Şimdi Ara

KLİMA BAKIMI HAKKINDA HERŞEY!! (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
543
Cevap
43
Favori
96.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • s.a arkadaşlar beko klima var yıllık bakım yaptıracağım yıkllık bakımda servis nasıl temizleiyor nerelerine bakıyor yıllık bakımda hortumlar elektrik bağlantıları gaz ölçümü vs vs bunlara bakılıyormu
  • Geçen hafta klimamın iç ünitesini temizledim, işe başlamadan önce sigortadan elektriği kestim. İşlemi Cif'in 2'si bir arada çamaşır suyu katkılı speryi ile yaptım. Sıkınca köpürerek çıkıyor. Sıktıktan sonra 5 dakika beklettim sonra yukarıdan aşağıya doğru duru su püskürterek duruladım, bunu 4 defa yaptım. Tahliye hortumundan epey kirli su aktı. Sadece yazları 3 ay kadar kullandığımız klimadan bu kadar kir çıkması şaşırttı, zaten hergün de açmıyorduk.

Cif'in bu ürünü ile yapacak olursanız sabah serinliğinde bütün kapı pencereler açıkken yapmalı çünkü epey çamaşır suyu kokuyor, sonrasında iyi durulamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egenin_efesi -- 17 Temmuz 2014; 9:32:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: egenin_efesi

Geçen hafta klimamın iç ünitesini temizledim, işe başlamadan önce sigortadan elektriği kestim. İşlemi Cif'in 2'si bir arada çamaşır suyu katkılı speryi ile yaptım. Sıkınca köpürerek çıkıyor. Sıktıktan sonra 5 dakika beklettim sonra yukarıdan aşağıya doğru duru su püskürterek duruladım, bunu 4 defa yaptım. Tahliye hortumundan epey kirli su aktı. Sadece yazları 3 ay kadar kullandığımız klimadan bu kadar kir çıkması şaşırttı, zaten hergün de açmıyorduk.

Cif'in bu ürünü ile yapacak olursanız sabah serinliğinde bütün kapı pencereler açıkken yapmalı çünkü epey çamaşır suyu kokuyor, sonrasında iyi durulamak lazım.

Bu işlemi nasipse kışa girerken ben de yapmak istiyorum, takım taklavatı falan her şeyi hazırladım.

Peki siz bu işlemi yaparken fanı da temizleyebildiniz mi bari, yoksa sadece peteklerle mi sınırlı kaldı, nasıl oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: alaçatı

quote:

Orijinalden alıntı: egenin_efesi

Geçen hafta klimamın iç ünitesini temizledim, işe başlamadan önce sigortadan elektriği kestim. İşlemi Cif'in 2'si bir arada çamaşır suyu katkılı speryi ile yaptım. Sıkınca köpürerek çıkıyor. Sıktıktan sonra 5 dakika beklettim sonra yukarıdan aşağıya doğru duru su püskürterek duruladım, bunu 4 defa yaptım. Tahliye hortumundan epey kirli su aktı. Sadece yazları 3 ay kadar kullandığımız klimadan bu kadar kir çıkması şaşırttı, zaten hergün de açmıyorduk.

Bu işlemi nasipse kışa girerken ben de yapmak istiyorum, takım taklavatı falan her şeyi hazırladım.

Peki siz bu işlemi yaparken fanı da temizleyebildiniz mi bari, yoksa sadece peteklerle mi sınırlı kaldı, nasıl oldu.

Merhaba, temzilik işlemim sadece peteklerle sınırlı kaldı fanı sökemedim. Fan ve motoru 2 yıl önce değişmişti kontrol ettim tozlanma da yoktu ama söküp yine temizlesem iyi olurdu. Bu spreyden karbon filtre hariç diğer filtrelere de uyguladım, kapağıda bir güzel temizledim petekler, filtreler, ön kapak yeni gibi oldu.

