Şimdi Ara

ARKADAŞLAR MEGANE II LERİN (KLİMA)SOĞUTMASI NASIL MEMNUNMUSUNUZ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
44.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • burası adana 40 dereceyi buluyor hissedilen 5o dereceyide geçiyor. nem %75 . izmirin havası gibi olsa burası klimayı o kadar dert etmiyecem.
  • arkadaşlar bugün klimaya gaz bastırdım, polen filtresini değiştirdim renault servisinde çok az bi değişiklik oldu gibi ama gene istenilen düzeyin kesinlikle çok altınta . buna genelleme olarak renonun klima sistemeleri en uyduruk sistem diyebilirmiyiz
  • quote:

Orjinalden alıntı: efsanea_06

quote:

Orjinalden alıntı: chief41

şu an sıfır aldığım 2005 megane ll 1.4 HB sahibiyim.bir önceki arabamda yine sıfır aldığım 2004 clio 1.2 HB ve ondan önceki de 1998 laguna 2.0 RXE idi.lagunanın kliması hariç ( ki mükemmeldi) clio ve megane ll klimalarından memnun değilim.filtre ile felan çok alakalı olduğunu zannetmiyorum.çok defa uzun yol da dahil kullandığım kuzenimin 1.6 zafirasındaki klima laguna kadar kuvvetli idi.renault'nun geneli böyle sanırım.

sizin kullandığınız araçların motor güçleriyle alakalı kesinlikle 2.0 ile 1.2 veya 1.4 aynı soğutmaz

Valla Dubai de geçen yaz 1.3 toyota corolla kullanıyodum kliması harika soğutuyodu, hemde otomotak vitesti

• yok ya sadece bu klima için renodan vazgeçicem ya . arabadan hiç bir şikayetim yok ama sadece bu klima benim için çok önemli. burada klima olmazsa olmaz yerlerden bir tanesi türkiyede
  • quote:

Orjinalden alıntı: apodaka

arkadaşlar bugün klimaya gaz bastırdım, polen filtresini değiştirdim renault servisinde çok az bi değişiklik oldu gibi ama gene istenilen düzeyin kesinlikle çok altınta . buna genelleme olarak renonun klima sistemeleri en uyduruk sistem diyebilirmiyiz

arkadaşım keşke gazla oynamasaydın.. Klima tesisatında sızıntı olmadıkça gaz eklenmesi klimanın performansını azaltabilir. Klimada az yada çok gaz varsa soğutma istenilen seviyede olmaz
  • ama renonun özel servisinde çalışan mekanik sorumlusu kiş söledi bunları yaptırmamız gerek diye ama adamlara neden böle soğutmuyor diye soruyorum kaçamak cevaplar veriyorum. acaba sorunlarımızı anlatabileceğimiz renaultun elektronik bir yazışma adresi varmı söleyebilirmisiniz
  • ben memnunum gayet güzel
  • ama yüzde sekseni memnun değil
  • Benim aracım Megane 2 (Konya) klimayı 4.kademede çalıştıryorum ama çok fazla soğutmuyor.Üfleme seviyesini düşürünce zaten iyice kötü oluyor.Bugün tekrar denedim ama sonuç aynı.Klima içeriyi buz gibi yapmalı en azında 4.üfleme kademesinde.

