Bildirim
KLİMA KULLANAN ARKADAŞLAR KIŞ PERFORMANSI
Apera MT23 Xiaomi ile Uyumlu 67W Turbo Hızlı Şarj Aleti Kablo Dahil Yarım Saatte Doldurur : Amazon.com.tr: Elektronik
https://www.amazon.com.tr/dp/B0DBW14ZJV
15 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Merhaba,
biraz erken oldu bence.Kış iyice girseydi.Hatta kışın sonuna dogru herkes kullandıgı klimayı bulundugu yeri ve odanın durumu nyazsa çok güzel olacak.Umarım bu kıştan sonra bu sorulara yogun yanıt gelir. -
yavaş yavaş yazarız,şu an 55 derece üflüyor yalıtım orta karar dahada gerekirse yalıtım yaptıracagım iki duvarıma,
aradada yazarsak arkadaşların fikri olur,ne marka ne derece kaç btu kaç metre kare,hangi hava sıcaklıgında performans nasıl gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 20-02-1963 -- 10 Kasım 2008; 20:04:08 > -
Kış için tek kelime ile DAIKIN.
Diğerleri: MITSUBISHI, TOSHIBA.
Sakın benim gibi yanılıp da (fiyatı ve ödeme koşullarındaki cazibeye kapılıp da) BOSCH alma hatasına düşmeyin.
Yazın serinletmesi olağanüstü mükemmel. Ancak kışın sadece elektrik parası ödüyorsunuz.
Bu kış klimayı kullanmayıp elektrikli başka bir ısıtıcı alacağım (ihtimal UFO ya da ALF). -
Geçen yıl HITACHI (inverter) aldım. Evde küçük çocuk olduğundan kışın sürekli çalıştırdım. Çok memnunum. Hem sessiz hem çok güzel ısıtıyor çok da az enerji harcıyor. Herkese tavsiye derim. -
Ufak bir odam ve içinde de 9000lik bir beko var.
Geçtiğimiz dönemlerde kışları klima kullanıyordum.
Bu sene kırmızı telli sobayı kullanmayı tercih ettim.
Çünkü daha çabuk ısıtıyor. -
Istanbulda kıs su an icin cok sert olmasada kucuk bebegimiz Mitsibushi MZS GC35 klimayi kullaniyorum ve 24m2 salonda cok guzel isitiyor. Evin yalitimi guzel tek cephe acik oda Guney cephe. Fatura olayına gelirsek en cok onu merak ediyorum. aylik 10-15 ytl farka cok rahat etmistik. Dogalgaz zammından sonra klimayi deniyorum bir sonraki faturada gorecegim. -
İzmirde 4 gün havalar acaip soguyacak,pazartesi gecesi,salı,çarşamba,perşembe,şimdi klimaları test edecegim bakalım hangisi daha iyi. -
ben HITACHI INV. kullanıyorum,geçen yıl aldım tabsiye ederim bir kere al
HITACHI INV. MADE İN JAPAN -
Hava raporları doğru çıktı ve salı gününden itibaren havalar baya düştü,tamda benim bekledigim gibi,yeni klimamı test etmem lazımdı,fujitsu.
Bu testten fujitsu ve baya başarılı çıktı dışarısı 4 derece oda 25 derece harika ısıtıyor ve azıcık elektrik harcıyor. -
Gazetedeki reklamlarına göre "Diamond Electric" marka klima hem A sınıfı olduğunu (%30 enerji tasarrufu) hem de dış ortam ısısı -15 derece olsa bile ısıtma işlevini yapabildiğini söylüyor.
