Şimdi Ara

KLİMA BAKIMI HAKKINDA HERŞEY!! (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
543
Cevap
43
Favori
96.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Tostmania

quote:

Orijinalden alıntı: swerkan

Bugun zibro yetkili bayiine bakim yaptirdim adamlar fan falan sokmedi. Ic dis uniteye sivi sikti kapaklari yikadi sildi okadar ve sivi siktiktan sonra durulama yapmadi.oyalanmalari saymazsan 7 8 dk civari falan sürdü.klima 1 yillik yeni sayilir ama bakim cok sallama geldi bana 75 tlyi hakedecek bir olay goremedim.

valla okudugum kadarı ile size zaten 25 - 30 tl lik bakım yapmışlar.

İç dış fan sökülecek, heleki iç fan sökülmeden bakım makım olmaz.

temizleme sıvısı sıkıldıktan 5 dakika kadar sonra bol bol durulanacak ki çok önemli.

Temizlik 45 dakika ile 1 saat arası olur 7 - 8 dakikada sadece bakmak olmuş o.

benim bildiğim bakım ise = iç, dış fanlar sökülür, filtreler sökülür, plastik sökülüp çıkarılır, dış ünite kasası sökülür, hepsi veya gerekli görülenler ilaçlı sıvı ile yıkanıp bol bol durulanır sonra montaj yapılıp bütün ölöümler yapıldıktan sonra bakım biter.

Buda dedigim gib en az 45 dakika ile 1 saat arası sürer.

Bir daha çagırın baştan yapsınlar.

aradım baska bir ekip göndereceklerini söylediler.Bu fan sökülme işi 1 yıllık klimadada gerekiyormu belki ihtiyaç olmadığından yapmamışlardır.Bilmediğimden soruyorum.Birde gelecek adam ne kadar kalifiye bilemezsin okadar dağıtıp toplayamama ihtimali nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swerkan -- 3 Ekim 2013; 12:25:42 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tostmania

quote:

Bugun zibro yetkili bayiine bakim yaptirdim adamlar fan falan sokmedi. Ic dis uniteye sivi sikti kapaklari yikadi sildi okadar ve sivi siktiktan sonra durulama yapmadi.oyalanmalari saymazsan 7 8 dk civari falan sürdü.klima 1 yillik yeni sayilir ama bakim cok sallama geldi bana 75 tlyi hakedecek bir olay goremedim.

valla okudugum kadarı ile size zaten 25 - 30 tl lik bakım yapmışlar.

İç dış fan sökülecek, heleki iç fan sökülmeden bakım makım olmaz.

temizleme sıvısı sıkıldıktan 5 dakika kadar sonra bol bol durulanacak ki çok önemli.

Temizlik 45 dakika ile 1 saat arası olur 7 - 8 dakikada sadece bakmak olmuş o.

benim bildiğim bakım ise = iç, dış fanlar sökülür, filtreler sökülür, plastik sökülüp çıkarılır, dış ünite kasası sökülür, hepsi veya gerekli görülenler ilaçlı sıvı ile yıkanıp bol bol durulanır sonra montaj yapılıp bütün ölöümler yapıldıktan sonra bakım biter.

Buda dedigim gib en az 45 dakika ile 1 saat arası sürer.

Bir daha çagırın baştan yapsınlar.

aradım baska bir ekip göndereceklerini söylediler.Bu fan sökülme işi 1 yıllık klimadada gerekiyormu belki ihtiyaç olmadığından yapmamışlardır.Bilmediğimden soruyorum.Birde gelecek adam ne kadar kalifiye bilemezsin okadar dağıtıp toplayamama ihtimali nedir?

Klimanızın markasını söyleyin onlarda anlayan adam göndersinler, ellerinde anlayan birisi yoksa PVG yi arayın onlar işin ustası birini göndersinler.

Yere göre ve kullanım zamanıza göre 6 aydada fan pislikle dolmuştur bunu buradan kimse bilemez.

Siz bir el feneri ile fana bakın ama klima çalışmıyorken.

Klimayı açın flaplar aşağıda iken şalteri kapatın fan durunca içine el feneri ile bakın.

• quote:

Orijinalden alıntı: berkay956

ustam ankaraya hiç yolunuz düşmezmi?:)

3-5 bakım ayarlayın,indirimli uçak bileti alır geliriz be!! Gelmişken Anıtkabir i de ziyaret ederiz. Birde tertip var Ankara da ,gelmişken onuda görürüz...
  • 2 adet klimama adam gibi bakımı uygun fiyata yapacak, cesur mu cesur, dürüst mü dürüst, becerikli mi becerikli biri aranıyor.

izmir- ksk- atakent
  • quote:

Orijinalden alıntı: yenifırsatlar

2 adet klimama adam gibi bakımı uygun fiyata yapacak, cesur mu cesur, dürüst mü dürüst, becerikli mi becerikli biri aranıyor.

izmir- ksk- atakent

Cesur,dürüst ,becerikli olacak ,ammmaa UYGUN fiyat istersiniz...Valla şunu söyleyeyim 4 . bir arada çok zor..

