Şimdi Ara

KLİMA İLE GERÇEK MANADA ISINMAK MÜMKÜN MÜ VE MALİYETİ NE OLUR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
24.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben İstanbul/Kadıköy de oturuyorum.
    Soba derdinden bıktığım ve kiracı olduğumdan da Doğalgaz yaptıramadığımdan dolayı bu kış ısınmayı klima ile yapmayı düşünüyorum.
    Forum da bu konu da çok çelişkili bilgiler var, bir de benim durumumu değerlendirirseniz çok sevinirim, şimdiden herkese çok teşekkürler
    Sorularım;
    1- 6 m2 ve 14 m2 iki ayrı odam var 9000 btu'luk bir klima alsam sanırım her ikisinde de kullanabilirim değil mi?
    2- Sharp marka inverterli bir klima düşünüyorum ancak biraz pahalı bütçem 1000 ytl civarı. Bir İklimsa satıcısına gittim bana SİGMA tavsiye etti 9000 btu'luk olan klimanın A sınıfı klima olduğunu söyledi hatta 6m2 lik oda için inverter li bile almama gerek olmadığını söyledi. Ben günde 14-15 saat kullanılacak dedim oda bana klimayı 14-15 kullansanız dahi klima zaman zaman otomatiğe geçeceği için sarfiyatı hesaplarken kullanılan saattin 2/3 olarak yani 8-10 saat full çalışmış gibi düşünmek gerektiğini bununda bugünkü elektrik fiyatları ile (0,160 YKR kWh/saat)
    aylık 15-20 YTL tutacağını anlattı. 6m2 de olsa 15-20 YTL'ye ısınmak ama gerçek manada ısınmak mümkün olur mu acaba? Biz üç kişilik bir aileyiz, dairemiz ara katta, oda batı yönünde, küçük fakat alimunyum doğramadan bir camı var.
    3- 14 m2 odada kullansam acaba kaç YTL bir maliyeti olur? Bu odamız ise
    balkonu olan balkon camı ve kapısı olan ve tam kuzeye bakan bir oda. Bu odanın camı ve kapısı pimapen ve ısıcamlı.
    4- Klimanın dış ünitesini merdiven boşluğuna koyma imkanım var? Bunun bana kışın faydası veya zararı olur mu? Aynı zamanda yazın durum ne olur?
    5- Aranızd SİGMA kullanan var mı? Satıcısı bu klimanın tasarımının Türk olduğunu Malezya da üretildiğini falan anlattı ne dersiniz doğru mu? Sİgma dan tecrübesi olan var mı? Bu klima ne zamandır piyasada?

Biraz uzun oldu ama ilgilenenlere şimdiden çok çok teşekkür ederim.

• siz orada mutlaka inverter bir klima kullanmanız gerekiyor. İklimsanın söylediği Sigma ise chine de haier tarafından üretiliyor. Türklerin tasarımı ile alakası yok. Siz oraya eğerki 9000 sigma takarsanız kışın istanbul şartlarında ısınamazsınız. İllaki sigma alıcaksanız kapasitesini biraz daha büyük alın. Kışı huzurlu geçirin. Sigmalar piyasada yeni pek denenmedi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ALKOM-ALARKO

siz orada mutlaka inverter bir klima kullanmanız gerekiyor. İklimsanın söylediği Sigma ise chine de haier tarafından üretiliyor. Türklerin tasarımı ile alakası yok. Siz oraya eğerki 9000 sigma takarsanız kışın istanbul şartlarında ısınamazsınız. İllaki sigma alıcaksanız kapasitesini biraz daha büyük alın. Kışı huzurlu geçirin. Sigmalar piyasada yeni pek denenmedi.

