Şimdi Ara

Klima Elektrik Tüketimi ve Wifi Bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar öncelikle. Klimada elektrik tüketimini 1.0 Kw olarak gösteriyor bu saatlik tüketim miktarı mı ? Kullanma kılavuzuna baktım ama göremedim birimini. Eğer saatlik ise bu şekilde günde 5 saatten, aylık elektrik faturasına kaç TL yansır ? Son olarak wifi özelliği olan klimalar internete nasıl bağlanıyor ? İnternette baktım ama bulamadım, tahminimce modem üzerinde ki WPS tuşu ile bağlanıyor. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.

• Aslında klimaların kullanma kılavuzlarında wi fi kurulum talimatı mevcuttur, şu bir örnek

http://www.modernklima.com.tr/PDF/01_2015_Yili_Uzaktan_Kumandalar/2015-Mission-serisi-wifi-kit.pdf

Tüketim verileri saatliktir ve fabrikadaki ORTALAMA tüketim endeksi baz alınmıştır. Sizin kullanım koşullarınıza ve ürünün o an ki çalışma frekansına göre yukarı veya aşağıya doğru değişkenlik gösterecektir.
  • Arçelik 12340 için bahsedeyim. Kumandada iki tuşa basılı tutarak klimanın wifi ayar moduna geçmesini sağladım. Uygulamayı açtım. Bu modda klima bir wifi dağıtıcısı haline geliyor. Uygulama açıkken klimanın wifi'ına bağlanıyorsunuz ve uygulamadan evin wifi'ını seçip şifresini giriyorsunuz. Kurulum tamamlanıyor.

Benüm klimada da anlık tüketim 1.1 0.7 0.4 gibi değerler gösteriyor. İlk başta 1.1 ile başlayıp ardından ortam sıcaklığına yaklaştıkça düşüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • minimum tüketim ve maksimum tüketim değerleri vardır, eğer oda istenen ısıya ulaşmış ise genelde minimum tüketim değerlerine yakın bir tüketim değerinde harcama yapar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ado

Aslında klimaların kullanma kılavuzlarında wi fi kurulum talimatı mevcuttur, şu bir örnek

http://www.modernklima.com.tr/PDF/01_2015_Yili_Uzaktan_Kumandalar/2015-Mission-serisi-wifi-kit.pdf

Tüketim verileri saatliktir ve fabrikadaki ORTALAMA tüketim endeksi baz alınmıştır. Sizin kullanım koşullarınıza ve ürünün o an ki çalışma frekansına göre yukarı veya aşağıya doğru değişkenlik gösterecektir.

Bu kılavuzu görmüştüm belki arçelikte farklıdır diye düşündüm. Teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre The Sorcerer

Arçelik 12340 için bahsedeyim. Kumandada iki tuşa basılı tutarak klimanın wifi ayar moduna geçmesini sağladım. Uygulamayı açtım. Bu modda klima bir wifi dağıtıcısı haline geliyor. Uygulama açıkken klimanın wifi'ına bağlanıyorsunuz ve uygulamadan evin wifi'ını seçip şifresini giriyorsunuz. Kurulum tamamlanıyor.

Benüm klimada da anlık tüketim 1.1 0.7 0.4 gibi değerler gösteriyor. İlk başta 1.1 ile başlayıp ardından ortam sıcaklığına yaklaştıkça düşüyor.

Bizde de şuan arçelik 18330 AA klima var kumanda da tuşa basılı tutulduğunda 1.0 kw gösteriyor genelde bazen 0.9 a düşüyor. Bu kw miktarı saatlik mi ? saniyelik mi ? Onu merak ediyorum. Son olarak modem açık kaldığı sürece klima uygulama üzerinden kontrol edilebiliniyor değil mi ? Yardımınız için teşekkür ederim.

• vespapa41 kullanıcısına yanıt
    O an çektiği enerji. Mesela 1.0'da 1000 watt. Bir saat boyunca bu şekilde çalışırsa 1 kwh yakmuş oluyor. 1 kwh de sanırım 50 kuruş civarı. Ama o anlık ölçüm. Arada siz kontrol etmezken .7 .4e düşüyor olabilir.

Evde değilken wifi açık olduğu sürece kontrol edilebiliyor. Programı Cosa'ya yaptırmışlar. Ekran görüntüsünü ekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre The Sorcerer

O an çektiği enerji. Mesela 1.0'da 1000 watt. Bir saat boyunca bu şekilde çalışırsa 1 kwh yakmuş oluyor. 1 kwh de sanırım 50 kuruş civarı. Ama o anlık ölçüm. Arada siz kontrol etmezken .7 .4e düşüyor olabilir.

Evde değilken wifi açık olduğu sürece kontrol edilebiliyor. Programı Cosa'ya yaptırmışlar. Ekran görüntüsünü ekliyorum.

Yardımınız için çok teşekkür ederim. Sağolun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.