Bir defa rölantide çalışırken üflenen hava sıcaklığını ölçmüşlerdi 10 derece çıktı.Gaza biraz basınca daha da düşüyor.Ne kadar olması gerekiyor soğutması için eksi 15 derece mi olmalı anlamadım.Üstelik usta da normal demişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tevil -- 28 Mayıs 2008; 18:19:35 >
  • ya dün bir yakınımız palio aldı 1200 motor klimayı öğlen sıcağında çalıştırdım, inan ki 4 üncü kademsesinde beni çok rahatsız etti o kadar soğuk olduki kızmak zorunda kaldım. ama aklım almıyor megane gibi sınıfının en iyisi olmuş bir aracın klima sistemi bu kadar kötü denilebilecek olmamalı. ya sesimizi renoya duyurmamız lazım. kesinlikle bir çözüm bulmaları lazım bu konuya. bence renonun en büyük sorunu bu şimdi buna ağırlıık vermeler lazım
  • ARKADAŞLAR YENİ NESİL TOYOTALARIN KLİMALARI NASIL BİR BİLGİNİZ VARMI?
  • Serviste yapılacak en mantıklı şey üflenen havanın sıcaklığını ölçmek.Sonuçta hava ılık geliyorsa sebebi vardır.Ben 4-8 derece arası olması gerektiğini biliyorum.Bunun dışında sorun var demektir.Ama bu araçlar böyle deniyorsa o zaman başka türlü hareket ederiz.Dediğin gibi 4.kademede çalışan bir klima insanı rahatsız eder,başka araçlarda ben de yaşadım bunu.Sonra üfleme hızını düşürür ortalama bir sıcaklığı yakalarsın.Benim klimadan anlayabildiğim bu.Malesef benimki öyle değil.
  • ya renoyu sırf bu yüzden bırakıyorum. arabamdan çok memnunum ama ne yaptıysam olmadı benim içimn klima çok önemli. aurise baktım ama c5 te çok güzel . bir karar verip ikisinden birini alıcam heralde.
  • Apodoka kardeşim benim anlayamadığım şu:Tamam biz memnun değiliz ama binlerce Megane var,memnun olan daha çok gibi geliyor bana.Bir defa başka bir Megane'a bindim buz gibiydi ayazda kalmış gibi üşüdüm.Peki bu nasıl olabilir?Megane gibi bir aracın klimasının yetersiz olabileceğine inanamıyorum.Izgaralardan çıkan havayı ölçtüler mi?Belli bir değerin üstünde ise zaten soğutmaz.Ben İskenderun'da yıllarca kaldım sıcak nedir iyi bilirim.Orada insanların böyle bir klimayla araç kulanmayacaklarını biliyoruz.Bu klimalarda bir sorun var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tevil -- 6 Haziran 2008; 17:32:44 >
  • ya ben renoyu kötülemek için sölemiyorum, ben 15 yıldır renodan başka arabam olmadı ve çokta seviyorum renoyu. ya adana sıcağında terlemekten ananemlerin çenesinden bıktım artık . bu arabaya her bindiğimde arka koltukta klimayı full açıyorum, klima açıkmı diye soruyorlar bana. sırf benim megane böle değil, bu bölgede genelde kimse memnun değil klimalrından . bizim buralarda klima hava sıcaklığında n dolayı klimanın ii olması birinci planda onun için bu kadar çok önem veriyorum ben klimaya
  • bende memnun değilim hatta renaulttan hiç memnun değilim. bir daha reno meno yok (rs'ler olabilir tabi )
  • ben renomdan çok memnunum hatta klima dışında hiç bir sorun yaşamadım ne motor olarak ne mekanik ne de elektrik aksamı olarak. reno kadar sağlam arabada görmedim. ama kliması bir tek kötü işte
  • Bir iki gün içinde servise gitmeyi düşünüyorum ne yapacaklarsa yapsınlar.Eski arabamda klima yok diye satıp bunu almıştım.Bu da böyle tuhaf çıktı.Yakın zamanda gaz doldurdular ve filtre değişti diyorsun öyleyse daha ne yapılabilir ki.Aslında daha aldığım ilk gün klimada bir gariplik olduğunu anlamıştım ama gazı filan eksiktir diye aldırış etmemiştim.Bakalım servis ne diyecek merak ediyorum.
  • Gaz tamamlanıp filtre değiştiği halde klima soğutmuyorsa başka sebepler olabilir.
    Kompresör kayışı gevşek olabilir
    Kompresör aşınmış olabilir
    Öndeki radyatör tozdan filan tıkanmış olabilir.
    Nem tutucu filtre görevini yapmıyor olabilir.
    Radyatör sıcak su musluğu açık kalmış olabilir..
    Renault ucuz yollu bir klima tercih etmiş olabilir.
  • süper sogutuyor...
    10 numara
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.