Şimdi Ara

Klima için yükseltici tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.Bizim burada şebeke gerilimi 160 volta kadar düşüyor ve bu düşük gerilimden dolayıda klima kompresörü yandı.Klima vestel 18000 btu ve ben buna manuel kademeli yükseltici takmayı düşünüyorum sizce kaç kva lık takmalıyım görüşleriniz nelerdir.

• elkcereyan E kullanıcısına yanıt
    Bütün evimi besleyecek yoksa sadece klimayımı
  • en az 10 kva lık gerekir. 15 kva olsa daha iyi olur. fiyat olarak 400-500 liradan başlıyor sanırım.
  • bps B kullanıcısına yanıt
    Hayır sadece klima

10-15 kva çok değil mi bir klima için.Bukadar büyüğe gerek varmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elkcereyan -- 20 Temmuz 2014; 14:01:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elkcereyan

Arkadaşlar merhaba.Bizim burada şebeke gerilimi 160 volta kadar düşüyor ve bu düşük gerilimden dolayıda klima kompresörü yandı.Klima vestel 18000 btu ve ben buna manuel kademeli yükseltici takmayı düşünüyorum sizce kaç kva lık takmalıyım görüşleriniz nelerdir.

Öncelikle Tedaş'a dilekçe yazın. Trafo değişimi veya kademe değişimi yapabilirler.

Saygılar...
    Sadece klima için 4 te yeter.
  • Ah ah keske oyle olsaydi ama ne yazikki dusundugunuz gibi degil.Burada esnaflar olarak 20 kisi imza topladik verdik ama ne gelen var ne giden.Komsularin cogu yukseltici takmis o yuzden bende takmayi dusuunuyorum.
    bps 4 kva yetermi diyosun kesinse alacam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç için inverter tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aslında 2.5 veya 3 kva düşünmüştüm sorun olurmu birde faz koruma rölesi takmak istiyorum bunu yükselticinin girişine mi çıkışına mı koysam uygun olur.
    4 kva yeter. Kliman on-of olduğu için. yoksa 3 kva da yeter. On-of klimalar ilk kalkışta çok akım çekerler.
    Kalkış akımı yüzünden mi 4 kva diyosun.
  • Hesabı nasıl yapılıyor. Inverter olsun olmasın max. Akım değerleri katalogta vardır.

Evet yoksa 1,8 kW harcayan bir klima için 2,5 kva yeter.
    Faz koruma rölesi hakkında ne düşünüyorsun yükselticinin girişinemi çıkışınamı taksam hangisi uygun olur.
    Zaten alacağın regülatörde aşırı akım, aşırı gerilim ve faz koruması standart olarak olması lazım. Müstakil faz koruma rölesi sanayi tipi üç fazlı sistemlerde kullanılıyor. Regülatör alıyorsan alacağın regülatörde saydığım özelliklerin olması lazım.
  • 3 kVA yeterli değil, ayrıca kademeli trafo ile (sizin manuel dediğiniz ile) olmaz. Servo regülatör lazım.

Saygılar...
  • 3kva neden yeterli degil.Kademeli regulator neden olmaz.Servo regulatorun kademelisi (manuel) yokmu.Zararlarindan bahsediyorsaniz ionlari biliyorum ama olmaz demenizdeki sebep nedir.
    Saygilar

• quote:

Orijinalden alıntı: elkcereyan

3kva neden yeterli degil.Kademeli regulator neden olmaz.Servo regulatorun kademelisi (manuel) yokmu.Zararlarindan bahsediyorsaniz ionlari biliyorum ama olmaz demenizdeki sebep nedir.
    Saygilar

Kompresörün kalkış akımı nedeniyle 3 kVA yetersiz gelir. Kademeli trafoda gerilim değişikliklerine hızlıca müdahale edemezsiniz. Klimanız zarar görür. Örneğin 170 Voltu 230 Volta yükseltecek şekilde kademe ayarı yaptığınızda trafo giriş geriliminin 1.35 katı çıkış gerilimi verir.(230/170'den). Kademe bu durumdayken gerilim 190 Volta yükselirse (şebeke tarafında) trafonun çıkışı 257 Volta yükselir, en iyi ihtimalle klima kartındaki varistörler patlar onları değiştirmek için masraf yaparsınız. Size gerilimi anlık olarak değiştirebilen servo regülatör lazım.

Saygılar...

• Eğer elinizde voltaj değerlerinden dolayı arıza yaptığına dair yetkili servis belgesi varsa tüketici mahkemesine başvurun. Daha önceden bir arkadaşım bu şekilde masrafları tedaştan almıştı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.