Şimdi Ara

KLİMA BAKIMI HAKKINDA HERŞEY!! (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
543
Cevap
43
Favori
96.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçen sene temizletmiştim bir firmaya, aynı firmadaki adamlar gitmiş başkası gelmiş, adamlar klimanın içindeki yuvarlak silindirik dönen şeyi bile söküp yıkamadılar.. bir de insanı salak yerine koymaları yok mu beni deli ediyor..

bende klimanın kasasını açtırığ içine fısfıs sıktırdım.. açık konuşayım bu adamların yaptıklarını bende yaparım, elindeki 2 tane plastik zımbırtının içindeki herşey.. biriyle yıkıyor biriyle temizliyor, sonra da bezle siliyorlar..

klimanın beyaz sökülecek yerini çıkartıp, polen filtresini söküp içindeki sıvıyı sıkıyorlar..

bir de "koku yer etmiştir, ne yapsak çıkmaz bazı klimalardan" diyorlar, sen silindirik şeyi yıkamazsan kalır tabii koku..

işini doğru düzgün yapan isan bulmak zor bu devirde.. herkes kısa yoldan para kazanayım derdinde, seneye çağırmayacağım..

sizden istediğim birşey var dostlar, şu klimacıların kullandığı, 2 tane plastik zımbırtının içindeki solüsyon nedir? nerden bulabilirim bu ikisini? ismini falan yazarsanız çok sevinirim..

• quote:

Orijinalden alıntı: mikailc78

geçen sene temizletmiştim bir firmaya, aynı firmadaki adamlar gitmiş başkası gelmiş, adamlar klimanın içindeki yuvarlak silindirik dönen şeyi bile söküp yıkamadılar.. bir de insanı salak yerine koymaları yok mu beni deli ediyor..

bende klimanın kasasını açtırığ içine fısfıs sıktırdım.. açık konuşayım bu adamların yaptıklarını bende yaparım, elindeki 2 tane plastik zımbırtının içindeki herşey.. biriyle yıkıyor biriyle temizliyor, sonra da bezle siliyorlar..

klimanın beyaz sökülecek yerini çıkartıp, polen filtresini söküp içindeki sıvıyı sıkıyorlar..

bir de "koku yer etmiştir, ne yapsak çıkmaz bazı klimalardan" diyorlar, sen silindirik şeyi yıkamazsan kalır tabii koku..

işini doğru düzgün yapan isan bulmak zor bu devirde.. herkes kısa yoldan para kazanayım derdinde, seneye çağırmayacağım..

sizden istediğim birşey var dostlar, şu klimacıların kullandığı, 2 tane plastik zımbırtının içindeki solüsyon nedir? nerden bulabilirim bu ikisini? ismini falan yazarsanız çok sevinirim..

merhaba arkadaşım yazdıklarınıza katılıyorum.aradığınız klima temizleme kimyasalını soğutucu malzemeleri satan yerler var onlardan klima temizleme kimyasalı dedinizmi verirler size.litrelik olarakta var büyük olarakta var.size zaten litrelik baya gider.herhangi bir isim veremeyeceğim çünki değişik isimlerde satılıyor.hiçte bulamazsanız buzdolabı tamircileri varsa etrafınızda onlara sorun malzemecinin yerini söylerler en azından .

• Arkadaşlar 3 yıldır fujitsunun en ust seri cihazlarından birini kullanıyorum.
    İyi sogutmuyor sanki eskisine göre .veya komple gazi bosallttirip kaçak kontrolü yaptırıp iyi bir vakumlama ile cihaza yeniden gaz versek kötü bir şey mi yapmış oluruz acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quatrros kullanıcısına yanıt
    bana göre öncelikle bunu derecelemeniz en mantıklısı, günümüz hava sıcaklıklarının kabul edilir değerler üzerinde olduğunu da unutmamanız gereklidir.
    klimanın gerektiği kadar hava alıp alamadığı yani filtrelerin temiz olup olmadığı önemli, filtrelerinizi çok iyi temizliyorsunuzdur lakin evap üzerinde yoğun partikül oluşumu olup olmadığı da önemli.
    Gaz etkisini yitiren bir şey olmadığı için eskisini boşaltıp yeni, gaz koydurayım daha iyi soğutsun diye bir kavram olmadığını da hatırlatmak isterim.
    mutlaka ki yapmanızda bir zarar yok, ama normal çalışan bir sistem ise faydası da olmayacaktır.
  • Beyler dış uniteyi neyle boyayabilirim.