Bizde ilk 3 her zaman mevcut ama,4. uygun (benim anladığım ucuz olacak) bizde yok...
  • Merhaba arkadaşlar yeni taşındığım evde lg-bke 7500p is s model numaralı bir metal ve plastik yığını yer alıyor internetten biraz araştırdım fakat bu model hakkında pek bir sey bulamadım, bildigim tek şey klimanın bakıma ihtiyacı olduğu filtreler toz içinde yüzüyor battaniye değil yorgan olmuş artik 8D]

Elektronik'de iyiyimdir bir servis çağırmadan önce kendim açıp bakım yapmak istiyorum lg-bke klimalar hakkında ne diyorsunuz toplaması zor'mu dur nelere dikkat etmem gerekir cif ve su ile temizlik yaparken suyun gitmemesi gereken yerler neresidir elektronik bölüm hariç'i dikkat etmek gereken başka bir bölüm var'mı ? ve servis gerekli olursa Lg'mi yoksa beko'ya mı başvurmalıyım yoksa arçelik'mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deagles48 -- 16 Aralık 2013; 16:34:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu aralar filitre temizlemeyenler yada unutanlar çoğunlukta olmaya başladı ..Konuyu canlı tutalım...
  • Arkadaşlar, bende arçeliğin en küçük klimasından var. Alalı 4-5 sene kadar oldu. Bunlara nekadar sürede bir gaz basılması ne gibi bakımlar yapılması gerekiyor.

Geçen sene eylül ayında (9 ay kadar önce) ev taşırken, daha önce teknik serviste çalışmış şimdi kendi yerini işleten biriyle anlaşıp, nakil ve temizlik işini yaptırdım. Dış kopmresörü temizledi iç üniteyi temizledi. Gazı eksik dedi ama yaptırmadım, çünkü kış ayına girdiğimiz için kullanmayacaktım. Yaza doğru yaptırırım dedim. 4 yıllık klima için gerekiyormu.

Bu arada temizlik ve gaz basımı fiyatları nedir. Yetkili servislerce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem -- 25 Mayıs 2014; 22:14:23 >
  • Konuyu guncel tutalim malum yaz geliyo bizim klimda temizlenicek ic fani yesildi.artik iyice siyahlasmaya baslamis 3 sene oldu alali herhani bi bakim yapilmadi yapilacak bakimlar nelerdir acaba ben bu yaz sadece bakim vs gazi icin 200 tl gozden cikardim en azindan. Bakim maliyetleri nelerdir acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: tayfundoner

Konuyu guncel tutalim malum yaz geliyo bizim klimda temizlenicek ic fani yesildi.artik iyice siyahlasmaya baslamis 3 sene oldu alali herhani bi bakim yapilmadi yapilacak bakimlar nelerdir acaba ben bu yaz sadece bakim vs gazi icin 200 tl gozden cikardim en azindan. Bakim maliyetleri nelerdir acaba?

Gaz vermek diye birşey yok.Kalite bir 75-100 TL.Tabi çakma klimacılar 35 TL diye ararlar bu aralar..

• quote:

Orijinalden alıntı: tiltoldum

quote:

Orijinalden alıntı: tayfundoner

Konuyu guncel tutalim malum yaz geliyo bizim klimda temizlenicek ic fani yesildi.artik iyice siyahlasmaya baslamis 3 sene oldu alali herhani bi bakim yapilmadi yapilacak bakimlar nelerdir acaba ben bu yaz sadece bakim vs gazi icin 200 tl gozden cikardim en azindan. Bakim maliyetleri nelerdir acaba?

Gaz vermek diye birşey yok.Kalite bir 75-100 TL.Tabi çakma klimacılar 35 TL diye ararlar bu aralar..

Hocam cakma yerlere yaptirmayi dusunmuyorum direk yetkili servisi cagircam arayincada adam akilli sorucam komple ic unitenin petekler fan vs sokup temizlicekse 150 lira helal olsun ama gelipte peteklere siviyla bezeyip durulamadan kapatip gidenlerdense hic ellettirmem daha iyi gelmisken gazinada baksinlar bakimli olsunda maliyet onemli degil onun soguttugu havayi soluyoruz cunki

• Aynı firmanın iki farklı teknik servisi ikiside aynı semtte sayılır. Birisi temizlik 75tl gaz 60 tl diğer temizlik 60tl gaz 80 tl dedi. Bu nasıl iş anlamadım. Servisler kafalarına göre fiyat çekiyor. Standart yok. Çok bilindik bir markanın hemde.
  • bursada montaj için tavsiye edebilceğiniz servis var mı ?
  • İki adet klimam var, içini dışını her tarafını yıkattırıp bakım yaptırmak istiyorum.
    İzmir de tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı arkadaşlar.
    Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alaçatı

İki adet klimam var, içini dışını her tarafını yıkattırıp bakım yaptırmak istiyorum.
    İzmir de tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı arkadaşlar.
    Teşekkürler.

Alaçatı damısınız.

• mbirol kullanıcısına yanıt
    Hayır, şu an izmir karabağlar ilçesindeyim,
  • ARKADAŞLAR MERHABALAR beko marka klimamız var bu yaz daha çalıştırmadım odadaki klimanın siyah filtrelerini yani hani ön kapağını açtığımızda siyah filtreler var ya onları temizleyip takacağım ama dışardaki fanı temizlemeyi bilmiyorum temizletmeliyim bu sezon kullanmadan önce ne yapmam gerekir sağlığım da bozulsun istemiyorum yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozkan1979

Bakım budur işte.Bu bakımı yapacak adamı bulursanız 150-200 TL yi hiç çekinmeden verin...En az 4-5 senede bir böyle bakım şart klimaya..
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.