Şimdi Ara

KLİMA BAKIMI HAKKINDA HERŞEY!! (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
543
Cevap
43
Favori
96.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mat35

Arkadaşlar klimalarınızın bakımını mutlaka yaptırın.
    Yazın hem koku olayu minimuma iner (kalite ınverterda pek olmaz)
    Hem performansı büyük ölçüder artar.
    Ben bugün yaptırdım, inanın klimanın sesi ve verdiği serinlik değişti.
    Klimanın temizliğine paramı vercem diyenler, bu şekilde kirli olarak çalışması daha çok elektrik çekmesine ve klimanın ömrüne zararı var.

Klimanın bakımını hangi servise yaptırdınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gluskap

Merhabalar. Geçen yaz Gree markasının şu ürününü almıştım.

http://www.koctas.com.tr/klima/gree-klima-split-gr-09-9000-btu/6714-11724/

Yalnızca soğutma amaçlı kullanıyorum makineyi fakat bir problemim var. Kurulumundan itibaren vardı bu sıkıntı. Kumandadan sıcaklığı 25-26 derece yapıyorum. Bu sıcaklığa geldiği zaman olması gerektiği gibi soğuk hava üflemeyi bırakıp devridaim moduna geçiyor. Ancak bu durumda verdiği niyeyse kötü kokuyor sanki tozluymuş gibi. Filtre temizliğindendir diyeceğim ama soğuk hava üflerken hiçbir sıkıntı yok. Kaldı ki temizliği de yapıldı.

Herhangi bir fikriniz var mı acaba?

Bu konuya şöyle açıklama getirelim,havalar soğukken yani kışın dışarıdaki çöpler kokmaz,ama yazın hava ısınınca kokmaya başlar her yerde çöpler.Klimada da durum aynı sogutma yaptığı sürece sogutmanın etkisi ile serpantine yapışmış tozlar kokmaz.Ama termostat yapınca serpantinin terlemesi ile tozların oluşturduğu küf mantarı kokmaya başlar.Yani klimanızın filitresini sık temizlemezseniz tozlar bir kere serpantine yapıştımı,ondan sonra filitreyi temizleseniz de hayır etmez.

• mbirol kullanıcısına yanıt
    Demek istediğinizi anladım ancak alındığından beri böyle. Yani filtre takılmadan önce temizlenip konulmuştu. Bu bakımı bizler yapabilir miyiz? Çünkü takan servisin ilgileneceğini zannetmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

Orijinalden alıntı: Gluskap

Merhabalar. Geçen yaz Gree markasının şu ürününü almıştım.

http://www.koctas.com.tr/klima/gree-klima-split-gr-09-9000-btu/6714-11724/

Yalnızca soğutma amaçlı kullanıyorum makineyi fakat bir problemim var. Kurulumundan itibaren vardı bu sıkıntı. Kumandadan sıcaklığı 25-26 derece yapıyorum. Bu sıcaklığa geldiği zaman olması gerektiği gibi soğuk hava üflemeyi bırakıp devridaim moduna geçiyor. Ancak bu durumda verdiği niyeyse kötü kokuyor sanki tozluymuş gibi. Filtre temizliğindendir diyeceğim ama soğuk hava üflerken hiçbir sıkıntı yok. Kaldı ki temizliği de yapıldı.

Herhangi bir fikriniz var mı acaba?

Bu konuya şöyle açıklama getirelim,havalar soğukken yani kışın dışarıdaki çöpler kokmaz,ama yazın hava ısınınca kokmaya başlar her yerde çöpler.Klimada da durum aynı sogutma yaptığı sürece sogutmanın etkisi ile serpantine yapışmış tozlar kokmaz.Ama termostat yapınca serpantinin terlemesi ile tozların oluşturduğu küf mantarı kokmaya başlar.Yani klimanızın filitresini sık temizlemezseniz tozlar bir kere serpantine yapıştımı,ondan sonra filitreyi temizleseniz de hayır etmez.

konuda şöyle bir gezinirken açıklamanı okudum.

usta çok güzel açıklamışsın.benzetme mükemmel.

teşekkürler

• benim evdeki lg beko neoplasma klima da kokmaya başladı. kapattıktan sonra kokuyor.. filtresini düzgün olarak temizliyorum, bir de içinde neoplasma filtresi var onu da temizliyorum.. en az 4-5 yıl olmuştur klimayı temizlemeye servis gelmedi.. acaba çağırmanın vakti gelmiş midir?

az önce tertemiz yıkadım filtrelerini ama yine koku yapıyor, su gider borusu da açıkta, balkon giderine bağlı, kokladım kötü kokmuyor.. odanın içindeki hava üfleyen yerden kapatınca koku geliyor. servis gelirse ne gibi birşeyler yaparsa sağlıklı olur, sprey falan sıkacaktır ama o kalıcı bir çözüm değil diye biliyorum..

bu arada ilk sayfada videodaki poşeti nereden bulabilirim acaba? gayet iyiymiş, bende cif yağ çözücüyle deneyebilirim içine sıkabilirim, o poşet bana çok lazım, çünkü yerler laminant, bir dökülürse yere anlatamam derdimi valideye :)

yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim...