• arkadaşlar yıllık gelen servis adam gibi temizlik yapmadı ve koku çok çalıştırınca yine baş gösterdi..

bende yorumlara ve indirime bakarak şu linkteki ilacı aldım.

lg beko 18000 btu olan modelini kullanıyorum, çok yeni bişi değil, benim klimanın içindeki silindirik boru gibi olan şeye ulaşmam lazım.. onu sökebilir miyim? sökme videosu falan var mıdır? elim yatkındır böyle şeylere, sadece klimadaki aliminyum folyo gibi olan kanallara sıkıp geçmek istemiyorum, o silindirik şeyi temizlememiş servis

yardımlarınızı bekliyorum..

• mikailc78 kullanıcısına yanıt
    Yerinde bakım adı altında düşük maliyetli ve kötü kokuları BASTIRMA prensibine dayalı uygulamalar, ÇOK UZUN SÜRE hiç bakım yapılmamış klimalarda asla işe yaramaz.
    Şöyle örneklendirelim. Yeni bir su ısıtıcı aldınız ve yıllarca hiç periyodik temizlik yapmadınız. sonuç belli rezistans yoğun kireç tutar. Aslında belli aralıklarla tuzlu su kaynatıp dökseniz rezistans kireç tutmaz. Rezistansı katman katman kireç kaplayana kadar beklerseniz tek çare porçöz döküp kireç temizlemeye çalışmaktır tabi rezistansa zarar vermeden. Zira artık tuzlu su işe yaramaz bu aşamada.
    Klimayı alıp yıllarca hiç bakım yapmadan kullanmak da aynen su ısıtıcıdaki rezistansın kireç oluşumu gibi ağır sonuç oluşturur ve bu tarz spreylerle ASLA temizlenmez. Klimayı ilk aldığınız günden itibaren bakım ilaçlarından belli aralıklarla kullanırsanız tamam, GENEL BAKIM süresini mümkün olduğunca uzatırsınız, ancak yıllarca hiç bakım yapılmamış klimalarda bırakın bu spreyleri, GERÇEK klima bakım ilaçları dahi yerinde bakımda fayda etmez.

Bakınız bazı durumlar vardır ki sizin gördüğünüz o dönen silindir (Cross Fan) altında ki drenaj tavasında bildiğiniz ÇAMUR oluşur ve bu çamurun fiziksel müdahale dışında (FIRÇALAMAK) hiç bir temizleme şekli yoktur.

Yerinde bakım ile GENEL BAKIM arasındaki farkın, para hırsı bürümemiş kişiler tarafından insanlara anlatılması gerekir lakin kimilerine günde 10 bakım 25 TL den 250TL mantığı hakimdir, işlem yapıldığı an oooh mis gibi kokular üfler klima ancak sonrası daha beter sonuçlar doğurur.

Tüm bunlar GENEL bilgi idi. Şimdi sizin duruma bakacak olursak eğer, ricamdır hocam kendiniz sökmeye uğraşmayın, tamam anlıyorum eliniz yatkın ancak içerisinde soğutucu akışkan gezen kırılgan boruların olduğu bir sistemi eğer mümkünü var ise kendinizin sökmeye çalışmamasını tavsiye ederim. O klima sökülecek, drenaj tavası, montajlı arka gövde, cross fan, yatay kanatlar ve en önemlisi EVAP dediğimiz unsur GERÇEK ve oranınca sulandırılmış kimyasal madde ile (Koku değil) temizlenmelidir. Önce ilaçlanmalı, sonra fırçalanmalı, sonra basınçlı su ile arıtılmalı, daha sonra durulanmalı, en son su lekesi kalmaması için bez ile kurutlmalı, 30 dakika kadar havalandırdıktan sonra geri toplanmalıdır.