Acaba bunu kullanan arkadaşlar var mı? Bu anlatılanlar ne kadar doğru? -
srk 71ze s1 sabah 4 saat akşam da yaklaşık 10 saat çalışıyor klimam evde uzun süre olmadığım için 8-17 arasında kapatıp açıyorum ve tüketim ortalam 18 -20 kw civarında. sizce nasıl? -
Bu kaasiteye göre makul ama azda değil yani. -
Arkadaslar Ben Mitsibushi nin bayiii yada herhangi bir sekilde getiri elde eden biri degilim ama MZSGC 35 modelini yazin sogutmada cok memnun kalarak kullandim simdide ısıtmada kullaniyorum. Gunde 14 saat calisiyor23-24 derece sicaklik sagliyor. Ve gecen 1 ay surede faturam önceden 50-55 ytl geliyordu. Son faturam 68 ytl geldi walla inanamadim belki tarihlerde hata yaptim diye yada fatura donemine yansimadi diye emin olmak icin bu ay sonu faturami bekliyorum. Odanin birinide sadece dogal gaz ile ısıttım fatura 168 ytl geldi. Eger boyle olursa her odaya bir mitsibushi taktiracam. -
herhalde kimse klimasının kış performansından memnun değil :)) yada benim dışında hiç kimsenin klimasıyla ilgili sorunu yok:) neyse arkadaşlar benim klima ilk defa düjn akşam saat 8 sularında defrost a girdi. yada ben öle olduğunu düşündüm. yaklaşık 10 dakika run ışığı yanıp söndü kanatlar yukarıda ç, çok hafif ılık üfledi. 10 dk. sonra yine normale döndü ve sabaha kadar çalışmasına rağmen tekrar böyle bir şey yaşanmadı. klimanın -15 dereceye kadar çalışabileceği söylenirken (dün en fazla - 5 tir herhalde akşamın 8 inde ( ısparta da yaşıyorum).) bu durma olayı bir problem midir. bu durum normal mi arkadaşlar yada başka bir sorun olabililir mi? performansa gelince klima saat 14 00 dan sabah 08:00 e kadar hiç kapanmadan 25-26 derce de çalışıyor. ve günlük elektrik sayacını takip ediyorum ortalama 23-28 kw elektrik harcıyor günlük tabi bu tek başına klimanın değil tüm evin günlük elektrik tüketimi. çamaşı-bulaşık mak. ve ort. günlük 1-2 saat civarında elek.ocağı başka odada yanıyor. elektrik faturalarımda şöyle: ortalama 50-60 arası elektrik faturası gelirken ekim 14-kasım 14 de 92 lira ve kasım 14- aralık 14 arasında da 180 lira faturam geldi. yorumlarınızı, deneyimlerinizi duymak isterim.
-
quote:
Orjinalden alıntı: osmanakay
herhalde kimse klimasının kış performansından memnun değil :)) yada benim dışında hiç kimsenin klimasıyla ilgili sorunu yok:) neyse arkadaşlar benim klima ilk defa düjn akşam saat 8 sularında defrost a girdi. yada ben öle olduğunu düşündüm. yaklaşık 10 dakika run ışığı yanıp söndü kanatlar yukarıda ç, çok hafif ılık üfledi. 10 dk. sonra yine normale döndü ve sabaha kadar çalışmasına rağmen tekrar böyle bir şey yaşanmadı. klimanın -15 dereceye kadar çalışabileceği söylenirken (dün en fazla - 5 tir herhalde akşamın 8 inde ( ısparta da yaşıyorum).) bu durma olayı bir problem midir. bu durum normal mi arkadaşlar yada başka bir sorun olabililir mi? performansa gelince klima saat 14 00 dan sabah 08:00 e kadar hiç kapanmadan 25-26 derce de çalışıyor. ve günlük elektrik sayacını takip ediyorum ortalama 23-28 kw elektrik harcıyor günlük tabi bu tek başına klimanın değil tüm evin günlük elektrik tüketimi. çamaşı-bulaşık mak. ve ort. günlük 1-2 saat civarında elek.ocağı başka odada yanıyor. elektrik faturalarımda şöyle: ortalama 50-60 arası elektrik faturası gelirken ekim 14-kasım 14 de 92 lira ve kasım 14- aralık 14 arasında da 180 lira faturam geldi. yorumlarınızı, deneyimlerinizi duymak isterim.
Sayın Osman Akay sizin klimanıza kurulumda vakumlama yapılmış. ve vakumlama yapılan cihazın performansını merak ediyorum. sizde dijital termometreyle ağız sıcaklığını ölçtünüzmü.
Benim klimama vakumlama yapılmamıştı ve ben digital termometre ile ağız sıcaklığı uygulamam şöyleydi. 30 dereceye getirdim.fan hızı ayarları 1 kademe -ulo-sessiz,2 kademe lo-enerji tasarruflu, 3 kademe med- standart ve 4 kademede yüksek ayarlar vardı. bende 3 cü kadem medde çalıştırdım. herhalde doğrudur. dijital termometrenin kablosunuda klimanın giriş ağzına yerleştirdim.
20 dk sonra dijital gösterge 55.9 sabit oldu. 15 dk sında ise 55,5 idi.
-
merhabalar . sayın kamerhan sizinle cihazlarımız aynı . ben açıkcası çok sağlıklı olmammakla birlikte yaptığım ölçümlerde sizin değerlere yaklaşık bir değer buldum. 55-56. sizikinin vakumlama yapılmamış olmasının bir sorun oluşturmayacağını burada siğer kullanıcılar ve klimacılar belirtmi,şti yanlış hatırlamıyorsam.
aynı klima kullanıcısı olarak size bir iki soru sorsam?
1. siz samsun da yaşıyorsunuz. bilirim samsun da soğuktur. cihazınız hiç defrost oldumu* tahminen kaç derecede oldu?
2. elektrik tüketimninz aşağı yukarı günlük ne düzeyde, benim tüketim değerlerim üst mesaj da var.
