Şimdi Ara

KLİMA KULLANAN ARKADAŞLAR KIŞ PERFORMANSI (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
6.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kış geldi hissedilen sıcaklık -7 derece ve normal hava -3 derece fujitsu klimamdan çok memnunum adece kafamı 60 dereye takmıştım onuda üflemez diyorlar 55 derec üflüyor salonda bunalıyorum sıcaktan,daha defrosa girmedi.
  • Bende Mitsubishi Electric'in MSZ-GC35VA G-Inverter modelini kullaniyorum...Henuz yeni sayilirim ama bir kac gun icerisinde edindigim tecrube..Kesinlikle parasinin karsiligini veriyor...Isıtmasi harika...Kesinlikle t-shirt ile oturma konforunu veriyor..Bunun yanisira sessizligide arti puan...Ben memnunumm...16 m2 lik odama 12.000 btu aldim...Tavsiye ederim..
  • Memolix birde sen onun sogutmasini gor yazin sakın t-shirt ile filan oturma yaz ortasinda üsütürsün yoksa ayarlamalari iyi yap. Hayirli olsun sen 9000 btu da alsan o alanda da yertmis. Ben ayni cihazi 24 m2 + 10 m2 cati kati( 24m2 lik yerden merdivenle geciliyor acik bir birine) isitiyorum. Daha dogrusu cati kati icinde MSH GA25 900 btu klasik klima almistim ona gerek bile kalmadi ve o cihaz simdi bosta Cunki Mitsibushi MZS GC35 hallediyor sicak hava hafif olup yuksege ciktigi icinde cati katida sicak oluyor. Yakinda cati katindaki cihazi söküp benim oglanin odasina monte ettirmeyi dusunuyorum. Klima gunde 14-16 saat arasi calisiyor ve sabit duruma göre 23-24 derece faturaya etkisin maxsimum 20 tl olacagini dusunuyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: memolix

Bende Mitsubishi Electric'in MSZ-GC35VA G-Inverter modelini kullaniyorum...Henuz yeni sayilirim ama bir kac gun icerisinde edindigim tecrube..Kesinlikle parasinin karsiligini veriyor...Isıtmasi harika...Kesinlikle t-shirt ile oturma konforunu veriyor..Bunun yanisira sessizligide arti puan...Ben memnunumm...16 m2 lik odama 12.000 btu aldim...Tavsiye ederim..

• arkadaşlar bende fuji elektrik rsa12 inverter modeli var bu sene eve soba kurmadım ve klimamın performansı gayet güzel içeriyi 28 C ye aldığım zaman kapı çok açılıp örtülmezse 28 C yi buluyor yoksa 25-26 C ye çıkarıyor defros olayına gelince bu sene daha iki kere defros oldu normal mi bilmiyorum.ama şunu söyleye bilirim gerçekten verdiğiniz paraya değiyor.hele yazın hiç değmeyin keyfime çok harika.bu yaz odamın yalıtımını biraz daha artıracağım o zaman daha hoş olacak.ha bu arada defros olayı şöyle oluyor dışarı sıcaklığı sıfır derecede idi lamba yanıp sönüyor on dakika sonra kaldığı yerden devam ediyor.elektrik tüketimine gelince evin elektrik harcamasına +35 ytl yükü var yalnız 24 saat çalışırsa
  • arkadaşlar bu klimaların defrosa girmemesi için yapabileceğimiz bir şeyler yok mu?mesala bir klima defrosa neden girer,dış hava sıcaklığı defrosa girmesinde etken midir ve hep merak ettiğim konulardan biride şu benim klima -15 dereceye kadar ısıtır diyor acaba doğrumu ben tam olarak test edemedim çünkü klimayı aldıktan sonra hava sıcaklığı -2 altına düşmedi birde benim klimamdaki defros olayını ben kendimce şu şekilde tanımlıyorum dış havada nem çok yüksek olursa defrosa giriyor gibi geldi nereden vardım bu kanıya defros olduğu zaman bakıyorum dış hava sıcaklığı - bile değil fakat nem % 70 lerin üzerinde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alibaba

quote:

