Bildirim
KLİMA ÇOK UCUZ
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
oda büyük galiba... -
oda özelliklerini klimanın konumunu pencere çevre korumasını klimayı kaç derece de? kaç saat? çalıştırdığını sorabilirmyim bu bilgileri verirsen bizde yardımcı olmaya çalışırızquote:
Orijinalden alıntı: bilal55b
oda büyük galiba... -
günlük 15 saat çalışıyor normal faturam 45 lira geliyordu ve üstelik günlük 3 saatte klima vardı bunun içinde yaklaşık 12 ssatte artış olmuş bu dereece fatura yükselirmi genel elektrikli aletleri akşam 10 sonra kullanıyoruzquote:
Orijinalden alıntı: EgE_Boİ
oda özelliklerini klimanın konumunu pencere çevre korumasını klimayı kaç derece de? kaç saat? çalıştırdığını sorabilirmyim bu bilgileri verirsen bizde yardımcı olmaya çalışırız
Alıntıları Göster -
şakamı buquote:
Orijinalden alıntı: METEHAN25
günlük 15 saat çalışıyor normal faturam 45 lira geliyordu ve üstelik günlük 3 saatte klima vardı bunun içinde yaklaşık 12 ssatte artış olmuş bu dereece fatura yükselirmi genel elektrikli aletleri akşam 10 sonra kullanıyoruz
Alıntıları Göster -
quote:
Orjinalden alıntı: METEHAN25
Arkadaşlar az elektrik faturası ödemek için 2200 liraya sharp invarter klima aldım 40 lira gelen faturam 120 liraya çıktı kimseye inamayın 24 saat 30 gün 36 liraymış sakın inanmayın gün 14 saat 1 ay kullandım 80 lira fatura geldi yorum sizin
Çok Az gelmiş. Hatta Bedavadan biraz fazla. -
Gunde 14 satten bir ayda 80 ytl yakıt parası. Daha ne ister bir insan. Neredeyse bedavaya ısınma problemini haletmişinquote:
Orijinalden alıntı: yüksel75quote:
Arkadaşlar az elektrik faturası ödemek için 2200 liraya sharp invarter klima aldım 40 lira gelen faturam 120 liraya çıktı kimseye inamayın 24 saat 30 gün 36 liraymış sakın inanmayın gün 14 saat 1 ay kullandım 80 lira fatura geldi yorum sizin
aslında sana yalıtımsız bir evde yoğuşmasızından bi kombi vermek lazım 350-400 ödersin aklın başına gelir.80 lira ödedim çok diyor adam...quote:
Orijinalden alıntı: yüksel75quote:
Arkadasım sen galiba buyuk bir odadan bahsediyorsun anladıgım kadarıyla sharpın elektrik tuketimi biraz fazla daha detaylı arastırma yapsa idin ondan daha tasarruflu cihazlar cok fazla var. ama senin ya oda buyuk yada makinede 18000 btu olmalı dimi?quote:
Orijinalden alıntı: ilkerinanç
aslında sana yalıtımsız bir evde yoğuşmasızından bi kombi vermek lazım 350-400 ödersin aklın başına gelir.80 lira ödedim çok diyor adam...
Alıntıları Göster
-
sharp inverter 1200 lik cihazın COP değeri çok iyidir (3,88)quote:
Orijinalden alıntı: samet007tr
Arkadasım sen galiba buyuk bir odadan bahsediyorsun anladıgım kadarıyla sharpın elektrik tuketimi biraz fazla daha detaylı arastırma yapsa idin ondan daha tasarruflu cihazlar cok fazla var. ama senin ya oda buyuk yada makinede 18000 btu olmalı dimi?
Alıntıları Göster
bu değer çoğu klimadanda iyi bir değer...
benim ME GC35 (1200 inverter) COP 3,79
kullandığınız odanın ve ayar sıcaklığınız vb.özellikleri cihazını yüksek performanslı vede yüksek tüketimli çalışmasına neden oluyordur.
cihazınızın max elektirik tüketimi (20500 BTU'da 1.9 Kwatt/saat tir)
-
Eğer aldığınız sharp büyük 18.000 lik modellerinden ise enerji tüketimi E sınıfı bildiğim kadarıylaquote:
Orijinalden alıntı: bilal55b
sharp inverter 1200 lik cihazın COP değeri çok iyidir (3,88)
bu değer çoğu klimadanda iyi bir değer...
