Şimdi Ara

Klima ile Nem Konusunda yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
9.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Benim yaşadığım dairenin alt katlara göre dışarıya doğru ortalama 1mt çıkıntısı var. Bu çıkıntının alt kısmı izlasyonlu değil terleme ve nem özellikle bu kısımdan ortaya çıkıyor. Aynı zamanda üst katımda bulunan daire inşaat durumunda cam pencere yok aradaki ısı farklılığı neme sebep oluyor diye düşünüyorum. Odayı %60 nem düzeyine sabitledim. Daire cihaz çalışmaz ike ort %70 seviyesinde nem gösteriyor.

Duvarda terleme yok ama çok büyük ihtimal evin içinden döşenmiş olan strafor ile duvar arasında ciddi bir terleme ve nem olduğundan eminim.

Ayrıca evin parkesinin altına Dow malzemesi serilmesine rağmen ters drenajdan kaynaklanan terleme ancak daire dışından yapılacak bir ısı yalıtımı ile çözülebilir.

Siz ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stat -- 16 Mart 2009; 17:50:39 >
  • Dış ortam sıcaklığı değişim gösteriyor.İstanbulda yaşıyorum.Kombi ortalama 50 derecede çalışıyor.Oda termostatı 17 derecede ayarlı.Saat 23 den sonra kombi kapatılıyor.Oda da havalandırma ancak aspiratör sayesinde yapılıyor.O da günde 10 dakika felan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemele

Nem alma cihazlari kullanmani tavsiye ederim. Nedeni ise sudur. Amerkan mutfakta elde edilen buhar Klimanin vermis oldugu isinin etkisi ile daha da yogunlasa bilir. Ornek yazin mutfaktan cikacak sicak buhar soguk hava ile yogunlasip neme donusebilir. Ben klimalarda bulunan nem alma ve verme fonksiyonun cok ileri ve profesyonel bir ozellik olduguna inanmiyorum.
    Bir urun dusunun hem isitacak hem sogutacak hem nem alacak hem nem verecek hemde temiz hava saglayacak. Butun bu ozellikleri buyuk oranda saglayan bir klima bana su an icin utopik geliyor. Nasil 1500tl ye alinan bir cep telefonun kamerasi 300-400 tl lik fotograf makinasinin performansini yakalayamaz ise klimalarda sogutma ve istima harici ozelliklerde diger makinalarin perfromansini yakalayamaz.

Klimanin ilk gorevi sogutmak sonra isitmak dir. Geri kalan ozellikler ticari süs ve boyadir. Illa da alacam derseniz tek marka DAIKIN URURUSARA dir. Gerisi yalan.

quote:

Orjinalden alıntı: Metehan1967

Evimde özellikle amarikan mutfak kullanılması sonucunda müthiş nemlenme meydana geliyor.Klima ile ısınma bu problemi ortadan kaldırırmı.Kısaca nem alan klima varmıdır.Bu konuda tecrübe ve bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum.

Yanlış bilgi vermeyin lütfen

Klima ve nem alma cihazlarının çalışma mantığı : ( soğuk havada nem çok az taşınabilir, Klima veya nem alma cihazları da havayı alır ve çok hızlı bi şekilde soğutur. soğuyan hava soğutulan yüzeye yapışır ve kalır. Bunları cihaz üzerinde tutar sonra da soğuk havayı çıkışa gönderir. Bazı cihazlarda çıkışta elektrikli rezistans var ki orada havayı tekrar ısıtır. fakat o cihazlar çok pahalı olduğu için piyasada pek bulamazsınız. )

Dolayısı ile odayı soğutmadan nem alabilen bir sistem fizik kanunlarına aykırıdır. sadece soğuttuğu havayı tekrar ısıtan cihazlar vardır ki bunlar da bu bahsedilen cihazlar değil.

Fakat günlük 16 litre su toplayabilen bir cihaz odayı çok fazla kurutacağı için kontrollü çalıştırmak gerekmektedir. cihazların üzerindeki nem ölçmelere pek güvenmiyorum çünkü cihazın etrafındaki nem düşse de hava silkilasyonu az olan konumda duruyor ise doğru bi sonuç alamazsınız.

• abuzerefendi A kullanıcısına yanıt
    Valla abuzer ne diyecegimi bilemiyorum.
    Son msg 5 sene once atilmis bu surede neler oldu neler? Benim oglum oldu 5 yasinda okula gidiyor.
    Bence kendini guncelle.