Orjinalden alıntı: teknikdestekci

bende fujitsu asya 14lc modelini aldım bende yaptığım ölçümde ağız üflemesi 59.8 dereceye kadar çıktı. herzaman aynı değerde üflemiyor klima ihtiyaca göre bu maksimum değeri.daha önce beko kullanıyordum. fujitsu müthiş bir klima şuanki dondurucu soğuklarda evin içini 11 dereceden 20 dereceye 5 dakikada 30 dereceye ise yaklaşık yarım saat getiriyor. odam 10 mt2 civarında klima 40 m2 ısıtabiliyor.benim ev çok korunaksız hertarafı açık

Hocam Fujitsu yu kaça aldınız?

ben orjin klimadan 2500. ytl 12 taksite aldım
  • quote:

Orjinalden alıntı: enjoy46

arkadaşlar bu klimaların defrosa girmemesi için yapabileceğimiz bir şeyler yok mu?mesala bir klima defrosa neden girer,dış hava sıcaklığı defrosa girmesinde etken midir ve hep merak ettiğim konulardan biride şu benim klima -15 dereceye kadar ısıtır diyor acaba doğrumu ben tam olarak test edemedim çünkü klimayı aldıktan sonra hava sıcaklığı -2 altına düşmedi birde benim klimamdaki defros olayını ben kendimce şu şekilde tanımlıyorum dış havada nem çok yüksek olursa defrosa giriyor gibi geldi nereden vardım bu kanıya defros olduğu zaman bakıyorum dış hava sıcaklığı - bile değil fakat nem % 70 lerin üzerinde.

klimayı sürekli 30 dereceye ayarlarsanız ve uzun süre çalışrşırsa defrosa geçebliyor. 27-28 yapın geçmicekdir veya daha az geçecektir ayrıza filtrelerinizi düzenli temizleyin buda sebep olabliyor.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: enjoy46

arkadaşlar bu klimaların defrosa girmemesi için yapabileceğimiz bir şeyler yok mu?mesala bir klima defrosa neden girer,dış hava sıcaklığı defrosa girmesinde etken midir ve hep merak ettiğim konulardan biride şu benim klima -15 dereceye kadar ısıtır diyor acaba doğrumu ben tam olarak test edemedim çünkü klimayı aldıktan sonra hava sıcaklığı -2 altına düşmedi birde benim klimamdaki defros olayını ben kendimce şu şekilde tanımlıyorum dış havada nem çok yüksek olursa defrosa giriyor gibi geldi nereden vardım bu kanıya defros olduğu zaman bakıyorum dış hava sıcaklığı - bile değil fakat nem % 70 lerin üzerinde.

klimayı sürekli 30 dereceye ayarlarsanız ve uzun süre çalışrşırsa defrosa geçebliyor. 27-28 yapın geçmicekdir veya daha az geçecektir ayrıza filtrelerinizi düzenli temizleyin buda sebep olabliyor.

sayın arkadaşım içime dert oldu yazdıklarınız bendeki fujitsu sizinlki gibi üflemiyor acaba eklermisiniz msn görüşelimde şu sizin klimaya bakayımda bana yardımcı olsanız,

aynı klimaya sahibiz ama

heptemini@hotmail.com

eklerseniz detaylı konuşuruz,bende size yakın oturuyorum

saygılar.

