöyle diyor klima zaralı demiyorum kimse yanlış anlamsın. temizlenmeyen klima zararlı diyor. büyük iş merkezlerinde vs yapılan akademik çalışmada temzilenmeyen klimaların kanserin %5 sebebi olduğuna dair bir çalışma abd de yayınlanmış. temiz kullnırsak nimet aksi durumda ise hayatımızla oynarız.

düşünürsek yazın 4 ay felan kullnıyoruz sonra ısıtmaya geçiyoruz ve burdaki kir kemikleşiyor. yaz geliyor yeniden ıslanıp daha çok tabaka bağlıyor. sonrasında belki firma bile o fanı değiştirmek isteyebilir zor temizlendiği için. ayrıca birken ağrılığın fanın yuvasına vs zarar vermeside mümkün olabilri düşününce.

• yılda bir iki defa klima temizleyecek ve 9 köy bunu da kriz yapmayı başardı

yaw al bir tane 2 litrelik pompa bas yağ çözücüyü ,sonra bir kaç defa da su doldurup bas suyu hepsi bu

sanki derede çamaşır yıkayacak mübarek

demek ki 9 köye klima yap desek 3 ncü dünya savaşını başlatacak

şimdi cevap olarak asgari yarım sayfa yazıyla cevap verir
  • quote:

yılda bir iki defa klima temizleyecek ve 9 köy bunu da kriz yapmayı başardı

yaw al bir tane 2 litrelik pompa bas yağ çözücüyü ,sonra bir kaç defa da su doldurup bas suyu hepsi bu

fanı ne yapıcan ille mehalefet olana kadar. o fan senede değil 3 ayda bir temizlense hakkıdır bak singapurda hükümet mecbur etmiş.. hadi bizde 4 ay olsun hatırın için korkma savaş çıkarmam. 40-50 kahıt olsa fan dahil sökülüp temizlemek seve seve verilir bu para sağlık için. ne diy esavaş çıkarim

heçte yazmıycam uzun şekilde.. sen odanaın içinde iç sigaranı çek o pis havayı ciğerlerine bide hava temizleme cihazı almış. sanıyormusunki seni koruycak. bari şu cigarayı çık balkonda vs iç veya mutfakta felan. ehtiyar ben bile içmiyorum artık odada

• quote:

quote:

fanı ne yapıcan ille mehalefet olana kadar. o fan senede değil 3 ayda bir temizlense hakkıdır bak singapurda hükümet mecbur etmiş.. hadi bizde 4 ay olsun hatırın için korkma savaş çıkarmam. 40-50 kahıt olsa fan dahil sökülüp temizlemek seve seve verilir bu para sağlık için. ne diy esavaş çıkarim

heçte yazmıycam uzun şekilde.. sen odanaın içinde iç sigaranı çek o pis havayı ciğerlerine bide hava temizleme cihazı almış. sanıyormusunki seni koruycak. bari şu cigarayı çık balkonda vs iç veya mutfakta felan. ehtiyar ben bile içmiyorum artık odada

sırf senin için ilk klima temizliği yaptığımda resim çekeceğim bak gör bakalım fanı nasıl temizliyorum :)

ya daha önce de anlattım ben klimanın üst kapağını komple söküyorum o nedenle her yerine ulaşabiliyorum ve her yerini görerek temizliyorum

ama senin resimlerde gösterdiğin şekliyle bırak fanı diğer yerleri bile düzgün temizlenmiyordur :)

ben hatta kafayı biraz soktuğumda iç kısımların temizlenip temizlenmediğini dahi görebiliyorum

ve yılda en az 3 defa temizlik yapıyorum daha ne yapayım ? halı süpürür gibi her gün mü temizleyeceğim :)

• quote:

quote:

quote:

sırf senin için ilk klima temizliği yaptığımda resim çekeceğim bak gör bakalım fanı nasıl temizliyorum :)

ya daha önce de anlattım ben klimanın üst kapağını komple söküyorum o nedenle her yerine ulaşabiliyorum ve her yerini görerek temizliyorum

ama senin resimlerde gösterdiğin şekliyle bırak fanı diğer yerleri bile düzgün temizlenmiyordur :)

ben hatta kafayı biraz soktuğumda iç kısımların temizlenip temizlenmediğini dahi görebiliyorum

ve yılda en az 3 defa temizlik yapıyorum daha ne yapayım ? halı süpürür gibi her gün mü temizleyeceğim :)

fanı komple temizleyebiliyorsan sorun yok ozaman. temizlediğinde eklersin resimleri. benim temizliğimde sorun yaok ama fanı nekadar temizlersen temizle ille biraz kalıyor. KLİMA BAKIMI HAKKINDA HERŞEY!!

• quote:

quote:

quote:

quote:

fanı komple temizleyebiliyorsan sorun yok ozaman. temizlediğinde eklersin resimleri. benim temizliğimde sorun yaok ama fanı nekadar temizlersen temizle ille biraz kalıyor. KLİMA BAKIMI HAKKINDA HERŞEY!!

