Şimdi Ara

KLİMA BAKIMI HAKKINDA HERŞEY!! (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
543
Cevap
43
Favori
96.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kocausta*

quote:

Orijinalden alıntı: Serhat6363

quote:

Orijinalden alıntı: kocausta*

quote:

Orijinalden alıntı: Serhat6363

Klima bakımdan geldikten sonra servis gelip salon tipi cihazı kurdu..Dış ünitenin komple gazını boşalttılar..34 dk vakum yaptıktan sonra 3,2 kg hassas teraziyle tartıp kurulumu bitirdiler ve cihaz güzel soğutuyor olması gereken budur sanırım..
    İkinci söyleceğim ise bu servis benim mitsubishi cihazımıda kurdu..Laf bakır boruya geldi dedim bu Airfel'in boruları bakırmı alüminyommu yok dedi komple bakır boru..
    Dedi sizin eve kurduğumuz klimanın boruları alüminyum boru firma bize bu şekilde gönderiyor(Tabi çok şaşırdım,Mitsubishi gibi bir firma neden bakır boru kullanır acaba..) Dış ünitenin çıkış yerinden yaklaşık 4-5 cm boru bakır boru sonrası ise alüminyum boruymuş Cihaz MHİ hyper serisi..
    Servis dedi alüminyum boru, bakır boruya göre daha iyi borular kısa sürede soğuyup ısındığı için ortamı kısa sürede soğutup ısıtıyormuş.
    Fakat bakır boru ise,borular geç soğuyup ısındığından ortamı kısa sürede iklimlendirmeyi göremezsiniz dedi..Hocam teorik olarak doğrumu siz ne diyorsunuz..?

Fena yemişler seni birader, eğer sen dalga geçmiyorsan.

3.2 kg gaz hangi klimaya kondu, 48 binlik salon tipi falan mıydı..

Salon tipi klima 48.000 lik cihaz..Hocam iki yıl önce kurulum yapıldı ne bileyim bakır borumu alüminyum borumu kullandıklarını servis dün dedi senin cihazda alüminyum boru var,Mitsubishi firması o dönemde alüminyum boru gönderiyormuş firmaya...

Şimdi oldu

Bakır ısı iletimi olarak da daha iyidir, kullanım/dayanım olarak ta.

Mitsubishi'nin alu boru kullanması bana da şaşırtıcı geldi.
    Hangi firmaydı, İklimsa-Airfel-Klimaplus?

Yahu ne zamandan beri Aliminyum bakırdan kalite olmuş,yazıyor hı...rlar. Tek bir şey var Alüminyumun kilosu 6-7 TL iken Bakırın Kilosu 18-20 TL,dahası özgül kütlesi bakırın daha ağır,atıyorum 1 mt. bakır boru agırlığına ,2mt alüminyum alırsın.

Airfel Mit. Heavy satarken Alüminyum veya bakır boru seti göndermiyordu yanında,sadece Airfel markasında boru seti gelir.Onlar büyük ihtimal Airfelden ellerinde kalmış Alüminyum boruyu kullanmışlardır.

Bu arada dün yaşadığım bir deneyimi aktarayım..

Dün bir tane 6534 sattık,müşteri evi tadilat yaptığı zaman alt yapı olarak boru attırmış.Bizde makul bir iskonto daha yaptık extradan (boru uygun değilse iskontoyu geri çekeceğimiz söyledik)Neyse işi acele istediler ,bizzat montaja ben gittim. Boru çapı uygundu,işe başladık,tam borunun fazlalığını kesip havşa açacagız tekrardan,izoleyi sıyırdık,birde ne görelim ,ŞOK ŞOK ŞOK,boru seti alüminyum.Müşteriye izah ettik ,ama olsun dediler yapacak bir şey yok,İç ünitenin borusunu kaynakla duvardaki ölçüye uydurduk istemesek te. Çünkü müşteri boruyu gömdürmüş,boya vs. boru görmek istemiyor evin içinde.Tabi sorumluluğunu da ona bildirdik.

Şerefsizler 5 mt borulama için hem 150 TL almışlar(Bakır boru olsa hakkıdır) hemde 25-30 TL lik alüminyum set atmışlar,ulen arkadaş dışarıdan giden hat olsa neyse,adam alt yapıya bile kullanır oldular artık..

Bir açıklamada daha bulunalım,aradaki boru bağlantısının ,ısıtma soğutma ile ilgili bir işlevi yoktur,o işi Evaparatör ve Kondenser yapar.Oda bakır boru üstünde alüminyum kanatçıklarla sağlanır.

