Bildirim
Klima ile Nem Konusunda yardım
Orret Home Dijital Mutfak Terazisi, Paslanmaz Çelik Yüzeyli Hassas Tartı, Dara İşlevi, LCD Ekran,Piller Dahil 5 Birim Dönüştürme, Otomatik Kapanma Özellikli, 5 kg Kapasite : Amazon.com.tr: Mutfak
https://www.amazon.com.tr/Orret-Home-Paslanmaz-D%C3%B6n%C3%BC%C5%9Ft%C3%BCrme-%C3%96zellikli/dp/B0D62XF3SC/ref=zg_m_mg_g_56453957031_m_sccl_2/262-9977704-9917659?psc=1
3 sa. önce paylaşıldı
KAHVE DUNYASI Kahve Dünyası Bitter Gofrik, 24'lü : Amazon.com.tr: Gıda Ürünleri
https://www.amazon.com.tr/KAHVE-DUNYASI-D%C3%BCnyas%C4%B1-Bitter-Gofrik/dp/B074PT2HZ8
5 sa. önce paylaşıldı
Gigabyte Aero 14 Oled BMF-H2TRBB3SH i7-13620H 16 GB 512 GB SSD RTX4050 14" W11H Dizüstü Bilgisayar Fiyatları ve Özellikleri
https://www.n11.com/urun/gigabyte-aero-14-oled-bmf-h2trbb3sh-i7-13620h-16-gb-512-gb-ssd-rtx4050-14-w11h-dizustu-bilgisayar-53726405?magaza=ebrarbilgisayar
geçen hafta paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
klimalarda nem alma modu vardır ama bu modda soğutma yapıyor ısıtma ile birlikte nem alan hiç duymadım -
Yani klima kullanarak nem almamız hayal.O zaman nasıl bir çare bulmam lazım.Nem alma makinaları gördüm int gezerken işe yararmı acaba. -
quote:
Orjinalden alıntı: Metehan1967
Yani klima kullanarak nem almamız hayal.O zaman nasıl bir çare bulmam lazım.Nem alma makinaları gördüm int gezerken işe yararmı acaba.
Zibro D112 ve D116 yı inceleyin -
m birol hocam peki bu D112 ve D116 nem alma işlemi yaparken, odayı soğutuyormu acba?
mbirol Tarih 5 Mart 2009; 17:49:59
quote:
Yani klima kullanarak nem almamız hayal.O zaman nasıl bir çare bulmam lazım.Nem alma makinaları gördüm int gezerken işe yararmı acaba.
Zibro D112 ve D116 yı inceleyin -
Hayır soğutma yapmaz.Sadece nen alıyor.24 saate 12 veya 16 litre kapisetelerdedir. -
Nem alma cihazlari kullanmani tavsiye ederim. Nedeni ise sudur. Amerkan mutfakta elde edilen buhar Klimanin vermis oldugu isinin etkisi ile daha da yogunlasa bilir. Ornek yazin mutfaktan cikacak sicak buhar soguk hava ile yogunlasip neme donusebilir. Ben klimalarda bulunan nem alma ve verme fonksiyonun cok ileri ve profesyonel bir ozellik olduguna inanmiyorum.
Bir urun dusunun hem isitacak hem sogutacak hem nem alacak hem nem verecek hemde temiz hava saglayacak. Butun bu ozellikleri buyuk oranda saglayan bir klima bana su an icin utopik geliyor. Nasil 1500tl ye alinan bir cep telefonun kamerasi 300-400 tl lik fotograf makinasinin performansini yakalayamaz ise klimalarda sogutma ve istima harici ozelliklerde diger makinalarin perfromansini yakalayamaz.
Klimanin ilk gorevi sogutmak sonra isitmak dir. Geri kalan ozellikler ticari süs ve boyadir. Illa da alacam derseniz tek marka DAIKIN URURUSARA dir. Gerisi yalan.
quote:
Evimde özellikle amarikan mutfak kullanılması sonucunda müthiş nemlenme meydana geliyor.Klima ile ısınma bu problemi ortadan kaldırırmı.Kısaca nem alan klima varmıdır.Bu konuda tecrübe ve bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum.
-
quote:
Evimde özellikle amarikan mutfak kullanılması sonucunda müthiş nemlenme meydana geliyor.Klima ile ısınma bu problemi ortadan kaldırırmı.Kısaca nem alan klima varmıdır.Bu konuda tecrübe ve bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum.