''Yaparım ben'' diyorsanız Kolaylıklar dilerim elbette

• quote:

Orijinalden alıntı: Ado

Yerinde bakım adı altında düşük maliyetli ve kötü kokuları BASTIRMA prensibine dayalı uygulamalar, ÇOK UZUN SÜRE hiç bakım yapılmamış klimalarda asla işe yaramaz.
    Şöyle örneklendirelim. Yeni bir su ısıtıcı aldınız ve yıllarca hiç periyodik temizlik yapmadınız. sonuç belli rezistans yoğun kireç tutar. Aslında belli aralıklarla tuzlu su kaynatıp dökseniz rezistans kireç tutmaz. Rezistansı katman katman kireç kaplayana kadar beklerseniz tek çare porçöz döküp kireç temizlemeye çalışmaktır tabi rezistansa zarar vermeden. Zira artık tuzlu su işe yaramaz bu aşamada.
    Klimayı alıp yıllarca hiç bakım yapmadan kullanmak da aynen su ısıtıcıdaki rezistansın kireç oluşumu gibi ağır sonuç oluşturur ve bu tarz spreylerle ASLA temizlenmez. Klimayı ilk aldığınız günden itibaren bakım ilaçlarından belli aralıklarla kullanırsanız tamam, GENEL BAKIM süresini mümkün olduğunca uzatırsınız, ancak yıllarca hiç bakım yapılmamış klimalarda bırakın bu spreyleri, GERÇEK klima bakım ilaçları dahi yerinde bakımda fayda etmez.

Bakınız bazı durumlar vardır ki sizin gördüğünüz o dönen silindir (Cross Fan) altında ki drenaj tavasında bildiğiniz ÇAMUR oluşur ve bu çamurun fiziksel müdahale dışında (FIRÇALAMAK) hiç bir temizleme şekli yoktur.

Yerinde bakım ile GENEL BAKIM arasındaki farkın, para hırsı bürümemiş kişiler tarafından insanlara anlatılması gerekir lakin kimilerine günde 10 bakım 25 TL den 250TL mantığı hakimdir, işlem yapıldığı an oooh mis gibi kokular üfler klima ancak sonrası daha beter sonuçlar doğurur.

Tüm bunlar GENEL bilgi idi. Şimdi sizin duruma bakacak olursak eğer, ricamdır hocam kendiniz sökmeye uğraşmayın, tamam anlıyorum eliniz yatkın ancak içerisinde soğutucu akışkan gezen kırılgan boruların olduğu bir sistemi eğer mümkünü var ise kendinizin sökmeye çalışmamasını tavsiye ederim. O klima sökülecek, drenaj tavası, montajlı arka gövde, cross fan, yatay kanatlar ve en önemlisi EVAP dediğimiz unsur GERÇEK ve oranınca sulandırılmış kimyasal madde ile (Koku değil) temizlenmelidir. Önce ilaçlanmalı, sonra fırçalanmalı, sonra basınçlı su ile arıtılmalı, daha sonra durulanmalı, en son su lekesi kalmaması için bez ile kurutlmalı, 30 dakika kadar havalandırdıktan sonra geri toplanmalıdır.

''Yaparım ben'' diyorsanız Kolaylıklar dilerim elbette

uzun uzun anlattığınız için çok teşekkür ederim, kışın doğalgaz kullanıldığı için sadece soğutma amacıyla kullanılıyor, mayıs haziran ayları gelince, kullanmaya başlamadan önce temizlik için lg müşteri hizmetlerini arıyorum, ama gelen adamlar adam gibi temizlik yapmıyorlar..

herkes "çok iyi temizleriz" diyip temizlik yapmıyor. ellerinde 2 tane basınçlı şey, sıkıp sıkıp gidiyorlar, mesela bu sefer geldiklerinde, o içindeki cross fanı söküp temizlik yapmamışlar, koku yapıyor diyince olur öyle eskimiş makina diyorlar, yahu temizliği adam gibi yapmamışsın, bir de suç klimadaymış gibi konuşuyorlar..

o cross fan a ulaşıp silip, aldığım temizleme kitiyle yıkayıp temizleyip havalandırsam koku gidecek eminim, çünkü çok ince bir koku geliyor.. adamları çağırsam yine aynı fiyatı alacaklar, bir de suçluymuşum gibi davranacaklar. izmir gibi bir yerde işini doğru düzgün yapan biriyle denk gelmiştim, ama kartını almadım, aynı servisi çağırmıştım değşiklik olmuş çalışanlarda.

o zaman sizden bir fikir almak istiyorum, elim alt taraftan o cross fan a ulaşıyor gibi, bezle tek tek parmaklarımı aralarına sokarak temizlesem, elimdeki kiti sıksam bir çare olur mu dersiniz? yoksa hiç mi ellemeyeyim, böyle mi kullanayım?