• quote:

Orjinalden alıntı: cemele

Memolix birde sen onun sogutmasini gor yazin sakın t-shirt ile filan oturma yaz ortasinda üsütürsün yoksa ayarlamalari iyi yap. Hayirli olsun sen 9000 btu da alsan o alanda da yertmis. Ben ayni cihazi 24 m2 + 10 m2 cati kati( 24m2 lik yerden merdivenle geciliyor acik bir birine) isitiyorum. Daha dogrusu cati kati icinde MSH GA25 900 btu klasik klima almistim ona gerek bile kalmadi ve o cihaz simdi bosta Cunki Mitsibushi MZS GC35 hallediyor sicak hava hafif olup yuksege ciktigi icinde cati katida sicak oluyor. Yakinda cati katindaki cihazi söküp benim oglanin odasina monte ettirmeyi dusunuyorum. Klima gunde 14-16 saat arasi calisiyor ve sabit duruma göre 23-24 derece faturaya etkisin maxsimum 20 tl olacagini dusunuyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: memolix

Bende Mitsubishi Electric'in MSZ-GC35VA G-Inverter modelini kullaniyorum...Henuz yeni sayilirim ama bir kac gun icerisinde edindigim tecrube..Kesinlikle parasinin karsiligini veriyor...Isıtmasi harika...Kesinlikle t-shirt ile oturma konforunu veriyor..Bunun yanisira sessizligide arti puan...Ben memnunumm...16 m2 lik odama 12.000 btu aldim...Tavsiye ederim..

Adana da ki sicakligi dusununce üşümek istiyorum

• quote:

bende fujitsu asya 14lc modelini aldım bende yaptığım ölçümde ağız üflemesi 59.8 dereceye kadar çıktı. herzaman aynı değerde üflemiyor klima ihtiyaca göre bu maksimum değeri.daha önce beko kullanıyordum. fujitsu müthiş bir klima şuanki dondurucu soğuklarda evin içini 11 dereceden 20 dereceye 5 dakikada 30 dereceye ise yaklaşık yarım saat getiriyor. odam 10 mt2 civarında klima 40 m2 ısıtabiliyor.benim ev çok korunaksız hertarafı açık

Sayın destekci kardeşim sizden yardım bekliyorum,servis sizin yazdıklarınıza inanmıyor,aynen sizin bilgileri söyledim olmaz öyle şey kliması bozuktur dedi,60 derece üfrerse klimada arıza vardır dedi,sizin klimanızı ölçmek ve yerinde görmek istiyorum eger müsade ederseniz,servise bu durmu aksetireyimki benle ilgilensin

saygılarımla

• kardeş bende sharp invarter aldım az elektrik harcasın diye günlük 15 çalışıyor aylık 80 lira fatura geliyor ne ekonomisi hepsi tedeşa çalışıyor
  • kardeş bende sharp invarter aldım az elektrik harcasın diye günlük 15 çalışıyor aylık 80 lira fatura geliyor ne ekonomisi hepsi tedeşa çalışıyor
  • arkadaşlar ben iki senedir mitsubishi electric kullanıyorum ve memnunum.hem cok iyi ısıtıyor hemde ekonomil.
  • klimam 24 saat çalışıyor günlük ortalama 14klvatt harcıyor.sıcaklık 23 -24 ' e ayarlı şuan klwattı 0.246,6lira yani günlük 3,5 lira harcıyor.ayrıca odam 22 mkare son kattayım ve üzerim teras yani kışın çok soğuk yazın çok sıcak.me msz-ga35va g-inverter modeli.evim dikdörtgen seklinde ve odanın kapısını açık bırakarak koridorunda ısınmasını sağlıyorum.ayrıca geçen yıl büyük umutlarla doğalgaz döşettim fakat son zamlarla günlük 4 petek ısınmam 15 mküp harcıyor mküpü 1.03 civarı yani günlük 16 liraya geliyo aylık ise 450 lira kombiyi kapattım.klima günlük en fazla 3,5lira arada uçurum var.izmirde yaşıyorum.izmirde yaşayan arkadaşlar ısınmak için kombiyi kesinlikle tavsiye etmiyorum.4000 lira boşuna masraf yaptım.sadece ocak ve sıcak su için kullanıyorum.unutmadan klimam inverter 12000btuME.bütün klimalar soğutuyor fakat özellikle ısınma amaçlı düşünen arkadaşlara tavsiyem MElektrik g-inverter biraz pahalı ama kısa zamanda amorti edersiniz.aylık en fazla 80-90 liraya ısınabilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.