Probleminizin ne oldugu hatta bir probleminiz oldugu konusunda eminmisiniz ? Eger mutfakta devamli kazanlar kaynatmiyorsaniz yani normal bir kullanim varsa boyle bir nem problemi olmamali. Su kis aylarinda isitma dolayisiyla evlerimizde hava zaten kurudur. Mutfakta pisen bir tencere veya kaynayan bir caydanlik bu kurulugu anca biraz azaltir o kadar, hele amerikan mutfakta olaya salon hacmide girdiginden fazla nem olusmasi biraz zor. Yinede nem oluyorsa bir davlumbaz veya aspiratorle nemli havayi disari atin. Nem alici almanizi tavsiye etmem buna gerek yok. Yaz icinse klima taktirin. zaten nem alicilarda ic ve dis unitenin ayni kutuya kondugu klimalar yada daha dogru degimiyle isi pompalaridirlar. Su anda bilinen en iyi nem alicilar isi pompalaridir.
-
cvp için teşkkrler. mbrol. -
Arkadaşım sebeb olarak ancak mutfakla salonun bir olması mantıklı geldi bana.Her akşam camlardaki yoğunlaşan suyu silsemde yine aynısı devam ediyor.Ev yeni.Bir tek havaların soğuk olması nedeni ile havalndırma yapmıyoruz.Aspiratörde az çalışıyor.Sebebi ise evin içini buz gibi ediyor.Gerçi kış aylarıda dahil salon ve mutfak 18 derecnin üzerini görmedi.Faturaların aşırı kabarmaması için fazla yakamadım.Ortalama salon sıcaklığı 16-17 derecede gezdi.Doğalgaz faturası aylık 300 geldi buna rağmen. -
quote:
Arkadaşım sebeb olarak ancak mutfakla salonun bir olması mantıklı geldi bana.Her akşam camlardaki yoğunlaşan suyu silsemde yine aynısı devam ediyor.Ev yeni.Bir tek havaların soğuk olması nedeni ile havalndırma yapmıyoruz.Aspiratörde az çalışıyor.Sebebi ise evin içini buz gibi ediyor.Gerçi kış aylarıda dahil salon ve mutfak 18 derecnin üzerini görmedi.Faturaların aşırı kabarmaması için fazla yakamadım.Ortalama salon sıcaklığı 16-17 derecede gezdi.Doğalgaz faturası aylık 300 geldi buna rağmen.
Bu son verdiginiz bilgiyle probleminiz hakkinda daha dogru fikir yurutulebilir. Sizin bir probleminiz var. Bence probleminiz zannettiginizden biraz daha farkli. Oncelikle sunu soyleyeyim, pencere veya duvarda nem gormek tam olarak oda havasinda cok nem var demek degildir. Tam tersine oda havasindaki nem yani buhar halindaki su, soguk olan yuzeylerde sivi hale donuserek kaybedilmekte yani oda havasi icindeki buharlasmis haldeki goze gorunmeyen suyu kaybetmektedir yani kurumaktadir anlamina gelir. Boyle bir odada havadaki gercek nem orani ancak olcumle bulunur veya kurulugu veya nemi kendinizi biraz egitince tecrubeyle solunum yollarinizin tepkisinden hissedersiniz.
Yukarida yazdiklarim genel bir bilgilerdir. Sizin probleminiz odalar arasinda sicaklik farki yaratmanizdan doguyor. Mutfagi hic kullanmasanizda, sicak odalar sicak havanin suyu daha fazla buharlastirmasiyla nemi bunyesine alacak sonra bu hava mutfaga geldiginde isinin dusmesiyle birlikte su buhari tutma kapasitesini azalttigi icin yogusma vasitasiyla bu nemi duvara pencereye kusacaktir. sonra bu hava sicak odalara geri dondugunde sicaklik arttikca daha da kurumus olacak ve ayni dongu devam edecektir.
Sizin evde sicak odalarda hava kurulugu oldugu muhakkak, soguk mutfak ve salonda ise fazla nemli hava problemi olabilirde olmayabilirde. Mutfaga birde nem alici koyup nemi dahada cok alirsaniz sicak odalar dahada kuruyarak solunum yollarinizda problemler ousturacaktir. Bu yuzden nem alici tavsiye etmiyorum.
Bu anlattiklarim bu forumda daha once bir cok kere anlattigim bagil nem fenomeniyle ilgilidir. Zor ve uzun bir konudur buraya tekrar yazmiyorum.
Sizin probleminiz odalar arasindaki isi farkindan kaynaklaniyor ve bence evinizin toplaminda havada nem fazlaligi degilde azligi problemi var.
