Bildirim
Klima kompresoru devreye girip bir sure sonra tekrar devreden cıkıyor neden olabılır acaba
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
2017 dizel focus da başıma gelmişti gaz verince klima devreden çıkıyordu klimanın motorla olan bi bağlantısı sıyırmış gaz verince atıyor demişti servis öyle bişey olabilir
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Arıza yok. Fluence'ım var onda da aynı şekilde çalışıyor.
Soğutmasında sıkıntı var mı? Yoktur, çünkü arıza değil.
Soğutmada problem yoksa yakıt tasarrufu için gerek görmedeği durumda kapatıyordur kompresörü. -
Clio 4 0.9 tce gaza yuklenince klimayi kapatiyor motorun yuku azalinca aciyor.
Bi de alisamadim gitti stop starta.
klima acik isiklarda duruyorum zink stop ediyor. klimayi da kapatiyor.
e kardesim Antalyada yasiyorum 45 derece disarisi ne kapatiyon sen benim klimami
unutmazsam her seferde kapatiyorum meredi.
Temelli kapatilan biyeri de yok.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
sürekli çalışmaktansa gerekli olduğu durumlarda çalışıyor.
yeni araçların çoğu böyle, sorun değil. -
Klima gazını kontrol ettirin büyük ihtimalle gaz eksik. Hiçte normal olmayan bi durum
klimayı acar acmaz baslıyor durup calısmaya yanı sogutup kısma yada gaz verınce degıl.gaz yenı basıldı yanı olculu.cok yada hıc gaz olmaması boyle bır sorun yaratırmı acaba. -
Fazla yada eksik gazdan dolayı yapabilir. Basınç arttıyorsa kendisini devreden çıkarıp tekrardan sokabilir.
Ama genelde renault grubunda bu olay hepsinde var. Eğer basınç değerleri normal ve soğutmasından ötürü şikayetiniz yoksa gönül rahatlığıyla kullanın. -
Normal böyle olması...
bu kadar sık devreye gırıp cıkması kompresorun sogutma performansınıda etkılıyor dogal olarak.bır sure calıssa gayet guzel sogutacak klıma -
Symbol 2017 1.5 dci klimayı açıyorum rolantide fan 1-2 de iken klima kompresörü devreye girip çıkıyor belli aralıklarla (10-15 saniye). Fan 3-4 te yapmıyor gibi. Normal mi acaba bu durum.nsık sık devreye girip çıkması kompresörü bozmaz mı?
Soğutmasında sıkıntı yok buz gibi yapıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 34istanbul34 -- 30 Eylül 2022; 19:32:51 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eğer gaz fazla basıldıysa , basınç artınca kompresör kendini korumaya alır ve kapanır. Mesela 5 -10 saniye çalışır ve durur.
Yakın zamanda gaz dolumu yapıldımı ?
-
Normal, yeterli miktardan fazla sogutursa (kompressor uzun calisirsa) sistemde bir yerler donarquote:
Orijinalden alıntı: 34istanbul34
Symbol 2017 1.5 dci klimayı açıyorum rolantide fan 1-2 de iken klima kompresörü devreye girip çıkıyor belli aralıklarla (10-15 saniye). Fan 3-4 te yapmıyor gibi. Normal mi acaba bu durum.nsık sık devreye girip çıkması kompresörü bozmaz mı?
Soğutmasında sıkıntı yok buz gibi yapıyor.
Yuksek fanda iken devreden cikmamasi normal. Cunku fazla miktarda isi transferi gerceklesiyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ya şase vardır arabada , yada müşür sorunudur
Evaporator sensörü arızasında da benzer durum yaşanabiliyor. Sensör hatalı ölçtüğü için klima duruyor, sağlam sinyal gidince başlıyor çalışmaya...
Araç bilgisayara bağlanıp sensör değerlerine bakılmalı, bu aç kapalar olduğunda sensör kaç dereceleri gösteriyor... Ordan kolayca anlaşılabiliyor.
2019 Clio 4 var bende 0.9tce. Aynı sorun bende de var. Rolantide sorunsuz çalışıyor klima. Ama arabada gaza yüklenince veya dur kalklarda klima devreden çıkıyor. Fan üflemeye devam ediyor ama soğuk üflemiyor. Sonra tekrar devreye giriyor. Biraz çalışıyor. Biraz kesiyor yani. Uzun yolda soğutma olarak çok sorun olmuyor ama şehir içinde sürekli çalışıp kesince içerisi soğumuyor. Hatta klima kesilince fan dışarıdaki sıcak havayı üflediği için içerisi ısınıyor.
Sorunu çözen varsa bilgi verebilirse çok sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilexsamet -- 15 Haziran 2024; 18:10:49 >
Çok büyük ihtimal klimanın valfinde sıkıntı var. Clio larda kronikmiş bu değiştirenlerin düzeiliyor
-
Teşekkürler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Rica ederim valf şöyle bir parça. Düşük ihtimalde olsa birde evaporatör sondası , yani sıcaklık sensöründende yapabiliyor. Youtubede değiştirmesi temizlemesi kolay yerde. Önce sensörü deneyin isterseniz aracı bilgisayarla bağlatıp doğru değerleri ölçtüğüne bakın sorun yoksa büyük ihtimal klima valfinde sorun. Clio larda kronik
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deppechemode45 -- 6 Eylül 2024; 9:23:11 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Arıza yok. Fluence'ım var onda da aynı şekilde çalışıyor.
Soğutmasında sıkıntı var mı? Yoktur, çünkü arıza değil. |
Benzer içerikler
- öğrenci arabası
- citroen c3 1.2 puretech yorum
- en iyi h4 led ampul
- febi marka nasıl
- egzoz delik olursa ne olur
- sıfır doblo fiyatları
- togg fabrikası gemlik"te nerede
- dacia jogger özellikleri
- mg türkiye fabrika
- yeni c3
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X