ilginç ben temizlediğimde özel olarak kontrol ediyorum hemen hiç birşey kalmıyor ve su tam olarak beyazlamadan bırakmıyorum

belki daha iyi yaklaşabildiğim için tam temizleniyor olabilir

• sen birde yazın çok kullnmıyorsun ya köye gidyorsun aylarca. mesela annemlerin klimanın fanını dah 7 yıldır hiç temzilemedim. sadece yazın bolbol mikrop öldürücü atıyorum. haftada bir. tertemiz duruyor çok kullanılmadığı için yazın duruma göre buraya geliyorlar. eh ahliyle emektar menin canı çıkıyor bu gene iyi temizlenmiş. tabi boynumdan dolayı çok iyi yanaşamıyorum odurumda var.
  • iç üniteye durulamak için pompayla su sıkmak yerine hortumla üstten su tutsak bi sıkıntı olur mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim23

iç üniteye durulamak için pompayla su sıkmak yerine hortumla üstten su tutsak bi sıkıntı olur mu

elektrik aksamına gelmezse. suyu kısık açıp klimanın iç tavasından taşırmazsanız. çok daha iyi durulamış olursunuz.
  • Ben 5 aydır airfel 12 inverter klima kullanıyorum dış ünite balkonun iç kısmında dış üniteyi hortum tutup yıkasak bi sıkıntı olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim23

Ben 5 aydır airfel 12 inverter klima kullanıyorum dış ünite balkonun iç kısmında dış üniteyi hortum tutup yıkasak bi sıkıntı olur mu?

şalteri kapa veya fişliyse fişi çek yıka hiç korkma bir kaç saat içinde kurur. sonra kullan.

•  KLİMA BAKIMI HAKKINDA HERŞEY!!

üstün teknoloji ürünü ile klima iç ünitesini asitledikten sonra durulamak hiç bukadar kolay olmamıştı[simage]
    http://i.imgur.com/1S34mxn.gif[/simage]

edit:http://i.imgur.com/VIqFO1r.pnghttp://i.imgur.com/ceW4Pl8.png

ikazdan dolayı modifiye edilerek geliştirilen ürünün resmi eklenmiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9köy -- 26 Nisan 2013; 19:42:14 >

• Teknoloji senin mi len!!! İcadın resmi yok,çok mu gizli....
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Teknoloji senin mi len!!! İcadın resmi yok,çok mu gizli....

len unutmuşum dur orayada ekliyim bari.

• Güzel bir alet emeğinize sağlık :) Ben de geçen yıl temizlemiştim ama sprey şişesiyle yaptım haliyle su fışkırtmaktan parmaklarım ağrımıştı Bu yıl düşündüğüm bir yöntem daha var. Halı yıkama makinesine suyu doldurup püskürtme başlığı ile suyu püskürtmek. Püskürtücüyü yıkama başlığından çıkartarak yapınca en dip köşelere basınçlı su verilmiş olur diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egenin_efesi

Güzel bir alet emeğinize sağlık :) Ben de geçen yıl temizlemiştim ama sprey şişesiyle yaptım haliyle su fışkırtmaktan parmaklarım ağrımıştı Bu yıl düşündüğüm bir yöntem daha var. Halı yıkama makinesine suyu doldurup püskürtme başlığı ile suyu püskürtmek. Püskürtücüyü yıkama başlığından çıkartarak yapınca en dip köşelere basınçlı su verilmiş olur diye düşünüyorum.

bu alet 5 tl :)) kaliteli olanalra yukarıda birol ustanın önerisini uygulayacağım bir ara. ozaman güzel bir iş çıkar ortaya:))

halı yıkama makinesi hiç aklıma gelmedi soğuk su olarakmı kullanıcaksın yoksa buharlı makinemi var.

buhar makinesi bendede var ama çabuk bozuldu dandik olduğundan sanırım kısa sürede duruyor tekrar fişe takmak gerekiyor aynı hesaba geliyor. ayrca oda sağasola sıçratıyor.

halı yıkma makineside sıçratır sanırım bu işin en güzel yolu bol su ile durulamaktır bri arkada plastik maşrapa kullanmış üstlerde mesaja bakabilirsin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: egenin_efesi

Güzel bir alet emeğinize sağlık :) Ben de geçen yıl temizlemiştim ama sprey şişesiyle yaptım haliyle su fışkırtmaktan parmaklarım ağrımıştı Bu yıl düşündüğüm bir yöntem daha var. Halı yıkama makinesine suyu doldurup püskürtme başlığı ile suyu püskürtmek. Püskürtücüyü yıkama başlığından çıkartarak yapınca en dip köşelere basınçlı su verilmiş olur diye düşünüyorum.

bu alet 5 tl :)) kaliteli olanalra yukarıda birol ustanın önerisini uygulayacağım bir ara. ozaman güzel bir iş çıkar ortaya:))

halı yıkama makinesi hiç aklıma gelmedi soğuk su olarakmı kullanıcaksın yoksa buharlı makinemi var.

buhar makinesi bendede var ama çabuk bozuldu dandik olduğundan sanırım kısa sürede duruyor tekrar fişe takmak gerekiyor aynı hesaba geliyor. ayrca oda sağasola sıçratıyor.

halı yıkma makineside sıçratır sanırım bu işin en güzel yolu bol su ile durulamaktır bri arkada plastik maşrapa kullanmış üstlerde mesaja bakabilirsin.

Buharlı makinem yok aslında buhar makinesi ile daha hijyenik olur :) halı yıkamaya soğuk su koyupta yapmayı düşünüyorum. Halı yıkama başlığı suyu sıçratabilir, o yüzden daha dar açıyla püskürten koltuk yıkama başlığının püskürtücüsünü kullanmayı düşünüyorum.

Maşrapayla dökmek de olur aslında :) sizin alet bana daha iyi bir yöntem gibi geldi halı yıkama sıçratırsa olmazsa ben de böyle bir yöntem izleyebilirim.

• Bakımcılar sıraya girin bakayım.Sıcaklar bastırmadan hadeee!!!!!!!!!!11
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.