-
Odaların hepsindeki sıcaklık aynı sayılır.Yani odalar arsında ısı farkı olmuyor.Mutfak zaten salonla direk bağlı olduğu için salondaki sıcaklıkla mutfaktaki aynı. -
quote:
Odaların hepsindeki sıcaklık aynı sayılır.Yani odalar arsında ısı farkı olmuyor.Mutfak zaten salonla direk bağlı olduğu için salondaki sıcaklıkla mutfaktaki aynı.
Mutfak ve salon 16-17 derece. Diger odalardami 16-17 derece ?
Oda lafi yerine mutfak, salon, yatak odasi, oturma odasi, cocuk odasi, koridor, sandik odasi, banyo, tuvalet'in hepsini tanimlayici olarak, "evinizde bulunan hacim birimleri" gibi bir degim kullansam daha aciklayici olur belki.
Evinizin icinde heryerde hava sicakligi aynimi ? degiskenmi ? Bahsettigim budur. -
klıma ısıtmadayken zaten havayı kurutuyor..yanı bır nevı ıcerdekı nemı alıyor..zate rahatsız olan cok kısı klımayla nem veren cıhazlalr kullanıyor... -
cengizumur arkadaşım oda derken genel olarak bahsetmek yazıyı kısaltır diye düşünmüştüm.Isı değişimi olmuyor.Her ayrı birimde en yüksek sıcaklık 16-17 derece. -
quote:
cengizumur arkadaşım oda derken genel olarak bahsetmek yazıyı kısaltır diye düşünmüştüm.Isı değişimi olmuyor.Her ayrı birimde en yüksek sıcaklık 16-17 derece.
Tebrik ederim eger cocuk olmasa benim istedigim derecelerde yasiyorsunuz. Musaadenizle iki sey daha sormak istiyorum, Eviniz kac metrekare ve disarida ortalama sicaklik ne oluyor yada hangi sehirdesiniz ? -
Bende 3-4 gün öncesine korkunç derecede nemden muzdariptim. Evim Kavacıkta ve evim daire içinden ısı yalıtımı yapılmış durumda aslında nemlenmenin nedenlerinden bir taneside bu. Eğer daire dışarıda ısı yalıtımı yapılmış olsa idi sorun almayacaktı :-(
3 gün önce Fakir Umor Nem alma aleti aldım. Topladığı nemi görünce korktum desem yalan olmaz. Cihaz ilk gece yaklaşık 2lt su topladı. Bu cihazları yaklaşık 1 ay inceledim. Klima sizin derdinize çözüm olamaz çünkü kışın yoğuşmadan dolayı klimaların nem alma özelliği doğru üzgün çalışamamaktadır.
Cihazı kullanmak isdediğiniz yerin m2 ve yüksekliğine göre cihazlar değişiklik göstermektedir. Örnek olarak ~30m2 ve 2.5 m yükseklikte bir oda için 12lt'lik olan nem alma cihazı önerildi.
Önünüzde seçenek olarak 3 cihaz var(elenmiş ve tavsiye edilen)
1. Fakir Umor adresi:http://www.hepsiburada.com/fakir-umor-nem-alma-cihazi/productDetails.aspx?categoryid=17175&productid=evfakumor
2.) Olefini MDF-12DEN3 adresi:http://www.hepsiburada.com/olefini-mdf-12den3-nem-alma-cihazi/productDetails.aspx?categoryid=17175&productid=evolemdf12
3.) KINGPOST adresi:http://www.hepsiburada.com/kingpost-nem-alma-cihazi/productDetails.aspx?categoryid=17175&productid=evkingpost&SKU=EVKINGPOST-12
fiyat olarak Fakir en pahalısı ben bunu servis ağı yüzünden seçtim. Olefinin TR distribüteri ile görüştüm servis ağı onlarında geniş fakat cihaz bu sene TR ye geldiği için biz merkez olarak destek veriyoruz servistekiler konu hakkında eğitim almadılar dediler.
Kinpost ise Çin üretimi cihaz onun servis ağını çok sorgulamadım işin gerçeği.
Fakir hakkında ise şunları söyleyebilirim.:
Üzerinde Isı ve Nem göstergeleri mevcut. İstediğiniz nem düzeyini ayarlayabilirsiniz. Normal durumlarda %45-%55 nem seviyesi insanlar için ideal densede ben evde %60 a ayarladım. Cihaz no frost buzdalabı gibi ses çıkarıyor ses seviyesi bu şekilde. Olefiniler daha sesizmiş diye duydum ama dediğim gibi test etme imkanı bulamadım.