Bakır kullanımının önemi ise, bakır dış etkenlere ,asitik ortamlara karşı son derece dayanıklıdır.Örnek olarak yüzyıllarca toprak altında kalsa da ,gün yüzüne çıkınca yine kullanılabilir.Tabi kaynak vs. içinde son derece elverişlidir.

• arkadaşlar işinin ehli biri lazım bana klimalara bakım yapmak için.

sprey sıkıp gidecek servis değil, tümüyle detaylı temizlik yapacak bir servis arıyorum yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: foreone

arkadaşlar işinin ehli biri lazım bana klimalara bakım yapmak için.

sprey sıkıp gidecek servis değil, tümüyle detaylı temizlik yapacak bir servis arıyorum yardımcı olursanız sevinirim.

bilen yok mu arkadaşlar?
  • Arkadaşlar klimalarınızın bakımını mutlaka yaptırın.
    Yazın hem koku olayu minimuma iner (kalite ınverterda pek olmaz)
    Hem performansı büyük ölçüder artar.
    Ben bugün yaptırdım, inanın klimanın sesi ve verdiği serinlik değişti.
    Klimanın temizliğine paramı vercem diyenler, bu şekilde kirli olarak çalışması daha çok elektrik çekmesine ve klimanın ömrüne zararı var.
  • anladıgım kadarıyla klimanın iç ünitesine bayağı bir su sıkılıp temizleniyor ; ingilizce videolarda da o şekilde görünüyor ; peki klimanın içünitesindeki elektronik kısım bundan zarar görmüyor mu ?

ayrıca klima servisleri iç üniteyi söküp ayrıntılı temizlik yapıyorlar mı ... genelde sadece sprey sıkıyorlar ..?
  • quote:

Orijinalden alıntı: maksimilyanus

anladıgım kadarıyla klimanın iç ünitesine bayağı bir su sıkılıp temizleniyor ; ingilizce videolarda da o şekilde görünüyor ; peki klimanın içünitesindeki elektronik kısım bundan zarar görmüyor mu ?

ayrıca klima servisleri iç üniteyi söküp ayrıntılı temizlik yapıyorlar mı ... genelde sadece sprey sıkıyorlar ..?

yerinde yapılan bakım ortalama 75-100 tl dir,iç ünite demonte edilip atölye de yapılacak bakım çok daha iyidir ama 150 tl nin altına bu sezonda kimse yapmaz.
  • bir video da ben paylaşayım.

7 yıl bakım yapılmamış bir klimayı söküp solüsyonu sıkınca ortaya çıkan görüntü.bu işlemi 3 kez tekrarladıktan sonra klima temiz bir hale gelmişti.kendi çekimimdir.

• AYIN KARANLIK YÜZÜ A kullanıcısına yanıt
    temizlik sonrası hali yok mu?..
  • maalesef yok .böyle bir amaç için çekmemiştim.öylesine çekim yapmıştım zaten 4-5 yıl oluyor.hardıskte yer açmak için dosyalara bakarken farkettim.silmeden paylaşayım dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AYIN KARANLIK YÜZÜ -- 26 Haziran 2013; 19:59:41 >
  • Arkadaşlar, bende Bosch marka klima var. Soğutma modunda (otomatik değil) ısıyı 24 derece de yapsam, 17 derece de yapsam hep aynı sıcaklıkta hava üflüyor. Sizce kirlendiği ve temizlenmesi gerektiği için mi böyle yoksa başka bir problem mi söz konusu? (Bu arada klimayı geçen sene Haziranda almıştım)
  • quote:

Orijinalden alıntı: AYIN KARANLIK YÜZÜ

bir video da ben paylaşayım.

7 yıl bakım yapılmamış bir klimayı söküp solüsyonu sıkınca ortaya çıkan görüntü.bu işlemi 3 kez tekrarladıktan sonra klima temiz bir hale gelmişti.kendi çekimimdir.

bu iç üniteniin tamamı mı yoksa iç ünitenin bir bölümü mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

anladıgım kadarıyla klimanın iç ünitesine bayağı bir su sıkılıp temizleniyor ; ingilizce videolarda da o şekilde görünüyor ; peki klimanın içünitesindeki elektronik kısım bundan zarar görmüyor mu ?

yerinde yapılan bakım ortalama 75-100 tl dir,iç ünite demonte edilip atölye de yapılacak bakım çok daha iyidir ama 150 tl nin altına bu sezonda kimse yapmaz.

klima su ve su karısımı kimyasalarla yıkandıgında elektronik kısmın zarar görmemesi için sökülmesi gerekir diye düşünüyorum ama sökülmeden bu nasıl mümkün oluyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: erakan

