Şimdi Ara

KLİMA BAKIMI HAKKINDA HERŞEY!! (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
543
Cevap
43
Favori
96.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • pc fanı kullanıyorum şimdilik
  • benim klimam da koku yapıyor 18 btuluk lg klima, rüzgara yön veren yerini söküp elimi içne sokarak içindeki yuvarlak denen şeyi temizledim, yalnız çok iyi temizlediğimi söyleyemem, kapattıktan sonra acaip bi koku yapıyor..

ne önerirsiniz? sprey olarak birşeyler alsam ne önerirsiniz?
  • Bu koku mevzusu pek çok kişide yapıyor
    Bende de koku var
    Filtre tertemiz gene temizledim
    Ben hissetmiyorum ama eşim ve kızım hissediyor
    Arabalardaki gibi koku tableti mi taksak ne yapsak..
  • esnaf denen yasam formunun %95`inden nefret ettigim icin 10 yildir temizlenmemis klimayi elimden geldigince sokup temizledim. dis uniteyi de hortumla fossur fossur yikadim. buradaki yag cozucu tavsiyesi ve sokme videolari bayagi yardimci oldu

• positroN P kullanıcısına yanıt
    Dostum merhaba.acaba fani nasıl cikartttin.üstteki petek çıkmadan fan çıkıyormu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şazenuş -- 4 Eylül 2014; 12:04:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu konuda hangi sayfada oldugunu hatirlamadigim lg klimaya benzer bir klimanin videosu vardi. o videoki gibi yaptim. klimasina gore fanin cikma ihtimali degisir. bu son derece kolaydi.
    Ya zaten benimkide lg.
    Şu linki bulursan çok makbule geçer dostum

Çok teşekkür ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Ya var ya o kadar kolay bir şekilde söktü m ki fani.rengi siyah olmuş.tabi ben ilk basta gerçek rengi siyah zannediyordum.çamaşır suyunu sıktım bolca.yarım saat sonra süngerle bol köpüklü suyla yikadim.meğer ki rengi beyazmis ya hu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şazenuş -- 7 Eylül 2014; 19:32:14 >
  • ben de siyah sanmistim.
    aslinda fan tasarimi guzel. kendi klimamin kanatciklari daha buyuk ama inanilmaz toz topluyor. o kadar yila ragmen fanda camurlasmis toz vs yoktu. alttaki drenaj parcasi en kotusuydu. tamamen camur kapliydi.
  • arkadaşlar bu bim şok v.b marketlerde satılan su bazlı aspirins isimli çok amaçlı temizlik kimyasalı var kıvamı koyu. bunu seyreltip klima temizliğinde kullansak olur mu? geçen aspiratörü temizledim camı katran gibi olmuş cif vb. kimyasalların temizleyemediği camı aspirins temizledi.
  • Sağolun arkadaşlar; bende Lg Beko Klimamın içini sökmeden temizledim " ernet fırın temizleyici" sıkarak 2-3 dakka bekledim ,su ile durulamak için ilaç pompası kullandım.Tabi zemini bol temizlik bezi,kullanılmayan çarşaf ile örtmek gerekiyor baya bir su taşıyor yıkama esnasında.

http://www.sanalmarket.com.tr/kweb/prview/11215016-31118-ernet-firin-temizleyici-1-lt
    http://images.gittigidiyor.com/8430/BAHCE-ILAC-ZEHIR-POMPASI-2-LT__84302286_0.jpg

• benimde klimamdan kotu koku geliyor ustelik alali daha 4-5 ay oldu. Kuf rutubet kokusu gibi hemde klima calismazken beni asiri derecede rahatsiz ediyor. Koku olmasi normalmi hemde calismiyorken? Bende klimayi temizlemeye karar verdim bakalim gecicekmi koku. Merak ettigim izgaralari bol su ile yikarken o su drenajdan akip gidiyomu yoksa klimanin disinami akiyor?
  • mbirol kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla fazla su dökerek taşmaya sebebiyet vermediğimiz sürece su drenajdan akıp gidecektir. Umarım kötü koku geçer. Eğer temizlemeden sonrada geçmezse drenaj hortumunu bağlı olduğu merkezi sistem klima giderinden çıkarıcam. Daha önce oradanda koku gelebileceğini söylemiştiniz yanlış hatırlamıyorsam
  • 15:00 da başlayan iç ünite sökme işlemim, 16:30 da sökülüp, parçalanıp, tüm temizlik işlemlerinin bitmesiyle son bulmuştur.Kurumadan sonra yarım saatlik bir toplama işlemi ve ardından yeni yerine montaj.