DH nin bu konulari bi sekilde cozmesi lazim.
    5 yilda ne teknolojiler geldi. 5 yil onceki msg dan alinti gelince sasirdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Valla abuzer ne diyecegimi bilemiyorum.
    Son msg 5 sene once atilmis bu surede neler oldu neler? Benim oglum oldu 5 yasinda okula gidiyor.
    Bence kendini guncelle.

DH nin bu konulari bi sekilde cozmesi lazim.
    5 yilda ne teknolojiler geldi. 5 yil onceki msg dan alinti gelince sasirdim.

ya komik olmayın yaa fizik kuralları mı değişti 5 yılda. Soğuyan hava daha az nem tutacağı için zaten yağışlar oluşuyor klimalar dışarı su çıkarıyor vs vs vs

Hatalı mesajlar yazmayın diyorum sadece olay bu. bilmediğiniz konu hakkında atıp tutarak milleti yanlış bilgilendirmeyi bırakın...
  • abuzerefendi A kullanıcısına yanıt
    Fizik kurallarini hatirlaman 5 yil mi surdu?
    Gidip te 5 yil once yazilmis bir konuyu hortlatmana sasiriyorum. Nerden nasil buluyorsun.
    Bence kendine guncelle 2014 yilindayiz abuzer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Fizik kurallarini hatirlaman 5 yil mi surdu?
    Gidip te 5 yil once yazilmis bir konuyu hortlatmana sasiriyorum. Nerden nasil buluyorsun.
    Bence kendine guncelle 2014 yilindayiz abuzer.

Tamam arkadaş anladım. Hatalı olduğunu hatalı cümleler kurduğunu kabul etmek yerine çamura yatıyorsun. yüzyıl da geçse fizik kuralında bi değişme olmadı

neyse kardeş sen çamurunda yuvarlanmana debelenmene devam et. ben senin çamurluğuna girmeyeceğim.
  • yahu beyler neden çekişiyorsunuzki cemele arkadaş buhar konusunda düşüncesini söylemiş. olabilir demiş sanırım çektiğiniz gereksiz banları görünce yazıp geçmiş. gerek yok bunlara sakin olalım. kırmayalım birbirimizi. ben burdan cemele arkadaşa söyliyim yazın dahi mutfaktaki buharı alıyor klima ben kullanıyorum.

nacizane kendi tecrübemi klima tavsiye konusana yazdım burayada işleyelim.

quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

quote:

Orijinalden alıntı: abuzerefendi

Klima Nem Alma Fonksiyonu Gerçekten Çalışan Klima Önerisi.

Arkadaşlar Marmara ve Ege bölgesindeki hava nem oranı %60 - 65 civarındadır. insan sağlığı açısından da bu değer %30-%50 aralığında olması gerekmektedir. ideali %40 oranıdır. Peki o zaman marmara ve ege bölgesinde dış hava nem oranı bile %65 70 olan yerlerdeki insanlar ne yapacaklar. Bu konuda gerçekten de nem alma fonksiyonu çalışan bir klima önerisi olan varmı?

İş yerimde Airfell 18 bin btu luk klima var fakat iş yerimdeki nem oranını %60 ın altına indiremiyor. Nem alma fonksiyonu kapalı iken de genelde %70 civarında nem oluyor.

Gerçekten de nem alma işlemini hakkı ile yapan klima önerisi olanlardan yardım bekliyorum.

arkadaş sizin belirttiğiniz nem oranları yaz için dış havada ve evdeki ortamda insanın rahat edeceği ortamlara dair verilmiştir.

yazın %50 nemden sonrası insanı rahtsız eder terlem artar. bunun için klima kullnırız. görevini iyi yapan klima seçildiği ortamın nemini dengede tutar. yazın klimanın işi her durumda nem almaktır. ayrıca daha kuvvetli nem alma fonksiyonları vardır nem alma modu olarak geçer kendi klima kumandanızdada bu modu görebilirsiniz damla şeklinde resim içerir tuşta ve ekranda.

kışınsa %30 nem kapalı ortamda insanı hasta eder. solunum yolları kurur %50 nem dahi yeterli gelmez kapalı ortamda. %60 tan aşağı düştümü ben oda nemlendirici kullanıyorum. çok ciddi romatizma hastasıyım aynı zamanda yağmurun yağacağı zamanlarda ağrıdan ölecek duruma gelirim. öyleyken durum budur benim için.