dipnot: dayanamadım aradım servisi, yarın yönlendireceklermiş, izmir gibi bir yerde klimasız oturulmuyor, sıcaktan çekiyoruz, kapatınca yada belli bir zamandan sonra bir de kokusuyla uğraşıyoruz, adamlar geldiklerinde ısrarla yaptırmam gereken birşey var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikailc78 -- 28 Haziran 2013; 1:53:20 >

• Bende 9 yıllık Vestel BIOX CXP9 klimamı temizledim dün.
    Öyle çok kötü bir manzara yoktu karşımda. 3 yıl önce klima temizleme spreyi ile temizlemiştim çünkü.
    Yinede epey tozlanmıştı. Burada baktığım resimlerle kıyaslıyorum, hiç küf/mantar göremedim.
    Klimanın ızgaralarıda mavimsi gibiydi. Saf alüminyum rengi değildi.Sanıyorum küfe/mantara karşı korumalılardanmış.
    Biraz tozluydu. Ne yapayım edeyim de temizleyeyim diye düşündüm... Aklıma bizim buhar makinesi geldi. Bilmemkaç derecede basınçlı buhar basıyor. Ön yüzü komple söktüm. Spreyle su sıktım önce, sonra verdim buharı verdim buharı.
    Arkasından sprey ile protex sabunlu su sıktım. Anti bakteriyel sabun. Sonuçta asitli değil, klimaya zararı olmaz. Düşündüm ki buradada işe yarayacaktır. Sonuçta baktari mikrop mantar üretmeyen bir antiseptik.
    Ardından durulamak için su ile sprey, sonrada basınçlı buhar ile tekrar iyice temizlettim.
    Sonra fan motorunu da aynı şekilde temizledim. Fanda biraz kalıyor tabiiki. Yinede elimden geldiğince temizledim.

Tüm işlem bittikten sonra düşündüm, en iyisi köpüren sonrada durulama istemeyen temizleyiciler.
    Tabii klimanız mantar üretmiyor yok ise.

• nemli bir sehirde ya da tatil bölgesindeki gibi neredeyse yaz kis 7/24 kullanimda olmayan klimalari için temizleme ya da sorun cikma sikligi nedir?

ankarada mayis-eylul arasi sadece soğutma için calisacak bir klimada bu basiktaki resimler gibi bir manzara cikabilir mi?
  • bir de araba klimalari hakkında hep gazi bitmiş falan diye duyardım. ara ba klimalarinda da böyle mantar kirlilik bakteri sorunlari var mi? ya da yillik bakimda vs. biz farkında olmadan temizleniyor mu? ya da günlük araba kullanimi eve gore cok az olduğu için böyle bir durum ortaya cikmiyor mu?
  • kuros kullanıcısına yanıt
    arabamin klimasi bu sene koku yapmaya basladi. wurth'un araci ici tazeleme spreyini alacaktim (http://www.youtube.com/watch?v=kUs7TQt8XyA ). lakin mafranin muadil urunu varmis onu aldim.http://www.mafrasatis.com/mafra-antibakteriyel-arac-klima-dezenfektani-odorbact

kullandim 2 ay oldu uygulayali henuz koku yok. alternatif yontemler vardir elbette koku bazli sorunlar icin kullanimi kolay ve gayet hesapli bi cozum oldugunu dusunuyorum

• hocam cok sukur bende oyle bir sorun yok henüz. sadece meraktandi. ama teşekkürler genel bilgi için :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuros

bir de araba klimalari hakkında hep gazi bitmiş falan diye duyardım. ara ba klimalarinda da böyle mantar kirlilik bakteri sorunlari var mi? ya da yillik bakimda vs. biz farkında olmadan temizleniyor mu? ya da günlük araba kullanimi eve gore cok az olduğu için böyle bir durum ortaya cikmiyor mu?
    quote:

Orijinalden alinti: kuros

bir de araba klimalari hakkında hep gazi bitmiş falan diye duyardım. ara ba klimalarinda da böyle mantar kirlilik bakteri sorunlari var mi? ya da yillik bakimda vs. biz farkında olmadan temizleniyor mu? ya da günlük araba kullanimi eve gore cok az olduğu için böyle bir durum ortaya cikmiyor mu?

Asıl dert ,sıkıntı oto kliması ,hiçbir türlü temizlenmesi mümkün değil.Otonun göğüslüğü sökülmeli malesef, serpantine ve fana rahatça ulaşmak mümkün değil.Dezenfektan vs. hikaye,o işlemin ömrü 1-2 gün bile değil.Önemli olan oradaki tozu pisliği temizlemek...