• mikailc78 kullanıcısına yanıt
    Değerli Hocam cross fan af edersiniz biraz nalet bir şeydir. dışını silseniz içi var, iç kısımdaki elinizin parmağınızın girmeyeceği yerler var. bu nedenle önce ilaçla yumuşatıp sonra fırça ile sürtmek gerekiyor. imkansız değil hocam, elbette sökebilirsiniz lakin yıllara ısınıp soğuyup sertleşmiş bir unsuru ilk defa sökecekseniz elastikiyetini yitirdiğinden sorun yaşarsınız bence.
  • Aynı klimadan bende de var.lg beko,ben o cross fanı söktüm.soktugumde rengi siyaha yakındı herhalde bu renktir dedim.sonra banyoya götürüp çamaşır suyu sıktım.1saat bekledi.Sonra gördüğüm manzara karşısında şok oldum.meğerse fan beyaz renkmis.ondan sonra güzelce detejanla yıkayıp kurulayıp taktım,Ne koku vardı nede başka birşey.fanı temizlemeden yapılan temIzlik hikayedir abicim.

Dranaj tavasini sökmüştum.sonra üst taraftaki soğutucu bölge kalkıyor,fana ulaşıp ,bir tornavida yardımı ile vidayi sokuyorsun.sonra sola doğru çekip yuvadan çıkartıyorsun,Çok basit çıkıyor.ama belki bana basit geldi,onuda bilemiyorum şimdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ado

Değerli Hocam cross fan af edersiniz biraz nalet bir şeydir. dışını silseniz içi var, iç kısımdaki elinizin parmağınızın girmeyeceği yerler var. bu nedenle önce ilaçla yumuşatıp sonra fırça ile sürtmek gerekiyor. imkansız değil hocam, elbette sökebilirsiniz lakin yıllara ısınıp soğuyup sertleşmiş bir unsuru ilk defa sökecekseniz elastikiyetini yitirdiğinden sorun yaşarsınız bence.

elimin girdiği yerleri temizleyeyim, ulaşmayan yerlere de aldığım kiti sıkarım.. komple sökmek zor olur diyorsunuz, sizi dinleyeceğim..
    önümüzdeki hafta sıcaklar daha da artacakmış, klimayı illa ki uzun zaman çalıştıracağız. kokuyu böylelikle biraz daha çıkartmış olurum.

seneye servis gelmeden önce arayıp pazarlık yapacağım, içindeki dönen şeye kadar temizliğini yaptıracağım, bende başında bekleyeceğim.. nerden neyi söktüğüne iyice bakacağım.

nette sökülme videosunu buldum ama içindeki cross fan en son çıkıyor, yanlış bişi yapıp klimadan olmayalım..ilginiz alakanız için teşekkür ederim..

• quote:

Orijinalden alıntı: şazenuş

Aynı klimadan bende de var.lg beko,ben o cross fanı söktüm.soktugumde rengi siyaha yakındı herhalde bu renktir dedim.sonra banyoya götürüp çamaşır suyu sıktım.1saat bekledi.Sonra gördüğüm manzara karşısında şok oldum.meğerse fan beyaz renkmis.ondan sonra güzelce detejanla yıkayıp kurulayıp taktım,Ne koku vardı nede başka birşey.fanı temizlemeden yapılan temIzlik hikayedir abicim.

Dranaj tavasini sökmüştum.sonra üst taraftaki soğutucu bölge kalkıyor,fana ulaşıp ,bir tornavida yardımı ile vidayi sokuyorsun.sonra sola doğru çekip yuvadan çıkartıyorsun,Çok basit çıkıyor.ama belki bana basit geldi,onuda bilemiyorum şimdi.

nette sökülme videosunu gördüm ama bulaşmak istemiyorum, çamaşır suyu solumanın zararlı olduğu söyleniyor, en iyi temizlik arap sabunu veya sirke..

