Şimdi Ara

ARKADAŞLAR MEGANE II LERİN (KLİMA)SOĞUTMASI NASIL MEMNUNMUSUNUZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
44.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BEN MEMNUN DEĞİLİM ACABA RENOLARIN GENELİMİ BÖLE. YA DANDİK Bİ ARABAYA BİNİYORUM MESALA HYUNDAİ ARABANIN İÇİNDE DONUYUYORUM RESMEN YA. BENİM ARABAM 2004 MODEL SIFIR ALDIM AMA HİÇ BİR ZAMAN SOĞUTMA AÇISINSDAN BENİ TATMİN ETMEDİ. SİZDEDE AYNI SORUNLAR VARMI YORUMLARINIZI BEKLİYORUM

• Yapay Zekanın Yanıtı

Megane II Klima Soğutması ile İlgili Yaygın Sorunlar

Megane II sahipleri, klimalarının soğutma performansı ile ilgili çeşitli sorunlar bildirmişlerdir. İşte en yaygın sorunlardan bazıları:

• Megane 2 klima soğutmuyor: Klima hiç soğuk hava üflemiyor.
    • Megane 2 klima soğuk üflemiyor: Klima ılık veya oda sıcaklığında hava üflüyor.
    • Megane 2 klima az soğutuyor: Klima soğuk hava üflüyor ancak performansı yetersiz.

Megane Klima Soğutmuyor Nedenleri

Megane II klimalarında soğutma sorunlarına neden olabilecek birkaç faktör vardır:

• Soğutucu gaz kaçağı: Soğutucu gaz, klimanın soğutma döngüsü için gereklidir. Kaçak olması durumunda klima soğutma yapamaz.
    • Kompresör arızası: Kompresör, soğutucu gazı sıkıştıran ve soğutma döngüsünü başlatan önemli bir bileşendir. Arızalanması klima performansını etkiler.
    • Kondenser tıkanıklığı: Kondenser, klimanın dış ünitesinde bulunan ve ısıyı dışarı atan bir bileşendir. Tıkanıklık, klimanın verimli bir şekilde çalışmasını engelleyebilir.
    • Genleşme valfi arızası: Genleşme valfi, soğutucu gazın evaporatöre doğru akışını kontrol eder. Arızalanması, klima performansını azaltabilir.

Megane II klima soğutma sorunlarını çözmek için şu adımlar atılabilir:

• Soğutucu gaz seviyesinin kontrol edilmesi: Soğutucu gaz seviyeleri düşükse, yetkili bir teknisyen tarafından yeniden doldurulmaları gerekir.
    • Kompresörün kontrol edilmesi: Kompresör arızalıysa, değiştirilmesi gerekir.
    • Kondenserin temizlenmesi: Kondenser tıkalıysa, bir fırça veya kompresör kullanılarak temizlenmelidir.
    • Genleşme valfinin kontrol edilmesi: Genleşme valfi arızalıysa, değiştirilmesi gerekir.

Megane II klimanızda soğutma sorunları yaşıyorsanız, sorunun doğru şekilde teşhis edilmesi ve çözülmesi için bir otomotiv teknisyenine başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Polen filtresini değiştirmeyi denedin mi hiç?
  • YA DENEMEDİM AMA İLK ALDIĞIM GÜNDEN BERİ ÖLE ARABA SOĞUTUYOR SOĞUTMUYOR DEĞİL AMA Bİ FOCUSA NİSSANA BİNDİĞİM ZAMAN İÇERİSİ BUZ GİBİ YA . POLEN FİLTRESİNDE SORUN OLABİLİRMİ? VEYA SENİN ARKADAŞLARININ VARMI BÖLE Bİ SORUNU Bİ ÖĞRENEBİLİRMİSİN YA ONLARIN SOĞUTMA SİSTEMİ NASIL ÇOK MERAK EDİYORUM
  • laguna 2 1.6 ların klimasından memnun olmayanları duydum...
    megane hakkında birşey duymadım..
  • Gayet normal soğutuyor,bütün bakımları tamam ve klima kullanmayı biliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: apodaka