benim ME GC35 (1200 inverter) COP 3,79
kullandığınız odanın ve ayar sıcaklığınız vb.özellikleri cihazını yüksek performanslı vede yüksek tüketimli çalışmasına neden oluyordur.
cihazınızın max elektirik tüketimi (20500 BTU'da 1.9 Kwatt/saat tir)
Alıntıları Göster
-
haklısınız 80 lira paramı .....quote:
Orijinalden alıntı: unpop
Gunde 14 satten bir ayda 80 ytl yakıt parası. Daha ne ister bir insan. Neredeyse bedavaya ısınma problemini haletmişin
Alıntıları Göster -
tabı kı cok adamlar 24 saat kullanıyor 50 lıra gelıyorquote:
Orijinalden alıntı: ilkerinanç
aslında sana yalıtımsız bir evde yoğuşmasızından bi kombi vermek lazım 350-400 ödersin aklın başına gelir.80 lira ödedim çok diyor adam...
Alıntıları Göster -
Kardeşim öpte başına koy bu kliman fıstık gibi klima.. sharpların tek sorunu koku yapmasıdır . 9000 btu klasik olanından annem gilde var .. şahane ısıtıyor şahane soğutuyor .. doğruya doğru eğriye eğri. koku yüzünden az kavga çıkarmadım en sonunda evden boşver dediler . komşu gibiyizde iklinblissa ile .. ama klimanın sarfiyatıda .. kendiside güzel yanlızca plasma özelliğini odada kimse yokken çalıştır zararlıdır haa .. sen dua et faturana bende iki tane klima var ben 179 tl ödedim hiç sesini çıkarma ısınıyosan hele hiç çıtın çıkmasın. millet 400-500 ödüyo doğalgaza .. kömür yaksan dahamı ucuza gelecek .. kim 24 saat kullanıyor 50 lira ödüyor . örnek verebilirmisin .quote:
Orijinalden alıntı: METEHAN25
tabı kı cok adamlar 24 saat kullanıyor 50 lıra gelıyor
Alıntıları Göster
quote:
-
Faturanız bence normal. Biz günde 10 saat klima kullanarak ayda 80 lira ödüyoruz, siz aynı parayla 14-15 saat ısınıyorsunuzquote:
Orijinalden alıntı: 9köy
Kardeşim öpte başına koy bu kliman fıstık gibi klima.. sharpların tek sorunu koku yapmasıdır . 9000 btu klasik olanından annem gilde var .. şahane ısıtıyor şahane soğutuyor .. doğruya doğru eğriye eğri. koku yüzünden az kavga çıkarmadım en sonunda evden boşver dediler . komşu gibiyizde iklinblissa ile .. ama klimanın sarfiyatıda .. kendiside güzel yanlızca plasma özelliğini odada kimse yokken çalıştır zararlıdır haa .. sen dua et faturana bende iki tane klima var ben 179 tl ödedim hiç sesini çıkarma ısınıyosan hele hiç çıtın çıkmasın. millet 400-500 ödüyo doğalgaza .. kömür yaksan dahamı ucuza gelecek .. kim 24 saat kullanıyor 50 lira ödüyor . örnek verebilirmisin .
quote:
Alıntıları Göster
-
İzmir de 24 m2 alanda haftasonu Cumartesi-Pazar 16-17 saat,hafta içi günde 7 saatlık kullnımda 25-12-2008 ile 22-01-2009 aralığında 23 derece ayarında toplam tüketim 173 kwquote:
Orijinalden alıntı: thr_Y
Faturanız bence normal. Biz günde 10 saat klima kullanarak ayda 80 lira ödüyoruz, siz aynı parayla 14-15 saat ısınıyorsunuz
Alıntıları Göster
173 kw X 0,25 TL = 43,25 TL
ZİBRO S 2035 Yüksek performans.
-
Ayda 80 TL paramı. Kömür ve dogalgaz dene bakalım :)) Daha ucuz ısınma yöntemi söyleyin ona geçelim o zaman.