Bu iş için basınçlı sprey şişelerinden edinmek lazım, bir ara uygun fiyata BİM'e gelmişti almadığıma pişman oldum. Durulamayı çiçek sulama spreyi ile yaptım biraz uğraştırdı

• egenin_efesi E kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Siz klima temizliğinde baya deneyim sahibi olmuşsunuz, bir dahakine daha kolay halledersiniz.

Ben de bu işe daha yeni merak sardım, malzemeleri hazırladım, ama henüz başlamadım.

İzmir çarşısındaki zirai malzemeler satan yerlerden 17 liraya 1 tane yerli malı basınçlı pompa aldım, evde biraz test ettim baya randımanlı sayılır. Bunun yanında 2 adet de cifin mavi serisinden aldım, o da hazır sayılır. ayrıyeten mr muscle mavi sişeden aldım, bu da etkili bir temizliğe sahip.

Bizdeki klimanın ön petekleri şimdilik temiz, ama arkadaki fanlar berbat vaziyette. Kışa girerken bu fanları da temizlemek istiyorum. Fanlar gizli olmadığı için, sökmeden yerinde temizleyebilirim diye düşünüyorum, bu işlemi yaparken bana sadece büyük boy naylon lazım olacak.

• Ben de forumdaki ustalar sayesinde bilgi sahibi oldum ve hemen uygulamaya geçtim :) onlara da teşekkür etmek lazım. Temizliği yaptıktan sonra üflenen havanın temiz olduğu kokusundan bile belliydi klima termostata girince rutubet kokusu üflüyordu o kayboldu.

İlk başta klima temizleyici sprey ile yapacaktım. Markette baktım Fakir'in temizleyicisi vardı fiyatı da bana yüksek geldi (17 tl) ve içeriği sert yüzey temizleyiciler ile aynıydı bu iyi temizler mi diye düşündüm. Sonra forumda bahsedilmişti Cif'in ürünlerini inceledim 5,95 liraya bunu aldımhttp://www.ofissepeti.com.tr/banyo-ve-mutfak-temizlik-urunleri/325-cif-ultra-hijyen-sprey-750-ml.html

Sizin aldığınız ürünler de iyi iş görecek cinsten. Önce süpürge ile tozunu alırsanız daha iyi oluyor.

• Arkadaşlar geçen sene alarko xpower 12.000 btu klima almıştım. Bakım yaptıracağım ama bir türlü fırsat bulamadım. Yukarıda bir forumdaşın yazdığı gibi cesur mu cesur, dürüst mü dürüst, becerikli mi becerikli biri aranıyor. İşini layıkıyla yapsında para işi kolay ALLAH'ın izniyle. Emeğinin karşılığını alacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismailsss

Arkadaşlar geçen sene alarko xpower 12.000 btu klima almıştım. Bakım yaptıracağım ama bir türlü fırsat bulamadım. Yukarıda bir forumdaşın yazdığı gibi cesur mu cesur, dürüst mü dürüst, becerikli mi becerikli biri aranıyor. İşini layıkıyla yapsında para işi kolay ALLAH'ın izniyle. Emeğinin karşılığını alacak.

Bizi eklemişsiniz ama biz İzmir malesef..Şimdiden kolay gelsin.Sizlere tavsiyem 35 TL ye bakım yapıyoruz diyeni evinize sokmayın...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler filtreleri suya tuttum, kurumadan koydum klimaya. çalıştırayım mı böyle biraz bekleyeyim mi?
  • demirdöküm servis bakım içi 65tl istedi.

sormak istediğim bunlar detaylı söküp temizlik yapıyorlar mı yoksa sadece sprey sıkıp gidiyorlar mı?

tecrübesi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qantas

demirdöküm servis bakım içi 65tl istedi.

sormak istediğim bunlar detaylı söküp temizlik yapıyorlar mı yoksa sadece sprey sıkıp gidiyorlar mı?

tecrübesi olan var mı?

Bu fiyatlara iki fıs fıs yaparlarsa hoş olmaz.Bence servise sorun ne işlem yaptıklarını.Fısfıs bakım 35 TL..