1- 6 m2 lik oda da mı ısınamam sizce?
    2 - 9000 btu'luk Sharp alsam olur mu?
    Teşekkürler
  • arkadaslar klıma ıle ısınmanız bıraz zor.cunku dısardakı hava 5 derecenın altına dustugu zaman calısmaz.
    yanı calısır ama ıcerı sıcaklık vermez ılık bı hava ufler..eger bıde kar fılanda yağmıs ise......
  • quote:

Orjinalden alıntı: nikolas39

arkadaslar klıma ıle ısınmanız bıraz zor.cunku dısardakı hava 5 derecenın altına dustugu zaman calısmaz.
    yanı calısır ama ıcerı sıcaklık vermez ılık bı hava ufler..eger bıde kar fılanda yağmıs ise......

bildiğim kadarı ile kaliteli klimalarda böyle bir sorun yok. toshiba, daikin, misubişi elektirk, sharp, sanyo, hitachi vb. markalar kalitelidir.
  • hatta ben ısınmak için sharp 12lik invertörlüsünü aldım. cumartesi günü takılacak bakalım. bu arada antalya'da oturuyorum. kışın burda havalar istanbul'daki gibi çok kötü geçmiyor.
  • quote:

arkadaslar klıma ıle ısınmanız bıraz zor.cunku dısardakı hava 5 derecenın altına dustugu zaman calısmaz.

Toshibe vs. bazlı klimalar -15 dereceye kadar çalışabiliyorlar. Ancak Normal bir klima alırsan 7 derecenin altında kapasitesi düşer ve 2-3 derecede sık sık defrosta girer. Kaliteli klima alın hiçbir derdiniz olmasın. Paranızı ekonomi yapacam diye boşa harcamayın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kaliteli klimaları ilgilendirmeyen gereksiz bir yazı.

Kaliteli klimalardan anlayacağımızsa;daıkın,panasonic,mitsubishi elektrik,hitachi,toshiba vs
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozay

quote:

bildiğim kadarı ile kaliteli klimalarda böyle bir sorun yok. toshiba, daikin, misubişi elektirk, sharp, sanyo, hitachi vb. markalar kalitelidir.

Evet yazdığınız klimaları o yazı ilgilendirmez,o arçelik,vestel,demirdöküm,alaska,samui,gibi klimaların sorunu
  • quote:

Orjinalden alıntı: gezgin1268

quote:

Orjinalden alıntı: ALKOM-ALARKO

siz orada mutlaka inverter bir klima kullanmanız gerekiyor. İklimsanın söylediği Sigma ise chine de haier tarafından üretiliyor. Türklerin tasarımı ile alakası yok. Siz oraya eğerki 9000 sigma takarsanız kışın istanbul şartlarında ısınamazsınız. İllaki sigma alıcaksanız kapasitesini biraz daha büyük alın. Kışı huzurlu geçirin. Sigmalar piyasada yeni pek denenmedi.

1- 6 m2 lik oda da mı ısınamam sizce?
    2 - 9000 btu'luk Sharp alsam olur mu?
    Teşekkürler

Sayın arkadaşım maceraya girmeyin tanınmış klima alın 14 metre kare yeri 9000 btu ınverter kaliteli klima ile ısıtabilirsiniz.

• nikolas39 arkadaşım doğru söylüyo 6 derecenin altında verimli ısıtması çok zor gaz ile ama elektrik rezistanslı ise ok veya doğalgaz veya lpg ısıtıcılı ise sorun yaşamazsınız ama onlarda çok pahalı ve sayılı markalarda war daikin, york, goodman, mitsubishi, carier iyi ramazanlar
  • quote:

Çok biliyorsunuz ya aşagıda verilen bilgileri okuyun - 20 derecede ısıtma.

• quote:

Orjinalden alıntı: explorer77

nikolas39 arkadaşım doğru söylüyo 6 derecenin altında verimli ısıtması çok zor gaz ile ama elektrik rezistanslı ise ok veya doğalgaz veya lpg ısıtıcılı ise sorun yaşamazsınız ama onlarda çok pahalı ve sayılı markalarda war daikin, york, goodman, mitsubishi, carier iyi ramazanlar

KLİMA TEKNOLOJİLERİ HERGEÇEN GÜN ÖYLE İLERLİYORKİ, KLİMA CİHAZLARININ COP DEĞERLERİ ARTIK 5 İN ÜZERİNE ÇIKTI. VE KALİTELİ KLİMALARIN HİÇBİRİ 5-6 KW LIK ELEKTRİKLİ REZİSTANS KULLANMIYOR ARTIK. AMA -15ºC HATTA -20ºC LERDE ÇOK RAHAT ISITMA YAPABİLİYOR. SEÇİMİNİZİ DOĞRU KAPASİTEYE GÖRE YAPARSANIZ ISITMADA DA PROBLEM YAŞAMAZSINIZ.