Cihazı kullanmaya başladıktan sonra evdeki rutubet kokusu ve terleme yok oldu. Cihaz otomatik modda devamlı çalışıyor.
İyi günler.
-
quote:
Orjinalden alıntı: stat
Bende 3-4 gün öncesine korkunç derecede nemden muzdariptim. Evim Kavacıkta ve evim daire içinden ısı yalıtımı yapılmış durumda aslında nemlenmenin nedenlerinden bir taneside bu. Eğer daire dışarıda ısı yalıtımı yapılmış olsa idi sorun almayacaktı :-(
3 gün önce Fakir Umor Nem alma aleti aldım. Topladığı nemi görünce korktum desem yalan olmaz. Cihaz ilk gece yaklaşık 2lt su topladı. Bu cihazları yaklaşık 1 ay inceledim. Klima sizin derdinize çözüm olamaz çünkü kışın yoğuşmadan dolayı klimaların nem alma özelliği doğru üzgün çalışamamaktadır.
Cihazı kullanmak isdediğiniz yerin m2 ve yüksekliğine göre cihazlar değişiklik göstermektedir. Örnek olarak ~30m2 ve 2.5 m yükseklikte bir oda için 12lt'lik olan nem alma cihazı önerildi.
Önünüzde seçenek olarak 3 cihaz var(elenmiş ve tavsiye edilen)
1. Fakir Umor adresi:http://www.hepsiburada.com/fakir-umor-nem-alma-cihazi/productDetails.aspx?categoryid=17175&productid=evfakumor
2.) Olefini MDF-12DEN3 adresi:http://www.hepsiburada.com/olefini-mdf-12den3-nem-alma-cihazi/productDetails.aspx?categoryid=17175&productid=evolemdf12
3.) KINGPOST adresi:http://www.hepsiburada.com/kingpost-nem-alma-cihazi/productDetails.aspx?categoryid=17175&productid=evkingpost&SKU=EVKINGPOST-12
fiyat olarak Fakir en pahalısı ben bunu servis ağı yüzünden seçtim. Olefinin TR distribüteri ile görüştüm servis ağı onlarında geniş fakat cihaz bu sene TR ye geldiği için biz merkez olarak destek veriyoruz servistekiler konu hakkında eğitim almadılar dediler.
Kinpost ise Çin üretimi cihaz onun servis ağını çok sorgulamadım işin gerçeği.
Fakir hakkında ise şunları söyleyebilirim.:
Üzerinde Isı ve Nem göstergeleri mevcut. İstediğiniz nem düzeyini ayarlayabilirsiniz. Normal durumlarda %45-%55 nem seviyesi insanlar için ideal densede ben evde %60 a ayarladım. Cihaz no frost buzdalabı gibi ses çıkarıyor ses seviyesi bu şekilde. Olefiniler daha sesizmiş diye duydum ama dediğim gibi test etme imkanı bulamadım.
Cihazı kullanmaya başladıktan sonra evdeki rutubet kokusu ve terleme yok oldu. Cihaz otomatik modda devamlı çalışıyor.
İyi günler.
Nemin fazlaligina nasil karar verdiniz ? Duvarlarda terlememi sadece ?
-
Dediğim gibi benim evim içeriden ısı yalıtımı yapılmış durumda. Bu yüzden duvarlarda terleme olmuyor. Dolap içinde çok ciddi nem var idi. Birkaç elbisemde hatta küflendi. Aynı zamanda banyo ve depomun tavanlarında küflenmeler oluşmaya başladı. Cihaz ortalama günde 4-5 lt su üretiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stat -- 16 Mart 2009; 15:41:32 > -
quote:
Orjinalden alıntı: stat
Dediğim gibi benim evim içeriden ısı yalıtımı yapılmış durumda. Bu yüzden duvarlarda terleme olmuyor. Dolap içinde çok ciddi nem var idi. Birkaç elbisemde hatta küflendi. Aynı zamanda banyo ve depomun tavanlarında küflenmeler oluşmaya başladı. Cihaz ortalama günde 4-5 lt su üretiyor.
Duvarda terleme olmayipta onundeki dolabin icinde olmasi enteresan. Her gun odaya 4-5 litre su girmesi az degil, bunun kaynagi nedir acaba ?
Benzer içerikler
- baca rüzgar gülü kullanıcı yorumları
- airfel klima alınır mı
- klima 5 dakika çalışıp duruyor
- demirdöküm akıllı kumanda kodu
- sigma klima yorumları
- en iyi klima markaları
- mijia air purifier 5 pro
- hortumsuz portatif klima
- en iyi hava temizleme cihazı
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X