3.ayarladığınız ısıya klima 24 ev 24 oluyormu?
teşekür ederim -
quote:
Orjinalden alıntı: osmanakay
merhabalar . sayın kamerhan sizinle cihazlarımız aynı . ben açıkcası çok sağlıklı olmammakla birlikte yaptığım ölçümlerde sizin değerlere yaklaşık bir değer buldum. 55-56. sizikinin vakumlama yapılmamış olmasının bir sorun oluşturmayacağını burada siğer kullanıcılar ve klimacılar belirtmi,şti yanlış hatırlamıyorsam.
aynı klima kullanıcısı olarak size bir iki soru sorsam?
1. siz samsun da yaşıyorsunuz. bilirim samsun da soğuktur. cihazınız hiç defrost oldumu* tahminen kaç derecede oldu?
2. elektrik tüketimninz aşağı yukarı günlük ne düzeyde, benim tüketim değerlerim üst mesaj da var.
3.ayarladığınız ısıya klima 24 ev 24 oluyormu?
teşekür ederim
benimkinle aynı değerlere sahip.şu anda bi sorun olmadığı anlaşılıyor.
Samsun soğuk ve oldukça nemli. geçen kış defroza girdi. ama hergün değil. aklımda kaldığı süre 10-15 dk. olması gerekir.(geçen kış çizelge tutmuştum. ona bakıp ayrıntılı yazarım.)
bu kış tam anlamıyla kullanmadım desem yalan olmaz. mutfakta televizyonum var ve elektrik sobasıyla duruyorum. ama elektrik sobasının bir gözü bile klima kadar yakıyor. 1 saatte tüm evin elektriği dahil 0,85 kw yaktı. 2 gözü ise 1,20 gibi yaktı.
30 m2 salonumda 24 dereceye ayarlayınca 24 derece oluyor. öncedende yazdığım gibi geçen kış ki sibirya soğuklarında 24 dereceyle ısındım. daha ayrıntılı bilgi yazacağım. sizin gibi diğer kullanıcılarla bilgi alışverişinde bulunmak güzel.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamerhan_55 -- 25 Aralık 2008; 12:03:37 >
-
-----Beko 7700D Neo Plasma 19200btu soğutma 20.500btu ısıtma-----
Bizim olduğumuz yerdehava sıcaklığı çok düşmüyor bu aralar gece sıcaklığı -2 civarlarında gündüz 7-8...vb değişiyor.
Klimayı 3 yıldır kullanıyoruz.Genelde çok önemli bir sorunu yok.20metre kare, odanın yalıtımı zayıf olmasına rağmen klima çok iyi ısıtıyor.Gece sıcaklığı 0 a yaklaştımı ortalama 1-1.5 saatte 15-20 dakika defrosta giriyor.Onunda çözümü var.Sıcaklığı 30 dereceye yükseltiyorum bir daha defrosta giremiyor içerisi hamam gibi oluyor.hatta geçen sene klima iç ünite ses yapmıştı servisten gelip fanın rulmanını değiştirdiler.Onlar bile hayret eti çok sıcak üflüyor bu alet özel mi yaptırdınız siz bunu dediler.(55... derce üflüyor)Soğutması zaten çok güzel.
Elektrik faturasına gelince normalde elektrik faturamız 50-60 kesin geliyor.Klimayla birlikte bu ay 106 Ytl geldi.Günde 10-12 saat çalışıyor klima.Aylık faturaya yansıması 50 ytl civarında.
1 ton kömür en az 400-500 YTL klima ayda 60 yaksa 6 ay kış olsa 360Ytl yapar.Kül yok is yok pas yok.Evde küçük çocuk yoksa...vb klima çok iyi idare ediyor.
bu arada klimayı çalıştırken evin ortam sıcaklığı klimanın derecesine göre 28 e kadar yükselebiliyor.(digital termometreye göre ise 24 civarında oluyor odanın sıcaklığı).
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi br251 -- 26 Aralık 2008; 16:13:50 >
-
sharp klasik 9000 btü klima kullanıyoruz. Isıtması gayet güzel. Tek sorun dış ortam sıcaklığı arttığında (örneğin +8 derece olduğunda )devreye daha geç giriyor, içerisi biraz soğuyor. Soğuk havalarda (örneğin 0 dereceye yaklaştığında) belli bir sıcaklıkta duraklama yaptıktan sonra daha çabuk devreye giriyor.dolayısı ile Daha düşük sıcaklıklarda daha iyi performansı var.
Bu konuda bilgisi olan var mı?
Benzer içerikler
- hisense klima yorum
- klima elektrik bağlantısı
- klima dış ünite su akıtıyor
- klima su tahliye hortumundan su gelmiyor
- demirdöküm termosifon kaç dakikada ısınır
- en iyi hava temizleme cihazı
- mijia air purifier 5 pro
- hortumsuz portatif klima
- en iyi klima markaları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X