YA DENEMEDİM AMA İLK ALDIĞIM GÜNDEN BERİ ÖLE ARABA SOĞUTUYOR SOĞUTMUYOR DEĞİL AMA Bİ FOCUSA NİSSANA BİNDİĞİM ZAMAN İÇERİSİ BUZ GİBİ YA . POLEN FİLTRESİNDE SORUN OLABİLİRMİ? VEYA SENİN ARKADAŞLARININ VARMI BÖLE Bİ SORUNU Bİ ÖĞRENEBİLİRMİSİN YA ONLARIN SOĞUTMA SİSTEMİ NASIL ÇOK MERAK EDİYORUM

Bizdeki Megane II nin soğutma performansından memnunuz. Fakat bir yıl polen filtresini bakımda değştirmemiştik. O yıl klima soğutmadı pek bizde değiştirdik. Her yıl polen filtresinin değişmesi gerekiyor
  • bence ii böyle olması çok soğuk olunca insanı çarpar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hyundai mi dandik??
  • megane 2 lerde inanılmaz bir sogutma sorunu var. arkadasımda 1.5 full 2005 model var. servisten hemen sonra yani filtreler falan degiştikten sonra sanki cok az daha iyi sogutuyo ama o hali bile okadar kötüki anlatamam.. 15 derece max sogutması ve full güç te açıyorsunuz anca kafa ütüleyen bir ses var ama yazın tek kelimeyle pişiyosun arabanın içinde..
  • quote:

BEN MEMNUN DEĞİLİM ACABA RENOLARIN GENELİMİ BÖLE. YA DANDİK Bİ ARABAYA BİNİYORUM MESALA HYUNDAİ ARABANIN İÇİNDE DONUYUYORUM RESMEN YA. BENİM ARABAM 2004 MODEL SIFIR ALDIM AMA HİÇ BİR ZAMAN SOĞUTMA AÇISINSDAN BENİ TATMİN ETMEDİ. SİZDEDE AYNI SORUNLAR VARMI YORUMLARINIZI BEKLİYORUM

o dandik dediğin hundayi amerika pazarında milyon adet satarken,röno trafik müsteşarlığnın sınavlarını hiçbizaman geçemediğnden dünyanın en büyük otopazarına girebilmiş bile değil.

anca işte bi avrupaya bi de 3.dünya ülkelerine araba satarlar.
  • avrupa'da nerelerde satıyorlar? tabii ki fransa'da ve onun komşusu birkaç ülkede. renault hiçbir zaman bu ülkeler haricinde avrupa'da üst sıralarda olamamıştır.
  • konu nerden nereye gelmiş :)

bizim arabada sorun yok. yazın içinde pişersin diyenleri de anlamak güç. beni çok rahatsız ediyor ve kapatıyorum. bu arada polen filtresini değiştirmedim diyosun ve araba 2004 diyosun klimayı geçtim arabada kim bilir ne eksikler ne sorunlar vardır :) servise bi görün sen :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend10 -- 25 Mart 2008; 0:38:45 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: daturkishulan

quote:

BEN MEMNUN DEĞİLİM ACABA RENOLARIN GENELİMİ BÖLE. YA DANDİK Bİ ARABAYA BİNİYORUM MESALA HYUNDAİ ARABANIN İÇİNDE DONUYUYORUM RESMEN YA. BENİM ARABAM 2004 MODEL SIFIR ALDIM AMA HİÇ BİR ZAMAN SOĞUTMA AÇISINSDAN BENİ TATMİN ETMEDİ. SİZDEDE AYNI SORUNLAR VARMI YORUMLARINIZI BEKLİYORUM

o dandik dediğin hundayi amerika pazarında milyon adet satarken,röno trafik müsteşarlığnın sınavlarını hiçbizaman geçemediğnden dünyanın en büyük otopazarına girebilmiş bile değil.

anca işte bi avrupaya bi de 3.dünya ülkelerine araba satarlar.