• Bu gün bir akrabamı ziyarete gittim, konu klimadan açıldı biraz konuştuk. Klimaya geçenlerde bakım yaptırmışlar, gelen servis 180 liralarını almış gitmiş. Dedim ne yaptılar da bu kadar para aldıılar senden. Klimayı söküp temizlemişler, gazı eksikmiş tamamlamışlar ve en son olarak tahliye hortumunu değiştirdiler dedi. Bu fiyat biraz uçuk değil mi sizce, açıkçası 9000 btu klima için istenen para bana çok geldi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

demirdöküm servis bakım içi 65tl istedi.

tecrübesi olan var mı?

Bu fiyatlara iki fıs fıs yaparlarsa hoş olmaz.Bence servise sorun ne işlem yaptıklarını.Fısfıs bakım 35 TL..

evet vestelciler aynen öyle yapmışlardı iki fıs sonra üstten toz alma al sana bakım.

demirdöküm çağrı merkezi ne yapıldığını bilmiyor bile.direkt servis nosunu verip burdan öğrenin dedi.
    servisi aradım söküyoz parçalıyoz temizliyoz dediler :) merkezin 65 dediğine servis 70 dedi bu arada....
    bakalım yarın görücez napıyolar....

• demirdöküm: toplam 25 dakika sürdü...anlayın yani..detay falan yok.
    çağrı merkezi 65tl dedi.servis 70tl dedi.eve gelenler 80tl dedi.
    iyice tepem attı.
    70 tl verip gönderdim.
    yani orijinal servis te baştan sağma yapıyor.
    en iyisi tanıdık bir klimacıyla detaylı konuşup anlaşmak....
  • quote:

demirdöküm: toplam 25 dakika sürdü...anlayın yani..detay falan yok.
    çağrı merkezi 65tl dedi.servis 70tl dedi.eve gelenler 80tl dedi.
    iyice tepem attı.
    70 tl verip gönderdim.
    yani orijinal servis te baştan sağma yapıyor.
    en iyisi tanıdık bir klimacıyla detaylı konuşup anlaşmak....

25dakika mi

Ben kendi klimami kendim temizledim.tam 1.5 saat sürdü.fanini bile güzelce temizledim.petekleri cillop gibi yaptım.

• quote:

Orijinalden alıntı: şazenuş

25dakika mi

Ben kendi klimami kendim temizledim.tam 1.5 saat sürdü.fanini bile güzelce temizledim.petekleri cillop gibi yaptım.

klimacı olcakmışsın sen sürünüyon buralarda...
  • quote:

Orijinalden alıntı: alaçatı

Bu gün bir akrabamı ziyarete gittim, konu klimadan açıldı biraz konuştuk. Klimaya geçenlerde bakım yaptırmışlar, gelen servis 180 liralarını almış gitmiş. Dedim ne yaptılar da bu kadar para aldıılar senden. Klimayı söküp temizlemişler, gazı eksikmiş tamamlamışlar ve en son olarak tahliye hortumunu değiştirdiler dedi. Bu fiyat biraz uçuk değil mi sizce, açıkçası 9000 btu klima için istenen para bana çok geldi..

Cihazı iç dış ünite söküp atölyede temizleyip tekrar geri takmak için 150 TL normal bir ücrettir.30 TL de sanırım gaz,hortum parası.Cihaz tamamen dağıtılıp temizlendi ise normal makul bir rakam.Bu işin toplamı en az 5 saat sürer yani yarın günlük iş...1 usta,1 yardımcı ,1 araç servis ekip maliyeti yaklaşık aylık 4000-5000 TL.Siz hesaplayın gerisini..

• Yok ustam tüm işlemler evde yapılmış, bana söylenen o.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: şazenuş

25dakika mi

klimacı olcakmışsın sen sürünüyon buralarda...

Yok be kendi capimizda birşeyler yapıyoruz işte

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.