Saygılar... -
İnsanımıza elektrik faturası ödemek zor geliyor halbuki,100 tl kömür parası verse ve bu arada 30 tl de elektrik faturası gelse amcam aa ne güzel ısındım az paraya diyecek,işin özü elektrik faturası ödemek,o yüzden bazılarına zor geliyor,halbuki bu atmasyoncu arkadaş dogalgaz kullansa ısınmak için 300-500 tl verecek belki aklı o zaman yerine gelecek,yada kömür kullanacak her sene boya badana yapacak arada lodos,modos tütecek arada zehirleneme korkusu yaşayacak ve kendini birde kestane patlatıyorum gibi geri şeylerle avutacak(kestane patlatma gerilik degildir ama başka yollada yapılabilir)quote:
Orijinalden alıntı: OctaviA_1907
Ayda 80 TL paramı. Kömür ve dogalgaz dene bakalım :)) Daha ucuz ısınma yöntemi söyleyin ona geçelim o zaman.
Saygılar... -
quote:
Orijinalden alıntı: feylezof
İnsanımıza elektrik faturası ödemek zor geliyor halbuki,100 tl kömür parası verse ve bu arada 30 tl de elektrik faturası gelse amcam aa ne güzel ısındım az paraya diyecek,işin özü elektrik faturası ödemek,o yüzden bazılarına zor geliyor,halbuki bu atmasyoncu arkadaş dogalgaz kullansa ısınmak için 300-500 tl verecek belki aklı o zaman yerine gelecek,yada kömür kullanacak her sene boya badana yapacak arada lodos,modos tütecek arada zehirleneme korkusu yaşayacak ve kendini birde kestane patlatıyorum gibi geri şeylerle avutacak(kestane patlatma gerilik degildir ama başka yollada yapılabilir)
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: feylezof
İnsanımıza elektrik faturası ödemek zor geliyor halbuki,100 tl kömür parası verse ve bu arada 30 tl de elektrik faturası gelse amcam aa ne güzel ısındım az paraya diyecek,işin özü elektrik faturası ödemek,o yüzden bazılarına zor geliyor,halbuki bu atmasyoncu arkadaş dogalgaz kullansa ısınmak için 300-500 tl verecek belki aklı o zaman yerine gelecek,yada kömür kullanacak her sene boya badana yapacak arada lodos,modos tütecek arada zehirleneme korkusu yaşayacak ve kendini birde kestane patlatıyorum gibi geri şeylerle avutacak(kestane patlatma gerilik degildir ama başka yollada yapılabilir)
aynen katılıyorum. bu durumu çoğu kişi algılayamıyo.2 sene önce soba kullanıyodum ve bugünün parasına göre aylık 200 ytl harcıyoduk. 2 senedir ufo ve klima kullanıyorum ve aylık 250-300 ytl fatura geliyo. zaten bana 80-100 ytl arası fatura geliyodu. yani aradaki fark aynı. ayrıca artılarına gelince her sene boya yaptırmıyosun , evin içi temiz oluyo, zehirlenme riskin yok. yani daha karlısın. ama arkadaşında dediği gibi faturadaki rakam insanlara garip geliyo.
-
quote:
Orijinalden alıntı: maydemir52quote:
aynen katılıyorum. bu durumu çoğu kişi algılayamıyo.2 sene önce soba kullanıyodum ve bugünün parasına göre aylık 200 ytl harcıyoduk. 2 senedir ufo ve klima kullanıyorum ve aylık 250-300 ytl fatura geliyo. zaten bana 80-100 ytl arası fatura geliyodu. yani aradaki fark aynı. ayrıca artılarına gelince her sene boya yaptırmıyosun , evin içi temiz oluyo, zehirlenme riskin yok. yani daha karlısın. ama arkadaşında dediği gibi faturadaki rakam insanlara garip geliyo.
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: maydemir52
quote:
Ben derimki klima ne iyice anlamayanlar klima almasınlar,iyice okusunlar araştırsınlar sonra ınverter degil normal klima alsınlar adam klimadan anlamadan ınverter alınca şoka giriyorzannediyorlarki ınverter klima alıcınca beleşe ısınacaklar,beleşe yok ama çok ucuza var,ben senelerdir odun kömür ve kombinin cefasından bıktım klimaya geçinde kombi için en az 250 tl kardayım kömür içinse 80-120 tl arası kardayım ve daha temiz daha rahat ısınıyorum(ınverter daıkın ile)elektrik faturası vermek istemeyenlere ters olay.
Benzer içerikler
- yağlı radyatör yağı biter mi
- york klima yorum
- tek motor çift klima yorumları
- sigma klima yorumları
- klima ile ısınmak yorumlar
- en iyi klima markaları
- hortumsuz portatif klima
- mijia air purifier 5 pro
- en iyi hava temizleme cihazı
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X