• Çamaşır suyu klor gibi temizlik maddeleri bakteri öldürme özelliğine sahiptir... Özellikle klima sistemlerinde görülmesi muhtemel olan ve adına klima bakterisi dedikleri lejyonella pnömanisine yol açan bakterilere etkendir...

Çamaşır suyu - klor gibi temizleyiciler serpantinlerin üzerindeki kir tabakasını zöküp atmaz... Sedece hijyen sağlar ve buda ayrıca çok önemlidir... piyasadaki bazı kimyasallarda hem tortu temizleme hemde bakteri öldürme özelliği vardır...

• Ayrıca temizleme kiti dediğiniz spreylerde benim bildiğim kadarı ile sadece wurth markasının sertifikası vardır... Diğer markalarda aldımı yoksa merdiven altı gibi bir şeymi dikkat edin derim... Bunun yanısıra o spreyler serpantin yüzey hacmi küçük olan otomobil klima sistemlerinde kullanılır... Evlerimizde ofislerimizde kullanılan klimalarda sıvı alkali kimyasallar kulanılır.... Tabiki diğer arkaşlarında söylediği gibi uygulamadan sonra bolca su ile serpantinin yıkanması gerekir...

Sıvı kimyasalın haricinde yapacağınız temizleme işlemleri sağlıklı olmaz...

• Bu ürün çok iyi.servisler bunu kullanıyor.Tanıdık servis varsa tedarik edebilirsiniz.
    http://www.belensogutma.com/KL%C4%B0MA-TEM%C4%B0ZLEME-%C4%B0LACI-SIVISI-KL%C4%B0MAX

• Anlayan arkadaşlar şu konuyada bakabilir misiniz ? Klimadan su geliyor

http://forum.donanimhaber.com/m_118552477//tm.htm#118552980
  • garbanzo G kullanıcısına yanıt
    Konunuzda cevap yazdım
  • bizim işletmede kullanılan kimyasal...
    Bu mesaja eklenen görseller:

• merhaba konuyu tesadüfen buldum

bugun iç ünite temizligini yaptım. filtreleri vs söktüm sonra çamasır sulu sabunlu suyla sprey şişesine koyarak klimanın içinde bulunan yuvarlar rulo şeklindeki fan aparatına sıktım. çok abartı şekilde olmasada siyahımsı su geldi.
    sonra temiz suyla tekrar üzerinden geçtim. sonra gaza gelip ön kapagı komple söktüm. emin olamadıgımdan ızgaraların bulundugu bölüme su vs sıkmadım. bu kısmı diş fırçasıyla ve elektrik süpürgesiyle üzerindeki, tozu aldım.
    ardından kompresör makinesiyle hava tuttum. toz vs çıkmadı. zaten biz klimayi kışın sogutma amaçli kullanıyoruz o da 1 ay filan belki çalıştırıyoruz.

şimdi aklım dış ünitede kaldı onada bi dokunmak istiyorum. bizim ki duvara asılı. ön kapagı çıkartsam pervanenın oldugu bölüme köpüklü su bassam temizlenmiş olur mu ? veya dikkat etmem neler var bu konuda ?

• McCarty kullanıcısına yanıt
    Değerli hocam; Kışın SOĞUTMA amaçlı klima kullanan ilk üyemiz olmanız münasebeti ile sizi forum literatürüne kaydediyorum

şaka bir yana, dış üniteye dokunmasanız da olur hocam, her ne kadar içerisindeki elektronik kartların koruma kapakları olsa da, her ne kadar yağmur vs düşünülerek tasarlanmış olsa da, yağmur dikey veya belli açıyla hesaplanıp tasarlanmış ürüne yatay su gelmesi, eğer bilmediğiniz konu ise risk teşkil edebilir. dış ünitede zaten kondanser gözenekleri tıkalı değil veya çamurlaşmamışsa pek yapmanız gereken bir şey olmaz.
    Gerçi ben 2 günde bir kondansere bahçe hortumu ile su tutup yıkıyorum o ayrı konu

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.