BİR ARKADAŞ KAR YAĞARSA ISITMAZ DEMİŞ PEKİ RUSYADA KAR YAĞMADIĞI KIŞ OLUYORMU ACABA ÇÜNKİ RUSYADA KIŞIN KLİMA İLE ISITMA YAPAN BÜYÜK MERKEZLER VAR KLİMALAR ARTIK CİDDİ ANLAMDA LPG VE DOĞALGAZA RAKİPLER HATTA KÖMÜRE BİLE..

• cop u eer yi falan bi kenara ben hafta en fazla 70 saat kullncam ısıtmada 24000 btu lük klimayı en kötü ihtimalle beko olucak.kaç kw tüketir yada faturaya ne yansır.Mesela ben haier HSU-22H03 / VA (ZXF modelinin katalogunda yazan Isıtma Sarfiyatı (kW): 2,15 ifadesinden hesaplarsam haftada 150,5 kw harcama yapar bu da ayda 602 kw yapar buda doğal olarak ( 1kw= 165000tlden) 99 ytl gibi bir rakam yapar ki bu sadece klimanın harcması buda oldukça fazla değilmi.yoksa benmi yanlış hesaplıyorum ne dersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denson -- 25 Eylül 2007; 17:13:51 >
  • 6 metrekare için bende keşif yaptırtmıştım, eğer kışın ısıtmada da kullanacaksanız 12.000 btu sadece soğutma yapacaksanız 9000 btu dediler... Ayrıca klima ile kompresör arasındaki mesafede çok önemli, siz en iyisi firmaların ücretsiz keşiflerinden yaptırın
  • quote:

Orjinalden alıntı: serdem

6 metrekare için bende keşif yaptırtmıştım, eğer kışın ısıtmada da kullanacaksanız 12.000 btu sadece soğutma yapacaksanız 9000 btu dediler... Ayrıca klima ile kompresör arasındaki mesafede çok önemli, siz en iyisi firmaların ücretsiz keşiflerinden yaptırın

6 metre kare yere 9000 btu fazlasıyla yeter,hangi marka size onu söyledi acaba.
  • kanaatimce klima piyasasında en önemli olay defrost olayıdır.
  • Merhaba ben de fikrimi belirtiyim istedim simdi tabi bana degisik yorum yapanlarda olacaktır ama

6 m. dediginiz yere 7000 BTU electrada dahil olmak uzere yukarı dogru taaa daikine kadar tum,
    14 m. dediginiz yerede 12000 BTU electrada dahil olmak uzere yukarı dogru taaa daikine kadar tum klimalar ısıtma yapabilir tabiki kullanılan akıskan R410 gazi olmali 14 metre kare yere 9000 BTU inverterde yeterli gelir rahat olun ama size iki iyi klima lazım bunuda unutmayın saygılar...
  • BENİM FİKRİM ŞU

KLİMA İSİTİRKEN SİCAK İSİNİN %80İNİ KOMPRESORUN İSİSİNDAN İCERİYİ İSİTİYOR.

İS YERİMDE ALTUS (BEKO URETİMİ) KLİMA VAR .DİS KOMPRESOR GENİS KAPALİ ALANDA OLMAEİNA RAGMEN VE DİS SİCAKLİK 10 15DERECE OLMASİNA RAGMEN DİS KOMPRESORUN FANİ COGU ZAMAN CALİSMİYO R.CALİSMAMASİNİN SEBEBİ DEFROZ YUZUNDEN DEGİL.CUNKU İSİTİRKEN İSİYİ KOMPRESORDEN ALİYOR.KİM NE DERSE DESİN DİS SİCAKLİK 10 derecenin altında ise klima gaz çevirimi ile ısıtmaz.kompresorun calismasi sonucu açıga cikan isinin gaz cevirimi ile ic uniteye gondererek iceriyi isitir.şöyleki evimde kullandigim samsung bora 12000btu luk klima calisirken ortalama 3000w enerji cekiyo r.3000w enerjiyi rezistansli isitici ile evi isitsaniz daha mantikli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.