Renault çoktan girdi Amerikaya.. Hatta beğenmediğin Reno9lar yılın arabası seçildi.. Daha sonra çeşitli nedenlerle çekildi. Şimdi 2010 yılında Nissan ağını kullanıp dönmeyi planlıyor

• benim akrabalarım var amerika'da. bırakın renault markalı bir tane bile araba görmeyi, renult yazısı dahi görmediklerini söylüyorlar. asilx arkadaş üstü kapalı olarak nissan'ın arkasına gizlenerek renault'nun 2010 yılında abd pazarına gireceğini söylüyor. niçin nissan markasını kullanıyorlar ki, kendi markalarını kullansınlar.
  • Bence çok iyi değil ama çok yetersiz de değil. Sizin aracınız hangi motor? Küçük motorlu araçlarda klima sistemleri de o motorun kaldıracağı kapasitede oluyor. Ayrıca ayarlarda bir sorun yok değil mi? Yazın en sıcak havalarda 17-18 dereceye ayarlayıp kademeyi de 2,5-3 bazen de 3,5 yapınca 10-15 dakikada istediğim seviyeye geliyor sıcaklık. Evet soğutma ve ısıtması çok iyi değil ama benim şikayet edebilceğim kadar kötü de değil. Aracı hareket ettirdikten sonra 10 dakka civarı yol gitmeniz gerekiyor bildiğiniz gibi klimanın randıman vermesi için.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nebel

benim akrabalarım var amerika'da. bırakın renault markalı bir tane bile araba görmeyi, renult yazısı dahi görmediklerini söylüyorlar. asilx arkadaş üstü kapalı olarak nissan'ın arkasına gizlenerek renault'nun 2010 yılında abd pazarına gireceğini söylüyor. niçin nissan markasını kullanıyorlar ki, kendi markalarını kullansınlar.

Ya benim amcaoğlu görmemiş. Dayı oğlu görmemişlerle araba konuşulmazki. Ayrıca,Nissan markasıyla zaten varlar oradalar.. Nissanın satış ve servis ağını kullanarak dönme planları var. 2008 da Infiniti Avrupaya döndü. Renault da Amerikaya döneceği söyleniyor. İlgili wikipedia alıntısı:

Renault sold some interesting models in the U.S. in the 1980s, especially the simple-looking but fun Renault Alliance GTA and GTA convertible — a real automatic-top convertible with a simple but clean euro-style design featuring a gently sloping hood, as well as a 2.0 L engine — big for a car of its class; and the ahead-of-its-time Renault Fuego coupe, which generated some excitement. The Alliance was followed by the Encore (Renault 11), an Alliance-based hatchback. This burst of success in the United States proved to be short-lived, though.

Renault's Wisconsin-built and imported models quickly became the target of customer complaints for poor quality, and sales plummeted. Eventually, Renault sold AMC to Chrysler in 1987 after the assassination of Renault’s chairman, Georges Besse. The Renault Medallion (Renault 21 in Europe) sedan and wagon was sold from 1987 to 1989 through Jeep-Eagle dealerships. Jeep-Eagle was the new division Chrysler created out of the former American Motors. However, Renault products were no longer imported into the United States after 1989. Rumors have since persisted about Renault's return to the U.S. market; all of them have been unfounded.

http://en.wikipedia.org/wiki/Renault

• ya benim arabam full2004 model 1.6 . ben adanada yaşıyorum ve yazın sıcaklığın nasıl inanılmaz derecede yüksek olduğunu tahmin edebilirsiniz. benim için yazın arabanın içinin buz gibi olması lazım. ha istanbulda , ankarada da oturdum oralarda beni az çok soğutması tatmin ediyordu ama burda içeriyi etkilemiyor desem yeridir yani. benim için soğutma çok önemli hale geldi bunun için
  • sizin filtrede vs. bir sorun olabilir adananın sıcağını biliyorum yazları bizde mersinde baya kalıyoruz ama bizde dediğiniz gibi sorun hiç olmadı evet öyle üşüycek kadar soğuk olmuyor ama sıcakta olmuyor yanii.
  • ya klkima göstergesindeki 4 tane yonca yaprağının hepsini açıyorum genede o kadar soğuk olmuyor anlayamadım bi türlü . polen filtresinden olacağını zannetmiyorum çünkü ilk aldığım günde öle çalışıyordu.
  • Benim araçtada klimada soğutmada bir sorun var ama sadece bende değil çoğunluktaki megane II lede zanndersem bu soğutma sıkıntısı mevcut.Klima soğutmada ford un üstüne tanımıyorum cidden içerisi buz gibi oluyor yazları.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.