sizin sorununuza gelince şayet iş ortamınızda nem kokusu vesair durum varsa nem laıcı kullnsanız dahi çözüm olmaz. nemin kaynağını gidermeniz gerekir.

klimanız nem oranını %60 altına indiremiyorsa derece ayarı yetersiz geliyor olabilir. şayet derece ayarını . deneyin 27-28 derecelere alın. ille biraz daha azalacaktır nem. hala nem eksilmiyorsa klimanızda problem olabilir veya kullandığınız alana yetersizdir. çünkü ortam ısındıkça havadaki nem azalmaya başlayacaktır.

ben şahsen 15-16m2 odada 9000 btu klima ile mecburen nemlendirici cihaz kullanıyorum. çünkü sıcağı çok severim mecburen şuan odada nem %50 boğazım kurumuş durumda inanın oda sıcaklığı ise 26.7°C

@abuzerefendi

@abuzerefendi @cemele

• Fizik kuralları aynı da siz sanırım aletin hem ısıtma hem soğutma peteklerinin içeride olabileceğini düşünmediniz. Nem alma cihazlarında ilk önce hava soğuk kısımdan geçer, daha sonra da sıcak kısımdan, böylece geldiği ısıda çıkar. Yalnız ayrıca ısıtma yapılmaz, aynen klimadaki iç-dış ünite, buzdolabındaki iç-dış ısı değiştiriciler gibi bir yapı var ama ikisi de aynı yerde peşpeşe duruyorlar. Bu arada ben hiç nem alma cihazı görüp incelemedim, nasıl olsa fizik kuralları aynı, başka yolu yok. Varsa başka açıklama biz de öğrenelim...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: improvise

Fizik kuralları aynı da siz sanırım aletin hem ısıtma hem soğutma peteklerinin içeride olabileceğini düşünmediniz. Nem alma cihazlarında ilk önce hava soğuk kısımdan geçer, daha sonra da sıcak kısımdan, böylece geldiği ısıda çıkar. Yalnız ayrıca ısıtma yapılmaz, aynen klimadaki iç-dış ünite, buzdolabındaki iç-dış ısı değiştiriciler gibi bir yapı var ama ikisi de aynı yerde peşpeşe duruyorlar. Bu arada ben hiç nem alma cihazı görüp incelemedim, nasıl olsa fizik kuralları aynı, başka yolu yok. Varsa başka açıklama biz de öğrenelim...

bir sene geçmiş konudan ama tamda bu konuyu araştırıyordum.
    konunun sonucu ne oldu acaba? klima kışın nem alma için kullanılabilir mi?
    küçük odada bebek olduğu için hastalanmasın diye sadece salondaki peteği yakıyoruz ve salon sıcaklığı 24-25 derece ortalama ev sıcaklığı ise 21-23 oluyor. salon dışındaki odalarda cam üzerleri duvarlarda lekelenmeler oluşmuş. geçen gün sabah yatak odası camının buharlandığını gördüm. sebep odalar arası sıcak farklılığımıdır sizce? evin üzerinde kat bahçesi de var duvardaki lekelenmeler bundan da olabilir belki ama salonda bir problem yok ve cam üzerlerinde problem var. yorumlardan pek klima ile sorunu çözemeyeceğimi düşünüyorum. nem alma cihazı mı almalıyım sizce?
    teşekkürler

• Sizin sorununuz nem alma cihaziyla cozulmez. Sorun isi farkindan kaynaklaniyor. Sicak hava soguk zeminle temas edince icindeki nem yogusup yuzeyde su olarak kaliyor. Ayrica kisin isitma yapilan ortamda nem almaya ihtiyac kalmaz. Isinan ortamda nem duser. Tam tersine kisin o yuzden nemlendirme cihazlari yaygin olarak kullanilir. Siz de bir nem olcerle durumu gozleyebilirsiniz. 40-60 arasi nem uygun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi improvise -- 1 Ocak 2015; 12:16:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Odalar arası sıcaklık farkı derim ben de.Soğuyan havanın nem tutma kapasitesi düşer.Nem alma cihazıyla havadaki ihtiyacınız olan tüm nemi de kaybedersiniz.
    Ama biraz fazla rutubet varmış gibi geliyor sizin evde;belki kat bahçesi?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.