• Sevgili dostlar Klimamı iki yıldır aralıklarla aktif kullanıyordum. En son kışın ısıtma amaçlı kullandım. 12.000 btu general marka inverter klima. Elektrik sarfiyatından da aşırı memnunum merak eden varsa. Bugün hava filtrelerini açtım aşırı bir toz yoktu ama tazyikli su ile tamamen temizledim kuruladım ve taktım. Ekstradan bir bakım daha yaptırmam gerekir mi? Ne yapmalıyım? Elinde sorey şişesiyle gelip iki fısfısa 100₺ istenilmesini de soğru bulmuyorum. En azından yapılması gerekeni bilerek bir usta çağırayım istiyorum. Yardımlarınızı rica ediyorum

• mkemalyigit M kullanıcısına yanıt
    Klimada 2 tip bakım vardır
    birisi yüzeysel bakımdır (ki kullanım şeklinizi anlatış biçiminize göre siz bu klasmanda yer alırsınız) diğeri ise ağır bakımdır
    Ağır bakım, sökümlü bakımdır. Elbette yerinde yapan ustalarımız vardır lakin işin gerçeği bu bakımın sökümlü yapılması ve kimyasal ile seyreltilmiş havuzda kısa süre bekletilmesi şeklinde yapılır. Cross fan dahil tüm parçaların sökülüp ilaçlanıp temizlenip yeniden toplanmasından ibaret bir uygulamadır. Yine kısa süreli ve ilacın seyreltme oranını biraz yüksek tutarak, havuza yatırmak yerine ilaçlı 2 dakika bekletip biraz köpürtüp hemen üzerine basınçlı su ile arındırma yönetime ile de yapan ustalarımız var bu da sakıncalı değildir.
    Kullanılan kimyasal solventmidir yoksa dezenfektan mı onu da sormak gerekir.

Sizin dahil olduğunuz kısma gelirsek eğer, 2 yıl çok uzun süre değil ancak çok kısa süre de değil. Yani enerji tüketimini arttırıp performans düşmesini sağlayacak kadar bir katmanlaşma oluşmamıştır sistemde. lakin her ne kadar forumda hekim olan arkadaşlar kabul etmese de KLİMA BAKTERİSİ diye bir gerçeğimiz var. Çamurumsu ve nemli ortamlarda kolayca ortaya çıkan bu bakterilerden kurtulmak için dezenfektan bazlı bir hafif kimyasal kullanmanızı öneririm.
    Teknoloji marketlerde de bulabileceğiniz ev tipi hafif kimyasal içerikli eşanjör üzerinde köpürerek aktifleşen bu ilaçlardan 1 tüpünün sizin işinizi göreceğine inanıyorum (bitmez bile o tüp)

• quote:

Orijinalden alıntı: mkemalyigit

Sevgili dostlar Klimamı iki yıldır aralıklarla aktif kullanıyordum. En son kışın ısıtma amaçlı kullandım. 12.000 btu general marka inverter klima. Elektrik sarfiyatından da aşırı memnunum merak eden varsa. Bugün hava filtrelerini açtım aşırı bir toz yoktu ama tazyikli su ile tamamen temizledim kuruladım ve taktım. Ekstradan bir bakım daha yaptırmam gerekir mi? Ne yapmalıyım? Elinde sorey şişesiyle gelip iki fısfısa 100₺ istenilmesini de soğru bulmuyorum. En azından yapılması gerekeni bilerek bir usta çağırayım istiyorum. Yardımlarınızı rica ediyorum

merhaba arkadaşım.ado hocam durumu açıklamış birkaç kelimede ben yazayım.şu an sizin yaptığınız toz filtresini temizleme işi standart yapmanız gereken bir olay.kirlilik derecesine göre 15 günde veya bir ayda temizlemeniz gerekiyorki siz çok zaman geçirmişsiniz.diğer temizliğe gelirsek detaylı bir ana bakım iki yılda kolay kolay olmaz .işyeri tozlu kirli ortamlarda daha çabuk kirlenir klima.ama ev de kullanımda ana bakıma girmesi duruma göre değişir.gözle görmeden birşey söylemekte yanlış aslında şu an ne kadar kirlidir klimanız bilemiyorum.ama toz filtresinden hariç birde evapların felan temizlenmesi gerekiyor.yani iç peteğin diyelim.çünki ne kadarda olsa toz pislik toplamıştır ve yaz kış kullanımınıza yapışmıştır.

günümüzde klima bakımı dediğiniz gibi birçok kişiler tarafından iki fısfısla bitiriliyor.gerçekten işini hakkıyla yapanı bulmak çok zor.ama şu varki iki fısfısla temizlik yapan adamın yaptığını sizde eliniz yatkınsa az yapabilirsiniz.geriye dönük konuyu incelerseniz yazılar mevcut bu konuda size yardımcı olacaktır.ama eliniz yatkın değilse hiç kalkışmayın bu işe biryeri sökeyim derken kırabilir cihaza zarar verebilirsiniz.hiç yapmadıysanız ve görmediyseniz en azından bir sefere mahsus bir klimacı çağırın hem görmüş olusunuz işin işleyişini hemde temizliğinizi yaptırmış olursunuz.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.