Arkadaşlar, bende Bosch marka klima var. Soğutma modunda (otomatik değil) ısıyı 24 derece de yapsam, 17 derece de yapsam hep aynı sıcaklıkta hava üflüyor. Sizce kirlendiği ve temizlenmesi gerektiği için mi böyle yoksa başka bir problem mi söz konusu? (Bu arada klimayı geçen sene Haziranda almıştım)

Klasik makine ortam ayarlananın üzerinde ise 24 veya 17 farketmez aynı derecede hava üfler.Değişmez
  • quote:

quote:

quote:

klima su ve su karısımı kimyasalarla yıkandıgında elektronik kısmın zarar görmemesi için sökülmesi gerekir diye düşünüyorum ama sökülmeden bu nasıl mümkün oluyor ?

Oda işin ustalığı işte.Önemli olan o kısıma zarar vermeden temizlemek.Atölyede yapılanda zaten parçalanıyor.

• quote:

quote:

Arkadaşlar, bende Bosch marka klima var. Soğutma modunda (otomatik değil) ısıyı 24 derece de yapsam, 17 derece de yapsam hep aynı sıcaklıkta hava üflüyor. Sizce kirlendiği ve temizlenmesi gerektiği için mi böyle yoksa başka bir problem mi söz konusu? (Bu arada klimayı geçen sene Haziranda almıştım)

Klasik makine ortam ayarlananın üzerinde ise 24 veya 17 farketmez aynı derecede hava üfler.Değişmez

Özür dilerim hocam, tam anlayamadım, 24 iken 17'ye aldığımda üflediği havanın daha soğuk gelmemesi, cihazın türünden mi kaynaklanıyor?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AYIN KARANLIK YÜZÜ

bir video da ben paylaşayım.

bu iç üniteniin tamamı mı yoksa iç ünitenin bir bölümü mü?

iç ünitenin evaparatör dediğimiz parçası.klimanın filtrelerini çıkardığınız da altında görünen radyatöre benzeyen parça.bu bakımda klimanın tüm parçaları sökülerek bakım yapılmıştır.

• quote:

quote:

quote:

Özür dilerim hocam, tam anlayamadım, 24 iken 17'ye aldığımda üflediği havanın daha soğuk gelmemesi, cihazın türünden mi kaynaklanıyor?

klasik seri makinenin üfleme ısısı ayarınız17 de olsa 24 de olsa termostat yapmadıgı sürece aynı ısıda olur.yani kapasite sabit.Hızlanma yavaşlama yok.tek düze çalışır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

klasik seri makinenin üfleme ısısı ayarınız17 de olsa 24 de olsa termostat yapmadıgı sürece aynı ısıda olur.yani kapasite sabit.Hızlanma yavaşlama yok.tek düze çalışır.

Hmm, yani bu bana yetersiz geliyor ise cihazı değiştirmem gerekiyor değil mi? Bu durumun cihazın gazı, kompresör basıncı, kirli veya temiz olması ile bir ilgisi yok diyorsunuz, doğru mu anladım?

Bu arada kullandığım klima Bosch B1ZMAI12602
    http://www.bosch-home.com/tr/%C3%BCr%C3%BCnler/ev-konforu/klimalar/B1ZMAI12602.html

• Ayarlanan dereceye göre soğukluk üfleme ısısı ayrı bir şey,klimada sorun olabilmesi ayrı.

Klimada bakımdan dolayı performans kaybı olabilir,gaz vs. durumlar sıkıntılı olabilir.Bunu ayrıca değerlendirmek lazım .Akıllıca bakım yapan adam zaten klimanın genel kontrollerinide yapar.
  • Merhabalar. Geçen yaz Gree markasının şu ürününü almıştım.

http://www.koctas.com.tr/klima/gree-klima-split-gr-09-9000-btu/6714-11724/

Yalnızca soğutma amaçlı kullanıyorum makineyi fakat bir problemim var. Kurulumundan itibaren vardı bu sıkıntı. Kumandadan sıcaklığı 25-26 derece yapıyorum. Bu sıcaklığa geldiği zaman olması gerektiği gibi soğuk hava üflemeyi bırakıp devridaim moduna geçiyor. Ancak bu durumda verdiği niyeyse kötü kokuyor sanki tozluymuş gibi. Filtre temizliğindendir diyeceğim ama soğuk hava üflerken hiçbir sıkıntı yok. Kaldı ki temizliği de yapıldı.

Herhangi bir fikriniz var mı acaba?

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.