• Merhaba arkadaşlar.
    Dün mbirol ile telefonlaştık klimada ses sorunu hissettim.
    Ona bakma bahanesi ile genel temizlikte yapıldı.
    Klimanın o ses sorunu bitti.
    Klima yeniden doğmuş gibi oldu, fanlara kadar sökülerek mükemmel bir bakım yapıldı.
    İnanın eğer klimanız ev için iki sene oldu ise bakım yaptırın fanın içi rezi olmuş.
    Yıkadıkça pislik aktı.
    Dış ünite iç balkonda oldugu için arkası çok kötü olmuş şu an ilk günkü gibi oldu.
    Sağolsun kendisi tekrar toplayınca vakumuna kadar yaparak tekrar klimayı tesli etti.
  • Mbirol kardesim, klimamı yılda 5-6 saat çalıştırıyorum ben de mi yıllık bakım yapacağım klima çalışmazken de mi dışardan mantar toz vs alıyor içine?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Merhaba arkadaşlar.
    Klima yeniden doğmuş gibi oldu, fanlara kadar sökülerek mükemmel bir bakım yapıldı.
    İnanın eğer klimanız ev için iki sene oldu ise bakım yaptırın fanın içi rezi olmuş.
    Yıkadıkça pislik aktı.
    Dış ünite iç balkonda oldugu için arkası çok kötü olmuş şu an ilk günkü gibi oldu.
    Sağolsun kendisi tekrar toplayınca vakumuna kadar yaparak tekrar klimayı tesli etti.

• quote:

Orijinalden alıntı: smbdy

Mbirol kardesim, klimamı yılda 5-6 saat çalıştırıyorum ben de mi yıllık bakım yapacağım klima çalışmazken de mi dışardan mantar toz vs alıyor içine?

Klima çalışmazken kirlenmez.Evlerde 2 yılda bir genel bakım yaptırmak,sizin sağlığınız ve klimanın verimliliği için iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

quote:

Merhaba arkadaşlar.
    Yıkadıkça pislik aktı.

Senden akıl alacaktık vakumu kaç saat yapılım diye ama açmadın telefonu,bizi engin tecrübelerinden yoksun bıraktın. Yapacak bir şey yok ,bizde 3-5 saat yaptık artık vakumu....

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: smbdy

Mbirol kardesim, klimamı yılda 5-6 saat çalıştırıyorum ben de mi yıllık bakım yapacağım klima çalışmazken de mi dışardan mantar toz vs alıyor içine?

Klima çalışmazken kirlenmez.Evlerde 2 yılda bir genel bakım yaptırmak,sizin sağlığınız ve klimanın verimliliği için iyi olur.

Teşekkür, koay gelsn.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

quote:

Merhaba arkadaşlar.
    Yıkadıkça pislik aktı.

Senden akıl alacaktık vakumu kaç saat yapılım diye ama açmadın telefonu,bizi engin tecrübelerinden yoksun bıraktın. Yapacak bir şey yok ,bizde 3-5 saat yaptık artık vakumu....

afferin len sende ilerleme var

• Geçen sene Samsung 12bin btu'luk salonda kullandığımız klimamızdan, yeterince soğutmadığı, yeterli soğutma yapmadığı için aldığımızdan beri şikayetçiydik. Servis talebi üzerine yetkili servis bugün eve geldi. Ben evde yoktum, annem kendileriyle ilgilendi ve bana telefonda, klimanın soğutmamasının, klima bakımının yapılması gerektiğinden kaynaklandığını, bu yüzden olduğunu söyledikleri, bu işlem için de 80 tl talep ettiklerini söyledi. Ben direk istemediğimi söyledim, yapmasınlar dedim. gazını, gaz basıncını kontrol etmelerini söyledim. Fakat gel gör ki ben istemiyorum diyene kadar bunlar işleme başlamışlar ve işlemi yaptıkları için de parayı almaları gerektiğini söylemişler. Yaptıkları işlem ise annemin söylediği üzere kimyasal temizleme spreyi olduğunu söyledikleri şeyi iç ünitenin içine ve dış üniteye uygulamışlar. Ayrıca 80 tl değil de 50 tl almışlar.
    Şimdi böyle bir işleme gerek var mıydı? Hem de az kullanılan, temiz bir klima için?

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetcalisan

Geçen sene Samsung 12bin btu'luk salonda kullandığımız klimamızdan, yeterince soğutmadığı, yeterli soğutma yapmadığı için aldığımızdan beri şikayetçiydik. Servis talebi üzerine yetkili servis bugün eve geldi. Ben evde yoktum, annem kendileriyle ilgilendi ve bana telefonda, klimanın soğutmamasının, klima bakımının yapılması gerektiğinden kaynaklandığını, bu yüzden olduğunu söyledikleri, bu işlem için de 80 tl talep ettiklerini söyledi. Ben direk istemediğimi söyledim, yapmasınlar dedim. gazını, gaz basıncını kontrol etmelerini söyledim. Fakat gel gör ki ben istemiyorum diyene kadar bunlar işleme başlamışlar ve işlemi yaptıkları için de parayı almaları gerektiğini söylemişler. Yaptıkları işlem ise annemin söylediği üzere kimyasal temizleme spreyi olduğunu söyledikleri şeyi iç ünitenin içine ve dış üniteye uygulamışlar. Ayrıca 80 tl değil de 50 tl almışlar.
    Şimdi böyle bir işleme gerek var mıydı? Hem de az kullanılan, temiz bir klima için?

Peki sonuçta ne oldu klima şu anda soğutuyor mu?

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.